بررسی گوشی HTC EVO 3D

می دانم مدت زمان به نسبت زیادی از ورود این گوشی به بازار می گذرد اما این روزها تب گوشی های سه‌بعدی سراسر دنیا را فرا گرفته‌است. تقریباً در تمام فروشگاه‌های لوازم صوتی و تصویری این محصولات به‌عنوان کالاهایی تجملی و گران‌قیمت حضور دارند و روزبه‌روز بر علاقه‌مندان آن‌ها نیز افزوده می‌شود. موج محصولات سه‌بعدی سرانجام دنیای تلفن‌همراه را نیز درنوردید و تا به امروز دو شرکت بزرگ HTC و LG گوشی‌های ۳D خود را به بازار عرضه کرده‌اند (نکته جالب این‌که، هر دو گوشی را در این شماره بررسی می‌کنیم. با این تفاوت که یکی را عملی و دیگری را به صورت اجمالی بررسی خواهیم‌کرد). HTC EVO 3Dاز آن دسته محصولاتی است که هر فرد علاقه‌مند به فناوری آرزوی تصاحب آن را در دل دارد. EVO 3D بدون قابلیت سه‌بعدی نیز از هر نظر تلفن‌همراهی برتر است. پردازنده دوهسته‌ای با فرکانس ۱/۲ گیگاهرتز، یک گیگابایت رم، صفحه‌نمایش ۴/۳ اینچی با تفکیک‌پذیری QHD، سیستم‌عامل اندروید نسخه ۲/۳/۴ با رابط کاربری سنس ۳/۰ و امکانات ارتباطی کامل در کنار یکدیگر این گوشی را به محصولی توانمند از هر نظر تبدیل کرده‌اند.

طراحی

EVO 3D طراحی جذابی دارد. صفحه‌نمایش بزرگ آن سراسر قسمت جلویی را احاطه کرده و فریم فلزی دور قاب آن علاوه بر زیبایی، حس محصولی باکیفیت را به کاربر منتقل می‌کند. پشت گوشی شاید در نظر بعضی کاربران اندکی دلسردکننده باشد که دلیل آن نیز جنس پلاستیکی قاب آن است اما این مسئله به هیچ‌وجه از زیبایی آن نمی‌کاهد. خطوط قطری بافت پشت و فریم طلایی رنگ دور لنزهای دوربین، پشت گوشی را از قسمت جلو جذاب‌تر کرده‌است. البته طراحی کاور پشت به دلیل وجود دو لنز پنج مگاپیکسلی برای دوربین اندکی شبیه دستگاه‌های قدیمی پخش کاست شده‌است! اما یکی از مهم‌ترین امکانات این دستگاه وجود دکمه شاتر دوربین است که می‌توان آن را به معجزه‌ای در محصولات HTC تشبیه کرد! عملکرد این دکمه نیز مانند ظاهرش بسیار خوب بوده و کار با دوربین گوشی را به تجربه‌ای لذتبخش تبدیل می‌کند. تنها ناهمگونی در طراحی EVO 3D، پورت micro USB آن است که بدون هیچ‌گونه پوششی در سمت چپ گوشی به حال خود رها شده‌است (در مجموع، نمی‌توان ایراد مهمی در طراحی یافت). کیفیت ساخت و مواد استفاده‌شده در بدنه نیز عالی است که با توجه به قیمت بالای دستگاه مسئله عجیبی به نظر نمی‌رسد.

صفحه‌نمایش

فناوری سه‌بعدی در صفحه‌نمایش EVO 3D و LG Optimus 3D تفاوت مهمی با تلویزیون‌های ۳D موجود در بازار دارد و آن عدم نیاز به عینک مخصوص برای مشاهده محتوای سه‌بعدی است. فناوری استفاده‌شده در این صفحه‌نمایش‌ها به Parallax-Barrier معروف است که در آن لایه‌ای اضافی روی صفحه‌نمایش قرار می‌گیرد و وظیفه دارد نیمی از پیکسل‌های صفحه‌نمایش را به هر چشم اختصاص دهد و با فریب/ مغز، حس وجود عمق در تصویر را به ناظر القا کند. البته این فناوری معایب کوچکی نیز در بر دارد، برای مثال، تصاویر سه‌بعدی را تنها می‌توان به صورت افقی مشاهده کرد و برای لذت بردن از این تصاویر باید به صفحه‌نمایش از نقطه‌ای خاص نگاه کرد که این زاویه با توجه به مشخصات چشم هر فرد متفاوت است.
صفحه‌نمایش استریوسکپیک سه‌بعدی مهم‌ترین قابلیت گوشی EVO 3D است که با تفکیک‌پذیری ۵۴۰×۹۶۰ پیکسل نویدبخش تصاویری باکیفیت و دقت بالاست. البته این صفحه‌نمایش از شفافیت و عمق کمتری در تصاویر سه‌بعدی در مقایسه با آنچه در Optimus 3D دیدیم، برخوردار است. پیدا کردن زاویه ایده‌آل نیز برای تصاویر ساده‌تر از Optimus 3D بوده و بر همین اساس دو نفر همزمان می‌توانند به مشاهده تصاویر سه‌بعدی بپردازند که این امر در Optimus 3D دور از ذهن است.
در مجموع، تجربه ۳D در این گوشی فوق‌العاده است و هرگز آن را فراموش نخواهیدکرد. متأسفانه این قابلیت فقط برای دوربین و گالری گوشی فعال است و در سایر قسمت‌ها مانند رابط کاربری Sence از آن بی‌بهره‌اید. در تصاویر دوبعدی EVO 3D کیفیتی کاملاً معمولی را به نمایش گذاشت که در مقایسه با صفحه‌نمایش‌های AMOLED سامسونگ حرف چندانی برای گفتن ندارد. کنتراست تصاویر معمولی بوده و زاویه دید چندان عالی نیست. البته دقت بالای qHD در این قسمت ویژگی مثبتی به شمار می‌آید که نباید آن را فراموش کرد.

مشخصات فنی

EVO 3D از پردازنده دوهسته‌ایSnapdragon 8660 با فرکانس کاری ۱/۲ گیگاهرتز و پردازنده‌گرافیکی Adreno 220 بهره می‌برد. البته باید در این میان یک گیگابایت رم را فراموش نکرد. در مجموع، این سه ویژگی خوب باید غوغایی در این محصول جدید HTC به پا کند اما دقت qHD صفحه‌نمایش و رابط فوق‌العاده سنگین Sens 3.0 نفس سخت‌افزار گوشی را گرفته‌اند. با این حال، سرعت گوشی در استفاده‌های روزمره بالا بوده و بیشتر کاربران را راضی می‌کند اما در مقایسه با سایر گوشی‌های دوهسته‌ای‌ها مانند Galaxy S II و Optimus 3D به وضوح کندتر است. البته HTC با ارائه فایل به‌روز‌رسانی، سرعت گوشی را اندکی بهبود بخشیده اما با این حال، ضعف‌هایی نیز دیده‌می‌شود.
EVO 3D به‌طور پیش‌فرض از یک باتری ۱۷۳۰ میلی‌آمپر بهره می‌برد که برپایه اعلام شرکت HTC تا ۴۲۰ ساعت در حالت آماده به کار و ۹ ساعت و ۲۰ دقیقه هنگام مکالمه توان موردنیاز دستگاه را تأمین می‌کند. البته همان‌طور که می‌دانیم، این ارقام بیشتر جنبه تبلیغاتی داشته و فقط در شرایط آزمایشگاهی کاملاً ایده‌آل به دست می‌آید. در حقیقت، در استفاده روزمره، عمر باتری کمتر از مقدار اعلام‌شده است. در شبکه مخابراتی ایران حداکثر می‌توان دو روز کامل (استفاده استاندارد) روی باتری حساب کرد که با استفاده سنگین، این مقدار به یک روز کاهش می‌یابد.

دوربین
دو لنز پنج مگاپیکسلی پشت گوشی می‌توانند تصاویر دوبعدی را با دقت پنج مگاپیکسل و سه‌بعدی را با دقت دو مگاپیکسل ثبت کنند. کیفیت تصاویر این دوربین در حالت دوبعدی مطلوب بوده و تنها از عارضه لکه‌ای صورتی در مرکز تصویر رنج می‌برد. تصاویر سه‌بعدی نیز کیفیت آنچنان بالایی ندارند که با توجه به فناوری به‌کار رفته در عکس‌برداری این تصاویر، مسئله عجیبی نیست اما در مجموع، به تجربه آن می‌ارزد.
دوربین EVO 3D می‌تواند در دو حالت سه‌بعدی و دو‌بعدی با استاندارد ۷۲۰p به ضبط فیلم بپردازد. با این وجود، جای ضبط فیلم با استاندارد ۱۰۸۰p با وجود پردازنده دو هسته‌ای خالی است. کیفیت ویدئوهای ضبط‌شده توسط گوشی در حد مطلوب بوده و در آن‌ها افت فریم مشاهده نخواهیدکرد. فایل‌های ویدئویی با فرمت MP4 و با صدای استریوی ۴۴ کیلوهرتز ذخیره می‌شوند که در مقایسه با صدای تک‌کاناله ۲۲ کیلو‌هرتزی در Optimus 3D و Galaxy S II یک مزیت به شمار می‌رود.

نتیجه‌گیری

بررسی EVO 3D کار سختی است. این گوشی سعی دارد از هر نظر برتر باشد و در این امر تا حد زیادی موفق بوده‌است. اما مسئله اینجاست که گزینه‌های با قیمت پایین‌تر و امکانات مشابه – به جز ۳D - وجود دارند که می‌توانند نظر کاربران را به خود جلب کنند. مانند Samsung Galaxy S II یا MotorollaAtrix یا LG Optimus 2X که با قیمتی پایین‌تر کارایی بالاتری از EVO 3D دارند.
پس فقط قابلیت سه‌بعدی را می‌توان برگ برنده اصلی این هیولای HTC دانست. اما با وجود ۳D، ویژگی‌های دیگری مانند وزن پایین‌تر و ضخامت کمتر فدا می‌شود و در نهایت کاربر است که باید براساس اولویت‌های خود اقدام به خرید این گوشی کند.


مطالب مشابه :


نصب تمام رامهای اصلی گوشی HTC Wildfire S همراه با آموزش نصب و دبراند

بزرگترین مرجع آموزش اندروید - نصب تمام رامهای اصلی گوشی HTC Wildfire S همراه با آموزش نصب و دبراند




راهنمای خرید اندروید‌فون؛ گامی به پیش

hamhame89 - راهنمای خرید اندروید‌فون؛ گامی به پیش - وبسایت دانشجویان ورودی 89 کامپیوتر پیام نور




راهنمای خرید اندروید فون -قسمت سوم: میان قیمت های اشرافی

hamhame89 - راهنمای خرید اندروید فون -قسمت سوم: میان قیمت های اشرافی - وبسایت دانشجویان ورودی 89




اچ‌تی‌سی دیزایر اچ‌دی - HTC Desire HD

Super Tips & Tricks for Mobile phones - اچ‌تی‌سی دیزایر اچ‌دی - HTC Desire HD - سایت ترفندهای تخصصی موبایل - Super Tips




آموزش طریقه نصب برنامه توسط HTC Sync برای گوشیهای HTC

کامپیوتر و اینترنت و موبایل - آموزش طریقه نصب برنامه توسط HTC Sync برای گوشیهای HTC - همه چی در




راهنمای خرید اندروید‌فون ، آندروید

در راهنمای خرید دو مدل، برتری نسبی در امکانات سخت‌افزاری و پردازشی با Wildfire S از HTC است




بررسی گوشی HTC EVO 3D

انجمن تعمیرات موبایل ایران چالدران - بررسی گوشی htc evo 3d - راهنمای واطلاع رسانی اخبار جدید




مقایسه ۳ اسمارت فون برتر! LG G2 ، HTC One ، Galaxy S4 کدام گوشی را بخریم ؟!

بازار و تجارت - بورس نگار - مقایسه ۳ اسمارت فون برتر! LG G2 ، HTC One ، Galaxy S4 کدام گوشی را بخریم ؟!




راهنمای خرید گوشی ویندوز موبایل

راهنمای خرید گوشی به این ترتیب مثلاً گوشی HTC Touch که در سال 2007 عرضه شد و شاید و امکانات




برچسب :