ایین نامه کلی منشور اخلاقی فوتبال ایران

 

منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران این روزها حرف و حدیث‌های فراوانی پیرامون نحوه‌ی برخورد مجریان آن با خاطیان این منشور به دنبال داشته است كه منتقدان همواره از آن انتقاد و مسوولان سازمان لیگ فدراسیون فوتبال نیز از آن دفاع كرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، متن كامل این منشور كه از آغاز لیگ نهم قرار است به صورت جدی در فوتبال و ظاهرا لیگ فوتسال كشور پیگیری و اجرا شود، به شرح زیر است:

* ماده ‌١: تعاریف

مقدمه: توپ، تور، دروازه، لباس ورزشی و تمام چیزهایی كه در یك بازی فوتبال به كار می‌روند و نیز حركات، مقررات و اصطلاحات خاص این بازی عنصر فرهنگی به شمار می‌روند. بازی فوتبال یك مجموعه فرهنگی است كه از مجموع این عناصر ساخته شده و حفظ این مجموعه نیز بخشی از یك نظام روابط اجتماعی سازمان یافته و بزرگتری است كه آن را به نام نهاد تفریحی و ... فوتبال می شناسیم.

هدف:

اعتلا، عمق و گسترش دادن معرفت و استوار كردن ارزش‌های انسانی و اسلامی در اندیشه، عمل و تقویت فضایل اخلاقی و برنامه‌ریزی برای بهبود رفتارهای فردی و گروهی و اجتماعی و فرهنگ سازی و تولید فرهنگی و ارایه فرهنگ ایرانی و اسلامی با اهتمام جدی به منش و روش ایرانیان و بهره‌گیری از آن، سالم سازی فضاسازی فرهنگی محیطی با اهتمام به امر به معروف و نهی از منكر، تقویت وحدت هویت ملی جوانان مناسب با آرمان‌های ایران اسلامی با توجه به مقتضیات دوره‌ی جوانی ضمن بهره‌وری از توانایی‌های آنان، عمق بخشیدن به روحیه برادری و اخوت و تعاون و مشاركت عمومی و بهره‌مند ساختن ملت از همدلی، توانایی و تقویت امنیت و اقتدار ملی و كمك به توسعه نظم و امنیت عمومی در ورزشگاه‌ها و بالتبع خارج از آن از اهداف فراگیر و قابل توسعه در وظایف اهالی فوتبال و متولیان این ورزش مهم و فراگیر و مورد علاقه اقشار میلیونی جوانان كشور بوده كه باید زمینه بسط و گسترش فوتبال ایرانی به عنوان بستر مناسب رشد و ارتقای فرهنگ عمومی و اخلاقی رفتاری را به وجود آورند.

* ماده ‌٢: موضوع

این آیین‌نامه به عنوان منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران نامیده می‌شود.

هدف:

هدف از این آئین‌نامه اتفاق نظر در تعریف فرهنگ و ایجاد زمینه لازم برای بسط و گسترش فرهنگ غنی اسلامی ایرانی در ورزش پرطرفدار فوتبال با همكاری و تعامل اهالی فوتبال خواهد بود.

* ماده ‌٣: شمول

تمامی كسانی كه در حوزه فوتبال نقشی را به عهده دارند مشمول این آئین‌نامه خواهند بود.

* ماده ‌٤: مستندات

این آئین‌نامه براساس اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده‌٥٦ اساسنامه فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران منطبق با فرهنگ غنی اخلاقی و رفتاری اسلامی ایران و با رعایت و انطباق با اصول و مواد مطروحه مندرج درآئین‌نامه انضباطی فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران، تهیه، تدوین، طرح، تصویب و جهت اجرا ابلاغ می‌گردد.

* ماده ‌٥: حوزه كاربرد افراد حقیقی و حقوقی مشمول

‌١- هیات‌های فوتبال و زیر مجموعه

‌٢- باشگاهها

‌٣- مقامات رسمی تیم‌ها

‌٤- تیم اجرایی مسابقه(مقامات رسمی مسابقه)

‌٥- بازیكنان

‌٦- داوران

‌٧- هر فرد و سازمانی كه از سوی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ، كمیته اجرایی مسابقات، هیات‌های استانی و محلی برای برگزاری مسابقات جهت انجام مسئولیتی منصوب شده باشند.

‌٨- تماشاگران و هواداران

‌٩- گروه رسانه‌ها و خبرنگاران مرتبط با محیط‌های فوتبال

* ماده ‌٦: حوزه كاربرد- زمان

این آیین‌نامه مربوط به تمام وقایع و حوادثی است كه در طول فصل برگزاری مسابقات در اردوهای آمادگی، تمرینات، در روز برگزاری مسابقه و در درون استادیوم ورزشی (مكان فنی مسابقه) و بیرون از آن (تماشاگران وبازیكنان، مربیان، مدیران و گروه سرپرستی) تا زمان تخلیه استادیوم و رفتار اخلاقی گروه فوتبال باشگاه در محیط باشگاه، اردو، تمرین و ... است.

* ماده ‌٧: مسوولیت اجرا

تمام كسانی كه در جریان فوتبال موضوعیتی دارند در بسط و گسترش و اجرای مفاد این منشور مسوولیت حقوقی داشته و در قبال آن موظف هستند.

الف/ در فدراسیون با ستادی متشكل از مسوولین(سازمان لیگ، كمیته های مسابقات، فوتسال، انجمن فوتبال بانوان، فوتبال ساحلی، كمیته نظارت، معاونت فرهنگی، كمیته امنیتی و حراست) با مسوولیت نایب رییس دوم فدراسیون موظف به ابلاغ، پیگیری، اجرا و كنترل و نظارت بر اجرای این منشور را عهده دار هستند.

مسوول كمیته فرهنگی و توسعه بازی‌های جوانمردانه سازمان لیگ دبیر این ستاد بوده و وظیفه پیگیری مصوبات را عهده دار هستند.

ب/ در استان‌ها و مناطق هیات‌های استانی و محلی نظارت بر حسن اجرا در كمیته‌ای مركب از مسوولین ذی‌ربط (كمیته‌های فرهنگی، انضباطی، حراست، دبیر هیات) با مسوولیت رییس هیات استان و شهر مراتب طولی اعمال خواهد شد. «دبیر كمیته پیگیری مسئول بخش فرهنگی هیئت مربوطه خواهد بود»

ج/ در باشگاهها با توجه به وظایف مدیران محترم باشگاهها ورزشی كمیته‌ای مركب از مدیرعامل محترم باشگاه، مسوول كمیته‌های فرهنگی، انضباطی، مدیر و سرپرست تیم فوتبال، سرمربی تیم فوتبال رده سنی مربوطه پیگیری، اجرا و كنترل نظارت بر اجرای این منشور را عهده دار هستند. مسوول واحد فرهنگی باشگاه مربوطه دبیری كمیته فوق را عهده دار می‌باشند.

* ماده ‌٨:

وظیفه اصلی هماهنگی در اجرای مفاد این منشور در باشگاهها متوجه شخص مدیرعامل باشگاه و موسسه فرهنگی ورزشی بوده و این مقام متولی اصلی اجرای مفاد این منشور بوده و تطبیق اخلاق رفتاری گروه فوتبال آن باشگاه مسوولیت مستقیم مدیرعامل است. كمیته فرهنگی به عنوان ارگان اجرایی همكار آن مقام محترم خواهد بود. لذا مسوولیت آموزش و توجیه گروه فوتبال آن باشگاه، ایجاد كمیته فرهنگی و توسعه بازیهای جوانمردانه، ایجاد و ساماندهی كانون هواداران، هماهنگی و نظارت بر اجرا و كنترل مفاد منشور از اهم وظایف مدیرعامل محترم باشگاه خواهد بود.

‌١/٨ : بعد از مدیرعامل باشگاه مسوولیت هماهنگی، تطبیق و اجرای آیین نامه رفتاری و اخلاقی به عهده سرپرست تیم فوتبال باشگاه بوده و مسوولیت ناشی از عدم پیگیری متوجه سرپرست تیم خواهد بود (توجیه بازیكنان و مربیان، امضا منشور و تحویل آن به مقامات ذی‌صلاح و هماهنگی اجرای دقیق مفاد منشور از اهم وظایف سرپرست محترم خواهد بود)

‌٢/٨: سرپرست معرفی شده در هرفصل مسابقات لیگ به عنوان مدیر نیمكت مسوول مستقیم تیم فوتبال در استادیوم شناخته شده و مسوولیت اجرای آیین نامه را در مورد مربیان، بازیكنان اصلی و ذخیره و مقامات رسمی تیم در استادیوم به عهده خواهد داشت.

* ماده ‌٩:

گروه مربیان به عنوان تاثیرگذارترین گروه در ایجاد زمینه لازم برای اجرای منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال شناخته شده و مدنظر و مسولیت‌های ذیل متوجه آنان است:

‌٩/١: ایجاد زمینه لازم و مناسب جهت توجیه بازیكنان نسبت به مفاد منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال

‌٩/٢: همكاری در اجرا و رعایت مفاد منشور با مبادی ذی‌ربط (مدیران باشگاه، تیم اجرایی مسابقه، هیات‌های فوتبال، سازمان لیگ و فدراسیون)

‌٩/٣: تشویق بازیكنان برتر اخلاقی و ایجاد زمینه رشد و ارتقای فنی و تعامل رفتاری

‌٩/٤: تذكر و توجیه، برخورد ارشادی با بازیكنانی كه نسبت به اجرای مفاد منشور تعامل لازم را ندارند. (در صورت لزوم تنبیه آنان)

‌٩/٥: همكاری با مقامات رسمی تیم (مدیر و سرپرست، پزشك، تداركات، مربی و مسوول فرهنگی و كانون هواداران باشگاه) در بسط و گسترش منشور اخلاقی و ایجاد زمینه لازم برای تعامل و همكاری متناسب.

‌٩/٦: همكاری با تیم اجرایی مسابقه (كمیته اجرایی مسابقه، نماینده فدراسیون، ناظرین، داوران، روابط عمومی، بخش رسانه‌ها در چارچوب وظایف محوله قانونی)

‌٩/٧: احترام متقابل نسبت به مقامات رسمی، بازیكنان سایر تیم‌ها و باشگاهها، هواداران خودی و رقیب.

* ماده ‌١٠:

هرگاه مربی و یا گروه مربیان به بازیكن خاطی تیم خودی در حین مسابقه، قبل و بعد از آن تذكر لازم را نداده و یا نسبت به جنجال و بی احترامی وی به بازیكنان تیم مقابل، داوران، تیم اجرایی مسابقه، هواداران و مقامات رسمی تیم مقابل بی تفاوت بوده به نحوی كه بی‌توجهی آنان موجبات تجری، تشویق بازیكن مورد نظر را فراهم آورد برابر یكی از بندهای الف، ب، د، ه، و، ج ماده‌٣٣ آیین نامه انضباطی برخورد قانونی خواهد شد.

تذكر ‌١:

رعایت عملی اصول اخلاقی و رفتاری در منشور شامل رفتارهای گروه مربیان نیز بوده و علاوه بر مراعات در حوزه عملكرد فردی مسوولیت همكاری در كنترل و نظارت منشور در مورد بازیكنان را نیز عهده دار است.

تذكر ‌٢: عدم رعایت منشور توسط گروه مربیان موجب سلب مسوولیت از گروه مدیران و بالعكس نخواهد بود.

* ماده ‌١١:

عدم رعایت شئونات اخلاقی و رفتاری توسط گروه مربیان، عدم همكاری در اجرای مفاد منشور، در حوزه عملكرد فردی و بازیكنان تیم به علاوه هرگونه اظهار نظر منفی و نیز ابراز و نشر مطالب خلاف واقع و موهن و اكاذیب در رسانه های گروهی و وسایل ارتباط جمعی علیه تیم اجرایی مسابقه (مقامات رسمی مسابقه) و تیم داوری، مسوولین و سایر دست اندركاران دارای مجازات‌های ماده ‌٤٧ آئین نامه انضباطی خواهد بود و در صورت تكرار وشیوع (حداكثر چهار بار در فصل مسابقات) كارت حضور در مسابقات فرد خاطی ضبط و مجوز مربیگری وی در حوزه فوتبال حداقل به مدت نیم فصل آتی تمدید نشده و صادر نخواهد شد.

* ماده ‌١٢:

صدور و تمدید كارت مربیگری هر فصل برای مربیان و كارت حضور در مسابقات و سایر مقامات رسمی تیم‌ها بعد از بررسی عملكرد رفتاری و اخلاقی و استعلام از مبادی ذی‌ربط ذی‌صلاح ممكن خواهد بود. در صورت كسب امتیازات منفی تمدید و صادر نخواهد شد.

تذكر:گروه مربیان موظفند ضمن مطالعه دقیق منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران اسلامی نسبت به تكمیل مرامنامه اخلاقی و امضا آن در سه نسخه اقدام نمایند. (مرامنامه در سه نسخه امضا و ضمیمه قرارداد فرد به ترتیب در باشگاه، سازمان لیگ و مسابقات و نزد فرد متعهد نگهداری می‌شود.

* ماده ‌١٣:

از آنجایی‌كه بازیكنان به عنوان افراد حقیقی الگوی رفتاری و فرهنگی جوانان، نوجوانان و بخش وسیعی از جامعه هستند در موارد ذیل برای بازیكنان فوتبال(گروه بازیكنان و تیم حاضر در مسابقات لیگ) رعایت مفاد منشور اخلاقی و رفتاری الزامی است:

‌١٣/١- از شروع قرارداد بازیكن با باشگاه و ثبت آن در فدراسیون و هیات‌های استان‌ها و محلی رعایت منشور اخلاقی و رفتاری برای بازیكنان الزامی است.

‌١٣/٢- هربازیكن نسبت به رعایت منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران اسلامی مسوولیت مستقیم داشته و مسوولیت مقامات رسمی تیم‌ها نافی مسوولیت بازیكن نبوده و نسبت به عملكرد اخلاقی و رفتاری در حوزه فوتبال جوابگو خواهد بود.

‌١٣/٣- رعایت شئونات اخلاقی و موازین شرعی و عرفی و احترام به فرهنگ و اخلاق عمومی جامعه ایران اسلامی در چارچوب حقوق شهروندی جزء وظایف بازیكنان و مراعات آن الزامی است.

‌١٣/٤- كلیه بازیكنان موظفند ضمن مطالعه دقیق منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران اسلامی، نسبت به تكمیل مرامنامه منشور اقدام نمایند.

تذكر: مرامنامه در سه نسخه به ترتیب ضمیمه قرارداد فرد در باشگاه مربوطه، هیات استان و محل یا سازمان لیگ (كمیته مسابقات) و نزد فرد متعهد (بازیكن) نگهداری می‌شود.

* ماده ‌١٤:

بازیكن موظف است:

‌١٤/١- بابازیكن هم باشگاهی، مربیان، سرپرست و مدیر تیم، پزشك، تداركات رفتار مناسب و شایسته و احترام انگیز داشته باشد.

‌١٤/٢- باتیم اجرایی مسابقه - مقامات رسمی مسابقه- ( داوران، ناظر، كمیته اجرایی و سایر عوامل دست اندركار رفتار مناسب و شایسته و احترام انگیز داشته باشد.

‌١٤/٣- با بازیكنان، مربیان، مقامات رسمی، هواداران باشگاه حریف رفتار مناسب و شایسته و احترم انگیز داشته باشد.

‌١٤/٤- باگروه هواداران خودی و تماشاگران برخورد مناسب، سالم، متناسب و احترام انگیز داشته و از هرگونه بی احترامی و توهین (قولی، رفتاری، حركت دست و پا و...) خودداری نماید.

‌١٤/٥- باگروه رسانه ها، خبرنگاران برخورد محترمانه و احترام انگیز همراه با تعامل در چارچوب (آئین‌نامه مصوب مصاحبه مطبوعاتی و رسانه‌ای) داشته باشد.

‌١٤/٦- در محیط بیرون از ورزشگاه (محل تمرین، اردو، مسابقه دوستانه و ...) همه موارد فوق را رعایت نموده و برآن تاكید داشته باشد.

‌١٤/٧- بامطالعه دقیق قوانین اجرایی مسابقات، آئین نامه نقل و انتقالات، قوانین داوری، منشور اخلاقی و رفتاری، آئین‌نامه انضباطی و ضمایم و سایر موارد به خوبی توجیه شده و سطح آگاهی خود را ارتقا بخشد و در جلسات و مراسمات آموزشی و توجیهی اخلاقی و رفتاری (باشگاه) حضور جدی و مؤثر و مستمر داشته باشند.

‌١٤/٨- به شئونات اخلاقی و موازین شرعی و عرفی و فرهنگ و اخلاقی عمومی جامعه ملتزم بوده و رعایت آن را از اهم وظایف خود تلقی و عملا به آن پایبند باشد.

تذكر: در صورت ارتكاب جرایم اخلاقی و رفتاری خارج از حوزه فوتبال و اثبات مجرمیت در ارتكاب بزه اخلاقی و صدور رای محاكم صالحه بازیكن از حضور در فصل مسابقات منع و كارت حضور در مسابقات وی ضبط خواهد شد و خسارت وارده به باشگاه نیز از وی مسترد خواهد گردید.

‌١٤/٩- به ملیت، مذهب، نژاد، زبان بازیكنان و مربیان، داوران و سایرین احترام گذاشته و در چارچوب قوانین و اصول فنی مسابقه فوتبال منصفانه و بازی جوانمردانه رقابت نماید.

‌١٤/١٠- از مصرف مواد انرژی زا و سایر موادی كه مغایرت با با مصوبات و قوانین ابلاغی AFC- FIFA و فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران داشته مطلقا امتناع و در صورت مشاهده تخلف از سایرین به مقامات ذیصلاح باشگاه مربوطه اطلاع دهد.

‌١٤/١١- با رعایت فرهنگ اخلاقی جامعه در چارچوب منشور اخلاقی و رفتاری:

الف- نسبت به مدل لباس از پوشیدن لباس‌های جلف، تنگ، بدن نما و مارك دار اجنبی با تبلیغات خلاف عرف و اخلاق كه در شأن ورزشكار قهرمان و الگوی برتر نیستند جدا خودداری نماید.

ب- نسبت به مدل قیافه (موی سر و محاسن) از ارایه مدلهای آرایشی بیگانه و اجنبی غیرمتناسب با شئونات فرهنگی جامعه كه موجب ترویج و بسط گسترش فرهنگ اجنبی و بیگانه می‌شود جدا خودداری نماید.

ج- همراه داشتن زیور آلات گردنبند، گوشواره، انگشتر، قاب سر(تل و ...) در مسابقات ممنوع است.

تذكر‌١: باشگاهها موظفند نسبت به تهیه لباس فرم بازیكنان برای اقامت در هتل، اردو و هنگام مسافرت بارعایت فرهنگ عمومی جامعه ایران اسلامی اقدام نمایند( البسه ورزشی برابر آئیننامه مربوطه و در چارچوب حق رایت باشگاه خواهد بود)

تذكر ‌٢: بازیكنان مجازند مدل قیافه (ایرانی متناسب با فرهنگ عمومی و غنی جامعه ایران اسلامی) را ارایه نمایند.

تذكر ‌٣: بازیكنان و مربیان خارجی باید در چارچوب فرهنگ عمومی توجیه شده و از ارایه مدل‌های نامتناسب و نا همگون خودداری نمایند.

تبصره- كسب امتیازی مثبت در مجموعه عملكرد رفتاری و اخلاقی در طول هفته، ماه، نیم فصل، فصل مسابقات مستوجب تشویقات فرد بازیكن براساس ماده‌٧٣، ‌٧٤ آئین نامه انضباطی خواهد شد.

تذكر‌٤: كلیه مدیران باشگاهها متعهد می‌شوند مربیان و بازیكنان متخلفی را كه در چارچوب منشور اخلاقی دچار محكومیت شده‌اند بعد از استعلام از مبادی ذی‌ربط و تایید سوابق اخلاقی به كار بگیرند.

گروه تماشاگران:

* ماده ‌١٥- هرباشگاه موظف است نسبت به تأسیس، ثبت و فعال سازی كانون هواداران باشگاه و تیم در چارچوب آئین‌نامه مصوب اقدام نماید.

‌١٥/١- كانون هواداران هرباشگاه موظف است نسبت به:

الف- ثبت نام و عضوگیری باتعیین هویت و ثبت مشخصات( نام و آدرس هر فرد و...)

ب- تهیه جزوات آموزشی و توجیهی

ج- برگزاری جلسات آموزشی مبنی بر(چگونگی تشویق، استفاده صحیح از ابزارآلات مجاز تشویق در استادیوم (حین مسابقه)، فراگیری شعار و سرودهای مرتبط با تیم مبتنی بر تشویق تیم خودی بدون اهانت به سایرین، احترام به بازیكنان خودی و حریف، مقامات رسمی تیم خودی و حریف و مقامات رسمی مسابقه، نحوه ورود و خروج به استادیوم، نحوه استفاده از امكانات استادیوم، نحوه استقرار در سكوهای تماشاگران، آموزش كمكهای اولیه و امداد و نجات، تعامل و همكاری با عوامل انتظامی و تامینی، نحوه استفاده از سرویس‌های ترابری...

د- برگزاری مراسم و اردوهای تفریحی و آموزشی با تعامل و همكاری فیمابین هوادار و كانون و باشگاه

‌١٥/٢- كانون هواداران باشگاه و باشگاه در مورد عملكرد رفتاری هواداران در حین برگزاری مسابقه و قبل و بعد از آن در محیط استادیوم و مرتبط با ورزشگاه مسوولیت داشته و در صورت بروز رفتارهای غیرمناسب رفتاری و اخلاقی برابر ماده ‌٧١ فصل یازدهم آئین‌نامه انضباطی رفتار خواهد شد.

‌١٥/٣- عملكرد مناسب و شایسته هواداران و كانون هواداران و رعایت منشور اخلاقی و رفتاری مستوجب تشویق كانوان هواداران باشگاه برابر ماده ‌٧٣ آئین نامه انضباطی گردیده و كمیته فرهنگی موظف است مراتب را به سازمان لیگ فدراسیون، باشگاه مربوطه و سایر مبادی ذیربط اعلام و پاداش نقدی نیز به كانون هواداران باشگاه اختصاص داده شود.

‌١٥/٤- هواداران و تماشاگران در حوزه عملكرد فردی مسوولیت مستقیم داشته و در قبال رفتار و اعمال و گفتار فردی خود مسوول و جوابگو خواهند بود. بنابراین موظفند:

الف- هر هوادار نسبت به رعایت منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران اسلامی مسوولیت مستقیم داشته و مسوولیت مقامات رسمی تیم‌ها نافی مسوولیت هوادار نبوده و نسبت به عملكرد اخلاقی و رفتاری خود در حوزه فوتبال (داخل و خارج از باشگاه و در حین تمرین و مسابقه و قبل و بعد از آن در داخل و خارج ورزشگاه) جوابگو خواهد بود.

ب- با كانون هواداران باشگاه مربوطه همكاری و نسبت به رعایت مقررات ابلاغی باشگاه اهتمام و تعامل جدی داشته باشد.

ج- نسبت به یادگیری و آموزش و توجیه مقررات و قوانین حضور در محل باشگاه، اردو، تمرین، مسابقات دوستانه رسمی و مسابقات سراسری لیگ های داخلی و بین المللی اقدام نماید.

د- مشخصات فردی (ابراز و احراز هویت) خود را برابر فرمهای درخواستی كانون هواداران برابر مدارك رسمی اعلام نماید.

‌١٥/٥- هوادار موظف است نسبت به بازیكن تیم خودی و سایر مقامات رسمی تیم (مدیران باشگاه، مدیر تیم، سرپرست، پزشك، تداركات، گروه مربیان و سایر عوامل ذی‌ربط) رفتار مناسب و شایسته و احترام انگیز داشته و از هرگونه اظهار نظر، شعار دادن، به كاربردن الفاظ نامناسب و توهین آمیز، رفتار نامناسب و ناشایست همراه با توهین، هجوم یا سعی برای ورود به زمین تمرین یا مسابقه و یا رختكن، پرتاب ترقه و مواد آتش زا و دیگر اشیا به داخل زمین، سردادن شعارهای نژاد پرستانه، ضداخلاقی و مغایر با شئونات اسلامی و اجتماعی خودداری نماید.

هوادار موظف است نسبت به بازیكنان تیم حریف و سایر مقامات رسمی تیم حریف، مقامات رسمی مسابقه (داور، كمك داوران، داور چهارم، نماینده فدراسیون، نماینده ویژه، نماینده هیات محلی، گروه پزشكی، ناظر مسابقه، ناظر داوری، مقامات امنیتی و هر شخصی كه مسوولیتی در ارتباط با مسابقه به وی تفویض شده رفتار شایسته و احترام انگیز داشته و از هرگونه رفتار فردی كه موجب بی احترامی به آنان باشد جداً پرهیز و اجتناب نماید.

‌١٥/٦- هوادار موظف است ضمن رعایت نظم و انضباط در بدو ورود به محیط عمومی ورزشگاه با عوامل اجرایی مسابقه (كنترل بلیط، در ارایه و نشان دادن مجوز ورود به استادیوم (كارت، بلیط و ...) با سایر عوامل انتظامی و تأمینی و پلیس هواداران و سرگروه‌های سكوهای تماشاگری در نحوه استقرار(محل نشستن و ایستادن) همكاری نموده و از آوردن اشیاء ممنوعه و خطر آفرین و پرچم و علامات غیر مجاز و ابزار تشویق غیرمجاز به محوطه ورزشگاه خودداری نماید.

تذكر: كانون هواداران باشگاه موظف است ابزارهای تشویقی مجاز تهیه و در اختیار هواداران قرار دهد.

‌١٥/٧- در هنگام تشویق تیم خودی در چارچوب مقررات كانون هواداران رفتار نموده و از اظهار شعارهای موهن، نژاد پرستانه، قومیت گرایی، خلاف اخلاق اجتماعی و فرهنگ عمومی و ارزش‌های اسلامی جدا اجتناب نموده و از ابراز این قبیل شعارها و رفتارها توسط سایر تماشاگران نیز جلوگیری نموده و در صورت ابراز به آنان تذكر و در صورت عدم همكاری فرد خاطی را به سرگروه سكوی تماشاگری یا پلیس هواداران معرفی نماید.

‌١٥/٨- در حفظ امكانات ورزشگاه، صندلی محل استقرار، امكانات بهداشتی، آبخوری‌ها، غرفه‌های عرضه محصولات خوراكی و ... نهایت همكاری را مبذول داشته و از آسیب رساندن به امكانات توسط افراد خاطی در صورت امكان ممانعت به عمل آورد.

‌١٥/٩- باعنایت به اینكه هر تماشاگر مسوول اعمال و رفتار فردی خود می‌باشد در صورت آسیب رساندن به افراد یا امكانات و شناسایی شدن(توسط سرگروه‌ها، پلیس هواداران، عوامل انتظامی و تأمینی، دوربینهای مدار بسته و سایر امكانات و افراد ...) تامین خسارت وارده به عهده فرد خاطی بوده و حسب مورد فرد متخلف از سه ماه تا دوسال برابر ماده ‌٧٢ از ورود به استادیوم محروم و تماشاگر متخلف مكلف به جبران خسارت نیز خواهد بود.

‌١٥/١٠- عملكرد و ابراز رفتار شایسته هواداران در تمامی زمینه های رفتاری مستوجب تشویق برابر ماده ‌٧٣ شده و چگونگی تشویق توسط كمیته فرهنگی، توسعه بازیهای جوانمردانه به سازمان لیگ پیشنهاد و اعمال خواهد شد.

* ماده ‌١٦- مقامات رسمی مسابقه

مقامات رسمی شامل (سرپرست مسابقه به عنوان مسوول سازمان لیگ و كمیته مسابقات فوتبال و فوتسال، نماینده اعزامی سازمان لیگ، نماینده فدراسیون، نماینده ویژه، نماینده هیات محلی، ناظر مسابقه، ناظر داوری، مقامات امنیتی، گروه پزشكی، داور، كمك داوران، داور چهارم) در اجرای مفاد منشور اخلاقی و رفتاری مسئولیت حقوقی داشته و در قبال اجرای آن موظف و در حوزه عملكرد رفتاری و فردی مسئولیت حقیقی داشته و مسئولیت اعمال فردی و رفتاری اخلاقی شخصی خودشان متوجه آنان است.

‌١٦/١- سرپرست مسابقه موظف است در حین برگزاری جلسه رسمی هماهنگی (بند ‌٧، شرح وظایف مسوول برگزاری مسابقه) وظایف سرپرست تیم در قبال عملكرد اخلاقی و رفتاری (مقامات رسمی تیم و بازیكنان و هواداران تیم منتسب را) به سرپرست هر دو تیم متذكر و یادآوری و به عنوان یك بند مستقل در صورت‌جلسه تنظیم و ضمن تاكید به امضا اعضای ذی‌ربط برساند.

‌١٦/٢- سرپرست مسابقه موظف است ضمن تعیین هویت و كنترل لیست اسامی با بازیكنان در صورت مشاهده مدل قیافه غیر متناسب و غیر معمول (بندب-11/‌١٤ منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال) از سوی یك بازیكن موضوع را شفاها به سرپرست تیم تذكر و در صورت عدم اصلاح و عدم تأمین نظر وی، سرپرست مسابقه موظف است موضوع را كتبا به سازمان لیگ و كمیته مسابقات فوتبال و فوتسال گزارش نماید. سایر مقامات اداری تیم فوتبال حاضر برروی نیمكت ذخیره نیز مشمول بند ‌١٦-2 خواهند بود.

‌١٦/٣- سرپرست تیم موظف است با سرپرست مسابقه(مسئول برگزاری) در اجرای مفاد منشور اخلاقی و رفتاری همكاری نموده و در صورت تخلف و عدم همكاری برابر ماده ‌٣٣ اعمال قانون خواهد شد.

‌١٦/٤- سازمان لیگ و كمیته مسابقات فوتبال و فوتسال موظف است موضوع گزارش سرپرست مسابقه در مورد عدم رعایت منشور اخلاقی و رفتاری را به صورت آنی به طور كتبی (تذكر كتبی) به باشگاه ابلاغ نماید و رونوشت تذكر را جهت پیگیری به كمیته فرهنگی و توسعه بازی‌های جوانمردانه ارجاع نماید.

‌١٦/٥- مدیرعامل محترم باشگاه موظف است به محض اعلام وصول تذكر كتبی سازمان لیگ نسبت به ایجاد زمینه و اصلاح رفتاری بازیكن مورد نظربا دعوت بازیكن به كمیته مربوطه اقدام نماید.

‌١٦/٦- در صورت عدم توجه و اصرار بر تخلف بازیكن یا سایر بازیكنان و عدم انطباق(با بند ب ‌١٤-11) منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال در مسابقه آینده تیم باشگاه مربوطه از حضور بازیكن خاطی ممانعت و بازیكن و سرپرست تیم ضمن توبیخ كتبی برابر ماده ‌٣٣ اعمال قانون خواهند شد.

‌١٦/٧- بازیكن، سرپرست، مربی و مدیر باشگاهی كه نسبت به اعمال تذكر اقدام نمایند حسب ماده ‌٧٣ و ‌٧٤ در مسابقه آینده مورد تشویق قرار خواهند گرفت. فرآیند تشویق توسط بازیهای جوانمردانه پیگیری و اعمال خواهد شد.

‌١٦/٨- ناظر مسابقه موظف است نسبت به كنترل اجرای مفاد منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال توسط مقامات رسمی فدراسیون، مقامات اداری تیم و باشگاه و بازیكنان نظارت نموده و موارد حسن اجرا و عدم اجراء توسط مجموعه عوامل را به طور كتبی در جدول مربوطه ثبت و به سازمان لیگ گزارش نماید.

‌١٦/٩- علاوه بر مقامات رسمی مسابقه ناظری ویژه در محیط استادیوم بر فرآیند اجرا و اعمال مفاد منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال توسط سایر عوامل نظارت داشته و موارد حسن اجرا و عدم اجرا را به طور مكتوب به سازمان لیگ و فدراسیون گزارش خواهد نمود.

‌١٦/١٠- چنانچه تخلفی از دید سرپرست مسابقه یا ناظر پنهان و به طرق دیگری توسط تصاویر دوربین‌های موجود در استادیوم در پخش مستقیم و غیرمستقیم تلویزیونی ثبت شود به عنوان سند معتبر مورد استفاده و قابل پیگیری خواهد بود.

* ماده ‌١٧:

چنانچه مقامات رسمی باشگاهها اعم از مدیرعامل و مقامات اداری تیم (سرپرست، تداركات، پزشكان، مربیان و بازیكنان) از نحوه رفتار و عملكرد اخلاقی و رفتاری مقامات رسمی مسابقه (سرپرست، مسئول، ناظر مسابقه، گره داوری، مقامات امنیتی و تأمینی ...) اعتراضی داشته مراتب اشكال و اعتراض را به طور كتبی و دقیق و مستند تنظیم در قالب گزارش و یا مكتوب حداكثر به مدت ‌٤٨ ساعت بعد از مسابقه به صورت كتبی (نامه، نمابر و ...) به سازمان لیگ (كمیته فرهنگی و توسعه بازیهای منصفانه) ارسال و كمیته فرهنگی نیز حداكثر ظرف مدت پنج روز نسبت به پیگیری، رسیدگی و ارجاع به مبادی ذیربط جهت اخذ تصمیم اقدام و نتیجه اقدام توسط سازمان لیگ و فدراسیون به باشگاه ذی‌ربط و ذینفع اعلام خواهد شد.

* ماده ‌١٨:

داوران در قبال مفاد منشور اخلاقی و رفتاری در حوزه رفتار فردی مسوولیت شخصی و مستقیم داشته و نسبت به اعمال قوانین داوری به طور منصفانه در چارچوب دستورالعمل كمیته داوران نسبت به همه تیم‌ها اعمال قانون خواهند كرد.

‌١٨/١- تخلفات داوری داوران در چارچوب قوانین مربوطه و توسط كمیته داوران رسیدگی شده و چنانچه در حوزه رفتار فردی در منشور اخلاق تخلفی مرتكب شوند برابر مفاد آئین نامه منشور اخلاقی رسیدگی و به كمیته داوران اعلام خواهد شد.

‌١٨/٢- اشتباهات داوری امری اجتناب ناپذیر ولی دقت در داوری كسب آمادگی جسمی و روحی و روانی و به روز بودن داوران لازم و از اهم وظایف داوری، ایجاد امنیت روانی و اعمال قوانین داوری به طور عادلانه و یكسان برای تیم‌ها باید مجدانه مدنظر داوران باشد، چنانچه تیمی، از داوری گروه داوران اعتراض داشته باشد بدون جوسازی و اعتراض مستقیم بازیكن، كاپیتان، بازیكنان، مربیان و سایر اعضاء مراتب اعتراض خود را مكتوب و مستند و محرمانه به سازمان لیگ وكمیته مسابقات كشوری و استانی فدراسیون و كمیته داوری در قالب فرم‌های مربوطه اعلام و موارد اعتراض توسط مقامات ذی‌صلاح حداكثر ظرف مدت ‌١٠ روز بررسی و نتیجه اقدام به باشگاه اعلام خواهد شد.

تذكر- محرومیت داوری در چارچوب آئین نامه كمیته داوران اعمال و اعلان آن مشمول مقررات مربوطه خواهد بود.

‌١٨/٣- باهرگونه اعتراض، پرخاشگری و برخورد با تصمیمات داوری (ولو تصمیم اشتباه) از سوی بازیكن، مربی، كادر سرپرستی و اجرایی تیم‌ها به شدت برخورد و علاوه بر جریمه‌های پیش بینی شده در آئین نامه انضباطی ماده‌٣٤ و ‌٣٥ (اعمال توسط داور) معترض مشمول تنبیهات موضوع ماده ‌٣٣، ‌٤١ و ‌٤٣ آئین نامه انضباطی خواهد شد.

* ماده ‌١٩:

چنانچه مقامات رسمی مسابقه (فدراسیون، سازمان لیگ و هیات‌ها) در انجام مسوولیت خود قصور و یا تقصیر نمایند مراتب جهت اتخاذ تصمیم رییس فدراسیون و هیات منصفه فدراسیون گزارش می‌شود تا منطبق با مقررات موضوعه دستور اقدام صادر و اجرا گردد.

* ماده ‌٢٠:

سازمان لیگ، هیات‌های فوتبال استان‌ها و كمیته‌های اجرایی مسابقات موظفند با تدوین و تهیه راه كارهای مناسب بهترین شیوه فروش و ارائه بلیط و خدمات متناسب را به آنان ارایه نمایند.

‌٢٠/١- چنانچه متصدیان فروش، كنترل بلیط تخلفی را مرتكب شوند كه محرز بوده و مستندات كافی در مورد آن وجود داشته باشد ضمن برخورد اداری در صورت لزوم به مبادی ذیربط قضایی یا انتظامی معرفی خواهند شد.

‌٢٠/٢- متولیان استادیوم‌های ورزشی محل برگزاری مسابقات موظفند امكانات رفاهی و بهداشتی متناسب با شان تماشاگران را تدارك و به آنان ارایه نمایند.

‌٢٠/٣- چنانچه فرد یا گروهی از تماشاگران نسبت به نحوه بلیط فروشی، كنترل بلیت، رفتار ماموران انتظامی و تأمینی امكانات رفاهی و خدماتی استادیوم محل برگزاری مسابقه اعتراض و شكایتی داشته باشند مراتب به طور مستند و مكتوب به باشگاه مربوطه تقدیم و در صورت لزوم توسط باشگاه به سازمان لیگ و كمیته مسابقات كشوری و استانی ارجاع و پس از بررسی و پیگیری نتیجه اقدام به طور مكتوب حداكثر ظرف مدت ‌١٠ روز به باشگاه اعلام و توسط باشگاه به افراد ذینفع در كانون هواداران باشگاه ابلاغ خواهد شد.

‌٢٠/٤- در صورت بروز تخلف ماموران انتظامی و تأمینی در استادیوم و ثبوت آن مراتب به فرماندهی یگان مربوطه و رده مافوق اعلام و اهمال و كم كاری سیستم خدماتی و اداری ورزشگاه نیز به مدیریت مربوطه اعلام و نتیجه رسیدگی از آنان پیگیری و درخواست خواهد گردید.

* ماده ‌٢١:

رسانه‌های ورزشی اعم از دیداری، شنیداری، نوشتاری مكتوب و الكترونیكی نقش ویژه‌ای در تبلیغ، ترویج، اشاعه و اجرا و كنترل اجرایی و نظارت بر مفاد منشور اخلاقی و رفتاری در فوتبال ایران و تقویت مبانی و توسعه هدفمند آن در اذهان بازیكنان، مربیان، مدیران، داوران، هواداران و سایر اقشار خواهد داشت. آن گروه از خبرنگاران، عكاسان، گزارشگران، تصویربرداران و كارشناسان مطبوعاتی كه در محیط‌های ورزشی فوتبال حضور می‌یابند بخشی از حوزه فوتبال هستند و لذا:

‌٢١/١- نسبت به ترویج و تقویت مبانی ارزشی و اخلاقی منشور اخلاقی و رفتاری فوتبال ایران در جامعه ورزشی فوتبال تلاش نموده و اقدام نمایند.

‌٢١/٢- نسبت به تشویق بازیكنان، مربیان، مدیران، داوران و هواداران برتر اخلاقی و رفتاری اقدام و عملكرد خوب و مثبت و شایسته آنان را به طور هدفمند ترویج و به عنوان الگوهای برتر اخلاقی ترویج نمایند.

‌٢١/٣- از چاپ و تیتر كردن عكس و گزارش و حواشی بازیكنان، مربیان، مدیران و... كه عملكرد اخلاقی و رفتاری متناسب با مفاد منشور اخلاقی و رفتاری ندارند در حد مقدور امتناع تا باعث روشنی و انتباه آنان گردیده و در گناه رفتارهای غلط آنان شریك نباشند.

‌٢١/٤- نسبت به بازیكنان، مربیان، داوران، مدیران و مقامات رسمی تیم‌ها، باشگاهها و فدراسیون و هیات‌ها برخورد صادقانه و احترام انگیز داشته و اعمال و رفتار آنان را در چارچوب محیط‌های ورزشی فوتبال مورد مداقه و رسیدگی قرار داده و در انعكاس مصاحبه‌ها و نظرات آنان امانتداری و صداقت در نوشتار و چاپ را مراعات نمایند.

‌٢١/٥- از درخواست مصاحبه خارج از محدوده فنی مصاحبه و در حین خروج بازیكن، مربی و مسئول از میدان مسابقه، كه تحت تاثیر خستگی و فعل و انفعالات برد و باخت بوده خودداری و از تصویربرداری و مصاحبه با آنان و پخش و چاپ آن در خارج از چارچوب آئین نامه مصاحبه (فوتبال) خودداری فرمایند.

‌٢١/٦- خبرنگاران با بازیكنان و مقامات تیمها و مقامات رسمی فوتبال و متقابلا آنها با خبرنگاران باید برخورد احترام انگیز و متناسب با شان و فرهنگ ایران اسلامی داشته باشند ولی چنانچه به هر دلیل برخورد بی‌احترامی و توهین آمیز با خبرنگاری اتفاق افتاد، خبرنگار موظف است بدون انعكاس رسانه‌ای مراتب اعتراض و گلایه و شكایت خود را مستند و مكتوب به مبادی ذی‌ربط (سازمان لیگ، كمیته مسابقات فدراسیون و هیات‌های استانی و یا كمیته فرهنگی و توسعه بازی‌های جوانمردانه) ارایه تا پیگیری و حداكثر ظرف مدت هفت روز رسیدگی و نتیجه اقدام به فرد ذی‌نفع اعلام شود.

‌٢١/٧- در صورتی كه بازیكنان، مربیان، مدیران، داوران، مقامات رسمی مسابقات و تیم‌ها و باشگاهها از خبرنگار رسانه‌ای اعتراضی داشته باشند مراتب اعتراض خود را به طور مستند جهت رسیدگی رسانه مربوطه و رونوشت آن را جهت بررسی نتیجه به سازمان لیگ، فدراسیون و هیات محلی ارسال خواهند كرد. در صورت عدم رسیدگی و برخورد مناسب مدیر رسانه مزبور، سازمان لیگ موظف است پس از تذكر كتبی به رسانه مزبور نسبت به ممنوع الورود كردن خبرنگار به مدت سه هفته و در صورت استمرار سایر نماینده‌های رسانه مزبور (عكاس، گزارشگر، كارشناس، تصویربردار و...) به مدت یك ماه اقدام و نتیجه اقدام را به باشگاه و فرد ذینفع و رونوشت اقدام را به مسوول مافوق رسانه مرتبط ارسال نماید.

تذكر: تخلفات رسانه ای منجر به هتك حرمت و نشر اكاذیب فردی و گروهی در چارچوب قوانین مربوطه و در محاكم صالحه رسیدگی و پیگیری خواهد شد.


مطالب مشابه :


لرستان و مجموعه آثار مفرغی

لرستان و مجموعه ابزار و نمادهای منحصر به فردی که از درون قبرهای این منطقه بدست جام جم




بررسی تاثیر آموزش ضمن خدمت بر میزان موفقیت و کارآیی افراد

به نهادی کردن انتظارات سازمانی و موافق کردن آن با خواسته های فردی سیستم آماری جام




جلسات آموزش و تمرینات فوتبال رده سنی زیر 18 سال ترم تابستان سال 92

پایگاه استعدادیابی فوتبال سپاهان لرستان جام رمضان مربوط به سیستم های مختلف بازی




193.سرگذشت شبکه های جدید سیما(قسمت دوم)

پایگاه اطلاع رسانی سیستم و شبکه لرستان - ایلام خانواده و بهداشت فردی بصورت تخصصی، از




ایین نامه کلی منشور اخلاقی فوتبال ایران

پایگاه اخبار فوتبال لرستان . برای بهبود رفتارهای فردی و گروهی و اجتماعی و فرهنگ سازی




کد ملی و شهر محل صدور (شهر محل تولد) مربوط به آن

لرستان 483-484. ازنا. 557 تربت جام. شهرهای دو اسمی در سیستم




بزرگترین تهدید برای اسکیت لرستان نداشتن پیست اسکیت است

جام نیوز استاندار لرستان خود فردی ورزشی که در تابستان بدون سیستم خنک کننده و در




تکنولوژی تشخیص گل در جام جهانی 2014

تکنولوژی تشخیص گل در جام کنیم و با نصب این سیستم در همه استادیوم‌ها و لرستان رود




آثار موجود در موزه های ایران و جهان

نقاب‌های غار کلماکره لرستان جام نقره زمینه انجام مسافرتهای گروهی و فردی داخلی و




اهمیت گوش دادن در روابط بین فردی

اهمیت گوش دادن در روابط بین فردی ورود به سیستم یکی از همکاران صادراتی لرستان.




برچسب :