استفاده از همه 4 گیگ رم در ویندوزهای 32 بیتی!!!

بین بردن محدودیت 4 گیگی استفاده از رم در ویندوزهای 7 و ویستای 32 بیتی همان طور که احتمالاً می‏دانید ویندوزهای ویستا و 7 دارای دو نسخه 32 و 64 بیتی هستند. مهم‏ترین تفاوت ویندوزهای 32 و 64 بیتی در میزان رم پشتیبانی شده توسط این دو ویندوز است. به طوری که ویندوزهای 32 بیتی ویستا و 7، نهایتاً 4 گیگ رم را شناسایی و پشتیبانی می‏کنند. یعنی اگر شما بر روی سیستم خود بیش از 4 گیگ رم نصب کنید، در صورت استفاده از ویندوز 32 بیتی، تنها 4 گیگ رم از کل رم نصب شده بر روی سیستم قابل استفاده خواهد بود و مابقی آن بلا استفاده باقی می‏ماند. در نتیجه در این زمان ناچار خواهید بود تا یک ویندوز 64 بیتی تهیه کرده و نصب کنید. اما بسیاری از کاربران تمایلی به استفاده از ویندوزهای 64 بیتی ندارند. به دلایلی نظیر عدم سازگاری برخی نرم افزارها و درایورها و نبود نسخه‏ های مخصوص 64 بیتی.در نتیجه گاهی پیش می‏ آید که کاربر قید مابقی رم خود را می‏زند و از همان ویندوز 32 بیتی بهره می‏گیرد. در صورتی که نیک بنگریم، در خواهیم یافت که مایکروسافت در این زمینه بسیار طمع کار عمل نموده است. چرا که کاربری که از یک سیستم پیشرفته استفاده می‏کند را مجبور به استفاده از نسخه 64 بیتی ویندوز می‏کند، تنها به این خاطر که به علت استفاده از بیش از 4 گیگ رم یک نسخه 64 بیتی خریداری نماید. اما بالأخره روزی که برای این محدودیت 4 گیگی چاره‏ای پیدا شود فرا رسید! در این ترفند قصد داریم به معرفی نحوه از بین بردن محدودیت 4 گیگی استفاده از رم در ویندوزهای 7 و ویستای 32 بیتی بپردازیم. به طوری که می‏توانید تا 128 گیگ رم بر روی سیستم خود نصب کنید و ویندوز 32 بیتی شما تمامی این میزان رم را شناسایی خواهد کرد و می‏تواند از تمامی این مقدار رم استفاده کند! در نتیجه دیگر نیازمند نصب یک ویندوز 64 بیتی فقط به خاطر یک محدودیت آزاردهنده نخواهید بود.برای از بین بردن این محدودیت در ویندوز ویستا و 7 نیازمند استفاده از پچ های جانبی خواهیم بود (پچ به وصله‏‏ ها و اصلاح‏ کننده‏ های نرم افزاری اطلاق می‏شود). این پچ‏ها هسته ویندوز را طوری تغییر می‏دهند که محدودیت یاد شده از بین خواهد رفت.
اما طبق اطلاعات بنده
راستش این پچ ها به هیچ وجه استاندارد نیستند و فقط یک قابلیت رو به صورت نصفه و نیمه فعال میکنند.
همونطور هم که میبینید هسته ی ویندوز تغییر میکنه و گاهی DownGrade هم میشه و این موضوع وقتی خطرناکه که شما سرویس پک نصب کرده باشید.
قبل از استفاده از این ابزارها مطلب زیر رو بخونید؛ شاید به دردتون بخوره:

سیستم های مبتنی بر 32 بیت (ویندوز) به هیچ وجه قابلیت آدرس دهی در بیشتر از 4گیگابایت Physical Memory رو ندارند؛ اما چطور این پچ ها این کار رو میکنه؟
این پچ ها با تغییر در اساسی ترین بخش ویندوز نوع آدرس دهی رو از 32 بیت به 36 بیت تغییر میدن و به این صورت دسترسی به RAM از 4 گیگابایت میرسه به 64 گیگابایت.
این قابلیت رو خود ویندوز با نام Address Windowing Extensions به اختصار AWE داره و چیزی نیست که کسی ازش بی خبر باشه. با این قابلیت ویندوز به برنامه های خاصی که برای کارهای خاص هستند اجازه میده virtual address space بزرگتری داشته باشند.
یعنی توجه کنید قابلیت موجودی هست که کسی ازش خبر نداره ولی از قبل تعبیه شده.
در کل اسم اصلی این قابلیت Physical Address Extension یا به اختصار PAE هستش که در ویندوزهای 32 بیت به لحاظ لایسنس 32 بیت عملا غیر فعاله.
اما آیا شما با ایجاد یک قابلیت جدید در حقیقت باعث بهبود عملکرد سیستم میشین؟
به هیچ وجه.
در این حالت فقط هسته ی ویندوز یک مقدار رو نمایش میده و شما فکر میکنید الان سیستم داره با 6 گیگابایت رم شما (در صورت وجود) فعالیت میکنه اما این ویندوز نیست که باید این قابلیت رو داشته باشه و نرم افزارهای شما باید این قابلیت رو داشته باشند. ویندوز قادر به ایجاد محیط بزرگتر از 32 بیت نیست در حالیکه برنامه ی شما 32 بیت باشه.
توجه کنید یک برنامه ی اختصاصا 32 بیت نمیتونه در 64 بیت کار کنه و بر عکس. اما چرا برنامه های 32 بیت شما در محیط PAE دارند کار میکنند؟ چون عملا چیزی تغییر نکرده.
در صورتیکه میشه یک برنامه رو براش PAE رو با ابزارهای موجود فعال کرد و شما این کار رو بکنید میبینید که برنامه در محیط 36 بیت فعال نمیشه و خطا میده چون PAE برای ویندوز 32 بیت جوابگو نیست.
از قابلیت PAE برای ویندوزهای 64 بیت استفاده میشه تا برنامه های 32 بیت بهتر جواب بدن نه اینکه کسی بخواد از داخل لوله ی خودکار یک تانک رو عبور بده.
این پچ با تداخل در ویندوز و ایجاد PAE باعث از کار افتادن Page File و نوشته شدن مستقیم در RAM میشه که بعضی برنامه ها رو شامل میشه و تداخل میتونه باعث خطای رم و یا Blue Screen بشه.
همونطور که یک برنامه ی 32 بیت در محیط یک ویندوز 64 بیت بیشتر از 4 گیگابایت رم مصرف نمیکنه؛ برنامه های ویندوزی شما هم در محیط 36بیت باز هم در همون حالت 32 بیت فعالیت میکنند و با این پچ به سیستم خودتون آسیب زدین.
توجه کنید اگر ممکن بود مایکروسافت قابلیتی میزاشت که مثلا شما چند دلار بدین و ویندوز رو 36 بیت کنید. این در صورتیه که مایکروسافت حتی قابلیتی هم نداره که ویندوز 32 بیت به 64 بیت تبدیل بشه چون هیچ برنامه ی 32 بیت نمیتونه در 64 بیت فعال باشه و اینکه تمام برنامه های شما در 64 بیت اجرا میشن به لطف گذر از فیلتر قدرتمندی به نام Windows on Windows به اختصار WOW هستش که محیط 32 بیت رو در ویندوز 64 بیت برای برنامه های 32 بیت فراهم میکنه ولی شما هیچ وقت این ابزار رو در ویندوز 64 بیت نمیبینید.
آیا از خودتون نمیپرسید که چرا ویندوز 64 بیت چند گیگابایت از نسخه ی مشابه 32 بیت خودش حجمش بیشتره؟
حالا چطوری با چند کیلوبایت میشه همون کار رو کرد.
حتی دستورالعمل مایکروسافت برای فعال کردن PAE فقط در تغییر فایل بوت خلاصه میشه و تغییر Kernel اصلا از طرف مایکروسافت حتی عنوان نشده چون کاملا خطرناکه.
به کرات هم مایکروسافت گفته Double Buffer کردن سخت افزارها با این روش و تغییر در آدرس دهی ممکنه خطای سخت افزاری پیش بیاره و در چندین صفحه دستورالعمل داده تا بتونید از این قابلیت استفاده کنید که کلی از این دستورالعمل ها مربوط به تنظیمات آدرس دهی شبکه میشه چون به محض استفاده از LAN یا Wireless متوجه خطا و Blue Screen میشید که در بیشتر موارد بعد از فعال کردن PAE پیش میاد.
مهمترین نکته هم اینه که حتما شما باید بیشتر از 4 گیگابایت رم داشته باشید و بعد دست به این کار بزنید.

کلا ویندوز 64 بیت برای این مواقع ساخته شده دیگه.


بنده (بهرام نجف پور ) به اطلاعات عمومی خود بسنده نکردم و سعی کردم سیستم را تست کنم ببینم آیا می شود واقعا از همه ظرفیت رم استفاده کرد یا خیر؟!

در یک سیستم 32 بیتی با 8 گیگ رم (3 گیگ قابل استفاده) چندین نرم افزار را همزمان اجرا کردم (حجم بیش از 3 گیگ) که در نهایت سیستم هنگ کرد. تا اینجای کار که طبیعی بود.

بعد از نصب این نرم افزارهای پچ که ظرفیت اسمی ویندوز رو 8 گیگ نشون داد کار قبلی رو دوباره تکرار کرد اما این بار سیستم هنگ نکرد بلکه صفحه آبی رنگ مربوط به مشکل اساسی سیستم (نرم یا سخت افزاری) نشان داد و سیستم خاموش گردید.

بله مطمئن شدم چنین نرم افزارهایی فقط در ظاهر همه ظرفیت رم رو آزاد می کنن اما در عمل اصلا همچین کاری انجام نمی شود. برای همین به هیچ وجه استفاده از چنین پچ هایی رو توصیه نمیکنم چون معلوم نیست دقیقاً چه کارهایی بر روی هسته ویندوز انجام می دهند. حتی ممکنن است بعضی از پورت های سیستم را برای انجام کارهای غیر مجاز باز کنن که عواقب بسیار بدی دارد.


مطالب مشابه :


استفاده از همه 4 گیگ رم در ویندوزهای 32 بیتی!!!

بین بردن محدودیت 4 گیگی استفاده از رم در ویندوزهای 7 و ویستای 32 بیتی همان طور که احتمالاً می




آموزش نحوه نصب و فعال سازی نرم افزار AlleleID 7.7

آموزش نحوه نصب و فعال سازی نرم افزار 64 بیت باشد باید Java نسخه 32 بر روی فایل نصب




از بین بردن محدودیت 4 گیگی استفاده از رم در ویندوزهای 7 و ویستای 32 بیتی

فناوری اطلاعات و نرم افزار دو نسخه 32 و 64 بیتی از کل رم نصب شده بر روی سیستم




آموزش اجرای اندروید 4.0.3 بر روی رایانه شخصی و نصب اپلیکیشن‌ بر روی آن

آموزش اجرای اندروید 4.0.3 بر روی رایانه شخصی و نصب اجرای نرم افزار (32 بیتی یا 64




بزرگترین اشکال ویندوز 32 بیتی حل شد (برداشتن محدویت شناخت بیش از 3 گیگ رم)

7 دارای دو نسخه 32 و 64 بیتی گیگ رم از کل رم نصب شده بر روی سیستم قابل و نرم افزار




سوال های متداول ویندوز

ویستا 64 بیت یا 32 923. 64 یا 32 بیتی 924. عدم نصب انتی نصب ویندوز xp بر روی ویستا 935. نرم افزار




آموزش ترفندهای کامپیوتر _ تفاوت میان ویندوز 32 بیتی و ویندوز 64 بیتی

آموزش ترفندهای کامپیوتر _ تفاوت میان ویندوز 32 بیتی و ویندوز 64 بیتی آموزش نرم افزار بر




اموزش نصب و دانلود اينترنت اكسپلورر 9 Internet Explorer 9

آموزش كامپيوتر ، اینترنت، ایمیل، نرم افزار بر نیاز طراحی هاي 32 بيتي و 64 بيتي قابل نصب




برچسب :