تاریخچه فوتسال
اولین دوره قهرمانی فوتسال جهان با حمایت FIFUSA ( قبل از ادغام اعضای آن با FIFA در سال ۱۹۸۹ )، در سائوپائولوی برزیل برگزار شد که با قهرمانی برزیل به اتمام رسید. موفقیت های برزیلی ها در دومین جام جهانی فوتسال در کشور اسپانیا و در سال ۱۹۸۵ تکرار شد اما در سومین جام جهانی در سال ۱۹۸۸ و در کشور استرالیا،برزیل مقابل پاراگوئه تن به شکست داد. FIFA مستقیماً حمایت مالی (sponsorship) مسابقات فوتسال را در سال ۱۹۸۹ بدست گرفت و اولین جام جهانی فوتسال با حمایت فیفا در هلند برگزار شد. پس از آن، جام های جهانی در سال های ۱۹۹۲ (در هنگ کنگ)، ۱۹۹۶(در اسپانیا) و ۲۰۰۰ (در گواتمالا) برگزار شد. فوتسال در اروپا به عنوان عضو جدیدی از UEFA مطرح می باشد که محبوبیت و عمومیت یافتن آن مقدمه ای برای برگزاری مسابقات قهرمانی فوتسال اروپا گردیده است. اولین مسابقات قهرمانی، در فوریه ۱۹۹۹ در شهر گراندای کشور اسپانیا برگزار گردید و فینال پرشور و هیجانی داشت. در این بازی روسیه بعد از یک بازی پرهیجان در حالی که نتیجه بازی ۳ بر۳ مساوی بود ، اسپانیا را با یک ضربه پنالتی شکست داد. دور بعدی فینال رقابت های قهرمانی فوتسال اروپا در سالن ورزشی لوژنیکی در فوریه ۲۰۰۱ و در شهر مسکو برگزار شد. در آغاز هشت تیم به دو گروه تقسیم شدند. گروه برنده ها و بازنده ها در دیدارهای نیمه نهایی به مصاف هم رفتند، جایی که اسپانیا و اکراین، روسیه و ایتالیا را شکست دادند.
اسپانیا گل سر سبد رقابتهای قهرمانی بود و اکراین را در فینال و پس از یک جنگ سخت با نتیجه ۲-۱ شکست داد. ایتالیا پیشتاز سومین رقابتهای جام اروپایی ۲۰۰۳ بود و موفقیتهای چشم گیری در این دوره بدست آورد. بیش از ۶۰۰۰ نفر از طرفداران و مشتاقان فوتسال در پالاماجیوی کاسرتا، گرد آمده بودند تا از نزدیک شاهد هنرنمایی اسپانیا در مقابل اوکراین باشند که نتیجه را ۰-۱ به اسپانیا واگذار کرد. ایتالیا بار دیگر به نیمه نهایی رقابتهای جام اروپا (UEFA ) در سال ۲۰۰۵ راه یافت و در این مرحله به مصاف روسیه رفته و نتیجه را واگذار کرد. این در حالی اتفاق افتاد که در نیمه نهایی دیگر، اسپانیا نایب قهرمان سال ۲۰۰۳ را شکست داد. به این ترتیب اسپانیا بار دیگر به مرحله نهایی جام راه یافته و بعد از آنکه جمهوری چک را بانتیجه ۲-۱ در استراوا شکست داد عنوان قهرمانی را از آن خود کرد. تورنمنت سال ۲۰۰۷ در شهر پورتوی پرتغال برگزار گردید و اسپانیا بار دیگر عنوان قهرمانی را از آن خود کرد.
تورنمنت اروپایی دیگری نیز با عنوان UEFA futsal cup وجود دارد. تا کنون پنج دوره از این مسابقات برگزار شده است و اسپانیا در این رقابتها نیز پیشتاز می باشد.چرا فوتسال ؟
۱-تحرک بسیار بالا و شیرین کارهای فراوان :
فوتسال ورزشیه که هرلحظه اون یعنی حرکت وسرعت . همه بازیکنا مرتب میبایست طول و عرض زمین را بدوند و به توپ ضربه بزنن . این ورزش نهایت تکنیکهای فردی و جذاب و حرکات انفرادی رو که دلچسب همه تماشاگرانه رو به کرات مورد اجرا و نمایش میذارن .
۲-نتایج غیرقابل پیش بینی :
در فوتسال هر لحظه ممکنه نتیجه عوض بشه و این به هیجان دیدارها کمک فراوانی می کنه . حتی اگر دیدید تیم قهرمان لیگ برتر فردای جشن قهرمانی به یک تیم ته جدولی لیگ دسته یک باخت خیلی تعجب نکنید.
۳-ورزشی ایمن با آسیبهای حداقل :
علی رغم تحرک بسیاربالا فوتسال ورزش ایمن و مطمئنیه . آسیبهای شدید که در رشته های دیگر ورزشی به چشم میخوره در فوتسال تقریباً وجود نداره و به همین دلیل این روزها فوتسال انتخاب اول خانوادهها برای ورزش فرزنداشون شده .
۴-ورزشی برای تمام اعضاءخانواده ها :یکی ازویژگیهای مهم این ورزش اونه که میتوان به جرات گفت تمام اعضاءخانواده و تمام گروههای سنی میتونن درزمین استاندارد و باقوانین یکسان به ورزش موردعلاقه خود بپردازند .
۵-فوتسال ورزش محبوب خانم ها :با توجه به هنجارهای اجتماعی ودینی کشورما ، فوتسال ورزش بسیار مناسبی برای پرورش استعداد خانم ها است . اونا میتونن باخاطری آسوده ساعاتی پرهیجان و سلامت رادرکناریکدیگر باشن .
۶-هزینه ها :احداث سالنهای فوتسال درمقایسه با فوتبال ازهزینه بسیارکمتری برخورداره . همچنین هزینههای تعمیر و نگهداری آن نیز با زمین های مثل زمین گاف و یا زمین چمن فوتبال اصلاً قابل مقایسه نیست .
۷-مناسب برای تمام اقلیم ها و تمام فصول :فوتسال ورزشی است که تمرینات و رقابتهای اون درهمه فصلها و در اقلیمهای گوناگون و هرگونه شرایط جوی قابل برگزاریه و از نظم خاصی پیروی می کنه .
۸-جام رمضان : هرساله طبق یه روال متداول و زیبای سنتی و مذهبی ، میلیونها نفر درگیر و شیفته این مسابقات میشن و قهرمانی در جام رمضان نزد همه ما از ارج و قرب خاصی برخورداره.
راستی کدومیک از رشتههای ورزشی به وسعت فوتسال این همه جذابیت و هیجان و معنویت رو یکجا دارن ؟
۹-بالاترین مخاطب :دردانشگاهها – ادارات – کارخانجات – مدارس – حتی درکوچهها و خیابانها ، خیلی وقتا هم تو خونهها ( مثه خونه خود من ) وخلاصه درهمه جا فوتسال جریان داره و میتوان گفت فوتسال پرمخاطبترین و مردمیترین رشته ورزشیه .
اماراستی چرا با همه این شرائط استثنائی و ممتاز ، فوتسال آنچنان که شایسته اونه درمجامع رسمی به حق خودش نرسیده ؟ چرا این رشته زیبای ورزشی درسطح قاره خودمون جام قهرمانی باشگاهها نداشت ؟ وحتی زمانی که شنسا پیشنهاد برگزاری و میزبانی اولین دوره این مسابقات را باتقبلهزینههای کامل آن مطرح نمود ؛ کنفدراسیون فوتبال آسیاAFC هیچگونه کمکی به این امر اختصاص نداد و استقبال گرمی به عمل نیاورد ؟
چرا حتی درسطح جهان برای باشگاهها تاکنون تدارک جام قهرمانی باشگاههای جهان ( جام بین قاره ای ) درنظرگرفته نشده وFIFA همچنان دراین رابطه سرسنگینه و با اکراه رفتار میکنه ؟
چرابدنه فوتبال از FIFA گرفته تا AFC با این ورزش مردمی غرض ورزی کرده و اونو ظالمانه نادیده میگیرن ؟
درهمین رابطه هم باز باشگاه شن سای ساوه پیشقدم گشته و برای میزبانی اولین دوره رقابتهای جام جهانی باشگاهها اعلام آمادگی نموده اما این آینده است که ثابت میکنه واکنش واستقبال FIFA همچنان نسبت به امور فوتسال سرد و بی روحه و یا نه منطق برخواست جامعه جهانی از فوتسال حمایت خواهد کرد .
هرچند برخی از کارشناسان احتمال وجود مافیاهای اقتصادی و زدو بندهای اسپانسری را دراین مورد منتفی نمی دانند و باوردارن منافع مالی برخی از جریانات ایجاب می کنه که برای بقاء وضع موجود فوتسال قربانی بشه اما اعتقاد ما براونه که آینده و طرز واکنش و رفتار فیفا در مقام پاسخ به پیشنهاد باشگاه شن سا موارد بسیاری رو روشن خواهدکرد .
قوانین فوتسال
قانون اول: زمین بازی؛ که خلاصه مشخصات و نکات قابل توجه با رسم شکل توضیح داده شد.
● خلاصه قوانین فوتسال:
▪ قانون اول: زمین بازی؛ که خلاصه مشخصات و نکات قابل توجه با رسم شکل توضیح داده شد.
تذکر: ورود و خروج بازیکنان در موقع تعویض بایستی از محدوده مشخص شده انجام گیرد.
▪ قانون دوم: توپ؛ محیط آن حداقل ۶۲ و حداکثر ۶۴ سانتیمتر وزن توپ ۳۹۰ الی ۴۳۰ گرم (توپ نمره ۴) شناسایی استاندارد هنگامی که توپ از ارتفاع ۲ متری به زمین رها می شود نباید بیشتر از ۶۵ و کمتر از ۵۵ سانتیمتر از زمین مسابقه جهش نماید.
▪ قانون سوم: تعداد بازیکنان؛ یک مسابقه با شرکت دو تیم نباید بیش از ۵ بازیکن باشد که یکی از آنها دروازه بان با لباس مشخص است در شروع مسابقه حداقل بازیکن باید ۵ نفر باشد در صورت اخراج بازیکن هر تیم کمتر از دو نفر مسابقه باید تعطیل شود. ۱- حداکثر بازیکن ذخیره ۷ نفر می باشد. ۲- تعداد تعویض سیار نامحدود است حتی دروازه بان (رنگ لباس دروازه بان متمایز از بازیکنان) ۳- عمل تعویض زمانی خاتمه می یابد که بازیکن جانشین وارد زمین شود ۴- چنانچه در جریان بازی تعویض سیار بازیکن جانشین قبل از اینکه بازیکن تعویضی کامل زمین را ترک کند وارد زمین شود. داور بازی را قطع (با رعایت آوانتاژ به تیم حریف) بازیکن تعویضی را بیرون بفرستد به بازیکن جانشین اخطار و بازی با یک ضربه آزاد غیر مستقیم به نفع تیم مقابل از محل توقف توپ زده می شود.
▪ قانون چهارم: وسایل بازیکن؛ استفاده از کفش برای بازیکن اجباری است – نقص این قانون بازیکن خاطی از زمین خارج فرستاده با تکمیل وسایل با اجازه داوران حتماً در هنگام توقف بازی وارد زمین شود.
▪ قانون پنجم: برای اداره بازی یک داور اصلی یا سرداور؛ تعیین می گردد. قدرت او که قانون به او تفویض نموده است از موقع ورود به محل بازی در آن واقع شده تا خروج آنجا پایان می یابد هر مورد مرتبط با بازی نتیجه نهایی تصمیم با اوست در صورت عدم حضور وقت نگهدار این مسؤولیت به عهده اوست.
▪ قانون ششم: کمک داور (داور دوم)؛ بایستی برای هر مسابقه تعیین شود طرف مقابل داور اصلی انجام وظیفه می کند همان قدرت اجرایی را دارد به جز (همه وقایعی را که قبل در حین یا بعد از بازی می افتد ثبت و گزارش کند) در صورت نبودن وقت نگهدار وظیفه دارد دو دقیقه اخراجی بازیکنان و تایم یک دقیقه را محاسبه نماید و تعویض سیار صحیح انجام گرفته است. در صورت دخالت بی مورد از جانب کمک داور، داور اصلی بایستی او را از وظیفه آن معاف شخصی دیگری جانشین وی موضوع را گزارش کند.
تذکر: در صورت وجود اختلاف نظر بین داور اصلی و کمک داور سرداور (داور اصلی) حاکم خواهد بود.
▪ قانون هفتم: وقت نگهدار؛ در خارج از بازی در امتداد خط میانی در منطقه تعویض بازیکنان قرار گیرد. وظایف او نگهداری وقت بازی ۲ دقیقه اخراجی یادداشت تایم اوت ها و دادن علامت تایم اوت به داوران اعلام زمان بازی با صوت به داوران و یادداشت ۵ خطای اول هر تیم در هر نیمه که توسط داوران اعلام شده – ثبت شماره گلزنان و بازیکنان اخراجی و اخطاری و تایم اوت ها آن ها می باشد.
▪ قانون هشتم: مدت بازی؛ مدت بازی دو وقت ۲۰ دقیقه ای و زمان بین دو نیمه استراحت ۱۵ دقیقه ای می باشد – هر تیم می تواند در هر نیمه یک تایم درخواست کند (در بازی های حذفی در وقت اضافی تایم اوت وجود ندارد).
▪ قانون نهم: شروع بازی، برنده قرعه اختیار انتخاب زمین و بازنده قرعه ضربه شروع بازی را می زند. ضربه شروع به داخل زمین حریف با علامت داور اصلی خواهد بود که فاصله بازیکن مقابل با توپ ۳ متر خواهد بود – از ضربه شروع مستقیماً گل به دست نمی آید.
▪ قانون دهم: توپ در بازی و خارج از بازی؛ وقتی توپ خارج از بازی به طور کامل از خط طولی یا عرضی چه از هوا و زمین گذشته باشد. برخورد توپ به سقف سالن اوت اعلام شده و ادامه آن روی خط طولی نزدیکتر می باشد که توسط حریف زده می شود.
▪ قانون یازدهم: روش به دست آمدن گل؛ تمام توپ از خط دروازه بین تیرهای عمودی و افقی عبور کرده به شرطی که بازیکن مهاجم توپ را با دست یا بازو و پرتاب حمل یا هل نداده باشد.
▪ قانون دوازدهم: خطاها و رفتارهای ناشایست؛ هرگاه بازیکنی سهواً یا از روی بی احتیاطی یا نیروی نامتعادل یا بیش از اندازه ۱۱ خطای زیر را مرتکب شود یک ضربه آزاد مستقیم -یک ضربه پنالتی- به نفع تیم مقابل (اگر داخل محوطه جریمه باشد) گرفته می شود: لگد زدن -پشت پا زدن – پریدن روی حریف – تنه شدید و خطرناک – تنه از پشت به حریف – تف انداختن – زدن حریف – گرفتن حریف – هل دادن حریف – با شانه به حریف حمله کردن – تکل کردن.
● هفت خطای منجر به اخطار:
۱) مرتکب رفتار غیر ورزشی
۲) با گفتار و کردار به تصمیم داور اعتراض نماید.
۳) مکرراً قوانین بازی را نقص نماید.
۴) شروع مجدد بازی را به تأخیر اندازد.
۵) هنگام شروع مجدد بازی، ضربه آزاد و ضربه کرنر فاصله لازم رعایت نکند.
۶) بدون اجازه داور وارد زمین شود.
۷) بدون اجازه داور زمین را ترک کند.
● هفت خطای منجر به اخراج:
۱)مرتکب خطای شدید بازی شود.
۲) مرتکب برخورد با زننده شود.
۳) روی حریف یا هر فرد دیگر تف بیندازد
۴) عمداً با دست زدن به توپ، حریف را از یک گل یا موقعیت گل محروم نماید.
۵) موقعیت آشکار گل حریف به سمت دروازه در داخل پیشروی با خطای آزاد مستقیم سلب نماید.
۶) کلمات توهین آمیز بر زبان بیاورد.
۷) در یک مسابقه اخطار دوم بگیرد.
تذکر مهم: بازیکنی که اخراج می گردد توسط داور بازی حتماً باید به رختکن هدایت شود و بعد از ۲ دقیقه تیم می تواند بازیکن دیگر جایگزین نماید.
▪ قانون سیزدهم: ضربه آزاد؛ تحت عنوان دو دسته ضربه آزاد مستقیم و ضربه آزاد غیر مستقیم می باشد. در ضربه آزاد مستقیم می توان مستقیماً به حریف گل زد.
▪ قانون چهاردهم: خطاهای جمع شده؛ در صورتی که خطاهای یک تیم در هر نیمه به ۵ رسیده (از خطاهای ۱۱ گانه آزاد مستقیم)، (کلیه خطاها قانون ۱۲) از آن به بعد اگر یکی از خطای قانون ۱۲ را مرتکب شود خطای ششم یک ضربه آزاد مستقیم (از نقطه پنالتی دوم) یا محل وقوع خطا (اگر محل خطا بین نقطه پنالتی دوم و دروازده حریف باشد) بدون تشکیل دیوار دفاعی به صورت مستقیم زده می شود. مهاجمین و مدافعین باید فاصله ۵ متر را رعایت کنند. (خط فرضی نقطه پنالتی فاصله رعایت گردد).
تذکر: اگر خطای ششم عقبتر از نقطه پنالتی دوم بود، مستقیم به نقطه پنالتی دوم منتقل شده ضربه زده می شود (حق پاس دادن را ندارد).
▪ قانون پانزدهم: ضربه پنالتی؛ از نقطه پنالتی زده می شود. زننده ضربه باید مشخص باشد. ضربه حتماً باید به طرف جلو (دروازه حریف) زده شود.
▪ قانون شانزدهم: ضربه اوت؛ هرگاه تمام توپ از خط طولی چه از روی زمین چه از هوا بگذرد توپ بایداز محلی که خارج شد توسط تیم مقابل با پا به داخل زمین زده شود. زننده ضربه توپ ساکن روی خط طولی یا خارج از زمین خط طولی باشد بازیکنان تیم مقابل حداقل ۵ متر از محله ضربه باید فاصله داشته باشد از ضربه اوت نمی توان مستقیم گل زد.
▪ قانون هفدهم: پرتاب اوت دروازه پرتاب؛ پرتاب اوت دروازه مادامی در بازی است که توپ توسط دروازه بان با دست بیرون از محوطه جریمه قرار گیرد. پرتاب اوت دروازه خطای ۴ ثانیه ندارد. برگشت اوت دروازه دوباره به دروازه بان توسط مدافع (با دست لمس کردن یا کنترل) یک ضربه آزاد غیر مستقیم از محل ۶ متری انجام می گیرد. با پرتاب اوت دروازه نمی توان مستقیم گل زد.
▪ قانون هجدهم: ضربه کرنر؛ از ضربه کرنر می توان مستقیم گل زد. ۴ ثانیه دارد، اگر ضربه کرنر به طور صحیح زده نشود ضربه تکرار خواهد شد. در موقع زدن خطاها توپ باید ساکن باشد.
همشه برنده قرعه سکه صاحب زمین بازی یا زننده پنالتی یا انتخاب رنگ پیراهن می باشد.
تیمی می تواند تایم استراحت بگیرد که صاحب توپ باشد مثل ضربه کرنر، پرتاب اوت، …….
دروازه بان می تواند در زمین حریف بیش از ۴ ثانیه بازی کند. دروازه بان نمی تواند در جریان بازی مستقیم توپ را با دست وارد دروازه حریف کند (از روی هوا)، جز اینکه توپ قبل از ورود به دروازه حریف به زمین بازی برخورد کند که گل قبول است. پاس عقب مادامی محسوب می شود که توپ از ضربه مچ پا به پایین زده شود (فقط از ناحیه کفش).
منظور از تکنیک، انجام حرکات مخصوص بازی فوتبال است که موجب بازی صحیح و با هدف میشود. سطح بازی یک تیم بستگی به تواناییهای تکنیکی بازیکنان آن دارد. تکنیک با دو عنصر مؤثر در بازی فوتسال، یعنی تاکتیک و قدرت بدنی ارتباط مستقیم دارد. به عبارت دیگر فراگیری و تمرین تواناییهای تکنیکی به این منظور انجام میشوند که بازیکن قادر باشد بر موقعیتهای جدید به وجود آمده مسلط شود. در هنگام تمرینات تکنیکی توجه به دو نکته مهم میباشد:
۱ـ با تمرینات زیاد میتوان انجام حرکات انفرادی را در قالب کار تیمی تکمیل کرد.
۲ـ میتوان در شرایط مختلف و با آموزش تکنیکهای مهم و سپردن وظائف گوناگون به بازیکن، یک الگوی حرکتی مخصوص برای او به وجود آورد تا او بتواند در موقعیتهای مختلف بازی، بالاترین توان خود را به کار گیرد.
شکلهای مختلف تکنیک در فوتبال را میتوان به صورت حرکات با توپ (دریبل، پاس، کنترل توپ، شوت به دروازه، ضربه با سر) و بدون توپ (تنه زدن، سد کردن توپ، پریدن، حرکات بدون توپ) تقسیم کرد.
سیستم ۲-۱-۱( جایگیری مناسب ، استفاده از فضا ، پاس کاری خوب )حالت اول
در این سیستم A به C وC به B پاس میدهد. در زمان ارسال پاس،
D به کنار زمین آمده توپ را از B دریافت میکند. B با حرکت بدون توپ به او نزدیک میشود و توپ برگشتی را با یک پاس دقیق به C که بدون توپ حرکت کرده میدهد. در این لحظه A به مرکز خط دفاع میآید.
حالت دوم
بازیکن A به C و او به B پاس داده و طبق شکل حرکت میکند. بازیکن D به جای C میآید و B با یک پاس بلند C را صاحب توپ مینماید، در زمان ارسال پاس توسط بازیکن A او هم میتواند در طول زمین حرکت کرده، آماده دریافت توپ باشد.
سیستم از ارکانی اصولی و آشنائی با تکنیک است و زیر بنای اولیه تکامل تاکتیکهای تیمی میباشد. بر اثر پیشرفتهای علمی و عملی در فوتبال امروز جهان کم کم سیستمهای قدیم جای خود را به روشهای جدیدتری از تاکتیکهای تیمی داده است. اصولا سیستمها رکنی از تاکتیکهای تیمی به حساب میآیند و بازیکنان، اجرای تاکتیکهای فردی و شروع مجدد خود را بر اساس شناخت سیستمهای دفاعی و حمله ای تیم و طبق نظر مربیان اجرا مینمایند.
بر حسب مقررات و قوانین بازی فوتسال و به منظور ایجاد نظم بازکنان تیمها قرارها و یا تعهد مسئولیتهایی در محوطه محدودی از زمین با هم میگذارند.
در فوتسال سیستم و شکل آرایشی تیم نقش مهمی دارد. بر اساس و شرایط بازی با تیم حریف سیستم برنامه ریزی میشود. اما باید گفت در اجرا و حرکتهای بوجود آمده توسط بازیکنان تغییرات زیادی حاصل میشود و بازیکنانی که توانایی و شعور بالائی دارند میتوانند سریعاً در تغییر شکل و نحوه آرایش تیم تصمیم بگیرند.
سیستم ۱ـ۲ـ۱۱
در این سیستم یک نفر به عنوان دفاع آخر و پوششی قرار گرفته و دو بازیکن دیگر در کناره های زمین به صورت کشویی از یکدیگر حمایت می کنند و نفر آخر هم از این دو نفر حمایت می کنند در جلوی دو بازیکن کناری یک راس حمله قرار دارد که هر لحظه بر اساس شرایط بازی و توپ انجام وظیفه می کند.
سیستم ۲-۲
دو بازیکن به صورت مدافع انجام وظیفه می کنند و حرکت این دو مدافع حمایت از یکدیگر می باشد بدین صورت که اگر مدافع اول درگیر شود مدافع دوم به صورت کشویی از او حمایت می کنژد و بر عکس و دو نفر به صورت مهاجم وظیفه ی خود را انجام می دهند.
سیستم ۲-۱-۱
دو نفر به صورت مدافع در مقابل دروازه بازی می کنند ویک نفر در جلوی دو مدافع بازی می کند و یک راس حمله در جلوی بار خودی کار خود را انجام می دهد .
نکته مهم در فوتسال داشتن سه فاکتور قدرت تصمیم گیری (توانایی)، آمادگی جسمانی وسرعت است که این فاکتورها می توانند یک تیم را تا مرز قهرمانی هدایت نماید. نوع تمرینات واتخاذ سیستم نیز می تواند به تیم کمک کند.
آموزش سیستم (۱-۳)
همانطور که در شکل مقابل نمایش داده شده سه نفر در زمین خودی و یک نفر که ویژگی حفظ توپ و ارسال پاس دقیق را دارد ،در زمین سبیه به ۸ اینگلیسی موقعیتی از قبل تمرین شده بوجود آورن تا با صاحب توپ نمودن نفر راس (در زمین حریف ) ، حرکت و حمله ی خود را آغاز نماید.
آموزش سیستم (۱-۴-۰)
در این سیستم استقرار بازیکن ها در شکل مشخص شده و باید سه نکته مهم رعایت گردد :
۱- آمادگی جسمانی خوب : بازی و دویدن
۲- پاس دادن زیاد : استفاده از هوش و تکنیک بازیکن
۳ – اجرای تکنیک شوت : شوت در تمام حالت های مختلف (روی پا ، داخل پا ،نوک پا وسر ضرب )
در این سیستم استقرار بازیکن در پشت توپ می باشد.
منابع:
باشگاه دانشجویان پیام نور
مطالب مشابه :
فوتسال
های رشته ورزشی فوتسال، سبکها و از ارتفاع ۲ متری به سالن اوت اعلام
سومين دوره بازيهاي آسيايي داخل سالن
هم مواد پرش طول ، ارتفاع ، با نيزه كه ۵ مدل رقص استاندارد و ۵ فوتبال و فوتسال
تاریخچه فوتسال
احداث سالنهای فوتسال فوتسال ورزشی شناسایی استاندارد هنگامی که توپ از ارتفاع ۲
تحقيق درباره ي فوتسال
های رشته ورزشی فوتسال، سبکها و استاندارد هنگامی که توپ از ارتفاع ۲ متری به
قانون زمين فوتسال
قانون زمين فوتسال فاصله بین دو تیر دروازه 3 متر و ارتفاع مرتکب رفتار غیر ورزشی ۲
انواع سيستمها در فوتسال
گروه فرهنگی ورزشی انواع سيستمها در فوتسال زمين بازي در فضاي سرپوشيده يا همان سالن
برچسب :
ارتفاع استاندارد سالن ورزشی فوتسال