انار

 

انار


مشخصات گياهشناسي


انار Punica Granatum درختچه‌اي است خزان‌دار که البته در نواحي گرم و مرطوب با زمستانهاي معتدل هميشه سبز است و حداکثر ارتفاع آن به 6 متر هم مي‌رسد. لازمه ميوه‌دهي در انار تابستانهاي گرم و پاييز طولاني و خشک است. پايه کروموزومي انار 8=x و تعدادکروزوم آن 16 است. انار گياهي است يکپايه و گرده ها ، مادگي خود را به راحتي بارور مي‌کنند. البته گرده افشاني بين گلها توسط باد و حشرات نيز ميسر است. گلها بعد از 3 يا 4 سالگي درختچه روي سيخکها ظاهر مي‌شوند. داراي دمگل کوتاه به رنگهاي سرخ ، زرد و يا سفيد با پهناي 2 سانتيمتر مي‌باشند.
گلهاي انار داراي 4 تا 8 کاسبرگ چرمي که در بالاي ميوه قرار دارد و تعداد زيادي پرچم با تخمدان تحتاني يا نيمه تحتاني است. کاسه گل ارغواني رنگ و پاياست و گلبرگها مچاله هستند. ميوه انار سته داراي پوست چرمي است. تقريبا کروي شکل به همراه کنجهاي فراوان است. برگهاي آن ساده ، کامل و بدون استيپول است طرز قرار گرفتن برگها بر روي شاخه متفاوت است و به سه فرم متقابل ، منفرد و فراهم مشاهده مي‌شوند. شاخه‌ها کوچک ، زاويه‌دار ، خاردار بدون کرک با پوست سفيد رنگ تا خاکستري ، شکل مختص به خود را دارا هستند. عمق ريشه‌هاي انار زياد است و با گسترش عمودي 1.5 متر گسترش افقي 2.5 تا 3 متر مي‌باشد.


موطن انار


انار داراي سابقه کشت طولاني است. بر اساس شواهد تاريخي موجود سابقه کشت آن به 2500 سال قبل از ميلاد مسيح باز مي‌گردد. موطن اصلي آن خاور نزديک بويژه ايران معرفي شده است. در حال حاضر مناطق کشت اين ميوه محدود مي‌باشد. در آسيا ، ايران ، افغانستان و ازبکستان ، در اروپا ، اسپانيا و در افريقا ، در کناره‌هاي شمالي آن (سواحل جنوبي مديترانه) مورد کشت و کار قرار دارد و در بقيه نقاط دنيا در صورت کشت ، مساحت زير کشت آن محدود و ناچيز است. نوع ترش مزه انار به صورت وحشي در جنگلهاي شمالي ايران به صورت خودرو ديده مي‌شود.

تصوير


پوست انار


در ساختمان پوست ريشه انار به ترتيب قسمتهاي زير ملاحظه مي‌گردد. سوبر ، پارانشيم پوستي با کريستالهاي اکسالات ، ليبر که ساختمان مشخص دارد و دسته‌هاي بافت ليبري بوسيله اشعه مرکزي که از يک تا دو رديف سلول تشکيل شده‌اند از يکديگر جدا مي‌شوند. در زير ميکروسکوپ بافت ليبري داراي خطوط موازي خاکستري رنگي است که بوسيله خطوط روشن‌تري از يکديگر جدا شده‌اند. خطوط خاکستري رنگ عبارتند از سلولهايي که داراي ماکلهاي اکسالات کلسيم مي‌باشند و دسته‌هاي روشن‌تر از لوله‌هاي غربالي و سلولهاي پارانشيمي آميدن‌دار تشکيل شده‌اند.
علاوه بر اين در دسته‌هاي ليبري تعداد کمي سلولهاي درشت اسکروز وجود دارند که همگي داراي ديواره ضخيم بوده و بطور نامنظم در قسمت ليبري پراکنده شده‌اند. ساختمان پوست‌هاي ساقه انار باهم مشابه است ولي نوک دسته‌هاي ليبري در پوست ساقه پهن‌تر از پوست ريشه است و اشعه مرکزي نيز در طرف قسمت خارجي پوست پهن‌تر نشده‌اند. در ميان تقلبات پوست انار مي‌توان از تقلب پوستهاي Buis نام برد. اين پوستها در زير ميکروسکوپ داراي رديفهاي کريستال و همچنين سلول اسکلروز نيستند


مطالب مشابه :


بن ساي انار

بن ساي انار . موضوعات مرتبط: بن سايbonsai ، گالري عكس بن پرورش درختان به صورت "بونسای"




آموزش تصويري تهيه بن ساي از درخت

پرورش درختان به صورت "بونسای" بن سای خواص دارویی انار. پیت




پرورش درختان به صورت "بونسای"

بن ساي-تراريوم - پرورش درختان به صورت "بونسای" - آموزش نگهداری وپرورش انواع گل وگیاهان زینتی




بونسای

بونسای از دو کلمه ژاپنی "بون=سینی" و برای نمونه میتوان از درختانی نظیر انار، افرا، نارون




زمان هرس بونسای

بن ساي-تراريوم - زمان هرس بونسای - آموزش نگهداری وپرورش انواع گل وگیاهان زینتی - بن ساي-تراريوم




خواص دارویی انار

بن ساي-تراريوم - خواص دارویی انار - آموزش نگهداری وپرورش انواع گل وگیاهان زینتی - بن ساي




گیاهان مینیاتوری

بونسای در برای اتاق های کم نور می توان از فیکوس ها بهره برد و از یاهانی مثل انار و




بونسای

The environment - بونسای - بیایید گل را ببوییم،باران را حس کنیم و اسمان پر ستاره را به تماشا بنشینیم.




انار

موسسه كشاورزي فرشاد - انار - دست در دست هم دهیم به مهر * میهن خویش را کنیم اباد ( پروانه




بونسای چیست ؟

بونسای بلاگ : پایگاه زیست شناسی - بونسای چیست ؟ - سوالات تستی وتشریحی زیست شناسی دوره متوسطه




برچسب :