گزارش کار اموزی تابلو برق
مقدمه : بهره برداری مطمئن و بی وقفه از تاسیسات الکتریکی و مراکز تولید نیرو و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز تجهیزات برقی کارخانجات صنعتی و مراکز اقتصادی تا حدود نسبتاً زیادی به خصوصیات و ویژگی و طرز عمل کلیدها و تجهیزات مدارهای فرمان بستگی دارد.
در این گزارش سعی شده تا با مقدمات طراحی تابلو های صنعتی وبرخی از قوانینی که در موقع طراحی، باید آنها را در نظر گرفت . در طول مدت کارآموزی با تابلوهایی سروکار داشتم که برخی از آنها واقعاً پیچیده و مشکل بود که آوردن آن در این گزارش کار مختصر نمی گنجد بنابراین چند نمونه از تابلوهایی که ساده و روان است را در این گزارش آورده ام.
برخی از تجهیزات تابلو برق :
1- دژنکتور :
دژنکتور کلیدی است که علاوه بر قطع و وصل خط، حفاظت شبکه را نیز بر عهده دارد و در شرایط اتصال کوتاه شدن شبکه بوسیله عملکرد رله ها قسمت معیوب را مجزا می نماید. دژنکتورها طوری طراحی شده اند که بطور اتوماتیک از طریق رله یا بطور دستی از اتاق فرمان و همچنین از محل، در شرایط تحت ولتاژ و زیر بار و در زمان اتصال کوتاه که جریان عبوری از مدار ممکن است تا 10 برابر جریان نامی در دژنکتئر باشد، قادرند مدار را قطع نمایند بدون آنکه آسیبی به آن برسد.
2- سکسیونر :
کلیدی است غیر قابل قطع زیر بار و جریان اتصال کوتاه را از خودش عبور می دهد، یا بعبارت دیگر جهت ایزوله کردن خطا بکار می رود، قابل قطع زیر بار نیست و جریان اتصال کوتاه را تحمل می کند. این کلید ها ساختمان بسیار ساده ای دارد که از یک مکانیزم مکانیکی که در دو سر کنتاکت ها را به هم ارتباط داده یا قطع می کند تشکیل می شود. یا بعبارت دیگر وسیله قطع و وصل سیستم هایی که تقریباً بدون جریان هستند.
3 - کنتاکتور
کنتاکتور با استفاده از خاصیت الکترو مغناطیس تعدادی کنتاکت را به یکدیگر وصل و یا جدا می کند . از این خاصیت جهت قطع و یا وصل و یا تغییر اتصال مدار استفاده می شود .
این کلید از دو هسته به شکل E که یکی ثابت و دیگری متحرک است و در میان هسته ثابت یک بوبین یا یک سیم پیچ قرار دارد تشکیل شده است که وقتی به برق متصل می شود با استفاده از خاصیت مغناطیسی نیروی کشش فنر را خنثی می کند و هسته فوقانی را به هسته تحتانی متصل می کند و باعث می شود تا تعدادی کنتاکت عایق شده از یکدیگر را به ترمینالهای ورودی و خروجی کلید متصل یا کنتاکتهای بسته را باز کند و باعث وصل مدار کنتاکتور شود .
در صورتی که مدار تعذیه بوبین کنتاکتور قطع شود در اثر نیروی فنری که داخل کلید قرار دارد اتصالات برقرار می شود و دوباره به حالت اول باز می گردد .
مزایای استفاده از کنتاکتور نسبت به کلیدهای دستی صنعتی :
1 - کنترل مصرف کننده از راه دور
2 - کنترل مصرف کننده از چند محل
3 - امکان طراحی مدار فرمان اتوماتیک برای مراحل مختلف کار
4 - سرعت قطع و وصل زیاد
5 - عمر موثر کنتاکتورها نسبت به کلیدهای دستی
قسمتهاي كنتا كتور:
اين اجزاء عبارتند از:
1) قاب نگهدارنده كنتاكتهاي قسمت فوقاني.
2) قاب نگهدارنده پيچ كنتكاكت بر روي قاب.
3) بوبين كنتاكتور: از تعداد دور زيادي سيم با قطر نازك كه به دور يك قرقره پلاستيكي پيچيده است.
4) هسته: مانند هسته ترانسفورماتور ورقه ورقه ميباشد.
5) حلقه اتصال كوتاه براي جلوگيري از لرزش.
6) فنر برگشت كنتاكتها به وضعيت عادي.
7) قاب نگهدارنده كنتاكتهاي متحرك.
8) كانال يا معبر كنتاكتهاي متحرك.
9) فنر پشت قاب متحرك.
10) نگهدارنده فنر.
11) كنتاكتهاي متحرك مربوط به مدار قدرت.
12) كنتاكتهاي متحرك مربوط به مدار فرمان.
13) فنر پشت كنتاكت فرمان.
14) نگهدارنده فنر كنتاكت فرمان.
15) بست متصل كننده قاب تحتاني به فوقاني.
16) كانال و پيچ مربوط به كنتاكت مدار فرمان.
17) ترمينال اتصال سيم بويين.
4- لامپهای سیگنال
لامپهای علامت دهنده یا لامپ سیگنال در کلیه دستگاههای صنعتی و تابلوهای توزیع و تابلو فرمان بکار می روند نشانگر قطع و یا وصل مدار است . و نیز گاهی در مواقعی که در مدار عیبی به وجود آید به عنوان خطر از آن استفاده می شوند .
5- فیوزها
در کلیه تاسیسات الکتریکی برای جلوگیری از صدمه دیدن و معیوب شدن وسایل و یا قطع شدن دستگاههای معیوب از شبکه که بر اثر عوامل مختلف از قبیل نقصان عایق بندی و ضعف استقامت الکتریکی یا مکانیکی و یا ازدیاد بیش از حد جریان مجاز وسایل حفاظتی مختلف بکار می رود . این وسایل طوری باید انتخاب شوند که در اثر اضافه بار و یا اتصال در کوتاه ترین زمان ممکن و قبل از اینکه صدمه ای به سیمها و تجهیزات شبکه برسد مدار قسمت معیوب را قطع کنند یکی از وسایل حفاظتی فیوز است .
فیوزها در انواع فشنگی – اتوماتیک – مینیاتوری – بکس – تیغه ای – شیشه ای یا کارتریج و فیوزهای فشار قوی ساخته می شوند . معمولاً فیوزهائی که در مدار قدرت بکار می روند مدار کنتاکتور را در مقابل اتصال کوتاه محافظت می کنند. فیوزهای اتوماتیک یا آلفا نوعی فیوز خودکار است که عبور جریان بیش از حد مجاز از آن باعث قطع مدار می شود و می توان دوباره شستی آن را به داخل فشار تا ارتباط برقرار گردد.
در فیوز های اتوماتیک دو عنصر مغناطیسی و حجرارتی وجود دارد که قسمت مغناطیسی آن اتصال کوتاه یا جریان زیاد و قسمت حرارتی آن بار زیاد را قطع می کند.
کلید میناتوری نوعی فیوز اتوماتیک است که از نظر ساختمان داخلی شبکه فیوز آلفا است و از سه قسمت رله مغناطیسی و رله حرارتی یا رله بی متال و کلید تشکیل شده است این مجوعه را کلید موتور نیز می نامند این کلید در دو نوع L و G ساخته شده است ، نوع L در مصرف روشنایی بکار می رود و نوع G برای راه اندازی وسایل موتوری بکار می رود و کند کار است .
6- خازن :
برای ساختن تابلو های پست خازنی جهت کاهش مصرف توان راکتیو برخی کارخانجات از خازن ها در تابلو برق استفاده میشود.
خازن ها با اعمال راكتانس خازني به مدار ، به شكل موثر در مقابل راكتانس القايي مواد واكنش نشان داده شده و امپدانس مدار راتغيير مي دهند . اين عمل به نوبه خود ممكن است موجب افت يا افزايش ولتاژ مدار گردد . وجود خازن همچنين به بهبود ضريب توان مدار منجر گشته و از اين طريق جريان مورد نياز جهت تامين يك بار مشخص را كاهش داده و تافات مدار را كم مي نمايد.
انواع تابلوهای فشار ضعیف :
به طور کلی تابلوهای فشار ضعیف را می توان به دو گروه بزرگ تقسیم نمود که عبارتند از :
الف : تابلوهای ثابت
تابلوهایی هستند که کلید سکسیونرها و ترانس های جریان ولتاژ و دیگر وسایل به طور ثابت در آن نصب می شود و دارای قسمتهای متحرک نمی باشد این نوع تابلوها عموماً در پستهای توزیع برقهای منطقه ای ، کارخانجات و مصرف کنندگان با ولتاژ متوسط نصب می شود .
ب : تابلوهای کشویی :
تابلوهایی هستند که کلیدهای ترانسهای جریان و ولتاژ در بعضی مواقع سکسیونرها اتصال زمین در این تابلوها نصب گردیده و کلید روی ارابه ای نصب شده و می توان در صورت لزوم کلید را از سایر تجهیزات و قسمتهای برق دار تابلو جدا نمود .
این تابلوها در پستهای فشار قوی نیروگاهها و مصرف کنندگانی که دارای پستهای فشار قوی هستند مورد استفاده قرار می گیرند .
بدیهی است که هر نوع تابلوهای فوق باید دارای مشخصات لازم جهت تجهیزات و تامین کننده ایمنی افراد بوده و تجهیزات مربوطه نیز دارای حداکثر راندمان و حداقل احتمال خرابی باشد.
عوامل موثر در طراحی و ساخت تابلوها :
هر تابلو باید به طریقی طراحی و ساخته شود که خواسته های مشروع زیر را تامین کند .
الف) ساختمان فلزی تابلو که عبارت است از ساختمان فلزی تمام بسته ای که تجهیزات فشار متوسط و فشار ضعیف همراه با اتصالا ت آنها را در خود جای می دهد به طوری که از دسترس انسانها و ارتباط با یکدیگر محفظ بماند .
ب ) تجهیزات فشار متوسط مانند کلیدها و سکسیونرها و ترانسهای جریان و ولتاژ و باس بارها و سر کابها و نگهداریهای شیشه ها که هدف اصلی از ساخت تابلو استفاده از امکانات و تجهیزات فوق الذکر می باشد .
ج) تجهیزات فشار ضعیف مانند رله ها و وسایل اندازه گیری سیستمهای ارتباطی و ترمینالها و روشنایی کلیدهای فشار ضعیف و غیره که برای حفاظت و کنترل سیستم از آن استفاده می شود .
خصوصیات تابلوها
1- رنج ولتاژ تابلوها :
380و400و660و1000و2500و3300و36000و7500و12000و175000و24000و52000و72000و100000و132000و145000و420000و765000 ولت می باشد .
2- ولتاژ سطح عایقی UL :
الف: ولتاژ قابل تحمل ضربه ای برای صاعقه
ب: ولتاژ قابل تحمل به مدت یک دقیقه
3- فرکانس نامی
4- جریان نامی :
جریان موثری که از آن وسیله میتواند در دما و فشار معین عبور کند بطور دائمی و صدمه ای به آن نرسد و مقادیر استاندارد جریان نامی عبارتند از:
16-25-32-40-50-63-80-100-125-160-200-250-350-400-500-630-800-1000-1250-1600-200-2500-3150-4000-5000- 6300
5- افزایش درجه حرارت :
دمای محیط نباید از 40 درجه بالاتر رود.
6- جریان قابل تحمل کوتاه مدت) ICW)
جریانی که از یک کلید عبور کند برای مدت معین بدون اینکه آن دستگاه و کلید صدمه ای ببیند.
7- جریان نامی قطع اتصال کوتاه ( Icu )
8- جریان نامی وصل اتصال کوتاه :
معمولاً 5/2 برابر جریان نامی می باشد .
9- ولتاژ تغذیه نامی کنتاکتها و مدارات کمکی:
24و48و60و110و125 و220و250
10- درجه حرارت مکانیکی Ip
عدد اول حفاظت در مقابل اجسام و عدد دوم حفاظت در مقابل مایعات.
برخی از استانداردهای تابلو :
* ابعاد تابلو و حداقل ضخامت ورقه های تابلو طوری باشد که نیروهای مکانیکی ناشی از اتصال کوتاه عمل و غیره را تحول نماید.
* تابلو حتماً باید دارای دو درب جداگانه از جلو باشد باشد یک درب مخصوص کلید و درب دیگر مخصوص کلیدهای فرمان ، میمک وسایل اندازه گیری و در صورت لزوم رله ها روی آنها باشد .
* ترمینالهای لازم برای فرمان و ترانسفورماتورهای جریان و غیره باید در محفظه جداگانه بده و طوری قرار گیرند که انفجاری های احتمالی و یا آتش سوزی و غیره حداقل آسیب را به آن برساند.
* کابلهای فرمان باید از قسمت زیر تابلو در محفظه فلزی پوشیده شده به محل ترمینالها هدایت شوند.
* تابلوهاباید دارای روشنایی لازم برای کنترل کلید ،باس بارها، ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ و سرکابل های قدرت باشند که در موقع لزوم بتوان با چشم آن را دید .
صفحات محفظه های سرکابل و ترانسهای جریان و ولتاژ و باس بار باید توسط پیچ و مهره بسته شده باشند و طوری طراحی شوند که پیش از باز شدن امکان دست زدن و یا تماس اتفاقی با قسمت های برق دار ممکن نباشد .
* کلیه ی قسمت های تابلو توسط پیچ و مهره ( یا جوش ) بهم متصل و فیکس شوند و قابل اتصال به تابلوهای همجوار و زمین باشند.
*رنگ تابلو از نوع پخته و بادوام در برابر عوامل جوی بوده و در مقابل این عوامل پایداری نماید.
* مقدار حفاظت تابلو در برابر ورود حیوانات موذی و گرد و غبار از نوع IPH3 یا مشابه آن باشد.
*بدیهی است نقاطی که باس بارها هستند و یا سر کابلهای قدرت بسته می شوند می توانند دارای کلاس حفاظت مختلف باشند ولی در هر حال باید از ورود حیوانات موذی به داخل تابلو جلوگیری شود و حداقل گردو غبار و خاک ممکن به تابلو نفوذ نماید.
* هر تابلو دارای محفظه ارت مناسب باشد به طوری که نقاط و اتصالات به خوبی به شبکه ارت متصل گردد. ضمناً بتواند جریان اتصال زمین را تحمل نموده و سریعاً به شبکه ارت منتقل نماید تا رله ها و غیره در اسرع وقت عمل نمایند.
*استاندارد مورد تائید ، جهت تابلوها IEC298 و IEC694 یا مشابه آن در استاندارد ایران باشد.
* ارتفاع تابلوها باید طوری باشد که یک فرد با قد متوسط بتواند به راحتی به کلیدهای فرمان دسترسی یابد.
* امکانات لازم برای حمل و نقل و بسته بندی تابلو وجود داشته باشد.
* هر تابلو باید دارای پلاک مشخصات نامی باشد و در جای مناسب نصب گردد.
* هر تابلو دارای تابلوهای اعلان خطر لازم باشد بطوریکه افراد را در شرایط مختلف کاری با خطرات ناشی از قسمت های برق دار با خبر نماید.
واحد رنگ آمیزی :
واحد نقاشی و رنگ آمیزی با بکارگیری امکانات پیشرفته و مدرن؛ با کنترل توسط آزمایشگاه مجهز این شرکت و استفاده از تخصص اساتید دانشگاه در کنترل و آزمون از مرحله انتخاب رنگ تا مرحله رنگ آمیزی کلیه قطعات بدنه تابلو را با بهترین پوشش رنگ مطابق درخواست کارفرما و طبق مراحل زیر رنگ آمیزی می نماید:
- رنگ تابلوها بصورت کوره ای الکترواستاتیک طبق مراحل زیر به ضخامت حداقل 80 میکرون زده خواهد شد.
- چربی زدایی (در وان مخصوص)
- اکسید زدایی (در وان مخصوص)
- فسفاته (در وان مخصوص)
- و نهایتا لایه رنگ پایانی خواهد بود.
اطلاعات نصب شده روی تابلو (پلاک مشخصه)
1- مشخصات نامی : این مشخصات شامل جریان نامی باس بار ، جریان نامی مدارها ، ولتاژ نامی و فرکانس نامی است.
2- میزان جریان اتصال کوتاه قابل تحمل برای مدت یک تا سه ثانیه
3- مقدار ولتاژ قابل تحمل با فرکانس صنعتی برای مدت یک دقیقه
4- نام سازنده
5- شماره سریال ساخت
6- نوع تابلو درجه حفاظت آن
7- سال ساخت تابلو
8- دستورالعمل های نصب ، تعمیرات و نگهداری و بهره برداری از تابلو
9- نقشه ها و مشخصات اولیه و ضروری تابلو نصب شده در محل قابل دسترسی
بازرسي و کنترل کيفيت:
ساخت تابلوهاي برق اين شرکت کميتها و معيارهاي الکتريکي ، مکانيکي و محيطي زير در نظر گرفته مي شود:
الف- ولتاژ نامي سيستم : متناسب با سطح ولتاژ تابل
ب- فرکانس : 50 هرتز
پ- حداقل سطح ايزولاسيون براي تابلوهاي LV : 1000 ولت
ت- نوع حفاظت زمين : IT,TT,TN ( بسته به انتخاب مشتري )
ث-درجه حفاظت : مطابق با شرايط قرارداد
ج- دماي محيط : از 10 – تا 55+ درجه سانتيگراد
چ- رطوبت محيط : حداکثر 55% ( مگر اينکه در قرارداد عدد ديگري توافق شده باشد )
نوع اجناسی که دریکی از تابلوها بکار رفت بشرح زیر می باشد:
مارک جنس |
نوع جنس |
ردیف |
1-MERLIN GERIN France 2-LEGRAND France 3-UNELEC France 4-MOLLER Germany 5-SIEMENS Germany 6-BREMAS Italy |
کلید اتوماتیک |
1 |
1- TELE MECANIQUE France |
کنتاکتور و بیمتال |
2 |
1- TELE MECANIQUE France |
شاسی های استارت و استوپ |
3 |
1-TELE MECANIQUE France 2-BREMAS Italy |
کلید گردان تابلوئی |
4 |
1- PITCHAZ ELECTRIC |
پایه فیوز |
5 |
1-RADD Iran 2- LEGRAND France |
ترمینال ریلی فرمان |
6 |
1- UNELEC France 2- MERLIN GERIN France |
فیوزهای مینیاتوری |
7 |
1-PITCHAZ Iran |
کلید فیوز |
8 |
1-WEID MULLER Germany |
ترمینال ریلی فرمان |
9 |
1- LEGRAND France 2- MERLIN GERIN France |
محافظ جان |
10 |
I- FRAKO Germany 2- PARS CAPACITOR Iran |
خازن |
11 |
I -PARS MAT DIGITAL Iran |
رگولاتور خازن |
12 |
1-PARS SWITCH Iran |
سکسیونر |
13 |
I- PARS SWITCH Iran |
دیژنگتور |
14 |
1- MAG ELECTRIC Iran |
ترانس جریان |
15 |
1- SADTEM France |
ترانس ولتاژ |
16 |
1- SADTEM France |
رله پرایمری |
17 |
1- LINDER Germany 2- AEG Germany |
فیوز بکس |
18 |
1- RADD Iran |
ترمینال |
19 |
1-TELE MECANIQUE France 2- MOHMMAD |
چراغ سیگنال |
20 |
1- BEW TAIWAN |
لوازم اندازه گیری |
21 |
مثالی از چند مدار بسته شده :
نام مدار : مدار یکی پس از دیگری
از این مدار در جایی استفاده می کنند که می خواهند دستگاه ((ب)) قبل از اینکه دستگاه ((الف)) روشن نشده است قادر به روشن شدن نباشد.
توضیح فنی :
وقتی شاستی b2 فشار داده شود کنتاکتور c1 فعال شده و از طریق کنتاکت باز (13 و 14) c1 فعال باقی می ماند و اجازه ی فعال شدن کنتاکتور c2 از مسیر کنتاکت باز خود (23و 24 ) می دهد ، در این هنگام اگر شاستی b3 فشار داده شود کنتاکتور c2 فعال شده واز طریق کنتاکت باز خود (13 و 14 c2 ) در حالت فعال باقی می ماند.
در این هنگام اگر شاستی b1 فشار داده شود مدار به حالت اول خود بر می گردد.( هر دو کنتاکتور غیر فعال می شود. )
نام مدار : کنترل مدار لحظه ای ودائم از دو محل
با این مدا می توان یک دستگاه را از دو محل و به صورت لحظه ای ودائم کنترل کرد
توضیح فنی :
وقتی هر کدام از شاستی های b3 ,b4 را فشار دهیم کنتاکتور c1 فعال شده واز طریق کنتاکت باز خود (13 و 14 ، c1 ) در حالت فعال باقی می ماند .
اما اگر هر یک از شاستی های دوبل b5 , b6 را فشار دهیم به علت اینکه کنتاکت باز(13 و 14 ، c1 ) مورد استفاده گرفته شده ی در مدا در مسیر کنتاکتهای بسته ی شاستی های دوبل قرار گرفته اند، کنتاکتور c1 فقط در لحظه ای که شاستی دوبل فشار داده شده کار می کند و با رها کردن شاستی کنتاکتور نیز غیر فعال میشود .
اگر کنتاکتور فعال باشد و شاستی b1 فشار داده شود مدار به حالت اول خود بر می گردد.( کنتاکتور غیر فعال می شود.)
نام مدار : با زدن start موتور m1 شروع به کار می کند وپس از 10 ثانیه موتور m1 خاموش وموتور m2 روشن می شود وباز هم باگذشت 10 ثانیه موتور m2 خاموش و موتور m3 روشن می شود وبعد از گذشت 10 ثانیه دیگر موتور m3 خاموش و موتور m1 روشن می شود این سیکل تازمانی که stop زده نشده ادامه می یابد.
توضیح فنی :
بافشار شاستی b2 تایمر d1 فعال شده وهمچنین کنتاکتور c1 نیز فعال شده و از طریق کنتاکت باز (13 و 14) c1 فعال باقی می ماندو کنتاکت بسته ی این کنتاکتور (11و 12 ) تایمرd3 وکنتاکتورc3 را قطع می کند وپس از سپری شدن مدت زمان تنظیم شده به روی تایمر d1 ، کنتاکت باز تایمر d1 (15و18) بسته شده ودر این زمان کنتاکتور c2 و همچنین تایمرd2 فعال می شود .
با فعال شدن کنتاکتور c2 ، کنتاکتهای به کار رفته شده این کنتاکتور (13 و14 ) ، ( 11 و 12) عمل می کنند ودر نتیجه کنتاکت بسته ی این کنتاکتور (11و 12 ) تایمرd1 و کنتاکتورc1 را قطع می کند و کنتاکت باز این کنتاکتور (13 و 14 ) نیز باعث می شود که این کنتاکتور در حالت فعال باقی بماند .
در این هنگام ، مدت زمان تنظیم شده ی تایمر d2 سپری شده وکنتاکت باز تایمر d2 (15 و18) بسته می شود ودر نتیجه کنتاکتور c3 و همچنین تایمرd2 فعال می شود .
با فعال شدن کنتاکتور c3 ، کنتاکتهای به کار رفته شده این کنتاکتور (13 و14 ) ، ( 11 و 12) عمل می کنند ودر نتیجه کنتاکت بسته ی این کنتاکتور (11و 12 ) تایمرd2 و کنتاکتورc2 را قطع می کند و کنتاکت باز این کنتاکتور (13 و 14 ) نیز باعث می شود که این کنتاکتور در حالت فعال باقی بماند در این هنگام نیز ، مدت زمان تنظیم شده ی تایمر d3 سپری شده وکنتاکت باز تایمر d3 (15 و18) بسته می شود ودر نتیجه کنتاکتور c1 و همچنین تایمرd1 فعال می شود . این سیکل تازمانی که stop زده نشده ادامه می یابد .
نام مدار : چپگرد، راستگرد به صورت ستاره
توضیح فنی :
با فشار دادن شاستی دوبل b2 کنتاکتور c1 فعال شده و از طریق کنتاکت باز (13 و 14) c1 فعال باقی می ماند حال اگر شاستی دوبل b3 را فشار دهیم جریان کنتاکتور c1 از طریق کنتاکت بسته ی این شاستی ، قطع شده و همچنین کنتاکت باز این شاسی باعث برقراری جریان کنتاکتور های c3 و c2 می شود و از طریق کنتاکت باز (13 و 14) c3 ، هر دو کنتاکتور فعال باقی می مانند .
با فعال شدن c2کنتاکت بسته ی این کنتاکتور (11 و 12) بار دیگر مسیر جریان را به روی کنتاکتور c1 می بندد (این در حالی است که کنتاکتورc1 در بار اول به وسیله ی شاستی دوبل b3 قطع شده است و این کار برای اطمینان است )
حال اگر بار دیگر شاستی دوبل b2 را فشار دهیم جریان ، کنتاکتور های c3و c2 هم از طریق کنتاکت بسته ی شاستی وهم ار طریق کنتاکت بسته ی(11 و12) c1 ، قطع خواهند شد . و کنتاکتور c1 از طریق کنتاکت باز (13 و 14) c1 فعال باقی می ماند.
اگر کنتاکتور c1 فعال شود موتور به صورت راستگرد و اگر کنتاکتور های c3و c2 فعال شوند موتور به صورت چپگرد می چرخد .
اگر شاستی b1 فشار داده شود مدار به حالت اول خود بر می گردد.( هر سه کنتاکتور غیر فعال می شود. )
مطالب مشابه :
گزارش کار آموزی طراحی صفحات وب
نكات ريز اما به درد بخور - گزارش کار آموزی طراحی صفحات وب - - نكات ريز اما به درد بخور
دانلود گزارش کار آموزی انواع ساختمان و روشهای مقاوم سازی ساختمان ها
طرح توجیهی|گزارش کار آموزی|طراحی وب سایت|مهندسی نرم افزار و uml|پروژه های c و ++c
دانلود رایگان گزارش کارآموزی کامپیوتر(طراحی وب)
دانلود رایگان گزارش کارآموزی کامپیوتر(طراحی وب) دسته بندی : گزارش کار آموزی برچسبها:
گزارش کار آموزی شرکت فناوری اطلاعات تبریز سخاوت
گزارش کار آموزی شرکت فناوری اطلاعات تبریز (طراحی وب سایت و پورتال، راه اندازی، مدیریت
پروژه کارآموزی - گزارش کارآموزی - کارآموزی - کاراموزی
پروژه گزارش کارآموزی طراحی صفحات وب پروژه گزارش کارآموزی گزارش کار آموزی نحوه
گزارش کار اموزی تابلو برق
گزارش کار اموزی درباره وب. در این گزارش سعی شده تا با مقدمات طراحی تابلو های
گزارش کار آموزی شرکت فناوری اطلاعات تبریز سخاوت
گزارش کار آموزی شرکت فناوری اطلاعات تبریز (طراحی وب سایت و پورتال، راه اندازی، مدیریت
دانلود گزارش کارآموزی عمران بتنی (سازه بتنی)
بررسی بخشهای مرتبط بابخش کار آموزی; اشتراك وب سايت از دانلود گزارش کار آموزی طراحی
برچسب :
گزارش کار اموزی طراحی وب