تحقيق در مورد امام زمان (عج)

«القاب مشهور آن حضرت»

لقب های مشهور آن حضرت عبارتند از: مهدی، قائم، منتظر، بقیه الله، حجت، خلف صالح، منصور، صاحب الامر، صاحب الزمان و ولی عصر، که معروفترین آنها «مهدی» است.

امام زمان (عج) 5 سال از زندگانی خویش را در حیات پدر بزرگوارش امام حسن عسگری(علیه السلام) گذاراند.

پس از پدر، مسئولیت امامت را در سال 260 هجری در پنچ سالگی به عهده گرفت.

خردسالی امام پدیده ای شگفت آور نیست، همان طور که حضرت یحیی در کودکی صاحب نبوت شد.

چنان که خداوند در سوره مریم آیه 12 می فرماید:

«یا یحیی خذ الکتاب بقوه و آتینا الحکم صبیاً »

ای یحیی کتاب آسمانی را با نیرو بگیر، و این گونه او را در کودکی حکم نبوت دادیم.

و اتوالزَّکوَۀ و اَمَرُوا بالمَعروفِ وَنَهوا عَنَ المُنکرِ(آیه حج 41) کسانی که اگر آنها را در زمین قدرت بدهیم نماز برپا دارند و زکوۀ دهند و امر به معروف و نهی از منکر می کنند.

علّامه مجلسی از تفسیر قمّی نقل می کند که حضرت باقر (علیه السلام ) فرمود این آیه در شان آل محمد (علیم السلام) تا آخرین امام نازل شد و خداوند مهدی (عج) و یاران او را مالک شرق و غرب زمین گرداند و بوسیله او دین اسلام را غلبه داده و همهء بدعتها و امور باطل را می میراند همانگونه که سفیهان حق را می میرانند تا اینکه اثری از ظلم ستم دیده نشود و آنها امر به معروف و نهی از منکر می کنند.

الَّذینَ إِن مَکَّنهُم فِی الأَرضِ أَقامُوا الصّلواۀَ وَءاتَوَالزَّکوۀَ وَأَمَرُوا وَنَهَوا عَنِ المُنکَر(آیه 41 حج)

 

 

آرزو دارم بیایی مژده ی سبز بهارم

ای تمام آرزویم ای همه دارو ندارم

آرزو دارم بیایی در دل تاریک غم ها

ای جمالت روشنای خلوت شب های تارم

بی تو ای آرام جانم، پرپر دست خزانم

بی تو کو درمان دردم، بی تو کو صبر و قرارم

مانده ام در حسرت و غم ز انتظار دیر پایت

آرزو دارم بیایی تا سر آید انتظارم

***

آن شاخ گل از چه هست پنهان ز چمن

از فیض وجود اوست عالم گلشن

خورشید اگر چه هست در ابر نهان

از نور ویست باز عالم روشن

مهدی ( عج ) در قرآن

اصبغ بن نباته امیر المومنین(ع) روایت کرده است که آن حضرت فرمود قرآن در چهار قسمت نازل شده است که قسمتی از آن درباره ما و قسمتی درباره دشمنان ما و قسمتی آداب و سنن گذشتگان و امثال است و قسمتی هم واجبات و احکام دینی است و فضائل قرآن برای ما است. آیاتی که در مورد خلافت و ولایت علی(ع) نازل شده در کتب فرقین مشروحاً بیان گردیده است و آیاتی هم درباره حضرت مهدی(ع) در کتب مزبور ثبت گشته  و تأویل آنها نباید روایات وارده اشاره ظهور آن حضرت می باشد بسیار است و ذیلاً بطور اختصار به نگارش چند آیه از آنهااکتفائی نماید.

1-وَالعَصرِ إنَّ الاِنسان لفی خُسرٍ سوگند به عصر که انسان در زیانگاری است در بعضی از تفاسیر از جمله تفسیر برهان ذیل آیه مزبور از حضرت صادق(ع) روایت شده است عصری که خدای متعال بدان سوگند یاد می کند عصر ظهور حضرت حجّه بن الحسن علیهما السّلام است

شیخ صدوق نیز به سند خود از مفضّل بن عمر روایت می کند که گفت از امام صادق(ع) از گفتار خدای متعال وَ العَصرِ إنَّ الانسانَ لفی خُسرٍپرسیدم فرمود العَصرُ خُرُجِ القائم یعنی عصری که خدای تعالی بدان سوگند یاد می کند عصر خروج قائم آل محمّد علیهم السّلام است. 

2-هُوَ الَّذی أرسَلَ رَسُلَهُ بِاهُدی وَ دینِ الحَقِّ لِیُظهِرَهُ علی الدّین کُلِّهِ و لَو کِرَهَ المشرِکون(توبه ایه 33) او چنان خدایی است که رسولش را با هدایت و دین حق بسوی مردم فرستاد تا آنرا را بر همه ادیان غالب گرداند اگر چه مشرکین از آن کراهت دارند.

3-الَّذینَ إن مَکَّناّ هم فی الارضِ إقاموا الصّلواۀ

 

4- وَنُریدُ اَن نَمُنَّ عَلَی الذَّینَ استُضُعِفُوا فی الاَرضِ وَ نَجعَلَهُم اَئِمَّهً وَ نَجعَلَهُمُ الو­ارِئین (آیه 5 قصص) و ما اراده نمودیم بر کسانی که در زمین مستضعف شده اند منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثین قرار دهیم.

شیخ طوسی روایت می کند که حضرت امیر (ع) در تفسیر این آیه فرمود کسانی که در زمین مستضعف گشته اند آل محمد (ص) اند که خداوند مهدی آنها را برانگیزد تا آنان را عزیز نموده و دشمنانشان را خوار گرداند.

5- وَ لَقَد کَتَبنا فی الزَّبوُرِ مِن بَعدِ الذِّکرِ اَنَّ الاَرضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصّالِحُونَ (آیه 105 انبیاء)

و البته در کتاب زبور بعد از ذکر «تورات و کتابهای آسمانی دیگر» نوشتیم که بندگان شایستة من زمین را ارث می برند. در تفسیر این آیه امام باقر و امام صادق (علیه السلام) فرمودند که مقصود از بندگان شایسته قائم (ع) و یاران او هستند.

6- وَ ذَکِّر هُم بِاَیاّمِ الله (انبیاء) و آنها را به ایّام خدا تذکّر بده شیخ صدوق در کتاب خصال روایت می کند که حضرت باقر (ع) فرمود ایاّم خدا سه روز است روز ظهور قائم و روز رجعت و روز قیامت «خصال صدوق باب الثّلاثه حدیث 66 »

7- فَلا اُقسِمُ بِالخُنَّسِ الجَوارِ الکُنَّس (آیه 15 و16 تکویر) پس قسم به آن ستارگانی که حرکت نمودند و پنهان شوند. صدوق و دیگران از اُمّ هانی روایت کرده اند که گفت حضرت باقر (ع) را ملاقات کرده و از تأویل این آیه پرسیدم فرمود مقصود امامی است که در سال 260 غیبت می کند و سپس مانند ستاره ای که در شب تاریک می درخشد ظاهر گردد و اگر او را ببینی دیدگانت روشن شود «کمال الدین جلد 1 ص 324 – اثبات الوصیّه». 1

8- وَعَدَ اللهُ الَّذینَ مِنکُم وَ عَملُوا الصاّ لِحات لِیَستَخلِفَنَّهُم فی الاَرضِ کَمَا استَخلَفَ الَّذینَ مِن قَبلهِم (آیه 55 نور) خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده و عمل های شایسته انجام دهند وعده داده است که آنها را در زمین نمایندة خود گرداند همچنانکه مانند آنها را سابقاً خلیفه نموده است. ابوبصیر از حضرت صادق (ع) روایت می کند که این آیه درباره قائم آل محمد (ص) و اصحاب او می باشد «بحارالانوار جلد 51 ص 58 »

9- یَومَئذٍ یَفرَحُ المُؤمِنُونَ بنَصرِ اللهِ (آیه 4 روم) و در آن روز مؤمنین با پیروزی حق تعالی مسرور می گردند.

ابوبصیر از امام صادق (ع) روایت می کند که فرمود در موقع قیام قائم آل محمد (ص) مومنین از نصرت خدا شادمان خواهند بود. «ینابیع المودة ص 426»

10- وَ استمِع یَومَ یُنادِ المُنادِ مِن مَکانٍ قَریبٍ یَومَ یَسمَعُونَ الصَّیحَهَ بِالحَقِّ ذلِکَ یَوم الخُروجِ ( آیه 42 ق ) و بشنو روزی که گوینده ای از مکان نزدیک ندا کند روزی که صدای بحّق را مردم می شنود آنروز روز خروج است. امام صادق (ع) فرمود ندا کننده نام قائم و پدرش را می برد و این ندا صدای آسمانی است و آنروز روز قائم (علیه السلام) است. «ینابیع المودة ص 429).

در کتاب عامّه و خاصّه آیاتی که درباره ظهور و قیام مهدی (ع) نگارش گردیده بسیار است و طالبین می توانند به کتاب مزبور من جمله بغابه المرام و ینابیع الموده مراجعه نمایند.

به تو من ذکر من شده خاتمه گل فاطمه گل فاطمه

به تو من می کنم همه زمزمه گل فاطمه گل فاطمه

به صفای گل به وفای گل به نسیم و حال و هوای گل

بشنیده ام ز نوای گل گل فاطمه گل فاطمه

به جمال تو گل پرده پوش ز وصال تو برود ز هوش

به فدای تو من باد نوش گل فاطمه گل فاطمه

بده ای کوثر شباب جرعه ای ز جام شراب ناب

بده یک تشنه را بسوی ناب گل فاطمه گل فاطمه

توئی از همیشه امام دل صاحب اختیار زمام دل

شده دیدن تو پیام دل گل فاطمه گل فاطمه

تو تمام عشق پیمبری به خدا تو وارث حیدری

من وکوثر و دل و دلبری گل فاطمه گل فاطمه

به نوار و ناله و شوروشین به تو منتظر شده عالمین

ای سلا له حرم حسین گل فاطمه گل فاطمه

یا بن فاطمه یا بن مصطفی ثمر حسین یا بن مرتضی

برسی ای تمام وجود ما گل فاطمه گل فاطمه

آه بی کسی می رسد مدام کی شود به انتقام

ذوالفقار خود کشی از نیام گل فاطمه گل فاطمه

دگرای ستاره ی جان بیا یوسف دل همگان بیا

مهربان بیا مهربان بیا گل فاطمه گل فاطمه

***

رسمدی نوکرلرینه باش چگرارا بابیلری

چشم به راهینده هامی جمع گدایان آقا جان

بیر باخیشن جنتیلن ائتمرم عالمده عوض

سن سیز آخر ئلورم جنت و رضوان آقا جان

***

 

 

مهدی ( عج ) در نهج البلاغه

حضرت امیر (ع) درباره اینکه همیشه باید امامی در میان مردم باشد و در نتیجه در زمان های آینده نیز امامی وجود خواهد داشت ضمن ایراد خطبه ای چنین فرماید.

اَلا اِنَّ مَثَلَ آلِ مُحَمَّدٍ کَمَثَلِ نُجُومِ السَّماءِ اِذا خَوی نَجمُ طَلَع نَجمُ (99 خطبه) اما برای نظم جامعه به رهبر نیازمند است که آن هم مهدی مولود است در حضور شما نیست ولی حکومت جهانی دارد بداند که مثل آل محمد مانند مَثل ستارگان آسمانی است که هرگاه ستاره ای اُفول کند ستاره ای دیگر طلوع نماید.

در خطبه دیگر چنین می گوید که:یَعطِفُ الهَوی عَلی الهُدی اِذا عطَفُوا الهُدی عَلَی الهَوی وَ یَعطِفُ الرَّایَ عَلَی القُرآنِ اِذا عَطَفُوا القُرآنَ عَلَی الرَّای یَاخُذُ الوالی مِن غَیرِها عُمّالَها عَلَی مَساوی اَعمَالِها وَ تُخرِجُ لَهُ الاَرضُ اَفالیذَ کِبَدِها و تُلقی اِلَئهِ سِلماً مَقالیهَ ها فَیرُیکُم کَیفَ عَدلُ السَّیرهِ وَ یُحی مَیِّتَ الکِتابِ السُّنَّهِ (خطبه 138)

یعنی مهدی (ع) بر میگرداند ...... را بر هدایت زمانیکه «مردم» برگردانند هدایت را بسوی هوای نفس و بر میگرداند رأی را بر قرآن موقعی که مردم برگردانند حکم قرآن را به رأی خود مهدی (ع) کارکنان اهل جور باطل به بدیهای کردارشان گرفته و آنها را نابود سازد و زمین پاره های جگر خود «معادن» را برای او بیرون ریزد و از روی رضا کلیدهای خزائنش را بدو تسلیم می کند پس او عدالت را برای شما نشان خواهد داد که چگونه است و احکام قرآن و سنّت را که متروک مانده زنده خواهد نمود.

همچنین در خطبه ای که از فتن و شرور در زمانهای بعد از خود خبر داده است فرمود:

اَلا وَ اِنَّ مَن اَدرکَها مِنّا بَشری فیها بِسِراجٍ مُنیرٍ وَ یَحذُ و فیها عَلی مِثالِ الصَّالِحین (خطبه 150)    بدانید کسی که از ما مهدی(علیه السلام) آن روزگار سیاه و پرفتنه را دریابد با چراغ فروزان در آن سیر نموده به روش نیکان رفتار می نماید. ابن ابی الحدید در شرح نهج البلاغه گوید منظور حضرت از این سخن که هر کس از ما آن فتنه را دریابد در تاریکی آن فتنه ها با چراخی فروزان سیر می کند مهدی و پیروان کتاب و سنّت است.

و در خطبة دیگر چنین فرمود: قَد لَبِسَ لِلحِکمَهِ جُنَّتَهِا وَ اَخَذَها بِجَمیع اَدَبِها مِنَ الاِقبالِ عَلَیها وَ المَعرِفهِ بِها و التَّفَرُّغِ لَها فَهِیَ عِندَ نَفسِهِ ضاَلَّتُهُ اَلَّتی یَطلُبُها وَ حاجَتُهُ الَّتی یَساَلُ عَنها فَهُوَ مُغتَرِب اِذا اغتَرَبَ الاِسلامُ وَ ضرَبَ بِعَسیبِ ذَنبِهِ وَ اَلصَقَ الاَرضَ بِجِرانِهِ بَقیَّهُ مِنُ بَقایا حَجَّتِه خَلفیهُ مِن خَلائِف اَنبِیائِهِ (شرح نهج البلاغ جلد 2 ص 436)

مهدی (ع) سپر حکمت را پوشیده و تمام آداب آنرا از روی آوردن بدان و شناختن آن فرا گیرد و حکمت در نزد وی گمشده ای است که آنرا جویا است و حاجتی است که آنرا خواهان است او غریب است موقعی که اسلام غریب شود و مانند شتر رنجوردُم خود را به زمین زند و سینه اش را به زمین چسبانده آن حضرت باقیمانده ای از بقایای حجّتهای خدا و جانشینی ار جانشینان پیغمبران است.

أ َلاَ وَ إِنَّ الشَّیطَاَنَ قَد جَمَعَ حِز بَهُ وَ اُستَجلَبَ خَیلَهُ وَ رَجِلَهُ وَ إنَّ مَعِیٍ لَبَصِیرَتِی: مَا لَبَّستُ عَلَی َفسِي و لاَ لُبَسَّ عَلَیَّ وَ اُیمُ اللهِ کأ ُفِر طَقَّ لَهُم حَوضاً أ َنَا مَاتِحُهُ الاَ یَصدِرُونَ عَنهُ و لاَ یَعُودُونَ إلَیهِ .      (خطبه 10)

آگاه باشید که شیطان حزب خود را جمع کرده و سواره های لشکر خود را فراخوانده است! امّا من آگاهی لازم را به امور دارم نه حق را بر پوشیده داشتم و نه حق بر من پوشیده ماند سوگند به خدا گردابی برای آنان به وجود آورم که جز من کسی نتواند بر آن چاره سازد آنها که در آن غرق شوند هرگز نتوانند بیرون آیند و آنان که .......... خیال بازگشت نکنند.

نامه 7 خود فرمود: خَابطاً و مندِلأََََََََ َنَّهَا بَیعهُّ وَاحَدِهُ لاَ یُثَنَّی فِیهَا النظَّرُ و لاَ یُشتَأنَفُ فیها اُلخِیارُ. ألخارِجُ مِنهَا طَاعِنُ. وَ ألمرُ وَّی فیهَامُدَامِنُ.

بود و کسی اختیار از گرفتن آن را ندارد آن کسی که از این بیعت عمومی سرباز زند طعنه زن و عیب جو خوانده می شود و آن کسی که نسبت به آن دو دل باشد منافق است.

در حکمت 147 فرمود: لاَ تَخلُو ألأ َرضُ مِن قَائِمٍ للهِ بحُجَّهٍ امَّا ظاهِراً مَشهُوراً وَ إِمَّا خَائِفاً (حافیاً) مَغمُوراُ لِئَلاّ تَبطُلَ حُحَجُ اللهِ وَ بیِّنَاتُهُ وَ کَم ذَاوأ ینَ أ ُلئِکَ – وَ اللهِ – الأقلُّون عَدَداً و الأ عظَمُونَ عِندَ اللهِ قَدراً

خداوند زمین را هیچ گاه از حجّت الهی خالی نمی سازد که برای خدا با برهان روشن قیام کند یا آشکار و شناخته شده یا بیمناک و پنهان تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه هایش از میان نرود تعداد شان چقدر است و در کجا هستند به خدا سو کند که تعدادشان اندک ولی نزد خدا بزرگ هستند.

در ضمن کلمات قصار خود فرمود: لَتَعطِفَنَّ الدُّنیا عَلَینا بَعدَ شِماسِما عَطفَ الضَّرُوسِ عَلی وَلَدِها وَ تَلاعَقیب ذلِکَ وَ نُریدُ اَن نَمُنَّ عَلَی الذَّینَ استُضعِفُوا فی الاَرضِ وَ نَجعَلَهُم اَئِمهً وَ نَجعَلَهُمُ الوارِثین (حکمت 209)

یقیناً دنیا پس از چموش و فرار از ما به سوی ما باز خواهد گشت چنانکه شتر چموش به بچّه اش بازگشته و مهربانی کند و آنگاه این آیه را تلاوت فرمود: و اراده ما برای اینست بر کسانی که در زمین ضعیف شمرده شدند منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان زمین قرار دادیم بعد در ظهور الامام المهدی (عج) می فرماید: فَإِذا کَانَ ذلِکَ ضَربِ یَعسُوبُ الدِّینِ بِذَنَبِهِ، فَیَجتَمِعُونَ إِلَیهِ کَمَا یَجتَمِعُ قَزَعُ الخَرِیف.

اشاره به ظهور امام زمان کرد چون آنگونه شود «پیشوای یا رهبر دینی» قیام کند پس مسلمانان پیرامون او چونان ابر پاییزی گرد آیند. ابن ابی الحدید می نویسد اصحاب ما می گویند که آن حضرت در این سخن به آمدن امام وعده داده است که مالک زمین شود و بر همة کشورها مستولی گردد.

وَ الحَمدُ للهِ رَبِّ العالَمینَ وَ صَلّی اَللهُ عَلی سَیِّدِ نا مُحمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطاّهِرینَ

 

اخباری از ائمه

از امامان دیگر نیز دربارة مهدی (عج) اخباری رسیده است که ذیلاً به چند فقره از آنها اشاره می گردد:

در کفایة الاخصام از اصبغ بن نباته روایت شده است که گفت شنیدم حسن بن علی (ع) می فرماید: اَلاَئمَهُ بَعدَ رَسولِ اللهِ اثنا عَشَرَ، تِشعَهُ مَن ولدِ اَخی الحُسَینَ وَ مِنهُم مَهدیُ هذِهِ الاُمَّه :

یعنی پس از رسول خدا (ص) دوازده امام است که نُه نفر آنها از فرزندان بردارم حسین اند و مهدی این امت از آنها است.

عبداله بن عمر گوید شنیدم از حسین بن علی (ع) می فرمود: اگر از دنیا نمانده باشد مگر یک روز خداوند عزّ و جلّ آن روز را طولانی گرداند تا فرزند من خروج نماید تا زمان زمین را پر از عدل نماید که همچنان که رسول اکرم (ص) نیز چنین گفته است. همچنین می فرماید که: فی التّاسِعِ من وُلدی سُنَّهُ من یَوسُفَ و سُنَّهُ مِن مُوتی بن عِمران و هُوَ قائمُنا اَهلَ البَیتِ یُصلِحُ الله تَبارَکَ و تعالی اَمرَهُ فی لَیلَهٍ واحدهٍ .در ...... فرزند من سنتی از یوسف (ظهور پس از غیبت) و سنّتی از موسی بن عمران (پنهان بودن ولادت) خواهد بود و او قائم ما خاندان است خدای تعالی در یک شب کار او را اصلاح فرماید.

قائم این است نهمین فرزند من است و او صاحب غیبت بوده و آنکسی است که در حال حیات میرانش تقسیم می شود (ما ترک پدرش مبان جعفر کذاب و مادرش و پدرش تقسیم شد) ابوبصیر گوید حضرت باقر (ع) فرمود: تَکُونُ تِشعِهُ اَئمَّهٍ بَعدَ الحُسین بنِ عَلی (ع) تا سِعُهُم قائِمُهُم. پس از حسین بن علی (ع) نُه امام می باشد که نهم آنها قائمشان است. علی بن هاشم از پدرش روایت کرده که حضرت باقر (ع) فرمود: ما ضَرَّ مَن باتَ مُنتَظِراً لاَمِرِنا الایَمُوتَ فی وَسَطِ فسطاطِ المَهدی وَ عَسکَرِهِ. برای کسی که در انتظار امر ما بمیرد زیانی نیست از اینکه در میان خیمة مهدی (ع) و لشکریان او نموده باشد.

و حدیث از امام جواد است که برنامه کلی را برای شیعیان خود طرح کرد است در مورد آقای صاحب زمان: أ َفضَلُ أعمالِ شیعَتِنا اِنتِظارُ الفَرَجِ : بهترین اعمال شیعیان ما انتظار فرج است. «کنایه الاثر»

امّا حدیثهای که خود امام زمان فرمود است درباره فرج

1- وَجهُ الاِنتِفاعِ بی فی غَیبَتی کالاِنتِفاعِ بالشّمسِ اِذا غَیَّبَتها عَن الاَبصارِ السَّحابُ

بهره مندی مردم از من در زمان غیبت. مانند انتفاع آنان از خورشید است هنگامی که در پس ابرها قرار گرفته باشد

أنَا خاتَمُ الاوصِیاءِ وَ بی یَدفَعُ الله عَزَّ وَ جَلَّ ألبَلاءَ أهلی و شیَعتی

من خاتم اوصیا هستم و به توسط من، خداوند بلا را از خانواده و پیروانم دفع می کند

أکثِرُ وا الدُّعاءَ بِتَعجیِل الفَرِِجَ مَاِنَّ ذالِکَ فَرَجُکمُ

برای تعجیل فرج بسیار دعا کنید زیرا همین موجب فرج و گشایش شماست

4- ظُهُورُ الفَرَجِ فَاِنَّهُ اِلَی اللهِ تَعالی ذِکرُهُ وَ کَذِبَ الوَقّاتُونَ.

ظهور فرج به ارادة خداوند بر می گردد و کسی که برای آن وقت تعیین کند. دروغ گفته است.

بیا بیا که سوختم ز هجر روی ماه تو                      تمام عمر دوختم دو چشم خود به راه تو

بهشت را فروختم به نیمی از نگاه تو                       بدین امید زنده ام که گردم از سپاه تو

گفتم شبی به مهدی اذن نگاه خواهم                    گفتا که من هم از تو ترک گناه خواهم

 

والسلام

 

 


مطالب مشابه :


مقاله در مورد امام زمان

مقاله- پروژه دانشجوی-پایان نامه- درمورد - مقاله در مورد امام زمان - مقاله تحقیق دبیرستان




تحقيق در مورد امام زمان (عج)

تحقيق در مورد امام زمان کلی را برای شیعیان خود طرح کرد است در مورد آقای صاحب زمان:




مقاله ای درباره امام زمان

در مورد تبعيت از امام زمان (عج) نظر هانري كربن فيلسوف فرانسوي در باره امام زمان




محورهای پژوهش در مورد امام زمان(عج)

از نکات مفید برای هر پژوهش، تعیین «محور» و «موضوع» است. هر چه محورهای تحقیق بیشتری در اختیار




تحقیق در مورد نشانه های ظهور

تحقیق در مورد در بعضی از روایات، تصریح شده که بعضی از علایم در سال ظهور امام زمان علیه




برچسب :