نمونه سوال درس تحلیل محتوای پیام های ارتباطی
پاسخ یه چند نمونه سوالات
درس تحلیل محتوا
در این پست.....!!!
دوستان سعی شده به هر نمونه سوال پاسخ های متفاوتی داده بشه پس تعجب نکنید!!!؟؟؟
ضمنن این سوالات رو به خاطر ((...F )) گذاشتم که در یک کامنت حسابی شاکی شده بود از نبودن نمونه سوالات؛ البته فکر هم نکنه نفهمیدم کیه که تابلوئه !!!!!!!!
1- ساختار نهایی یک پژوهش را نام برد ه و هر کدام را به ظور خلاصه توضیح دهید ؟
1-ساختار یک پژوهش
رمقدمه : به سوالات زير پاسخ مي دهد
:
چرا اينكار تحقيقي را انجام دادم ؟ و به دنبال چه چيزي بودم ؟ چه نتايجي بدست آمد؟
مواد مورد استفاده :
از چه چيزهايي استفاده نمودم و شما چطور از آنها استفاده كنيد ؟
روشهاي مورد استفاده :
چه كارهايي انجام دادم و شماچطور آنها راانجام دهيد ؟
نتايج حاصله
چه چيزهايي اتفاق افتاد ؟
بحث :
اين اتفاقات چه معني و مفهومي دارند ؟
نتيجه گيري:
حقايق چه چيزي را بيان مينمايند ؟
تشكرّات :
چه كساني به من كمك نمودند ؟
منابع :
در حين كار و نوشتن متن به تحقيقات چه كساني رجوع نمودم ؟
گونه |
موضوع |
مسیر |
روش |
محتوا |
نمونه |
ساختار پژوهش |
هدف |
- بنیادی - کاربردی |
توصیفی ، تفسیری ، تحلیلی، آزمایشی، کیفی، کمی |
- در باره ویژگی های یک پدیده - در باره روابط میان پدیده ها - در باره چگونگی تأثیر یک پدیده بر دیگری |
- گردآوری اطلاعات - تجزیه و تحلیل داده ها |
- علمی، تجربی، آزمون - منطقی، قیاسی |
1-2- هدف پژوهش
خاستگاه و انگیزه پژوهش، هر عاملی است که در پدیدآمدن پرسش های پژوهش کارساز است ؛ یا انگیزه هایی که پرسش های پژوهش در متن آنها پدید آمده اند. هر پرسشی در هر کار پژوهشی در چهارچوب و حوزه ای پدید می آید که مفروضات و الگوهای ذهنی پژوهشگر بر آن چیره هستند. پژوهشگر به دنبال پاسخ هر گونه پرسشی نمی رود. نیز ممکن است پرسشی برای پژوهشگری شایان بررسی باشد و برای دیگری اساساً پرسش شمرده نشود.
خاستگاه و انگیزه پژوهش را بیشتر نوشته ها زیر عنوان « اهمیت و ضرورت پژوهش » می آورند. از پژوهشگران خواسته می شود که به روشنی بگویند چه انگیزه یا ضرورتی برای انجام پژوهش مطرح است.
1-3- گونه پژوهش
گونه پژوهش ، چگونگی و جنس پرسش ها و داده های پژوهش، و چگونگی رابطه میان متغیرها را نشان می دهد. جداسازی میان خاستگاه و گونه پژوهش امری مهم است. خاستگاه نشان می دهد که پرسش از کجا آمده است؛ و چگونه پدید آمده است ؛ و گونه نشان می دهد که پرسش از چیست و در چه حوزه ای است. به طور اصولی ، هر صفتی و وصفی که برای موضوع و محتوای پژوهش برشمرده شود، گونه آن را نشان می دهد.
« گاهی تقسیم بندی انواع تحقیق بر اساس موضوع تحقیق صورت می گیرد؛ مانند تحقیقات تاریخی، اجتماعی ،اقتصادی، نظامی، فرهنگی؛ و یا به همین ترتیب بر اساس ماهیت کاربردی یا نظری یا توسعه ای بودن تحقیق ، تحقیقات به کاربردی ، بنیادی و توسعه ای تقسیم می شوند. ... روش هایی مانند روش تحقیق پایه ای ، توصیفی ، تبیینی ، ارزیابی، اکتشافی، تجربی ، و استراتژیک، متناسب با دیدگاه های طبقه بندی شده تعریف و تعیین گردیده است. ... همچنین برخی روش شناسان بر اساس شیوه استدلال و استنتاج در تحلیل داده های کمی و کیفی مورد مطالعه ، انواع روش های تحقیق را تحلیلی ، توصیفی ، استدلالی، مقایسه ای ، ارزیابی، همبستگی ، آزمایشی ، علمی ، آماری و ... معرفی می نمایند.» ( عندلیب. 1381. 56)
پرسشهای پژوهش را چنین دسته بندی کرده اند:
1- « پرسشهای توصیفی: پرسش های همچون چیست؟ و چگونه است؟
2- پرسشهای رابطه ای: که به چگونگی رابطه دو یا چند متغیر می پردازند.
3- پرسشهای تفاوتی: که با تفاوت سطوح متغیرها سر و کار دارند.» ( سرمد. بازرگان. 1378. 34)
گونه های پژوهش ، با در نظر گرفتن معیار زمان چنین دسته بندی شده اند:
الف- پژوهش های مقطعی: پژوهش هایی که واقعیت را در یک برهه از زمان به کنکاش می نهند.
ب- پژوهش های طولی: پژوهش هایی که در چند مقطع زمانی صورت گیرند.( ساروخانی. 1378. 64)
1-4- مسیر پژوهش
مسیر یا مراحل بنیادی انجام پژوهش در نوشته ها چنین برشمرده شده است: « یافتن مسئله، بررسی یا تجربه مقدماتی ، طرح فرضیه، بررسی وسیع، یافتن قانون، و تنظیم نظریه.» (بهزادفر. 1366. 9) . نیز « مراحل روش علمی بدین گونه است: جستجوی پیشینه، تدوین فرضیه، مشاهده و آزمون فرضیه، پذیرش یا رد یا تعدیل کردن فرضیه.» ( سرمد.بازرگان. 23)
گروت در نوشته اش به گونه ای این دو ( روش و مسیر) را جدا کرده و کمابیش از مفهوم راهبرد برای مسیر پژوهش، و از مفهوم تدابیر( فنون) برای روش پژوهش بهره گیری کرده است. به گفته نویسنده « روش پژوهش» به جای محصول جستجو ، برابر « بررسی فرایند جستجو» گرفته شده است که به گام هایی می پردازد که در میانه « مبانی نظری پژوهش» و « تدابیر و فنون آن» جای دارد. ما در این کتاب از واژه روش (method) و روش شناسی برای تعریف فرایندهایی از پژوهش در یک گستره وسیع بهره برده ایم. واژه های راهبرد( روش ها) و تدابیر (فنون) به این گونه تعریف می شوند:
- راهبرد: مدیریت ماهرانه و برنامه ریزی هر چیز (strategy).
- راهکار یا تدابیر فنی: اقدام ماهرانه (tactics) (گروت. 1384..8)
« واژه دیگری که گاه بجای راهبرد بکار رفته « طرح پژوهش » (research design) است ، یا برنامه عملی که مسیر حرکت پژوهش را از آغاز تا پایان روشن می سازد. آغاز، شرح پرسش های پژوهش و پایان، شرح نتایج آن است. در میان آغاز و پایان، مراحل و رویه هایی هستند که می توانند معین باشند یا در روند پژوهش پدیدار شوند. (گروت. 1384..11)
« باید میان نظام جستجو ، راهبردها و تدابیر تحقیق همبستگی و تداوم وجود داشته باشد.... واژه طرح پژوهش برای آموزش پژوهش در معماری و رشته های مربوط به طراحی بسیار مناسب است. طرح پژوهش یک الگوست که می تواند محتواهای گوناگون بپذیرد.» (همان.11)
1-5- روش پژوهش
مسیر تنها می تواند راه را و آنچه که باید در آن انجام شود روشن سازد؛ نه چگونگی راه رفتن را. آنچه که می تواند فرایند پژوهش را به سرانجام خود برساند ، و مهمتر از بحث گام ها و مسیر آن ، چگونگی پیمایش فرایند است. فرایند جستجو چگونه پیموده می شود؟ اینکه مراحل پژوهش چگونه به هم پیوسته اند؟ و با هم چه ارتباط منطقی دارند؟ مراحل بعدی چگونه برپایه نتایج مراحل پیشین استنتاج می شوند؟ آیا گامها لزوماً باید پشت سرهم پیموده شوند؟ آیا فرایند پژوهش فرایندی خطی است؟ اینها پرسش هایی است که روش باید بدان پاسخ دهد.
« روش تحقیق، اعتبار علمی، قانون مندی، و مهم تر از همه استدلال و منطق حاکم بر رساله را تعریف می کند. در این صورت برای اثبات نظریه ها یا فرضیه ها یا برای مستدل کردن گفته ها و پیشنهاد ها یا برای قبولاندن نتایج و توصیه ها و نهایتاً برای قانونمند کردن دستاوردها به یک روش معقول، قابل قبول و قابل دفاع نیاز است تا بتوان بر آن تکیه کرد.» ( عندلیب.1381. 52 ) زیر عنوان « روش انجام تحقیق( تکنیک تحقیق)» از چهار روش یاد شده است:
1- روش اسنادی ( کتابخانه ای): مطالعه منابع ، کتاب مقاله، شبکه، سازمانها و ...
2- روش مصاحبه : گفتگوی هدفدار با افراد.
3- روش مشاهده: مشاهده سطحی، مشاهده فعال ، و مشارکتی.
4- روش مستندسازی: مطالعه میدانی و برداشت عکس، نقشه ، و... .» ( عندلیب.1381. 57 )
2- ساختار صوری پژوهش
گزارش یک پژوهش باید به گونهای نوشته شود که در آن به همه بخش های ساختاری پژوهش پرداخته شده باشد. با همه گونه گونی ها در گزینش واژه برای عنوان و چگونگی ساماندهی بخش های یک گزارش پژوهش ، چهارچوب کمابیش استاندارد آن دارای این بخش هاست: عنوان / نویسنده (گان) / چکیده / پیشگفتار/ فهرست ها/ مقدمه / متن / نتیجه گیری / فهرست سرچشمه ها (منابع)
افزون بر این بخش ها،گزارش گاه بخش های دیگری مانند جدول، شکل، یا پیوست هایی نیز دارد.
2-1- عنوان
عنوان باید بتواند محتوای اصلی پژوهش را آشکار سازد. نیز باید کوتاه و گویا باشد. در عنوان از نوشتن عباراتی مانند «پژوهشی درباره ...» یا «بررسی ...» یا «مطالعهای پیرامون...»، و مانند اینها خودداری شود. شمار واژه هایی که برای عنوان پیشنهاد شده 10 تا 12 تا واژه است.
2-2- نویسنده (گان)
پس از عنوان گزارش ، نام نویسنده یا نویسندگان آورده میشود. ترتیب آوردن نام پژوهشگران به دنبال یکدیگر باید متناسب با میزان مشارکت آنان در انجام پژوهش باشد. پس در آغاز نام کسی که بیشتر از همه در انجام پژوهش نقش داشته است و سپس نام همکاران آورده می شود. اگر میزان مشارکت همه افراد یکسان باشد، نام آنان به سامان الفبا به دنبال هم آورده می شود.
2-3- چکیده
در آغاز گزارش، « چکیده»[1][1] یا خلاصهای بسیار فشرده در باره ساختار پژوهش آورده میشود. چکیده به خواننده یاری میکند تا به سرعت از محتوای نوشته آگاه گردد. در چکیده باید به موضوع، روش پژوهش ، و نتایج بدست آمده اشاره شود. برای چکیده گزارش پژوهش های تجربی 100 تا 120 واژه، و برای چکیده پژوهش نظری یا کتابخانهای 75 تا 100 واژه پیشنهاد شده است.
2-4- پیشگفتار
در پیشگفتار آگاهی هایی از هدف، دامنه و گستره پژوهش و تصوری کلی از گزارش بدست داده می شود تا خواننده پیش زمینه ای برای خواندن داشته باشد.
2-5- فهرست ها
فهرست ها دربرگیرنده فهرست مطالب، جدول ها، تصویرها، و نمودارها می شود. در یک گزارش دو بخش مهم پس از متن آن ، یکی فهرست مطالب و دیگری فهرست سرچشمه هاست.
فهرست مطالب باید بتواند ساختار یک پژوهش و چگونگی ساماندهی متن آن را نشان دهد. پس متن به چند فصل، هر فصل به چند بخش ، و هر بخش به چند پاره می شود. بهتر است فهرست از سه صفحه بیشتر نشود.
2-6- مقدمه
در مقدمه به معرفی[2][2] گزارش پرداخته می شود. مقدمه همچون برشی از سراسر پژوهش است و اشاراه به همه بخش های ساختاری آن (انگیزه ها و ضرورت ها، شالوده، ، هدف، روش و مسیر پژوهش و فرضیه ها) می کند.مقدمه می تواند پیش از فصل نخست یک گزارش، یا به عنوان فصل نخست آن، یا درون آن آورده شود.
2-7- متن
مهم ترین بخش یک گزارش، متن آن است. متن باید ساختاری منطقی، پیوسته و بسامان داشته باشد. بخش های پیشین باید بتوانند پشتیبان بخش های پس از خود باشند و بخش های پسین ، بر روی آنها استوار شوند.
2-8- نتیجه گیری [3][3]
این بخش از گزارش دارای اهمیت شایانی است؛ ولی گاه بدان بی اعتنایی می شود. در بخش نتایج یا یافته ها، توصیف کوتاه و سودمندی از دستاوردها و آنچه به دست آمده است ارائه میشود. در نتیجهگیری یافتهها یا نتایج تبیین و تفسیر میشوند و با ادبیات مربوط به موضوع پژوهش، پیشینه نظری و تجربی آن، پیوند مییابند.
2-9- فهرست سرچشمه ها(منابع) [4][4]
در فهرست سرچشمه ها همه منابع و مراجعی را که در متن به آنها استناد شده آورده می شود.
ویرایش
پس از پایان گزارش نیاز است که متن بازخوانی شده و از نظر دستور زبان، نقطه گذاری[5][6] و املای واژگان[6][7] وارسی شود. در زیر به مواردی از علامت گذاری اشاره می شود:
4- ریخت ( format) همه برگ های گزارش باید به گونه زیر باشد:
ریخت نوشتاری صفحات (Page setup)، به گونه دو ستونی، با کناره های 2 سانتی متر از بالا، 2 سانتی متر از پایین، 5/2 سانتی متر از راست و 2 سانتی متر از چپ باشد.
قلم (font) نوشتار می تواند یاقوت ، رؤیا، میترا و یا بدر باشد؛ همه با شماره 12 bold و با فاصله خطوط Single و با 2/1 سانتی متر فاصله از اول هر پاراگراف (First line) باشد.قلم عنوان ها می تواند با متن یکسان نباشد. شماره قلم عنوان های هر بخش یاقوت 18، زیر بخش یاقوت 16 و بقیه یاقوت 14 خواهند بود. شماره گذاری عنوان ها تا چهار رقم پیش رفته و بعد از آن به گونه حروف الفبا و یا بی هیچ علامت پیگیری میگردد. برای نوشته های انگلیسی از قلم times new roman با شماره 11 bold بهره گیری شود.
5- تصویرها، نمودارها و جدول ها شماره گذاری شده و با عنوان آورده می شوند؛ با قلم 9 به گونه Bold شده، با آوردن سرچشمه آنها.
6- زیرنویسها (Footnote) از نوع قلم 10 و با شماره گذاری برای هر برگ جداگانه می باشد.
2-تحلیل محتوا به چه معناست؟؟؟
تحليل محتوا يكي از مباحث مهم و كاربردي است كه پژوهشگران با استفاده از اين روش، به وارسي دادههاي خود ميپردازند. روش تحليل محتوا كمّي است و در مباحث علوم اجتماعي كاربرد زيادي دارد. از اين طريق ميتوان به تحليل گفتار، نوشتار، از قبيل مقالات، كتابها، سنخرانيها، فيلم، تصاوير، حركات، نحوۀ اداي كلمات، تكرار كلمات، لحن بهكار رفته در كلام و غيره پرداخت. تحليل محتوا به محقق كمك ميكند تا لايههاي پنهان و زيرين پديدههاي مرتبط با موضوعِ پژوهش را بدست آورده، به اهدافي كه پژوهش در راستاي آن انجام ميگيرد، نزديك شود. اين مقاله با رويكرد تحليلي و اسنادي به بررسي كم و كيف تحليل محتوا ميپردازد.
2-تحليل محتوا روشي است كه ميتوان آن را درباره انواع گوناگون پيامهاي مندرج در آثار ادبي، مقالهها، اسناد رسمي، خطابهها، اعلاميههاي سياسي، گزارشهاي اجتماعات، برنامههاي شنيداري و ديداري و گزارش مصاحبههاي نيمه رهنمودي به كار بست. واژههايي كه نويسنده، سخنران يا پاسخگو به كار ميبرد، بسامد آنها، وجه آرايش آنها در جمله، ساختمان خطابه و چگونگي بسط آن، منابع اطلاعاتي هستند كه بر مبناي آنها محقق ميكوشد به شناختي دست يابد. اين شناخت ممكن است درباره خود گوينده باشد. مثلاً، ايدئولوژي يك روزنامه، تصورات يك شحض يا منطق يك سازمان يا يك گروه، از راه مطالعه اسناد داخلي، يا درباره وضعيتهاي اجتماعي كه خطابه در آن توليد شده است. مثلاً، شيوه جامعه پذيري در خطبههاي نماز جمعه، كتابهاي درسي، و يا دربارة تجربهاي تعارضآميز همچون، تبليغات زمان جنگ.
محتوا داراي ويژگيهاي زير ميباشد:
الف) تحليل محتوا روشي نظاممند است؛ به اين معنا محتوايي كه قرار است مورد ارزيابي قرار گيرد، بايد براساس قواعد روشن و ثابتي برگزيده شود.
ب) تحليل محتوا روشي عيني است. بنابراين، ساختههاي ذهني پژوهشگر نبايد در آن دخالت داشته باشد.
ج) از آنجايي كه تحليل محتوا كمي است، هدف اصلي تحليل محتوا بازنمايي دقيق مجموعه اي از پيام ميباشد.
3- یک نمونه فیش کد گذاری شده را طراحی کنید؟ صفحه 6و 7 جزوه استاد رضاییان رو بخونید
4-درباره کلمات ذیل توضیح دهید ؟؟
منشاءخبر:
فرق منشاء اطلاعات با منبع اطلاعات در این است که منشاء اطلاعات تولید کننده اطلاعات ویا خبر است در صورتی که منبع اطلاعات منتشر کننده خبر یا اطلاعات مورد نظر است .
همچنین شنيده ها و شايعات نمي تواند منشا يك خبر باشد.
منطقه رویداد خبر: دیگه از اینم واضح تر دیگه چی بگم
ارزش خبری:
منظور همون ارزش های خبری در درس خانم رمضانیان هستش همون 7 تا
مطالب مشابه :
پیشگفتار
پیشگفتار در چند سال تدريسي كه داشته ام همواره در بخش پیوست ها نمونه هايي براي هر يك از
پیشگفتار متن کامل کتاب سیاست فرهنگی
پیشگفتار کتاب سیاست فرهنگی. همان گونه که پیشتر نوشته بودم بخشی از متن کتاب سیاست فرهنگی را
نمونه سوال درس تحلیل محتوای پیام های ارتباطی
پاسخ یه چند نمونه در پیشگفتار آگاهی هایی از هدف، دامنه و گستره پژوهش و تصوری کلی از
پاسخ نهایی به آقای خطیبی
جنیدی عکس نسخه ژول مول را در پیشگفتار ي خالقي مطلق؛ صفحه ي 52 و 53 چند نمونه از
کامپایلرها - Compilers
پیشگفتار : فصل اول - کامپایلرهای تک فاز و چند همگردان های نمونه. مجموعه همگردان
چگونه ذهن برتر داشته باشيم
بچه های نمونه پیشگفتار محاسبات بزرگ را در چند ثانیه و در فضای ذهن خود انجام
تحلیل و بررسی بافت های فرسوده شهری و نحوه بهسازی آنها (نمونه موردی: شهراشنویه)
پیشگفتار فصل اول: هر موفقیت مدیران در چند داده ها را با ذکر چند نمونه از مشکلات شهر
فهرست روشهای تحقیق در علوم رفتاری
پیشگفتار فصل سوم-جامعه تحقیق و نمونه کلید پاسخ های آزمون چند گزینه
برچسب :
چند نمونه پیشگفتار