پلیس بزرگراه
بررسی برنامه های پلیس برای حفظ امنیت در بزرگراه
منطقه 2 بیشترین سهم رااز بزگراه های تهران دارد
اوایل قرن بیستم به دستور مظفرالدین شاه قاجار اولین اتومبیل که یک فورد بود از کشور بلژیک خریداری و وارد کشور شد. این اتومبیل که دود زیادی از آن خارج میشد به "کالسکه دودی" معروف بود اما توسعه شهرنشینی سبب شد تا از سال۱۳۰۰هجری شمسی اتومبیلهای مختلفی از کشورهای آمریکا و انگلیس هم وارد شوند. آن دوران منطقه مدرن امروز ما فقط باغ و زمین کشاورزی و تپه ماهور بود و قاطر و الاغ بهترین وسیله ممکن برای رفت و آمد در گذرگاه های مالرو. به هر ترتیب شهر گسترش پیدا کرد و طبیعتا برای رفت و آمد در پهنه آن به تدبیری جدید نیاز بود. خیابان ها یکی پس از دیگری احداث شدند و پس از آن هم پای بزرگراه ها به میان آمد تا مسیرها را کوتاه تر و ترافیک را روان سازد؛ اکنون منطقه مان بیشترین سهم بزرگراه های تهران را به خود اختصاص داده اما حتی بزرگراه های به هم پیوسته مان هم گنجایش این همه اتومبیل را ندارند و ترافیک، تصادفات و مرگ و میر تلخ ترین خاطراتی است که از بزرگراه ها در ذهنمان نقش بسته اند. پلیس تخصصی بزرگراه هم از 10 سال پیش برای حفظ امنیت و آرامش بیشتر تشکیل شد و اکنون برنامه هایی دارد که سرهنگ«فیروز گودرزی مهر» سرکلانتر پلیس بزرگراه های تهران مستقر برخی از آن را تشریح کرده است:
در شهری که معابرش ظرفیت 1 میلیون خودرو را دارند ولی تعداد اتومبیل هایی که در آن رفت و آمد می کنند حدود 4 میلیون است و مردمانش به هر دلیل ترجیح می دهند با اتومبیل شخصی سفر کنند، وجود ترافیک سنگین چیز دور از ذهنی نیست! صبح ها از حدود ساعت 6 می توانید ترافیک را در مسیر غرب به شرق بزرگراههای همت، حکیم، یادگار امام ،محمد علی جناح و خیابان های اصلی مشاهده کنید و عصرها هم در مسیر بالعکس همین مسیرها. ترافیکی که بخشی از آن حاصل نامتناسب بودن میزان خودروهایمان با معابر وبخشی از آن هم حاصل تصادفات، نقص فنی اتومبیل ها و مسائلی از این قبیل است. ترافیک سنگین بزرگراهی سبب شده است تا امسال پلیس با گشت هوایی هم وارد عمل شود.
گشت هوایی
از ابتدای مهرماه امسال گشت هوایی پلیس راهنمایی و رانندگی به طور جدی تر از گذشته وارد عمل شد تا ضمن نظارت بر ترافیک وارد کار عملیاتی هم بشود. اکنون گشت هوایی تحت فرماندهی سرهنگ گودرزی از شهرک آزمایش و پادگان قلعه مرغی روزی 3 نوبت و هر نوبت به مدت یک ساعت بر فراز معابر منطقه و شهرمان به پرواز در می آیند تا ضمن نظارت بر ترافیک هماهنگی های لازم با نیروهای زمینی پلیس برای رفع گره ها ی ترافیکی را انجام دهند.
گشت هوایی پلیس در حوادثی که جان شهروندان در خطر باشد هم به عنوان یکی از بازوهای کمکی نیروهای امدادی بشمار می رود چون با توجه به وسعت میدان دید خود می توانند بهترین راهنما برای حضور عوامل اورژانس و آتش نشانی و پلیس باشند.
فرمانده عملیات گشت هوایی تعداد ماموران این یگان را 10 نفر اعلام و وظایف آنها را تشریح می کند:«با توجه به میزان ترافیک بخصوص در ساعات اوج آن در بسیاری موارد اگرپلیس بزرگراه بخواهد از راه زمینی به محل حادثه یا گره ترافیکی برسد زمان زیادی از دست می رود برای همین اگر برای روانسازی ترافیک حضور عوامل راهور ضروری باشد گشت هوایی در کمتر از 10 دقیقه می تواند خود را به هر نقطه از شهر تهران برساند و این برای بازگشایی معابر و امداد رسانی به مصدومان بسیار مهم خواهد بود.همچنین نیروهای این یگان با اشرافیت و وسعت دید خود می تواند تخلفاتی مانند سرعت، حرکات نمایشی و دیگر تخلفات حادثه ساز را تعقیب کرده و با هماهنگی گشت زمینی خودروی متخلف را متوقف کنند تا به موضوع رسیدگی شود.
ذره بین پلیس
چیزی حدود 10 سال پیش نیاز به پلیسی مخصوص بزرگراه احساس شد و با تدابیر فرماندهی پلیس راهنمایی و رانندگی تهران، کنترل بزرگراه ها از پلیس راهنمایی و رانندگی مناطق به پلیس بزرگراه واگذار شد. این پلیس به طور کلی به 2 بخش کنترل نامحسوس و محسوس تقسیم بندی می شود. پلیس کنترل محسوس مدیریت آشکار بر ترافیک بزرگراهها، بازدید تصادفات و روانسازی ترافیک را به عهده دارد اما کنترل نامحسوس تعقیب رفتار رانندگان و برخورد با متخلفان و حتی برخورد با جرائم مشهود مانند خرید و فروش مواد مخدر، آدم ربایی و مواردی اینچنینی را انجام می دهد. به گفته سرهنگ «فیروز گودرزی مهر» از زمان تشکیل این واحد، شدت تصادفات بزرگراهی به شکل چشمگیری کاهش یافته است:«در گذشته شدت تصادفات بزرگراهی به حدی بود که گاهی عوامل اورژانس و آتش نشانی نمی توانستند پیکر بی جان افراد را در محل حادثه از خودرو خارج کنند و این کار پس از انتقال خودرو به پارکینگ انجام می شد اما از وقتی پلیس نامحسوس در کنار دیگر تدابیر پلیسی قرار گرفت به ندرت ممکن است شاهد چنین تصادفات شدیدی باشیم چون متخلفان همیشه احسس می کنند رفتار و تخلفات حادثه سازشان زیر ذره بین پلیس است».
نکته مهم دیگر اینکه با تدابیر پلیسی، دیگر فقط ازنیروی انسانی برای کنترل ترافیک و برخورد با متخلفان استفاده نمی شود و بزرگراهها به امکاناتی همچون دوربین های مداربسته مجهز شده اند و هم اکنون در 36 نقطه از محورهای بزرگراهی دوربین کنترل نامحسوس پلیس، نحوه رانندگی شما را زیر نظر دارد و بزرگراه های نیایش، همت، و یادگار امام هم به این دوربین ها مجهزند.
سخن اعداد و ارقام
طبق اطلاعات به دست آمده در 6 ماه اول امسال دوربین های کنترل نامحسوس بزرگراهها 146 هزار تخلف سرعت را ثبت کرده اند و ماموران گشت بزرگراه هم طی همین مدت با چیزی حدود 42 هزار تخلف رانندگی روبرو شده اند، همچنین در 6 ماهه نخست امسال 14 هزار و 600 دستگاه خودروتوسط پلیس بزرگراه تهران متوقف و به پارکینگ منتقل شده که سهم منطقه ما از این آمار نسبت به مناطق دیگر بیشتراست و سرهنگ «گودرزی» علت آنرا وجود بزرگراههای زیاد در منطقه 2 می داند که به همین نسبت تخلفات هم بیشتر شده است.
فکر می کنید در چه صورت ممکن است اتومبیل شما متوقف و به پارکینگ منتقل شود؟ پاسخ این سوال را از سرکلانتر پلیس بزرگراه های تهران بشنوید:«طبق مصوبه دولت اگر راننده ای 3 تخلف حادثه ساز مانند سرعت، سبقت غیرمجاز و لایی کشی را همزمان مرتکب شود یا یکی از تخلفات مانند دور درجا، حرکات نمایشی همچنین تک چرخ زدن موتورسواران، باعث می شود وسیله نقلیه فرد تا یک هفته توقیف شود». البته برای هریک از این تخلفات هم جریمه هایی بدین شرح پیش بینی شده است:«سرعت وسیله نقلیه اگر 10 کیلومتر از حد مجاز بیشتر باشد جریمه آن 20 هزار تومان است اما اگر از 10 کیلومتر تجاوز کند جریمه آن 30 هزار تومان خواهد شد. سبقت غیر مجاز و لایی کشی هم هر کدام 20 هزار تومان جریمه در پی دارند.
همچنین طبق اطلاعات به دست آمده از پلیس بزرگراه، در حال حاضر با توجه به آلودگی هوا نظارت بر اجرای طرح تردد زوج و فرد خودروها در الویت کاری این پلیس قرار دارد و برخورد با خودروهای آلاینده و فاقد برچسب معاینه فنی و تخلفات حادثه ساز هم به جد پی گیری می شود.
معرفی متخلفان به روانپزشک
یکی از اقدامات خوبی که راهنمایی و رانندگی در برنامه هایش قرار داده بررسی سلامت روانی رانندگان متخلف است. به این شکل که اگر راننده ای چند بار مرتکب تخلفات حادثه ساز مانند سرعت و سبقت و لایی کشی در بزرگراه شود توسط پلیس بزرگراه به کمیسیون روانپزشکی اعزام می شود و در صورتی که روانپزشکان عدم سلامت روانی فرد را تائید کنند گواهینامه اش باطل می شود تا با رانندگی اش جان خود و دیگر رانندگان را به خطر نیاندازد. البته فرد اگر اقدامات لازم برای درمان و تصحیح رفتار خود را انجام دهد می تواند در مراحل بعدی نسبت به دریافت گواهینامه اقدام کند. بد نیست بدانید در 6 ماهه اول امسال هم بیش از 100 راننده متخلف به کمیسیون روانپزشکی معرفی شده اند.
فرار ممنوع
سرعت در بسیاری از مکان ها و زمان ها به عنوان یک شاخص ارزشمند محسوب می شود. مثلا سرعت در پیست اتومبیلرانی یا سرعت در برخی از امور زندگی! اما حرکت در معابر، سرعت خاص خود را می طلبد و قوانین مخصوص به خود را دارد. برای همین سرکلانتر بزرگراههای تهران ضمن اینکه برخورد با تخلفات حادثه ساز را با جدیت پی گیری می کند بر این نکته هم تاکید دارد که محل های مناسبی به عنوان پیست اتومبیلرانی تهیه شود تا رانندگان علاقمند به سرعت بتوانند در آن هیجانات خود را تخلیه کنند چون اگر بخواهند این اقدام را در بزرگراه ها انجام دهند با برخورد قاطعانه پلیس روبرو خواهند شد.
خالی از لطف نیست که بدانید رانندگان پلیس بزرگراه با هماهنگی فدراسیون اتومبیلرانی دوره های تخصصی رانندگی را در پیست اتومبیلرانی می گذرانند تا ضریب آسیب پذیری کاهش پیدا کند. به این ترتیب فرار از دست پلیس بزرگراه کار ساده ای نیست. هرچند که پلیس نیازی هم به تعقیب زیاد متخلف ندارد چون می تواند از طریق بی سیم هماهنگی لازم به گشت های جلویی را برای متوقف کردن راننده متخلف انجام دهد.
کنترل نامحسوس در صورت مشاهده جرم محسوس هم می تواند وارد عمل شود و چندی پیش یک محموله 18 کیلوگرمی تریاک توسط پلیس بزرگراه در بزرگراه شیخ فضل الله نوری متوقف شد. ماموران وقتی متوجه سرعت غیر مجاز راننده خودروی سواری پژویی شدند به او دستور ایست دادند اما متخلف به سرعت خود افزود تا فرار کند که پس از لحظاتی تعقیب و گریز مغلوب پلیس نامحسوس شد و از داخل آن 18 کیلوگرم تریاک به دست آمد و متهم به کلانتری 118 ستارخان تحویل دادند.
درخواست مدیر منطقه 4 آتش نشانی
شهروندان محل حادثه را بلافاصله ترک کنند
بیشترین حوادثی که در منطقه 2 شهر تهران رخ می دهد تصادفات است و این حوادث وقتی خطرآفرین می شوند که در بزرگراه ها به وقوع بپیوندند. وجود بزرگراه های به هم پیوسته اگرچه عبور و مرور را تسهیل کرده اما عدم رعایت قوانین و مقررات از سوی برخی رانندگان هر روز سوانح تلخی همچون واژگونی یا تصادفات را رقم می زند. سوانحی که در بزرگراه معمولا با جرح یا فوت همراه می شود و مهمترین عامل آن عامل انسانی است. در چنین حوادث ناگواری معمولا مردم مانند تماشاچیان در بزرگراه توقف می کنند و چنان ترافیکی درست می شود که حضور نیروهای امدادی مانند اورژانس و آتش نشانی با مشکل مواجه می شود. این موضوعی است که سید «تقی رضوانی» مدیر منطقه 4 عملیات سازمان آتش نشانی به آن اشاره دارد:«بیشترین تصادفات حادثه ساز منطقه 2 در مسیر شمال به جنوب بزرگراه یادگار امام رخ می دهد. از یک سو شکل هندسی و شیب این بزرگراه و از سوی دیگر بی احتیاطی رانندگان و رانندگی در حالت غیر عادی گاهی حوادثی را رقم می زند که حضور نیروهای آتش نشانی و اورژانس برای نجات مصدومانی که داخل خودرو حبس شده اند ضروری است، در چنین شرایطی ثانیه ها برایمان اهمیت دارند اما وقتی به صحنه نزدیک می شویم ازدحام جمعیت و رانندگانی که برای تماشای سانحه توقف کرده اند زمان رسیدن به محل و کار امداد را با تاخیر روبرو می کنند».
درخواست سید «تقی رضوانی» از شهروندان این است:«در صورت مشاهده چنین حوادثی بلافاصله موضوع را به مرکز فوریت های پلیسی 110 و ستاد فرماندهی آتش نشانی 125 اطلاع دهید و اگر تخصصی برای کمک به مصدومان ندارید بلافاصله محل را ترک کنید چون این کار بزرگترین کمک شما به مصدومانی است که به حضور فوری نیروهای امدادی نیاز دارند».
ارشدترین فرمانده نیروی انتظامی منطقه:
رفتارهای پرخطر را با عکس العمل اشتباه پاسخ ندهید
ترافیک، تخلفات و مشکلات دیگری هم به دنبال دارد؛ راننده ای برای انجام کارهایش با تلفن همراه صحبت می کند، دیگری پس از رهایی از ترافیک و برای جبران وقت تلف شده با سرعت غیرمجاز حرکت می کند و برخی هم استرس و خشم خود را سر راننده های دیگر خالی می کنند! سرهنگ «علی محمدی» سرکلانتر شمالغرب تهران ترافیک را یکی از عوامل درگیری میان رانندگان کم طاقت می داند:«بخشی از پرونده هایی که در کلانتری ها تشکیل شده مربوط به درگیری میان رانندگان است و زمانی که کارشناسانمان ریشه این درگیری ها را بررسی می کنند متوجه می شوند عامل اصلی، استرس ناشی از ترافیک بوده است اما آیا ایجاد درگیری مشکلی را حل می کند؟». سرهنگ «محمدی» به نکته دیگری هم اشاره می کند:« مردم ما بسیار کم طاقتند و گاهی اگر راننده متخلفی با حرکات غیر معمول و اشتباه خود، رانندگی آنها را دچار مشکل کند، به سرعت خود می افزایند و مرتکب تخلفاتی مثل سرعت و سبقت غیر مجاز می شوند تا به فرد متخلف برسند سپس درگیری لفظی آنها تبدیل به درگیری فیزیکی و وقوع جرائمی همچون نزاع دسته جمعی و ضرب و جرح می شود». سرکلانتر که این قبیل رفتارها را بسیارناراحت کننده می داند رانندگان را بر رعایت قانون، داشتن صبر و فرهنگ رانندگی سالم سفارش می کند.
مطالب مشابه :
پلیس بزرگراه
بررسی برنامه های پلیس برای حفظ امنیت در بزرگراه. منطقه 2 بیشترین سهم رااز بزگراه های تهران
لیست و آدرس دفاتر پلیس +10 در تهران فهرست دفاتر پلیس+10 تهران بزرگ,نشانی دفاتر پلیس 10 تهران,آدرس د
لیست و آدرس دفاتر پلیس +10 در تهران فهرست دفاتر پلیس+10 تهران بزرگ (در منطقه لیدو
شیوه نامه طرح همیار پلیس
شیوه نامه طرح همیار پلیس - 3-معاون راهنمایی ورانندگی منطقه . 4- معاون آموزش وپرورش عمومی
افتتاح مرکز پلیس + 10 شهرستان جلفا
افتتاح مرکز پلیس + 10 شهرستان فروشگاه منطقه آزاد
راه کاهش خلافی ماشین در 6 روز
حضور در پلیس +10 و اخذ خلافی بردن رأی دادگاه به راهنمایی و رانندگی منطقه 21تهران
منطقه نارمک(8تهران)
نارمک نام محله ای وا قع در منطقه 8 شمال شرق تهران پایتخت ایران است . ( پلیس +10)
ترجمه رسمی مدارک تحصیلی دبستان تا پیش دانشگاهی
منطقه 4: تلفن: ۲۲۵۱۲۰۹۴, ۲۲۵۱۲۰۹۰, آدرس مراکز پلیس + 10; قالب
نشانی های دفاتر الکترونیک شهر مناطق1-11
دفاتر خدمات الکترونیک منطقه 4: اهمر جنب درمانگاه استخر طبقه پایین دفتر پلیس +10 تلفن :55678881
کارنامه دکتر قالیباف
تاسیس دفاتر پلیس +10 گسترش طرح های ملی و منطقه ای مبارزه با مواد
برچسب :
پلیس 10 منطقه 4