پیشنهاد: ساخت موزه، کتابخانه و باشگاه فرهنگ بروجرد در دبیرستان امام
شهر فرهنگی و تاریخی بروجرد در زمینه آموزش و پرورش نوین نیز از جایگاه شایسته توجهی برخوردار است و یکی از شهرهایی است که در دوره قاجار و اوایل پهلوی پذیرای مدارس مدرن و شیوه های آموزش و پرورش به سبک جدید بوده است. خدمات آموزش و پرورش بروجرد تنها محدود به مردم این شهر نبوده بلکه این شهر به عنوان مرکزی برای تربیت و ارسال نیروی فرهنگی به شهرستان های اطراف نیز بوده است. برای نمونه، استاد مشهور تاریخ و نقد ادبی دکتر زرینکوب، مدتی را در خرم آباد به عنوان معلم گذرانده است. وجود مدارس قدیمی در بروجرد این فرصت را فراهم کرده تا موزه ای از تاریخ و دستاوردهای فرهنگ در این شهر تشکیل شود. پیشنهاد ما دبیرستان بزرگ امام خمینی است.
دبیرستان بزرگ امام خمینی چنانچه در ویکی پدیا آمده 14000 متر مربع وسعت دارد و در دوره پهلوی اول به سال 1315 در محل سربازخانه قدیمی بروجرد با عنوان دبیرستان پهلوی ساخته شده است. ویژگی های منحصر به فرد این دبیرستان باعث شده تا در سال 1377 با شماره 2074 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شود (منبع).
پیشنهاد وبلاگ شهر سبز این است که این دبیرستان و ساختمان ها و فضاهای متعلق و مجاور آن، از سوی اداره آموزش و پرورش شهرستان بروجرد به عنوان یک موزه و مجتمع چندمنظوره با عنوان موزه، کتابخانه و باشگاه فرهنگ بروجرد تبدیل شود.
موزه، کتابخانه و باشگاه فرهنگ بروجرد می تواند شامل بخش های زیر باشد:
یک. موزه فرهنگ: این قسمت، بخش اصلی این مجتمع چندمنظوره خواهد بود و در آن اسناد و شواهدی از سابقه فرهنگی و آموزش و پرورش در بروجرد شامل تصاویر تاریخی، آثاری از شخصیت های فرهنگی و سرشناس و سایر موارد مربوطه گردآوری خواهد شد. طبقه همکف و اول ساختمان مرکزی شامل راهروها و کلاس های دبیرستان برای این موزه جای مناسبی خواهد بود.
دو. مهمانسرای فرهنگ: ساختمان آموزشی که در ضلع جنوبی این دبیرستان ساخته شده می تواند با مقداری بازسازی، تغییر کاربری داده و به مهمانسرایی مشتمل بر چند اتاق و امکانات رفاهی برای اقامت کوتاه مدت فرهنگیان مسافر یا مامور تبدیل شود.
سه. نمایشگاه فرهنگ: ساختمان دبستان مقابل دبیرستان امام (مدرسه آزادگان؟) که پیشتر نیز به مناسبت های گوناگون میزبان نمایشگاه های مختلف بوده است می تواند با کمی بازسازی به نمایشگاهی بزرگ و سرپوشیده تبدیل شود به گونه ای که در تمام ایام سال بتوان نمایشگاه های متنوعی در آن برپاکرد و یا آن را به نمایشگاه و فروشگاه دائمی کتاب تبدیل کرد.
چهار. باشگاه ورزشی فرهنگ: فضای آموزشی موجود در ضلع شرقی مجاور با سالن ورزشی دبیرستان است. این بخش می تواند به همراه زمین های مجاور خود به یک باشگاه ورزشی تبدیل شود تا فرهنگیان بروجرد و سایر شهروندان از خدمات آن استفاده کنند.
پنج. موزه عمومی: در محوطه اصلی دبیرستان پناهگاه بزرگی وجود دارد که می تواند به عنوان موزه ای از دفاع مقدس و یا جهت کاربری های دیگر مورد استفاده قرار گیرد.
شش. رستوران باز و بسته: وجود دو بالکن زیبا به همراه شاه نشین های مجاور آنها که خود نیز بالکن های کوچکتری دارند به ویژه در طبقه دوم این امکان را فراهم می سازد تا رستوران و قهوه خانه هایی در این فضاها ایجاد کرد که بخشی میزها می توانند در بالکن های بزرگ دو طبقه جای داده شوند.
هفت. سالن اجتماعات: در ضلع غربی این مجمتع سالن اجتماعاتی وجود دارد که می تواند همان کاربری را ادامه دهد.
علاوه بر موارد فوق چند نکته دیگر نیز پیشنهاد می شود:
الف. الحاق ساختمان دارایی به این مجتمع. با توجه به اشتراک فضای این دو و داشتن فضای سبز در بخش شمالی، این قسمت می تواند خود بخشی از هویت تاریخی دبیرستان امام به حساب آید و فضای سبز مناسبی را هم به این مجموعه بیافزاید. این بخش را می توان به کتابخانه ای بزرگ با نام کتابخانه فرهنگ بروجرد تبدیل کرد تا هم هویت معماری آن حفظ شود و هم به دلیل موقعیت مناسب، جاذب مخاطبان به مجموعه شود.
ب. چنین تشکیلاتی اولا نیاز به یک ساختار دارد و درثانی می توان از سرمایه گذاران خصوصی نیز برای مشارکت در طرح بهره برد.
ج. در حال حاضر، حیاط اصلی به زمین ورزشی آسفالته تبدیل شده که بافت تاریخی و فرهنگی این مدرسه را از بین برده است. پیشنهاد می شود با ایجاد فضای سبز، سنگفرش، آبنما و نورپردازی مناسب، این محوطه و بقیه فضاهای اطراف بنا، تبدیل به فضاهای سبز شوند. به ویژه ایجاد یک حوض سنگی بزرگ همراستا با حوض مسجد امام می تواند در تلطیف این فضا و یکدستی فضاهای تاریخی و فرهنگی بروجرد موثر باشد.
به هرحال، استفاده مناسب و هوشمندانه از این فضای تاریخی - فرهنگی می تواند به دوام و رونق گرفتن آن کمک کند وگرنه ممکن است در سالهای آینده شاهد تخریب این فضا و یا تغییر کاربری آن باشیم.
مطالب مشابه :
نام، آدرس و تلفن زائرسراهای مشهد مقدس
273 - زائرسرای اداره حج و زیارت 344 - زائرسرای دارایی - بلوار امام خمینی 28 - 345
طرح تشکیل بنیاد ملی برای حفاظت و نگهداری از بناها و بافتهای تاریخی
نگهداری و اداره هتل و مهمانسرای علاوه بر آن دستگاه های مختلف همچون اداره دارایی
دفاع استاندار از حرمت کابینه، مهاجری نژاد را ماندنی کرد
عباس دارایی مثبت استعلام اداره کل اطلاعات می سازی مهمانسرای ارتش در حریم
شهر کاخک
کتابخانه شهید باهنر کاخک - شهر کاخک - اداره کتابخانههای عمومی خراسان رضوی - گناباد
پیشنهاد: ساخت موزه، کتابخانه و باشگاه فرهنگ بروجرد در دبیرستان امام
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهمانسرای الحاق ساختمان دارایی به این مجتمع.
اینجا کاخک است پایتخت پادشاهان اشکانی
مرحوم اسماعیل مقیمی میگفت که هنگام خاکبرداری مهمانسرای اداره آب دارایی ، اداره
عملکردشهرداری لطف آباد نوروز 93( معاونت خدمات امور شهری)
اداره كل ميراث فرهنگي وزارت امور اقتصادی و دارایی - اماده سازی مهمانسرای
ادارات-دانشگاههاوهتلهای رامسر
نام اداره / نهاد 5223222 دارایی محمود خلیل 5226510 مهمانسرای ریاست
فرهنگ مهر
در ۱۴ آذر ماه ۱۳۴۴ طبق پیشنهاد وزارت دارایی و و مهمانسرای ۱۳۵۰ اداره خدمات
ادارات، دانشگاه ها و هتل ها
نام اداره / دارایی. محمود خلیل مهمانسرای ریاست
برچسب :
مهمانسرای اداره دارایی