مواد و مصالح - 1
خوب رسیدیم به آخرین درس، مصالح درسی بود که نسبت به بقیه درس ها از همه کمتر روش وقت گذاشتم، با توجه به اینکه کنکور 87 درصد مناسبی رو در این درس آورده بودم (71%) مطمئن بودم که روند مطالعم درست بوده، بنابراین همون مطالبی رو که قبلا خونده بودم فقط دور کردم، جالب اینجا بود که مطالعه ی مجدد نشریه55 که منبع اصلی مصالح به شمار می اومد پس از یک وقفه ی 7، 8 ماهه آنچنان برایم سخت نبود و بیشتر مطالبش رو یادم بود.
در کنکور 87 برای درس مصالح دور خودم رو خیلی شلوغ کرده بودم و کتاب های زیادی رو خوندم ولی بعد از کنکور با توجه به اینکه 24، 25 تست از 30 تا، منبعش نشریه بود، متوجه شدم که نشریه منبع اصلیه مصالحه و بر خلاف سایر درس ها لازم نیست کتاب های مختلفی رو بخونم، پس برای کنکور 88 بیشتر به دورکردن نشریه پرداختم.
منابعی که در درس مواد و مصالح به من کمک کردند به ترتیب اولویت به شرح زیر بود:
1) مشخصات فنی و عمومی کارهای ساختمانی – نشریه شماره 55 – سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور.
2) کتاب های تالیفی آقای دکتر گلابچی.
3) مبحث 5 مقررات ملی ساختمانی – مصالح و فراورده های ساختمانی.
4) مبحث 5 مقررات ملی ساختمانی (نسخه قدیمی).
5) شناخت مواد و مصالح – فنی و حرفه ای (گروه تحصیلی هنر) – (رشته ی نقشه کشی معماری) – تالیف آقایان عزت الله تقی زاده قهی و علی اکبر فرآشتیانی.
6) مصالح جدید.
7) مبحث 7 مقررات ملی ساختمانی – پی و پی سازی – (نسخه قدیمی) – (جلد نارنجی).
توضیحی درباره هر یک:
1) مشخصات فنی و عمومی کارهای ساختمانی ؛ دوستانی که آشنایی کاملی با مصالح ساختمانی نداشته باشند باید شروع مطالعه مصالح با متن خشک نشریه براشون سخت باشه، کتاب "مصالح شناسی – انتشارات دانش و فن – تالیف آقای سیاوش کباری" از نثر ساده و قابل فهمی برخورداره، مطالعه ی روزنامه واری و سریع این کتاب در آغاز می تونه برای آشنایی با مصالح مفید باشه، در ضمن خوندن فصل سیمان این کتاب نیز برای همه خالی از لطف نیست ولی دقت داشته باشین که در خوندن منابع و کتاب های مختلف برای مصالح (خصوصا این کتاب) ممکنه با تناقض در اعداد و ارقام و ... روبرو بشین، که ملاک طراحان سوال تنها و تنها نشریه 55 است.(نحوه خوندن نشریه رو در انتهای معرفی منابع توضیح خواهم داد.)
2) کتاب های تالیفی آقای دکتر گلابچی ؛ این مورد رو در پست ایستایی به صورت کامل توضیح دادم، من هم همانند سایر داوطلبین با تصور اینکه محور سوالات مصالح از نشریه است وارد جلسه کنکور شدم ولی پس از مشاهده تست های مصالح بسیار متعجب شدم به صورتی که پس از دور اول پاسخ دهی 13 تست نزده داشتم! همون طور که دیدین در کنکور88، 16 تا سوال از 30 تا با موضوع مشترک سازه و مصالح مطرح شد که برخی منابعش مشخص و بعضی هم جدید بودند، در نهایت با اطلاعاتی که از مطالعه کتاب های سازه داشتم شروع به پاسخ دادن کردم که فقط 2 تست 39 و 58 نزده باقی موند و اون تعجب اولیه هم کار خودش رو کرد و 5 تا تست هم غلط شد که 4تاش از همون 16تا بود و همگی از روی عجله و بی دقتی اشتباه شدند.
3و4) مبحث 5 (جدید و قدیم) ؛ از سری مباحث مقررات ملی ساختمانی مبحث 5 به موضوع مصالح ساختمانی پرداخته که مطالعش برای کنکور لازمه ولی با وجود اینکه وقتی مبحثی ویرایش جدید میشه نسخه های قبلی اون ملغی می شوند، همچنان از نسخه قدیمی مبحث 5 در کنکور سوال مییاد.
5) شناخت مواد و مصالح ؛ مطالعه ی این کتاب هم با توجه به متن سادش جهت آشنایی با مصالح مفید و لازمه.
6) مصالح جدید ؛ چند سالیه که از مصالح جدید سوال مییاد که منابعش کاملا نامشخصه، بهترین منبع برای اینگونه تست ها اینترنت یا همایش های گوناگونیه که با این موضوع برگزار میشه و ... . سعی می کنم مجموعه ای رو که جمع کردم تایپ کرده و در پست های بعدی قرار بدم ولی با وجود اینکه 1 سال از عمرشون تا آزمون 89 میگذره دیگه قطعا برای کنکور مناسب نیست و باید تکمیل بشه.
7) مبحث 7 قدیم ؛ چاپ جدید این مبحث زمستان 87 وارد بازار شد که همون موقع گرفتمش ولی بهار 88 ویرایش جدیدش چاپ شد که موضوع کنکور نیست، مبحث 7 قدیم شاید بیشتر برای داوطلبین تکنولوژی مناسب باشه ولی با توجه به حجم کمش اگه خونده بشه بد نیست.
چگونه مصالح و نشریه 55 رو خوندم؟
هر کسی مصالح رو به روش خاص خودش میخونه، من هر منبع رو که تموم می کردم بعد سراغ منبع بعدی می رفتم و از مطالعه ی همزمان هر نوع مصالح در تمامی منابع پرهیز می کردم، این کار بهم کمک می کرد، وقتی پس از گذشت مدتی منبع جدیدی رو می خوندم، اون مطالبی رو که قبلا راجع به اون نوع مصالح خونده بودم، که بعضی از موضوعاتش هم (در مطالعه ی منبع جدید) تکراری میشد در ذهنم یادآوری کنم و در درازمدت به تثبیت مطلب در یادم نیز کمک می کرد. با وجودیکه نشریه منبعیه که در اولویت 1 قرار داره، منابع شماره 3، 4 و 5 رو که با توجه به حجم کمش خوندنشون زمانی نمی برد ابتدا خوندم، پس از اونها نشریه رو شروع کردم تا تفاوتشون با همدیگه کاملا برام مشخص بشه.
ولی خود نشریه: یادمه مهر 86 که نشریه رو شروع کرده بودم مطالعش برایم سخت بود و نمی دونستم هر نوع مصالح چه مطالبیش مهمه و کدوم اعداد رو باید حفظ کنم! بنابراین پس از خوندن هر مبحث شروع کردم به زدن تست های اون در کنکور سال های گذشته مثلا اگر سنگ رو در نشریه تموم می کردم بلافاصله تمامی تست های سنگ سال های قبل رو می زدم و الی آخر ... ، تمامی تست های هر مبحث رو که در سال های قبل اومده بود وارد کتابم می کردم، پس از گذشت چند مبحث دستم اومده بود که نشریه چی جوری باید خونده بشه و کجاهاش مهمتره، این انتقال تست ها به نشریه نکته مهمی رو نشون میده که بعضی از مصالح مثل چوب آنقدر در گذشته از نشریه ازش تست اومده که دیگه جایی برای تست جدید نداره، پس باید این مبحث علاوه بر نشریه به همراه کتاب های دیگری خونده بشه، مثله کتاب "مصالح و ساختمان – آقای سام فروتنی" و "مصالح ساختمان – آقای احمد حامی" که من خوندم یا هر کتاب مصالح دیگه ای که دیدین بخش چوبشو بخونین، همون طور که دیدین سوال چوب کنکور 87 از کتاب آقای سام فروتنی بود (که متاسفانه سوال 2 گزینه صحیح داشت) و سوال چوب کنکور 88 از صفحه 318 کتاب "ساختمان ها چگونه عمل می کنند" بود.
این کار انتقال تست ها رو هم از روی کتاب "مجموعه سوالات چهار گزینه ای کارشناسی ارشد مدیریت پروژه و ساخت – نشر آذرخش – تالیف مهندس سرمد کیانی" انجام می دادم، در بخش مصالحش تست ها به ترتیب سرفصل های نشریه جدا شده بود و لابه لای تست های تالیفی، تست های کنکور سال های گذشته اون نوع مصالح رو گذاشته بودند. شما میتونین از روی این کتاب یا هر کتابه دیگری که این تفکیک رو انجام داده و کنکور سال های اخیر هم شاملش بشه انجام بدین.
کدوم فصل های نشریه 55 رو خوندم؟
فصل های 2، 5، 4 و 9 نشریه که همواره ازشون سوال مییاد و لازمه که خونده بشه، یکی دو سالی هم از موضوع ایمنی سوال اومد که پیشنهاد می کنم فقط فصل26 نشریه رو بخونین، چون موضوعش با مبحث 12 مشترکه و من اشتباه کردم که هردوشون رو خوندم چون در مطالعه ی هر دو با تناقض هایی روبرو میشین که گیج کنندس، در انتهای برنامه ریزی هاتون مطالعه ی فصل های 3، 17، 8، 11، 12، 13، 16، 10، 21، 18، 19و 20 بد نیست به شرطی که سریع خونده بشن و وقت زیادی نگیره، من در ماه دی بود که با تسلطی که نسبت به نشریه پیدا کرده بودم این فصل ها رو خیلی سریع در زمان های استراحتم می خوندم.
4 ماده اصلی تشکیل دهنده سیمان تیپ1 رو چگونه تغییر دهیم تا سیمان تیپ 2، 3، 4 و 5 تشکیل شوند؟
در بررسی تست های مصالح سال های گذشته با بحث فوق مواجه شدم که فقط در کتاب آقای کباری به صورت ناقص مطرح شده بود و بازهم همون تناقض هایی که گفتم رو دیدم، در کتاب های مختلف دنبالش گشتم تا در صفحه ی 49 فرهنگ تصویری معماری توضیحات تقریبا مناسبی رو در این خصوص پیدا کردم.مطالب مشابه :
دانلود کتال مصالح ساختمانی تالیف سیاوش کباری
دانلود کتال مصالح ساختمانی تالیف سیاوش کباری, کتاب مصالح ساختمانی تالیف سیاوش
انواع ساختمان (منبع روشهای اجرایی ساختمان - سیاوش کباری)...
سیاوش کباری) دانلود کتاب و روستاهای دور که دسترسی به مصالح ساختمانی مشکل تر است مورد
مواد و مصالح - 2
میشد مبحث مصالح ساختمانی هستش که کتاب "مصالح ساختمانی آقای سیاوش کباری رو هم
مواد و مصالح - 1
با مصالح ساختمانی سیاوش کباری" از فقط در کتاب آقای کباری به
اجزای ساختمان های آجری و فلزی ...
مصالح ساختمانی زیر از کتاب " اجزا ساختمان و ساختمان " مهندس سیاوش کباری " گرفته شده است
دروس و منابع امتحانی رشته معماری کاردانی به کارشناسی
* مصالح ساختمانی (کتاب سیاوش کباری بیشتر جنبه ی اجرایی داره تا کنکوری و با یک بار خوندن
دروس و منابع امتحانی رشته معماری کاردانی به کارشناسی
* مصالح ساختمانی (کتاب سیاوش کباری بیشتر جنبه ی اجرایی داره تا کنکوری و با یک بار خوندن
برچسب :
کتاب مصالح ساختمانی سیاوش کباری