مصاحبه با دكتر سيم فروش استاد برجسته دانشگاه و افتخار ایرانیان
دكتر ناصر سيمفروش استاد برجسته دانشگاه عنوان كرد:
<?xml:namespace prefix = o />
دستاوردهاي ايران در رشته جراحي كليه در منطقه خاورميانه بي نظير و در جهان كم نظير است
دكتر ناصر سیم فروش متولد سال 1326 تهران است . وي پس از طي دوره دبيرستان با موفقيت، سال 1344 با رتبه 11 از بين شصت هزار نفر داوطلب كنكور وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شد و سال ششم پزشکی در امتحان ECFMG برای گذراندن دوره تخصصی در آمریکا پذيرفته شد. در سال 1351 از دانشکده پزشکی فارغالتحصیل و پس از سه سال خدمت به عنوان پزشک عمومی برای گرفتن تخصص به آمریکا عزيمت كرد و (سال 1359) با موفقیت در رشته جراحی کلیه و مجاری ادراری تناسلی از امریکا فارغ التحصیل شد و همان سال باوجود پیشنهادات بسيار برای ماندن، با توجه به نیاز شدید کشور به ایران برگشت و در يزد شروع به فعاليت كرد. با شروع جنگ بنا به خواست وزیر بهداشت به تهران آمد تا نسبت به راهاندازي يك مركز درماني بیماریهای کلیه اقدام كند و این کار را در بیمارستان شهید دکتر لبافی نژاد انجام داد كه پس از گذشت28 سال هنوز مرکز ارجاع بیماریهای کلیه در كشور به شمار ميرود و توانسته است متخصصان و فوق تخصصان کارآمدی را در سطح کشور تربیت کند
دكتر سيمفروش هم اكنون مدير گروه اورولوژي دانشگاه ، رئيس مركز پزشكي لبافي نژاد ، رئيس بخش پيوند كليه اين مركزو عضو هيات مديره انجمن بينالمللي اورولوژي است . وي علاوه بر فعاليت بينظير در حوزه درمان به نحو برجستهاي در بخشهاي پژوهشي فعال بوده و مقالات متعددي را در نشريات علمي بينالمللي منتشر كرده است. اين استاد برجسته دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در همايش چهرههاي ماندگار به عنوان چهره ماندگار كشوري معرفي شد. براي آشنايي بيشتر با وي به گفتو گو نشستيم كه توجه شما را به آن جلب ميكنيم .
آقاي دكتر پيشرفت وضعيت رشته اورولوژي در ايران را نسبت به گذشته چگونه ميبينيد؟
در دوران انقلاب با كمبود تعداد جراحان كليه در كشور روبرو بوديم به نحوي كه براي 35 ميليون جمعيت فقط 150 جراح كليه وجود داشت و اكثر جراحهايي كه در ايران طبابت ميكردند، خارجي بودند. به همين دليل در سال 59 جزوهاي با عنوان «به سوي خودكفايي در رشته اورولوژي» نوشتم تا تخصص و فوق تخصص در اين رشته در كشور گسترش يابد، بعد از بازگشت از آمريكا در بيمارستان لبافينژاد مشغول بهكار شدم و بسياري از عملهاي جراحي را به همت همكاران در بيمارستان لبافينژاد انجام دادم و در اين مدت، بخش پيوند كليه، جراحي كليه و اورولوژي اطفال در اين بيمارستان راهاندازي شد. همچنين تربيت اولين جراح كليه زن ايراني كه 15 سال پيش از بيمارستان لبافينژاد فارغالتحصيل شد زمينهاي را فراهم كرد كه هماكنون با وجود 40 جراح كليه زن ايراني در منطقه خاورميانه بينظير باشيم. خوشبختانه مجموعه فعاليتهاي انجام گرفته در اين سالها باعث شده است امروزه بيش از 13 مركز آموزش جراحي كليه پيشرفته در ايران داشته باشيم كه حدود 800 تا 900 جراح در اين مراكز فعاليت ميكنند.در زمينه تحقيقاتي نيز به پيشرفتهاي زيادي دست يافتهايم .
درصورت امكان بفرماييد تاكنون به چه دستاوردهايي دست يافتهايد؟
از جمله اين نوآوريها ميتوان به راهاندازی بخش ارولوژی و پیوند کلیه بیمارستان لبافی نژاد (سال 1360)، راهاندازی مرکز ضایعات نخاعی جانبازان، ايجاد اولين بخش جراحي كليه اطفال در بيمارستان دكتر لبافي نژاد (سال 1375) ، تأسیس فلوشیپ فوق تخصصی پیوند کلیه در ایران، تأسیس فلوشیپ فوقتخصصی جراحی کلیه اطفال (ارولوژی اطفال)، تأسیس فلوشیپ فوقتخصصی لاپارسکوپی و آندویورولوژی اشاره كرد. پيرامون افتخاراتي كه كسب كرديد وتاليفات خود براي ما توضيح دهيد؟ تاكنون بيش از80 مقاله در نمايههاي بينالمللي پاپ مد به ثبت رساندهام كه باعث ارتقاي نمايه شدن مقالات ايران ميشود.يكي از اين مقالات با عنوان مقايسه اهداي كليه باز و لاپاراسكوپيك به روش كارآزمايي در بيست و دومين كنگره جهاني اندويورولوژي(2004) براي اولين بار در دنيا ارايه شد كه بهترين جايزه جراحي لاپاروسكوپي در دنيا را اخذ كرد. همچنين تاكنون به آن 61 بار در دنيا ارجاع شده است زيرا اين تحقيق اولين و تنها مطالعه رندومايز ميباشد كه در آن دلايل علمي ارجحيت انجام روش لاپاروسكوپي نسبت به جراحي باز اهداي كليه مورد بررسي قرار گرفته است.درسال 1385 نيز به دليل بيشترين ارجاعات از خارج كشور به عنوان بهترين مقاله انتخاب شد كه از سوي رياست جمهوري لوح بهترين پژوهشگر را دريافت كردم و نيز ديژلم افتخار پژوهش برگزيده فرهنگستان علوم پزشكي جايزه اول باليني را در سال 1387 به خود اختصاص داد . همچنين دوبار در جشنواره رازي لوح بهترين پژوهشگر و يكبار هم به دليل ارايه مقالات متعدد و انجام فعاليتهاي مختلف آموزشي و پژوهشي نشان دانش را از سوي رياست جمهوري وقت به عنوان عضو هيات علمي برگزيده دريافت كردم .
با توجه به دستاوردهايي كه كسب كردهايد جايگاه دانشگاه و مركز خود را تبيين كنيد.
دانشگاه ما (مركزلبافينژاد ) از نظر پيوندكليه در منطقه پيشرو بوده است و با انجام بيش از 3000 پيوند كليه به عنوان بزرگترين مركز پيوند كليه خاورميانه محسوب ميشود و كشور ما با توجه به تربيت 27 متخصص جراحي پيوند در پيوند كليه زنده نيز ( انجامبيش از25000 پيوند كليه پس از انقلاب تاكنون) در منطقه اول و مساوي با آمريكا است. همچنين اولين مركز در خاورميانه هستيم كه پيوند كليه در اطفال را شروع كرديم و امروزه بيش از 400 پيوند كليه اطفال (در سنين 18-3 ساله) انجام دادهايم. در زمينه اهداي كليه از زنده به روش لاپاروسكوپي كه هماكنون يكي از تكنيكهاي روزمره اين مركز به شمار ميرود با انجام بيش از 1000 مورد به اين روش مقام سوم را در دنيا كسب كرديم و دركنگرههاي مختلف بينالمللي نيز به ارايه اين روش و ابتكارات موجود در آن پرداختيم. همچنين بنيانگذار جراحي لاپاروسكوپي در خاورميانه بوديم و با انجام بيش از 4000 جراحي لاپاروسكوپي در 15 سال گذشته به عنوان پيشروترين مركز در خاورميانه و يكي از مراكز برجسته در جهان هستيم و براي اولين بار به عنوان عضو هيات مديره انجمن جهاني اندويورولوژي انتخاب شدم.
لطفا درخصوص فعاليتهاي آموزشي كه در مركز شما اجرا ميشود توضيح دهيد.
امروزه ما در آموزش اورولوژي به خودكفايي رسيدهايم تا جايي كه حتي بسياري از پزشكان خارجي به صورت داوطلبانه براي تحصيل در اين رشته به كشور ما سفر ميكنند. نه تنها ديگر نيازي به اعزام بيماران براي جراحيهاي اورولوژي و پيوند كليه به خارج از كشور نيست بلكه بسياري از ايرانيان مقيم خارج از كشور و بيماران خارجي نيز براي درمان به بيمارستان لبافينژاد مراجعه ميكنند. به جرات ميتوانم بگويم دستاوردهاي ايران در رشته جراحي كليه در منطقه خاورميانه بي نظير و در جهان كم نظير است. براي اولين بار در كشور سه دوره فلوشيب فوق تخصصي (دوره يك ساله آموزش پيوند كليه ، فلوشيپ اورولوژي اطفال ، دوره دوساله اندويورولوژي و يورولاپاروسكوپي كه در خاورميانه انحصاري ميباشد) را در اين مركز راهاندازي كرديم. تاكنون بيش از 150 جراح كليه و جراح فلوشيب تربيت كردهايم كه در اقصي نقاط كشور بخشهاي مهمي را راهاندازي كردهاند. براي اولين بار كارگاه لاپاروسكوپي حيوانات ايجاد كرديم كه تاكنون با برگزاري چهار كارگاه سه روزه به ارايه آموزشهاي لازم پرداختهايم . در واقع در مركز ما سه نوع آموزش لاپاروسكوپي اندويورولوژي ارايه ميشود: دوره فلوشيب دو ساله، دوره observer و workshop. برنامه اصلاحات آموزش پزشكي و ريفرم دانشگاه را همكاري كرديم و دانشجويان از بدو ورود با روش آموزشي جديد و آموزش همزمان علوم پايه و باليني تربيت ميشوند كه در اين خصوص بخش ما از سوي دانشگاه مورد تشويق قرار گرفت .
نقش بيمارستان لبافينژاد كه قطب اورولوژي كشور نيز به شمار ميرود در اين فرآيند چه بوده است ؟
اولين جراحي لاپاراسكوپي در خاورميانه را در بيمارستان لبافينژاد انجام داديم و امروزه با 4000 جراحي لاپاراسكوپي انجام شده جزو پيشرفتهترين كشورها در دنيا هستيم. همچنين مركز پزشكي لبافينژاد سومين مركز جهاني است كه اهداي كليه به روش لاپاراسكوپي را با 1100 مورد انجام داده است و از اين نظر در جهان مقام سوم را داريم(جزو سه مركز اول دنيا هستيم). در اين مركز بيش از 100 جراحي سرطان پروستات و300 سرطان كليه به روش لاپاراسكوپي در سطح خاورميانه انجام گرفته است و در روش جديد غده را به جاي تمام كليه با روش لاپاراسكوپي(روش باز) در مدت نيم ساعت برميداريم. اولین جراحی اهدای کلیه با لاپاروسکوپی را سال 1382در بیمارستان لبافی نژاد انجام دادم و اکنون اولین مرکز در خاورمیانه و سومین مرکز در دنیا از نظر تعداد جراحی لاپاروسکوپی هستیم. درسال 2004 بهترین جایزه جراحی لاپاروسكوپی دنیا را برای اهداي کلیه با لاپاروسکوپی دريافت كردم كه بر همين اساس در جشنواره رازي سال 1385 از سوي رياست جمهور جايزه دريافت كردم. ميزان كارآيي تكنيك لاپاروسكوپي را در اعمال جراحي (پيوند يا ... ) چگونه ارزيابي ميكنيد. جراحيهاي لاپاروسكوپي داراي سه مرحله تشخيصي، درماني و ترميمي ميباشد كه لاپاروسكوپي ترميمي از سختترين جراحيها به شمار مي رود . امروزه لاپاروسكوپي در درمان تنگي لگنچه،تودههاي آدرنال، سرطانهاي كليه، كومبزآدنوم( هاپير آلدروسترونيسم) ،اعمال جراحي غدد فوق كليوي و بيماريهاي ترميمي كليه حرف اول را ميزند و تاكنون بيش از 60 پيلوپلاستي لگنچه در اطفال انجام دادهايم. همچنين روش جديدي در ترميم تنگي لگنچه داريم كه روي جلد مجله جهاني اندويورولوژي چاپ شده است. با افتخار اعلام ميكنم كه در حال حاضر تقريبا تمام اعمال جراحي لاپاروسكوپي رايج در دنيا در كشور ما انجام ميشود. ما امروزه جزو اعضاي فعال انجمن جهاني اندويورولوژي هستيم كه در ايران نيز اين انجمن را تاسيس كرده و چندين كنگره بينالمللي موفق برگزار كرديم . آخرين كنگره برگزار شده بنا به نظر متخصصان شركت كننده از هاروارد و بركلي ، در 20 سال گذشته كمنظير بوده است . در اين كنگره علاوه بر نمايش همزمان جراحيهاي زنده در سه مركز مختلف در سالن كنفرانس بيمارستان ميلاد (ويدئو كنفرانس)، امكان بحث و تبادلنظر بين شركتكنندگان و جراحان به صورت زنده فراهم شده بود.همچنين براي اولين بار در سطح خاورميانه رئيس انجمن اندويورولوژي جهاني در كاليفرنيا ضمن ارايه دو كنفرانس به صورت زنده به سوالات شركت كنندگان نيز پاسخ گفت .
توفيقات كسب شده را چگونه ارزيابي ميكنيد ؟
به نظر من اين موفقيتها جز در سايه عنايات خداوندي و كار تيمي حاصل نشده است وكارهاي تيمي بسيار مهمتر از كارهاي فردي ميباشد. ما به لطف خداوند با فعال كردن فوقالعاده بخش آموزش ، تربيت متخصصان جوان و فعال و همكاري آنان توانستيم به اين موفقيتها دست يابيم . در مقايسه با سي سال پيش امروزه با همكاري متخصصان جوان تربيت شده داخل كشور، فكرهاي نو و تكنيكهاي جديد را عملياتي كرده و به رشد و بالندگي مراكز تحقيقاتي دست يافتهايم. در سخنان خود به تربيت اولين جراح اورولوژيست زن اشاره كرديد.
در اين زمينه چه اقداماتي صورت گرفته است ؟
سعي ما بر اين بود كه از هيچ زاويهاي غافل نمانيم و با توجه به جامعهنگر بودن طب امروز، در اين زمينه نيز فعاليتهاي زيادي داشتيم. هماكنون خواستار راهاندازي فلوشيپ اورولوژي خانمها در اين مركز ميباشيم زيرا به اعتقاد من خانمها كفايت و توان خود را در رشته جراحي اورولوژي نشان داده و به اثبات رساندند. دكتر شريفي اولين جراح اورولوژيست خانم كشور كه حدود 14 سال پيش از اين مركز فارغالتحصيل شد امروزه با مهارت بسيار به درمان تمامي بيماريها و ناهنجاريهاي ادراري خانمها ميپردازد. هماكنون با وجود40 جراح كليه زن زبده در سراسر كشور مقام دوم دنيا را بعد از آمريكا احراز كردهايم. به نظرمن خانمها ميتوانند طبابت بانوان را در دست بگيرند . با وجودي كه از اين نظر در كشورهاي اطراف الگو هستيم اما هنوز كار بيشتري در اين زمينه لازم است و مسوولان بايد پزشكي همگن را بيشتر مورد توجه قرار دهند، مثلا محل كار ارولوژيستهاي خانم طوري انتخاب شود كه در هر بخش ارولوژي يك خانم دكتر حاضر باشد. بنابراين لازم است خانمهاي شاغل از سوي جامعه و مسوولان مورد حمايت بيشتري قرار گيرند وتسهيلات ويژهاي(نظير زمان كار كمتر و...)براي آنان در نظر گرفته شود زيرا علاوه بر فعاليتهاي اجتماعي، درخانه نيز مسووليت سنگيني برعهده دارند.
لطفا مختصري درخصوص تاريخچه جراحي لاپاروسكوپي در ايران براي ما سخن بگوييد.
ما تقريبا همزمان با دنيا اين جراحي را با كارهاي كوچك نظير لاپاروسكوپي تشخيصي و جراحي واريكوسل و ... شروع كرديم وبه تدريج آنها را گسترش داديم. درحال حاضر داراي تكنيكهاي منحصر به فرد لاپاروسكوپي در دنيا هستيم و به عنوان صاحبنظر لاپاروسكوپي اورولوژي جهان به شمار ميرويم و مقالات ما در اين زمينه موفق به كسب بهترين جايزه جهاني شده است. ما با انجام اولين پژوهش آيندهنگر روش اهداي كليه به روش جراحي باز را منسوخ كرده و به تاريخ سپرديم. در حال حاضر اهداي كليه به روش لاپاروسكوپي در تمامي مراكز پيشرفته جهاني در پيوند كليه انجام ميشود كه ارجحيت اين موضوع براي اولين بار در جهان توسط ايران ثابت شد و مرجع آن ما ميباشيم. آيا روش اهداي كليه لاپاروسكوپيك توسط متخصصان پيوند كليه سراسر كشور به كار ميرود؟ با توجه به اين كه پيشرفت هر رشتهاي در گرو آموزش آن ميباشد همزمان با آغاز تكنيك اهداي كليه لاپاروسكوپيك، آموزش اين روش را نيز شروع كرديم و در حال حاضر فارغالتحصيلان ما مشغول فعاليت در سراسر كشور ميباشند. ايران در رشته جراحي كليه در جهان موقعيت ممتازي دارد كه اين موضوع به بركت آموزش حاصل شده است وامروزه ما با تربيت متخصصان و فلوشيپ رشتههاي مختلفي نظير اورولوژي اطفال، لاپاروسكوپي، باروري و ... نه تنها كاملا خودكفا هستيم بلكه حتي بسياري از فارغالتحصيلان ما در ساير كشورها نظير دبي، دانشگاه هاروارد و ... مشغول فعاليت هستند.
در زمينه پذيرش دانشجو در سطح بينالمللي چه اقداماتي صورت گرفته است؟
دوره دوساله آموزش اولين دانشجوي فلوشيپ جراحي اندويورولوژي كويتي به زودي در اين مركز به اتمام ميرساند. وي كه قبلا براي اين دوره به كشورهاي كانادا و آلمان و ... مراجعه كرده بود كيفيت آموزش در مركز ما را نسبت به اين كشورها مطلوبتر و كارآمدتر عنوان ميكندو امروز ميتواند عملا درمانهاي پيشرفته لاپاروسكوپي و اندويورولوژي را انجام دهد كه در كشور كويت تقريبا انحصاري خواهند بود. مركز ما به عنوان مركز آموزش پيوند كليه در خاورميانه تصويب شده است و هماكنون با هدايت رياست دانشگاه در حال برنامهريزي براي پذيرش دانشجو از كشورهاي اطراف (افغانستان ، عراق ، كويت و ... ) براي دورههاي فلوشيپ هستيم . به هر حال ما در زمينه آموزش منطقهاي و بينالمللي شروع به فعاليت كرديم و اميدواريم بتوانيم در اين زمينه توفيقات بيشتري كسب كنيم جالب است بدانيد پيشنهاد من به عنوان عضو هيات مديره انجمن خاورميانه پيوند مبني بر اجراي MESOT FellowshipProgramدوره مزو فلوشيب پروگرام (برنامه آموزش فلوشيب پيوند) در كشورهاي فعال در زمينه پيوند پذيرفته شد. دراين برنامه دورههاي آموزش فلوشيپ توسط كشورهاي فعال در زمينه پيوند اعضا براي كشورهاي عضو اين انجمن برگزار خواهد شد.
براساس سند چشم انداز بيست ساله چه جايگاهي را براي مركز خود و دانشگاه تبيين مي كنيد؟
به نظر من مهمترين موضوع كار كردن نيست بلكه مديريت كردن است . طبق برنامههاي مديريتي پس از تعيين هدف و تعريف ماموريت براساس آن بايد براي انجام آن ماموريت نقشه عمل و برنامهريزي انجام پذيرد. در سابق براي كوچكترين چيزها مجبور به اعزام بيماران به خارج از كشور بوديم اما امروزه در تمامي رشتهها (از جمله چشم ، كليه ، قلب و ....) متخصصان زبدهاي داريم و دستاوردهاي جهاني كسب كرديم. بر اساس نقشه جامع كشور اقداماتي نظير تربيت نيروي متخصص، برنامهريزي براي تربيت رزيدنت، تثبيت انجمنها، برگزاري كنگرههاي سالانه و تدوين رفرانس و كتاب مرجع و ... انجام داديم كه در منطقه و دنيا منحصر به فرد ميباشد. همچنين داراي بورد اورولوژي با قدمت بيش از سيساله در كشور هستيم درحالي كه قدمت بورد اورولوژي اروپا حدود 5-4 سال است و بسياري از فارغالتحصيلان ما موفق به كسب رتبه ممتاز در بورد اروپا شدند كه اين نشان از قدرت ما و تفوق بر بورد اورولوژي اروپا دارد.
درسخنان خود به تدوين اولين كتاب جامع اورولوژي ايران اشاره كرديد لطفا در اين خصوص توضيح دهيد؟
يكي از افتخارات ما اين است كه پس از بيست سال تلاش اولين كتاب جامع اورولوژي ايران را با همكاري 60 تن از اعضاي هيات علمي دانشگاههاي مختلف كشور تدوين كرديم كه به عنوان یک کتاب درسی مرجع می تواند مورد استفاده متخصصان رشته جراحی کلیه، دستیاران جراحی کلیه و دانشجویان پزشکی قرار گیرد. تمامي مطالب،بیماران معرفی شده، عکسها و حتی نقاشیهای این کتاب ايراني است، با اولویت بومی بودن، بر اساس موازین علمی بینالمللی و با مشارکت تمامی بخشهای آموزشی و اساتید برجسته تالیف شده است. اين كتاب با توجه به گستردگی مطالب و نحوه ارايه آنها اولين كتاب جامع در كشور است كه به عنوان كتاب مرجع اورولوژي امتحانات بورد شناخته شد و میتواند به عنوان الگو مورد توجه سایر رشتهها قرار گیرد.
ضمن تقدير از تلاشهاي بيشائبه شما در پايان اگر پيامي براي خوانندگان ما داريد بفرماييد.
مابه جز وظيفه كاري انجام نداديم. خدا را شكر ميكنم كه با حمايت مسوولان در كشور جمهوري اسلامي ايران بستر مناسبي فراهم شد تا با همكاري گروهي توانستيم موفقيتهاي شايان توجهي دست يابيم و استعدادهاي خدادادي را به منصه ظهور برسانيم. درواقع ما مديون مسوولان، مردم، همكاران و ... هستيم .رسالت ما در مقابل جانفشانيها و از جانگذشتگيهاي شهدا اين است كه تلاش كنيم تا خود و جامعهمان را ارتقا دهيم.ما كمبودهاي زيادي از نظر امكانات و نيروي انساني و ... داشتيم كه با تمامي آنها ساختهايم و با تمامي توان خود براي ارتقاي كشور كوشيديم. فكر ميكنم مسوولان ميتوانند با حمايت مالي بيشتر ما را در اين زمينه كمك كنند. هم اكنون ما در منطقه خاورميانه، قطب بينالمللي رشته اورولوژي هستيم و از لحاظ علم پزشكي پيشرفتهاي چشمگيري داشتهايم، اما بايد منابع و امكانات كافي و مناسب براي دستيابي به موفقيتها و پيشرفتها فراهم شود تا بتوانيم به اوج دستاوردها و جراحيهاي نوين برسيم. خوشبختانه متخصصان ما در رشته اورولوژي در سطح دنيا خوب درخشيده و توانستند با ارايه مقالات نوين در كنگرههاي گوناگون و چاپ در مجلات بينالمللي، نام ايران را سرافراز كنند.
مطالب مشابه :
مصاحبه با دكتر سيم فروش استاد برجسته دانشگاه و افتخار ایرانیان
متخصص كليه و فوق تخصص براي اولين بار در دنيا ارايه شد كه بهترين جايزه جراحي
نقش ماءالشعير در سنگسازي كليه
نقش ماءالشعير در سنگسازي كليه فوق تخصص وي با بيان اينكه آب، بهترين مايع
مطمئن ترین راه اندازه گیری فشار خون استفاده از دستگاه های كامپيوتري 24 ساعته
فوق تخصص بيماري هاي كليه معتقد است: از سه دستگاهی که براي گرفتن فشار خون وجود دارد دستگاه
دکتر سیم فروش پزشک نمونه
مرکز ارجاع بیماری های کلیه است و توانسته دانشجویان متخصص و فوق تخصص كليه ايران
بهترين جراح مغز و اعصاب دنیا
بهترين جراح رسانید و سپس دورهٔ تخصص جراحی مغز و اعصاب را زیر نظر فوق تخصصي
دکترناصر سیم فروش مبتکر روشی جدید در پیوند کلیه برای اولین بار در جهان +آدرس مطب
رشته جراحي كليه و مجراي نوشتم تا تخصص و فوق تخصص در اين شد كه بهترين جايزه
ماءالشعير سنگسازي كليهها را تشديد ميكند
ماءالشعير سنگسازي كليه اين فوقتخصص وي با بيان اينكه آب، بهترين مايع
شايعترين عارضه به دنبال تيروئيدكتومي،
دکتر وحید گوهریان مشاوره فوق تخصص كليه بيماراني موثرترين و بهترين روش درمان
دكتر سيد نصرالله سيار مؤسس اولين رشته فوق تخصصي خون وانكولوژي در ايران
افرادي بودند كه صلاحيت عنوان فوق تخصص رشته و به بهترين شد كه كليه بندهاي
همه چيز در باره روزه و روزه داري
دكتر رضا رجبيان استاد دانشگاه و فوق تخصص كليه هاي شما در گوجه فرنگي بهترين منبع ويتامين
برچسب :
بهترين فوق تخصص كليه