انتقال تصدی گری های بیمه مرکزی به بخش خصوصی / شاخص انحصار در صنعت بیمه کاهش می یابد

به گزارش ریسک نیوز،علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در بیست و یکمین همایش توسعه و بیمه با بیان اینکه توسعه اقتصادی بدون سرمایه گذاری مولد امکان‌پذیر نیست، گفت: برای اینکه زمینه سرمایه‌گذاری را فراهم کنیم، نیازمند شرایط مساعد و امن و محیط با ثبات هستیم، چون در شرایط عدم اطمینان امکان افزایش سرمایه گذاری وجود ندارد.

وی با بیان اینکه دو عنصر اصلی برای فراهم شدن شرایط سرمایه‌گذاری لازم است، گفت: رکن اول ثبات در عرصه اقتصاد کلان و مهار تورم و رکن دوم صنعت بیمه است.

بیمه های اختیاری در ایران جایگاه مناسبی ندارند

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: برقراری آرامش و ثبات در بازار دارایی‌ها بسیار اهمیت دارد و همچنین بیمه از طریق نوآوری و ارائه محصولات متنوع می‌تواند ریسک فعالیت اقتصادی را کاهش دهد.

وی با انتقاد از اینکه بیمه های اختیاری در ایران از جایگاه مناسبی برخوردار نیستند ، افزود: در حال حاضر در ایران تنوع و جذابیت محصولات بیمه ای مطلوب نیست.

وی گفت: در این زمینه بیمه‌های زندگی نقش منحصربه فردی دارند، چون با جمع‌آوری سپرده‌های پراکنده و تجمیع آن زمینه سرمایه‌گذاری‌های بزرگ فراهم می‌شود.


وی اضافه کرد: صنعت بیمه می‌تواند از طریق بیمه‌های زندگی در تامین مالی فعالیتهای اقتصادی نقش مهمی ایفا کند.

طیب نیا یکی از دلایل عدم توسعه بیمه های عمر و زندگی را فقدان استفاده از تکنیک های بازاریابی پیشرفته در کشور دانست و اظهار داشت:هنوز تکنیک های بازار یابی پیشرفته در کشور فراگیر نشده و بیمه گری یکپارچه مستقر نشده است.

وی گفت: تنوع و جامعیت بیمه‌ای هنوز به حد مطلوب نرسیده و اگر بخواهیم میزان ضریب نفوذ بیمه را صرفاً به عوامل فرهنگی نسبت دهیم، فرار از مسئله اصلی است.

وی افزود: اگر با شیوه های مدرن بازار یابی شود سهم بیمه های عمر و زتدگی افزایش خواهد یافت.


وی گفت: با توجه به کارکردی که صنعت بیمه در پوشش ریسک‌های مختلف دارد می‌تواند جایگاه منحصر به فردی داشته باشد و بیمه به عنوان ابزار مطمئن و کارآمد در تأمین مالی سرمایه‌گذاری نقش به سزایی دارد.

طیب نیا خاطرنشان کرد: کشور ما به لحاظ جغرافیایی همواره در معرض بلایای طبیعی است و این مسئله فعالیت‌های اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد و صنعت بیمه در این شرایط می‌تواند زمینه برقراری اطمینان را در این فعالیت تامین کند.

طیب‌نیا تصریح کرد: همواره بین توسعه اقتصادی و توسعه صنعت بیمه رابطه دوسویه وجود دارد و این توسعه صنعت بیمه است که موجبات توسعه اقتصادی را فراهم می‌کند، در حالی که در کشورهای در حال توسعه به نظر می‌رسد این رابطه در جهت عکس است.


به گفته طیب‌نیا، بیمه‌های زندگی می‌توانند منابع مالی را برای سرمایه‌گذاری‌های بلند مدت فراهم کنند و این نقش ممتاز صنعت بیمه و رشد اقتصادی است.

سهم بخش خصوصی افزایش می یابد

طیب نیا در ادامه به تشریح سند راهبردی صنعت بیمه که بر اساس اولویت های راهبردی  وزارت اقتصاد تدوین شده است پرداخت و عنوان کرد:یکی از مهمترین اهداف تعیین شده در این سند افزایش سهم بیمه های اختیاری بویژه بیمه های عمر و بیمه های درمانی تکمیلی است.

وی در ادامه به افزایش سهم غیردولتی از حق بیمه تولیدی بازار کشور اشاره کرد و افزود:البته این افزایش سهم بخش خصوصی از طریق کاهلی و سستی بیمه ایران در ارایه خدمات بیمه ای نخواهد بود بلکه از طریق فعالیت بیشتر بخش خصوصی حاصل می شود.

وی اظهار امیدواری کرد که با اتکا به اهداف تعیین شده در سند راهبردی صنعت بیمه سهم عمده بازار در دست بخش خصوصی باشد و اگر فعالیت هایی به ضرر بخش خصوصی باشد مرتفع خواهیم کرد.

بیمه مرکزی رقیب بخش خصوصی نیست

به گفته طیب نیا بر طبق سند راهبردی که برای صنعت بیمه تدوین شده است بیمه مرکزی باید فعالیت های تصدی گری خود را به بخش خصوصی واگذار کند که کاهش نقش بیمه مرکزی در بیمه اجباری اتکایی در همین راستا خواهد بود.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: بیمه مرکزی رقیب بیمه های خصوصی نیست در این راستا باید نقش نظارتی خود را تقویت کند.

شاخص انحصار کاهش می یابد

وزیر اقتصاد در ادامه سخنان خود در حمایت از بخش خصوصی خبرداد: با حرکت در راستای سند راهبردی پیش بینی می شود با افزایش رقابت در صنعت بیمه کشور شاخص هرفیندال ( شاخص انحصار)به درجه 1840 کاهش بیابد.


معافیت بیمه از پرداخت مالیت بر ارزش افزوده

وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از اظهاراتش اعلام کرد: براساس لایحه اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده، صنعت بیمه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف می‌شود.

وی با بیان اینکه عوارض وضع شده بر بیمه ها به تدریج حذف می‌شود، افزود: امسال قدم‌های موثری برای بهبود وضعیت بیمه برداشته می‌شود.


مطالب مشابه :


پیش‌بینی افزایش تعرفه‌های درمانی بخش خصوصی در سال ۹۴ /شورای عالی بیمه امشب تصمیم می‌گیرد

پیش‌بینی افزایش تعرفههای درمانی بخش خصوصی در سال ۹۴ /شورای عالی تشکیل پرونده شرکت نفت;




شرایط رسیدگی به امور درمانی بازنشستگان نفت

شرایط رسیدگی به امور درمانی بازنشستگان نفت و مطابق تعرفه های درمانی پذیرفته




نوافق نمایندگان سندیکای بیمه گران با مراجع درمانی در تعیین تعرفه بیمه های تکمیلی

با مراجع درمانی در تعیین تعرفه شرکت نفت; می رسد شرکت های بیمه نیز




تعرفه هاي فيزيوتراپي سال92

تعرفه های بانکی،بیمه ایران و صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت شرکت نفت. تعرفه های درمانی در




عملکرد شرکت های بیمه و صندوق بازنشستگی در اروپا/نگاهی به ذخایر فنی / اهمیت ذخایر معوق

عملکرد شرکت های بیمه و صندوق بازنشستگی در اروپا/نگاهی به موسسه فرهنگی ورزشی نفت




بیمه های باربری

تشکیل پرونده شرکت نفت; بهترين قالب هاي استعلام خسارت های بیمارستانی بیمه




انتقال تصدی گری های بیمه مرکزی به بخش خصوصی / شاخص انحصار در صنعت بیمه کاهش می یابد

شرکت بیمه کوثر انتقال تصدی گری های بیمه مرکزی به بخش خصوصی / شاخص موسسه فرهنگی ورزشی نفت




بررسی بهای تمام شده خدمات ارائه شده به روش abc درمراکزبهداشتی ودرمانی

تر کردن تعرفه های خدمات از جمله شرکت هزینه های درمانی که در




معرفی بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی زنان و زایمان کوثر

این روش های درمانی دیگر ، تعرفه های بخش درمان شرکت نفت وعیره نیز




بيمه هاي مستمري

تشکیل پرونده شرکت نفت; بهترين قالب هاي استعلام خسارت های بیمارستانی بیمه




برچسب :