راه تویوتا

راه تویوتا
نویسنده : جعفری لایکو
         
خلاصه كتاب: ترجمه : دکتر سعید خرقانی ، دکتر مهدی ایران نژاد پاریزی و مینو سلسله - تاریخچه تاسیس تویوتا: خانواده تویودا: داستان از ساکیچی تویوتا شروع می شود او که یک مخترع بود و او بی شباهت به هنری فورد (بنیان گذار شرکت ماشین سازی فورد) نبود. در اواخر دهه 1800 بافندگی صنعت اصلی ژاپن بود و آرذزوی دولت این بود که صنایع کوچک را وسعه دهد به همین منظور این صنایع را در سر تا سر ژاپن گسترش داد. تویودا که پسر بچه ای بیش نبود نجاری را از پدرش آموخت و یکباره آن مهارت را برای طراحی و ساخت دستگاه های ریسندگی چوبی به کار گرفت. در سال 1894 دستگاه بافندگی دستی در ستاکود که هم ارزان تر بود و هم از دستگاه های ریسندگی موجود بهتر کار می کرد. تویودا از کار خود راضی بود چون مردم مجبور بودند سخت سرگرم بافندگی و ریسندگی باشند به همین دلیل به دنبال راه حلی بود که آن ها را از این کار برهاند به همین دلیل دستگاه های چوبی درست کرد که با نیروی بخار کار می کردند. در آن زمان مخترعین مجبور بودند هر چیزی را خودشان انجام دهند. تویودا برای به حرکت در آوردن چرخ، موتور بخار کارکرده ای خرید و یاد گرفت چگونه از طریق آزمون و خطا درحالی که دستانش کثیف می شود کارش را انجام دهد.
در سال 1926 کارگاه ریسندگی خودکار تویودا شروع به کار کرد تعمیرات و اختراعات تمام نشدنی تویودا منجر به تولید دستگاه های ریسندگی خودکار پیچیده ای شد. در بین اختراعاتش مکانیسم ویژه ای بود که هر موقع نخ پاره می شود به طور خودکار دستگاه را متوقف می کرد.
ساکیچی تویودا در طول زندگی مهندسی بزرگ بود و بعدها سلطان اختراعات ژاپن لقب گرفت با این همه، دلیل مهم فراوان ایشان در توسعه تویوتا فلسفه و نظریه وی نسبت به حرفه اش می باشد. که تعصب و اشتیاق خاصی برای بهبود مستمر داشت.
تویودا با الهام از کتاب کمک به خویشتن به این نتیجه رسید که موفقیت و تاثیر یک کار به خاطر کار سخت پشتکار و نظم و انضباط است. ساکیچی تویودا وظیفه کسب و کار خود را به پسرش (کیچیرو تویودا) محول کرد. البته منظورش این نبود که ثروت خانوادگی را بیشتر کند بلکه می خواست فرزندش فرصت سهیم شدن در صنعت جهان را داشته باشد . پسر تویودا پس از تحصیل در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه سلطنتی توکیو از دانش خود در زمینه ی قالب ریزی و ماشینی کردن قطعات فلزی استفاده کرد.
کیچیرو شرکت خودروسازی تویودا را با فلسفه و نظریه ی مدیریتی پدرش بنیان نهاد و ابتکارات خود را به آن افزود. کیچیرو سفرهای مطالعاتی به کارخانه های فورد انجام داد. در طی دوران تاسیس شرکت مقارن شده بود با جنگ جهانی دوم و شکست ژاپون بود. کیچیرو که نگران توقف تولید خودرو توسط آمریکایی های پیروز بود، آمریکایی های دریافتند که برای بازسازی ژاپن نیاز به کامیون دارند. به همین منظور حتی به تویودا کمک کردند. مجددا شروع به ساخت کامیون کند. از آنجایی که دوران اشغال، اقتصاد ژاپن تجدید حیات یافت شرکت تویوتا برای جلوگیری از ورشکستگی اقدام به کاهش پرداخت های داوطلبانه توسط مدیران و 10% کاهش پرداختی تمام کارکنان و کناره گیری 600 نفر کارگر داوطلبانه کرد. کیچیرو مسئولیت ورشکستگی را به عهده گرفت و از سمت شرکت استعفا داد.
فداکاری فردی وی منجر به آرام کردن نارضایتی کارگران کرد و کاروی تاثیری عمیق بر تاریخ تویوتا گذاشت و این کار منجر شد تا تعدادی کارکنان بصورت داوطلبانه از کار استعفا دادند.
فلسفه تویوتا تا به امروز این است که ملاحظات شخصی در جهت مصالح بلند مدت شرکت باشد و همچنین افراد مسئولیت مشکلات را به عهده گیرند. اعضای خانواده تویودا با فلسفه مشابه رشد کردند آن ها همگی یاد گرفتند که دستانشان در حین انجام عملی کار روغنی شود و روحیه ی ابتکار داشته باشند و ارزشهای شرکت را در سهیم شدن جامعه بدانند . کیچیرو رهبری تویوتا را به پسرش عمویش ایجی تویودا که در رشته ی مهندسی مکانیک از دانشگاه سلطنتی توکیو بود محول کرد.
قبل از جنگ جهانی دوم یک خط تولید آمریکائی 9000 دستگاه در هر ماه می سازد. در حالی که تویوتا قادر بود در هر ماه 900 دستگاه می سازد. تولیدات فرد ده برابر بیشتر بود ایجی و همکارانش در سال 1950 برای سفر مطالعاتی بر آمریکا رفتند و پس به نتیجه رسیدند که می توانند از ایده اصلی فورد یعنی جریان مستمر خط مونتاژ متحرک مواد استفاده نمایند. تا سیستمی از جریان یکپارچه ایجاد کنند که آنقدر انعطاف پذیر باشد که بتواند طبق تقاضای مشتری تغییر کند. و در عین حال کار آمد باشد انعطاف پذیری مستلزم این بود که نبوغ کارگران طوری هدایت شود که بهبود مستمر را به دنبال داشته باشد.
تاریخچه تویوتا:
در دهه 1980 بود که برای اولین بار تویوتا توجه جهانیان را به خود جلب کرد. خاص بودن تویوتا به دلیل شیک بودن ماشین ها ، احساس خوب هنگام رانندگی نبود بلکه به دلیل شیوه ای بود که تویوتا خودروهای خود را طراحی و تولید می کرد و همین مسئله باعث ثبات باورنکردنی در مرحله ی تولید و همین طور خود محصول می شد. و با وجود دستمزد بالا در ژاپن تویوتا خودروهای خود را با قابلیت اطمینان بیشتر و هزینه ی رقابتی در طراحی می کرد.
و موضوع جالب تر این بود که وقتی خودروهای تویوتا ضعفی نشان می دادند این شرکت به طور معجزه آسایی مشکل را رفع می کرد و حتی قوی تر از پیش به صحنه رقابت بر می گشت. امروزه تویوتا بعد از جنرال موتورز و فورد سومین شرکت بزرگ ماشین سازی در جهان است و فروش جهانی آن بیش از 6 میلیون وسیله نقلیه در سال است. که در 170 کشور مورد استفاده قرار می گیرد.
تحلیل گران صنعت خودروسازی تخمین زده اند که میزان فروش جهانی تویوتا در سال 2005 میلادی از فورد پیشی می گیرد. و اگر همین رویه پیش گیرد حتی از جنرال موتورز هم جلو خواهد زد تا بزرگترین خودروساز جهان شود.
سود سالانه تویوتا در پایان سال مالی در مارس 2003 به 13/8 میلیارد دلار بالغ گردید که از مجموع در آمد جنرال موتورز و فورد و کرایسلر بیشتر بود.سود خالص تویوتا 3/8 برابر بیش از متوسط صنعت خودروسازی جهان است.
در حالی که سهام شرکت بزرگ ماشین سازی در جهان در سال 2003 تقریبا در حال افت بود سهام تویوتا 24% بیشتر از سال 2002 بود و برگشت سرمایه در تویوتا 8 برابر بود. و ارزش کل سهام شرکت تویوتا در سال 2003 بیش از 105 میلیارد دلار بود و شرکت تویوتا 20 الی 30 میلیارد دلار به طور ثابت در صندوق نقدینگی اضطراری خود ذخیره نموده بود.
در سال 2003 تویوتا برای اولین بار در آمریکای شمالی از کرایسلر پیشی گرفت و وسایل نقلیه بیشتری فروخت و تویوتا می تواند مبدل بشود به یکی از اعضای دائمی سه خودروساز بزرگ صنعت در ایالات متحده شود. و همچنین در همین سال تویوتا توانسته بود بیش از دو برابر شرکت معتبر فورد و شورلت یعنی دو شرکتی در طی صدسال گذشته نبض فروش ایالات متحده را در دست داشت پیشی بگیرد.
تویوتا سریع ترین مراحل پیشرفت تولید را رد جهان دارد. دوازده ماه یا حتی کم تر زمان لازم است تا ماشین ها و کامیون های جدید طراحی شوند. که در حالی که رقبای آنان به عنوان نمونه دو یا سه سال کارمشا به زمان نیاز دارند. طبق مطالعاتی که در مجله ی کانسیومر ریپورتز (پر مخاطب ترین مجله ها برای مشتریان خریدار خودرو) صورت گرفت تویوتا در فهرست وسایل نقلیه پر خطر که باید از آن ها دوری جست قرار ندارد. در حالی که تعدادی محدودی از محصولات خودرو تقریبا 50% محصولات جنرال موتورز و بیش از 50% محصولات کرایسلر در این فهرست قرار دارند و همچنین طبقه مطالعه این مجله بیش از نیمی از خودروهای مستعمل تویوتا بر چسب برای خرید توصیه می شود دارند در حالی که 10% خودروهای مستعمل فورد 65% خودروهای جنرال موتورز (هیچ کدام از خو.دروهای مستعمل کرایسلر بر چسب مذکور را ندارند.
این کتاب چهارده اصل را توصیف می کند. که بر اساس 20 سال مطالعه نویسنده در مورد شرکت تویوتا بوده و این چهارده اصل همچنین اساس سیستم تولید تویوتا می باشد که در کارخانه های تولیدی تویوتا در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد که این چهارده اصل در چهار گروه طبقه بندی می شود. که این چهار گروه با حرف P شروع می شود. فلسفه، مراحل تولید، مردم، شرکا و حل مشکل
چکیده ای از چهارده اصل روش کاری تویوتا
اصل اول: تصمیمات مدیریتی خود را بر پایه ی فلسفه ی بلند مدت بنیان نهید حتی به قیمت اهداف کوتاه مدت مالی
تمام سازمان را بر هدفی مشترک سوق دهید که بزرگ تر از به دست آوردن پول باشد.
برای مشتری، اقتصاد و جامعه ارزش قائل شوید – مسئولیت پذیر باشید.
اصل دوم: شیوه ی کاری پیوسته ای ایجاد کنید تا مشکلات را پدیدار کنید.
میزان زمانی که یک پروژه ساکن و بی استفاده است یا منتظر کسی است که روی آن کار کند به صفر کاهش دهید.
اصل سوم: برای اجتناب از تولید اضافه از سیستم های کششی استفاده کنید.
آنچه را که مشتری در فرآیند تولید می خواهند در زمانی که می خواهند و به میزانی که می خواهد برای آن فراهم کنید. کار خود را در انبارداری کالا کاهش دهید.
اصل چهارم: حجم کار را ثابت نگه دارید (هیجونکا) (مثل لاک پشت کار کنید نه مثل خرگوش)
برداشتن بار اضافی از دوش افراد و تجهیزات و بر طرف کردن بی نظمی در زمان بندی تولید دارای اهمیت است.
اصل پنجم: فرهنگ توقف برای رفع مشکل را به وجود آورید تا همان بار اول وضعیت کیفیت روشن شود.
کیفیت برای مشتری موجب ایجاد ارزش برای شما می شود. از تمام روش های مدرین تضمین کیفیت استفاده کنید.
فلسفه توقف یا حل مشکل برای روشن کردن وضعیت کیفیت را از ابتدا جزئی از فرهنگ خود کنید تا سر انجام بهره وری افزایش یابد.
اصل ششم: وظایف استاندارد، اساس پیشرفت و قدرت بخشیدن به کارمندان است اجازه دهید اظهارات فردی و خلاق استانداردها را بهبود بخشند بس این استاندارد را با استاندارد جدید ادغام کنید تا زمانی که شخصی شغل خود را ترک می کند. تا بتوانید این دانش را بر فرد بعدی منتقل کنید.
اصل هفتم: از کنترل بصری استفاده کنید تا هیچ مشکلی پنهان نماند.
از یک نمایشگر دیداری استفاده کنید تا به افراد کمک نمایید که فورا بتو.اند تشخیص دهند که آیا در شرایط استاندارد قرار دارند یا از آن منحرف شده اند.
اصل هشتم: تنها از فناوری معتبر و کاملا امتحان شده استفاده کنید که در خدمت پرسنل و کار شما باشد.
از فناوری برای حمایت افراد استفاده کنید نه برای اینکه جایگزین افراد شود، بهتر قبل از اضافه کردن فناوری آن را به صورت دستی انجام دهید.
اصل نهم: رهبرانی پرورش دهید که کار را کاملا درک کنند با فلسفه کار زندگی کنند و آن را به دیگران بیاموزند.
اصل دهم: افراد و گروه های استثنائی را پرورش دهید که فلسفه شرکت شما را دنبال کنند.
اصل یازدهم: به شبکه گسترده شرکاء و فروشندانتان با به چالش کشیدن و کمک به پیشرفت آنان احترام بگذارید.
برای شرکا و فروشندگانتان احترام قائل باشید.
اصل دوازدهم: برای درک کامل شرایط بروید و خودتان از نزدیک ببینید.
اصل سیزدهم: تصمیمات را به آهستگی با وای اکثریت و با در نظر گرفتن تمام گزینه های ممکن اتخاذ نمایید و با سرعت به تصمیمات عمل کنید.
اصل چهاردهم: از طریق انتقادات پایان ناپذیر و اصلاحات پیوسته به یک سازمان یادگیرنده بدل شوید.


                                                                                                                                                                                                                                             

 

لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را

 <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

با مدیریت سایت از طریق پست الکترونیکی؛

 

Email: [email protected]

 

در میان گذارید.

 


مطالب مشابه :


راه تویوتا

لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را با مدیریت سایت از طریق پست الکترونیکی؛ Email: [email protected]




تویوتا

تاریخچه تویوتا در ابتدای قرن بیستم به از آن ها با لینک دادن به سایت مجاز




تاریخچه تویوتا

سایت تخصصی جیپ و خودروهای دو تویوتا در ابتدای قرن بیستم به عنوان یک کارخانه ریسندگی




عوامل موفقیت شرکت تویوتا

عوامل موفقیت شرکت تویوتا گردآورنده : انسیه ابراهیم پور مقدمه: « تویوتا » نامی است كه بیش از




تویوتا میرای ۲۰۱۶ (عکس)

دنیای خودرو -تویوتا میرای مدل ۲۰۱۶ ساخت کشور ژاپن با قیمت ۵۷۵۰۰ دلار و حداکثر سرعت ۲۵۰




لیست قیمت روز خودروهای وارداتی تویوتا ولکسوس

شهر خودرو - لیست قیمت روز خودروهای وارداتی تویوتا ولکسوس - همه چیز درباره خودرو - شهر خودرو




قیمت انواع تویوتا و لکسوس در ایران

مشخصات فنی خودرو و قیمت خودرو در ایران - قیمت انواع تویوتا و لکسوس در ایران صفحه اصلی سایت;




مشخصات فنی تویوتا اریون/toyota aurion

مشخصات فنی خودرو - مشخصات فنی تویوتا اریون/toyota aurion - طراحی سایت، طراحی وب سایت، طراحی پورتال




برچسب :