معرفی شهرستان رامسر

رامسَر از شهرهای استان مازندران در شمال ایران است. این شهر که پیش از این سخت سر(سخت سر نام قدیمی رامسر بود و در این باره گفته اند که در گذشته های دور چون مردم رامسر در برابر حکام و زورگویان دوران خود سر تعظیم فرود نمی آوردند و با سرسختی هرچه تمامتر از خود مقاومت نشان می دادند، بدین جهت نام سرزمینشان را سخت سر نامیده بودند که بعدها در زمان رضا شاه پهلوی نامش را رامسر نهادند.) نام داشت، آخرین شهر غرب مازندران است. رامسر از سمت شرق به تنکابن ازغرب به چابکسر (اولین شهر شرق گیلان)، ازجنوب به کوههای البرز و از سمت شمال به دریای مازندران محدود است. آب وهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان سرد است

 

                                          hotel%201_308.jpg 

                                                                           

                  

رامسر به علت نزدیکی زیاد کوه و دریا و وجود جلگه و کوهستانها و عوامل طبیعی شگفت انگیز، آبشارهای دیدنی، آبهای معدنی و گوگردی سرد و گرم، جنگلهای انبوه و سرسبز، وجود قله های مخروطی شکل با پوشش گیاهی انبوه، دره های تنگ و پر شیب، رودخانه های خروشان، سواحل زیبای دریا ، اماکن اقامتی و پذیرایی مانند هتل ها و ویلاهای رویایی، آب و هوای بسیار دلچسب و دارا بودن حیوانات نادر و وحشی،وجود فرودگاه، به یک قطب توریستی ایران و جهان تبدیل گردیده است، که جاذبه های فوق باعث شده تا بیش از یکصد نقطه در جهان به نام رامسر نامیده شده است که باعث غرور همه رامسری هاست.

 

جاذبه‌های گردشگری رامسر

                                                                   

 دهستان جواهرده:

جواهرده در ۲۷كیلومتری رامسر و در ارتفاع ۱۸۰۰متری از سطح دریا قرار گرفته و مسیر دسترسی به جواهرده از منتهی‌الیه غربی شهر رامسر بوده كه با عبور از میان كوههای مشجر و در امتداد رودخانه صفارود این منطقه ییلاقی خودنمایی می‌كند. روستای جواهرده درفصل تابستان به لحاظ برخورداری از آب وهوای خنك مورد استقبال گردشگران داخلی و خارجی واقع شده و امكانات اقامتی در این منطقه برای گردشگران فراهم است. روستای جواهرده علاوه بر زیباییهای فراوان طبیعی و دارا بودن چشمه‌سارها از قدمت تاریخی نیز برخوردار بوده كه وجود گورستانهای گبری در آن گویای قدمت تاریخی این مكان است.

 بوستان جنگلی صفارود:

مسیر دسترسی به این بوستان از ابتدای جاده جواهرده در میدان غربی شهر رامسر آغاز و پس از طی ‪ ۹كیلومتر و عبور از مسیری زیبا به این پارك در كنار رود صفارود می‌رسد. این بوستان در میان دره و در پایین جاده قرارگرفته كه پله‌هایی نیز برای ورود به‌آن از جاده ساخته شده‌است و وجود جنگل، رودخانه، آب معدنی، آب و هوای مطبوع به این مكان جلوه خاصی بخشیده است.

 

جنگل دالخانی:

مسیر دسترسی به دالخانی از خروجی شرق شهر رامسر آغاز و پس از طی هفت كیلومتر در مسیر آسفالته رامسر به تنكابن به سه‌راهی جنت رودبار می‌رسد. جنگل دالخانی پس از طی ‪ ۲۳كیلومتر درمسیر ارتباطی و آسفالته جنت رودبار در كنار جاده قرار داشته كه برای احداث پارك جنگلی در نظر گرفته شده و اكنون نیز به عنوان یك تفرجگاه مهم شهر رامسر مورد استفاده گردشگران قرار می‌گیرد.

آبشار

 رامسر به علت داشتن کوههای پر برف،ریزش باران های فراوان در آن و قرار داشتن در منطقه پر آب ایران از چندین آبشار زیبا و دیدنی با چشم اندازهای دیدنی،طبیعی و رویایی بر خوردار است.وجود شیب های تند و رود های فراوان در کوهستان های وحشی رامسر،آبشارهای بزرگ و کوچکی را تشکیل داده است،که بجز یکی دو آبشار در مسیر جاده جواهرده که در معرض دید قرار داشته مابقی آبشارها در مناطقی دور از دسترس با فضایی زیبا و با شکوه،در کلیه ی فصول سال می باشند که اغلب مردم از آن ها بی خبر اند و عبارتند از:

 

1.     آزارک که در منطقه سنگ پشته واقع است.

2.     هیسیان که در منطقه جنت رودبار واقع می باشد.

3.     چاردر که در منطقه هریس در جریان است.

4.     خشکا در منطقه هریس واقع است.

5.     لج و میج در منطقه اشکور رامسر در جریان است.

6.     ریش براز که در منطقه جنت رودبار جریان دارد.

7.     راشمه دره در جاده جواهرده واقع است.

8.     احسینیه که در جنت رودبار جریان دارد و بلندترین

آبشار منطقه است.

 

                                             abshar_306.jpg

 

 

کوههای رامسر :

رامسر در منطقه ای واقع است که دارای کوهستان های زیبای بسیار بوده،کوهستان های وحشی و بکری که در بعضی از نقاطش به جز چند شکارچی،پای هیچ انسانی به آنجا نرسیده است.مهمترین کوههای رامسر عبارتند از :

سماموس کوه که با ارتفاعی بیش از 3600 متر بلندترین کوه ناحیه می باشد و در تمام فصول سال پوشیده از برف است.

 

1.     شیطان کوه که در فصل گرم سال،پر از گل و گیاه بوده و بسیار زیباست.

2.     زرود کوه که بیش از سه هزار متر ارتفاع دارد.

3.     کوه زرین پشت که جنگل بابران در آن قرار دارد و شبیه به زین اسب بوده و بسیار زیباست.

4.     کوه بن کوه معروف به سرخ تله که در تابستان بسیار سرسبز و دیدنی است.

5.     کوه سه براره که در تابستان بسیار سرسبز و محل چرای دام اهالی است.

6.     سیاه کند کوه که دارای مراتع سرسبز در تابستان است.

7.     دیلمان کوه که در جنوب غربی رامسر واقع بوده و بیش از سه هزار متر ارتفاع داشته و در تابستان بسیار سرسبز است.

8.     بزابن کوه با ارتفاعی بیش از 3300متر که در تابستان به علت سرسبزی زیاد مورد استفاده و چرای احشام قرار می گیرد.

9.     لپاسر کوه که بیش از 3200متر ارتفاع دارد و در اواخر بهار پس از ذوب برفها پر از گل و گیاه وحشی شده و بسیار دیدنی است.

10. وژک کوه که در آن آثار باستانی فراوانی موجود بوده و هست.

11. خشچال کوه که بیش از سه هزار متر از سطح دریا ارتفاع داشته و در اواخر بهار و تابستان بسیار دیدنی و سرسبز است.

 

رودهای رامسر  :

اکثر رودهای رامسر فصلی بوده و در فصول پر باران،دچار طغیان شده و تبدیل به رودی وحشی و سرکش می شوند و رودخانه ی وحشی در فصول گرم سال،رام شده و کم آب میشود.رودهای رامسر پس از گذشتن مسافت کمی به دریای خزر وارد می شوندکه عبارتند از :

 

1.     صفا رود که بسیار سرکش و وحشی است در هر دسته چند شاخه شده که شامل : رودخانه زکی محله، رودخانه لاکش محله، رودخانه فتوک محله ،رودخانه رضی محله ،رودخانه نارنج بن.

2.     ترک رود

3.     نسارود

4.     چالکرود

5.     سرخانی رود

6.     چالدره رود

7.     پلنگ رود

8.     نمک آبرود

9.     رمک رود

10. شوراب سررود

11. برشی رود

12. میان حاله رود.

غارهای رامسر:

در رامسر غارهای زیادی وجود دارد که عبارتند از:

 

1.    غار گرگر لوکا،این غار دارای شیب تند بوده و در منطقه ای صعب العبور از ارتفاعات کوه ایلمیلی با دیواره های صخره ای قرار دارد.لوکا به زبان محلی به سوراخ یا شیار گفته می شود.این غار عجیب بسیار دیدنی است.

2.     غار یاغی لوکا، غار فوق دارای شیبی 95درجه بوده که دهنه بالایی غار سه متر میباشد و حدود هزار متر از سطح دریا ارتفاع داشته،در شمال غربی رامسر واقع است.

3.     غار بام بامه،در جنوب هتل و جنوب غربی محله رمک در میان جنگلهای پوشیده از درختان کهنسال،در فاصله دویست متری دامنه کوه قلعه بند قرار گرفته و دهانه ی آن به شکل مثلث میباشد و حدود چهل متر عمق داشته و گویند در گذشته محل اختفای اشیایی با ارزش بوده است.

4.     غار شب پره چال،غار فوق به علت وجود شب پره (خفاشان) فراوان و آویزان در داخلش به این نام معروف شده است و گویند راه مخفی قلاع مجاورش بوده است

 

گرسماسر(بهشتی در آسمان):

در مسیر عبور از شهر کتالم مسیری آسفالته،جنگلی و زیبا وجود دارد که امتداد آن ما را به بهشتی هدایت میکند که شاید به جرات بتوان گفت که زیباترین و با شکوه ترین ییلاق واقع در رامسر است ونام آن گرسماسر است که قدمتی تاریخی دارد.گرسماسر در مسیر عبور کوهنوردانی است که جهت استفاده از مناظر طبیعی و زیبا ی لپاسر به قله 3600متری و پر برف با شکارهای نایاب سماموس راهی میشوند،قرار داشته و گذرگاهی هموار و مطمئن جهت صعود به انجا میباشد.قلعه تاریخی گرسماسر با قدمتی بیش از ده قرن در مجاورت این روستای با صفا قرار داشته و دلالت بر کهنسال بودن منطقه سخت سر می نماید.

آبهای معدنی رامسر:

در رامسر چشمه های آبگرم معدنی زیادی وجود دارد که چشمه های آن مانند دیگی که بر اتش نهاده،آب از دل زمین جوشیده و بسیار گرم بوده و برای امراض مختلفی مانند رماتیسم،دردهای عصبی و عضلانی مفید و از گذشته های دور مورد استفاده قرار میگرفته است.میزان دمای بعضی از آنها بحدی بوده که بیش از چند دقیقه نمیتوان گرمای آنرا تحمل نمود.اکثر آبگرمهای رامسر در محدوده هتل و محلات نزدیک به آن واقع است.علاوه بر رامسر در شهر های حومه رامسر نظیر کتالم و ساداتشهر آبگرمهای زیادی وجود دارد که همگی خاصیت درمانی دارند.چشمه های آبگرمهایی که در ساداتشهر وجود دارد بوی گوگرد آن از چشمه های رامسر کمتر بوده که مهمترین آنها عبارتند از:اشکر گرما،کش گرما،محمود گرما،عزیز گرما و سنگ بنه،و اکثرا در مناطق جنگلی و خوش آب وهوا و خوش منظره قرار دارند.

آب سرد معدنی نیدشت رامسر:

آب سرد معدنی در دوازده کیلومتری جنوب رامسر در دره ای کنار رودخانه صفارود واقع است و به آب معدنی نیدشت رامسر معروف است.

پیرامون چشمه،پوشیده از درختان جنگلی است.قبل از سال1320برای بهره برداری از آب این چشمه،جاده ای خاکی از رامسر تا چشمه به دست مهندسان آلماانی ساخته شد و از آن تاریخ به جاده نیدشت رامسر شهرت دارد.در آن ایام قرار بود آب این چشمه که همانند آب چشمه آبعلی دارای گاز طبیعی است،مورد استفاده تجاری و مسافران هتلها قرار گیرد ولی با بروز جنگ جهانی و خروج اجباری آلمانیها از کشور،این پروژه ناتمام ماند و با گذشت بیش از 50 سال هنوز این منبع عظیم در آمدخیز،به حال خود رها شده و دست نخورده باقی مانده است و بیشتر مردم رامسر از خواص آب درمانی آن بی خبرند و فقط گروهی قلیل از آب آن،آنهم به طور اتفاقی استفاده می کنند.

طبق آزمایشهای به عمل آمده مشخص شد که در یک لیتر آب معدنی نیدشت رامسر،76میلی میکرو رادیو اکتیو وجود دارد و این مقدار رادیواکتیو در صورتی است که آزمایش در خود چشمه به عمل آید وگرنه به مرور زمان،تاثیر رادیواکتیو از بین می رود.

  چشمه های آبگرم معدنی رامسر:   

در گوشه کنار زمین نقاطی وجود دارد که آبگرم معدنی از آن می جوشد و دارای دمای متفاوتی است.

در ایران بیش از هزار چشمه آبگرم معدنی وجود دارد که عموما حرارت آنها بیش از 30درجه سانتیگراد است.در مورد علت گرمی این گونه چشمه ها،دانشمندان بر این عقیده اند که عبور آب از اعماق زمین سبب گرم شدنش می گردد و از شکافهای زمین به صورت چشمه های گرم معدنی بیرون می آید و هر قدر آب از عمق بیشتری بجوشد،دمای آن به طوری که یک چشمه معدنی از عمق سه هزار متری زمین بالا بیاید آب آن دارای حرارت آبجوش یعنی یکصد درجه سانتیگراد خواهدبود. 

 

آبهای گرم معدنی:

مناطق وسیعی از مركز شهر رامسر ازآبهای گرم معدنی با انواع خواص طبی و درمانی برخوردار بوده كه گردشگران زیادی از این آبها بهره‌مند می‌شوند. وجود این آب گرم‌ها در نزدیكی ساحل دریا ویژگی منحصر به‌فردی را به رامسر بخشیده است.البته در فاصله پنج كیلومتری جنوب شرقی رامسر در شهرهای كتالم و سادات محله نیز چند وان و استخر آب گرم معدنی وجوددارد كه برای درمان بیماریهای پوستی، رماتیسم و دردهای عصبی و عضلانی سودمند است.

هتل های رامسر:

رامسر دارای دو هتل بنام های هتل قدیم وهتل جدید بوده که در حال حاضر یکی از زیباترین مناظر موجود را دارا می باشد.هتل قدیم با معماری بسیار زیبا در مرکز شهر در دامنه کوههای مشجر و فضای سبز، با محوطه سازی چشم نواز واقع شده است.زیر بنای آن حدود پنج هزار متر مربع در سه طبقه و شامل سی اطاق،سالن پذیرایی،سالن کنفرانس،تالار بسیار مجلل و رستوران بسیار زیبا می باشد و از لحاظ نوع معماری،زیبایی،و تجهیزات یکی از مشهورترین هتل های خاور میانه است.هتل بزرگ و جدید رامسر هم در سال 1337 به دستور محمد رضا شاه پهلوی بعد از تخریب مهمان خانه های رضا شاه که جنب هتل قدیم واقع بودند توسط مهندسین اروپایی در محل فعلی ساخته که دارای 125 اطاق و سوییت بوده و در سال 1340 به بهره برداری رسید.همچنین متل خزر و متل کوثر که در ساحل زیبای کازینو و باغ ملی واقع گردیده اند سالانه پذیرای مسافران داخلی و خارجی فراوانی از کشورهای حوزه خلیج همیشه فارس ،انگلیس، کره ،چین و دیگر مناطق جهان هستند. 

  موزه تماشاگه خزر:

این عمارت به کاخ مرمر معروف بوده و در سال 1316در میان باغی به مساحت شصت هزار متر که مساحت کاخ حدود ششصد متر می باشد با شیوه معماری اروپایی بنا گردیده.در داخل کاخ گچ بری های زیبا،سقف بسیار دیدنی با چهار ستون سنگی بزرگ خوش تراش،ببر سنگی،مجسمه های برنزی و مرمری،تابلوهای نقاشی عتیقه،فرشهای نفیس،کریستال،منبت کاری های استادانه و آثار منحصر به فرد هنرمندان بزرگ ایران و جهان جهت بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.در این باغ اولین نهال های مرکبات اصلاح شده و گونه های گیاهی متفاوت و نایاب خارجی کاشته شده و موجود است که به یکی از باغهای منحصر به فرد ایران از نظر تنوع گونه های گیاهی تبدیل شده است.

پلاژ های رامسر:

به علت نزدیکی دریا به شهر ،پلاژ ها نقش عمده ای را در جذب توریسم رامسر ایفا می کنند. پلاژ های رامسر عبارتند از:

پلاژ لیدو ،پلاژ توسکاسرا،پلاژ شهرداری،پلاژ شهر سبزو پلاژ دریا پشته.

پلاژ لیدو:

مکانی دنج و خانوادگی با آلاچیقی در دریا که در منطقه ساحلی لیدو واقع است.رستوران قهوه خانه و چند فروشگاه صنایع دستی و غذایی نیز در آن موجود میباشد.

 

پلاژ توسکا سرا:

پلاژ فوق نام خود را از رستوران و استخر توسکاسرا گرفته و در منطقه کازینو ی رامسر واقع بوده و دارای رستوران، فروشگاه صنایع دستی و حیوانات تاکسی درمی شده ، کتاب فروشی،قایق سواری ،شهر بازی،سالن تیر اندازی و محل شنا می باشد.

 

پلاژ شهرداری:

در انتهای خیابان بیست متری و در منطقه ای زیبا با فضا سازی جدید واقع شده،جهت استراحت و تفریح مهمانان عزیز آماده و دارای صنایع دستی،فروشگاههای مواد غذایی،قهوه خانه و رستوران می باشد.


منبع :  کتاب از سخت سر تا رامسر ، مسعود عطوفت شمسی


مطالب مشابه :


تفریحی و توریستی

طبقه اول محل استراحت مهمانان، طبقه دوم رستوران و آن زمان در موزه تماشاگه




رامسر

بسیار مجلل و رستوران بسیار زیبا می موزه تماشاگه است که در زمان حاکمان وقت آن




موزه گوگنهايم

موزه گوگنهايم رستوران نایب و آن سوي ماتريكس matrix. موزه تماشاگه زمان.




كاخها و عمارتهاي تهران

اكنون اين بنا محل موزه هاي تماشاگه پول . اولين ساخته شد و هم زمان موزه اي نيز در داخل آن




باستانشناسی ایران و جهان - تاریخ - انسان - صنعت )

موزه تماشاگه زمان. رستوران. باشد که در بحث های پیشین زمان آنرا حدود ۵۰۰ هزار سال




معرفی شهرستان رامسر

بودند که بعدها در زمان رضا شاه موزه تماشاگه را از رستوران و استخر توسکاسرا




تخت جمشید و داریوش

موزه تماشاگه زمان. وِیژه مدیران رستوران. اين بنا در زمان داريوش اول از پادشاهان




برچسب :