اخلاق در روابط عمومی
ا- اخلاق به چه معناست و چهار حوزه مرتبط با اخلاق را بنويسيد؟
1- مجموعه پندها، اندرزها و باورهاي اخلاقي يک جامعه يا شخص: به اين معنا کتاب نهج البلاغه به خصوص قسمت کلمات قصار آن کتاب اخلاقي است.
2- به معناي سنت هاي جاري و متداول جامعه : به اين معنا اخلاق اسلامي، مسيحي ، اخلاق زرتشتي ، اخلاق بودايي و..
3- به معناي تحقيق علمي در چند و چون فضايل و رذايل اخلاقي و همچنين عواطف انساني است.
اين علم همان علم اخلاق يا ( morality ) است. بحث در اينکه عواطف انساني چگونه بروز مي يابد و چگونه رنگ مي بازد و منشا آن چيست و بحث در بايد و نبايدهاي اخلاقي است.
4- فلسفه اخلاق: پرسش از اصول و ماهيت اخلاق و تمام مفاهيم مندرج در آن.
در اين معناي سوم اخلاق با تمام علوم رابطه پيدا مي کند، از جمله روانشناسي ، جامعه شناسي ، علوم پزشکي ، زيست شناسي و سياست و ....(اين شاخه با اخلاق حرفه اي رابطه دارد)
2-اخلاق در روابط عمومي به چه معناست؟ پنج نوع رابطه را که در اخلاق حرفه اي روابط عمومي مطرح مي شود بنويسيد؟
اخلاق روابط عمومي نقطه تلاقي علم اخلاق و عمل روابط عمومي است.با توجه به ويژگيهايي که در خصوص ماهيت اخلاق وجود دارد، اخلاق روابط عمومي نيز امري دروني و مرتبط با ارزشها و هنجارهاست و با اين مفهوم مجموعه قواعد و اصول اخلاقي بايد توسط ارتباط گر و سازمان ارتباطي رعايت شود. از اين نوع اخلاق روابط عمومي اگرچه تابع اصول کلي و قواعد جهانشمول است اما به علت ريشه گرفتن آن از مجموعه ارزشهاي بطن جامعه مي تواند از جامعه و فرهنگي ديگر متفاوت و متغير باشد. البته حفظ اهميت اصول و تئوري اخلاقي در روابط عمومي نشان مي دهد که اگر تنها هدف توصيف اخلاق واقعي در ميان دست اندرکاران باشد نتيجه کار به دست آوردن حداقل اخلاقيات است. روابط عمومي يکي از حرفه هايي است که به علت اهميت و نقش آن در عرصه هاي ملي و بين المللي داراي ضوابط اخلاقي با قدمت تاريخي چندين دهه مي باشد .
3- انجمن بين المللي اخلاق چه سالي را به عنوان اخلاق نامگذاري کرد و منظور اين انجمن از اين نامگذاري چه بود؟
در عرصه ملي مي توان به کشور انگلستان اشاره کرد که در سال 1923 مقررات حاکم بر publicity در امريکا آيين نامه حرفه اي در رابطه با روابط عمومي تدوين گرديد. در عرصه بين الملل در سال 1961 انجمن بين الملل روابط عمومي( ايپرا) با الهام از اعلاميه جهاني حقوق بشر به پنج اصل پايه و آنرا به عنوان اصول اخلاق حرفه اي روابط عمومي مورد تاييد قرار داد.بعدها با تغييرات جزيي در سالهاي بعد از جمله در کنفرانس تهران اين مقررات ناظر به فعاليتهاي شاغلان حرفه روابط عمومي است.
به منظور تقويت رعايت موازين اخلاقي در روابط عمومي و اخلاق در ارتباطات اجتماعي 2007 از سوي انجمن بين المللي روابط عمومي به عنوان سال اخلاق نامگذاري شد که در اجلاس جهاني روابط عمومي همه ساله بر آن تاکيد خواهد شد. در اجلاس استانبول رعايت اخلاق از مظهر اعتمادسازي تاکيد شده بود. از اينرو در سال 2007 از سوي اين انجمن سال اخلاق نامگذاري شد. در اجلاس سال 2007 تاکيد شد روابط عمومي حکومت بر قلبها و به دست آوردن دلها يا همان مردم داري است که امروزه با مشتري مداري به کار مي رود.
روابط عمومي برقراري نوعي توازن بين منافع عمومي و خصوصي است و اين در حالي است که منافع سازمان همان منافع مردم است.
4- مهمترين هدف اخلاقي واحد روابط عمومي را بنوسيد؟
مشاهدات نشان مي دهد که شاغلان روابط عمومي در بخشهاي دولتي ، عمومي و خصوصي اغلب در کسب يا انتشار اطلاعات با دشواريهاي اخلاقي روبرو هستند که به سرعت تصميم گيري آنها تاثيرگذار است. به طور مثال رازداري و حفظ اسرار سازمان تا چه حد مجاز است. چه زماني بايد اطلاعات را منتشر کرد با شايعات چگونه بايد برخورد کرد از آنجا که دروغ در هر شکل از نظر اخلاق مردود شمرده مي شود، آيا در برخي شرايط مي توان سکوت کرد؟ آيا در چارچوب منافع عمومي مي توان اطلاعاتي را به رسانه ها داد.
پاسخ به اين سوالات و صدها سوال ديگر وقتي ممکن است که اصول اخلاقي حاکم بر رفتار حرفه اي به صورتي شفاف راهنماي عملي باشد.مديران و کارکنان روابط عمومي خود را شرافتمند(honorable) و بسيار موثر مي دانند و خود را نسبت به مردم و مشتريان متعهد و مسئول مي دانند. روابط عمومي با آگاهي از تاثير و نفوذ پيامهاي خود سعي دارند تا قدرت خود را با نوعي اخلاق عمومي تطبيق دهند و در ايفاي اين مسئوليت تحت تاثير عواملي مثل الزامات قانوني، خط مشي و انتظارات مشتري معيارهاي تنظيم شده در روابط عمومي و يا معيارهاي داخلي سازمان، وزارتخانه يا خود کارکنان و ارزشهاي فردي هستند که بر تصميم گيري ها و تصميم سازي هاي روابط عمومي تاثير مي گذارند.هدف اخلاقي روابط عمومي ايجاد هماهنگي اجتماعي، ترويج درک متقابل و همزيستي ميان جامعه و سازمان است. روابط عمومي مهمترين حلقه ارتباطي در فرايند ارتباطات مي باشد که روابط را نزديک و ابهامات را مرتفع مي کند و ذينفعات سازمان را در جريان اطلاعات قرار مي دهد.
5- شش خصوصيات مدير روابط عمومي را نام ببريد و دو مورد را به دلخواه توضيح دهيد؟
مديران روابط عمومي استعداد رهبري دارند، زيرا بايد راهنما و راهبر مردم و موسسه خود باشند. بطور کلي ويژگي هاي يک مدير روابط عمومي موفق عبارتند از :
1- ارتباطات : مدير روابط عمومي بعد از شناخت کافي از سازمان ، اهداف وکارکنان بايد از دانش کافي در امر ارتباطات داشته باشد.مدير روابط عمومي بايد بتواند ارتباط خوب برقرار کرده و ارتباط را عميقتر کند.
2- بيطرفي : مدير روابط عمومي ضمن اينکه بايد مانند ساير افراد سازمان به آن علاقه داشته باشد و به عنوان مجراي ارتباطي بين داخل و خارج سازمان ، بايد اصل بيطرفي را حفظ کرده و براي شنيدن نقدها گوش شنوا داشته باشد .همانطوريکه براي بيان مسائل در درون سازمان زبان گويايي داشته باشد.
3- اقتدار : يک مدير زماني مي تواند مسئوليت بزرگ روابط عمومي را به سرمنزل مقصود برساند که اقتدار لازم را بر پس يک چهره کاريزماتيک و در عين حال صادقانه داشته باشد و با برجاي گذاري اثربخشي مطلوب سهم روابط عمومي را به درستي ايفا نمايد.
4- ابتکار:چون ارتباط تابعي از آگاهي و انديشه است.مديري لايق است که براي هدايت سازمان به اهداف عالي،توسعه،رشد وايفاي نقش حساس ارتباطات درون و برون سازماني داراي خصلت ابتکار و نوآوري باشد.
5- صداقت و امانتداري :مدير روابط عمومي از آنجاييکه به عنوان پل ارتباطي بايستي در جريان مسائل سازمان پرسنل و تفکرات مديريتي قرار گيرد در نتيجه بايد شخصي امين و صادق
6- مديريت: مدير روابط عمومي همچون ساير مديران ديگر سازمان بايد قواعد مديريتي و به خصوص مديريت کيفيت آشنا بوده و بتواند هم مدير واحد خود باشد و هم به عنوان چشم ناظر سازمان خلا مديريتي، مديريت ارشد را بازگو نمايد.
7- نظم و دقت : مدير روابط عمومي بايد تمام امور خود را با نظم پيش برده و دقيق مديريت کند.
8- آگاهي : داشتن علم و دانش از سازمان ، وظايف و اهداف و رصد جريانات و اتفاقات درون سازماني و طبقه بندي کردن و تصميم گرفتن درباره آنها مهمترين ويژگي مدير روابط عمومي است.
9- پشتکار : مدير روابط عمومي بايد پشتکار داشته باشد، چرا که مهمترين مسئوليت سازمان را بر دوش دارد .
6- 6 مورد از مسئوليتها و اختياراتي را که مدير روابط عمومي نبايد در اجرايشان کوتاهي کند، بيان کنيد؟
1- تعيين شخص مناسب براي کار مورد نظر
2- هماهنگ ساختن قسمتهاي مختلف کار
3- نگه داشتن روحيه کارکنان
4- رسيدگي به شکايات
5- انضباط کاري و حفظ آن
6- تهيه برنامه کار
7- اصلاح روش کار
8- همکاري با روسا
9- رسيدگي به اختلاف کارکنان
10- ارائه اطلاعات لازم به کارکنان
11- تعيين نوع و ميزان محصول و خدمات
12- تربيت کارکنان
7- سه علت لازم براي تدوين اصول اخلاقي روابط عمومي را بنويسيد؟
الف- ارائه راهنماي عملي براي کارگزاران روابط عمومي
ب- وجود ميزان براي تطبيق انتظارات
ج- ايجاد امکان تميزدادن بين حرفه روابط عمومي از ساير فعاليتها
8- احساس تعهد روابط عمومي در برابر اعتماد عمومي را به صورت کامل و دقيق بيان کنيد؟
1- انطباق کامل اهداف با رفاه عمومي و منافع مشتريان و کارفرمايان
2- به کاربستن سه اصل دوستي ، صداقت ، شفافيت در تهيه مطالب و انتشار عمومي آنها در تمامي امور
3- حفظ اسناد مشتريان يا کارفرمايان حتي بعد از قطع رابطه
4- تلاش براي جلوگيري از تخلفاتي چون شايعه ، بيانيه اهانت آميز ، پنهان کاري مشتريان و کارفرمايان و پخش هر گزارش که به منظور منفعت شغلي باشد.
5- حمايت از تلاشهاي برنامه ريزي شده براي پيشبرد و اخلاق حرفه اي
9- طبق آيين نامه انجمن بين المللي روابط عمومي در سال 1965 عضو روابط عمومي بايد در چند زمينه اخلاقي تلاش کند؟ 6 مورد از آن را بنويسيد.
1- کمک به فراهم ساختن شرايط اخلاقي و فرهنگي تا انسانها را قادر سازد به کمال برسند و از حقوق سلب ناپذيري که در اعلاميه جهاني حقوق بشر عنوان شده است بهره مند شوند.
2- فراهم آوردن الگو و کانال هاي ارتباطي از طريق ترويج آزادانه اطلاعات مهم که سبب شود هر عضو از هر جامعه اي احساس کند که او آگاه است.
3- به دليل ارتباط ميان حرفه ها و مردم کار يک عضو از روابط عمومي حتي به صورت خصوصي در چگونگي ارزيابي اخلاق حرفه و خود حرفه به عنوان يک کل تاثير دارد.
4- به اصول و قوانين اخلاقي اعلاميه جهاني حقوق بشر در محدوده وظايف حرفه اي احترام بکذارد.
5- به ارزش انسان و حمايت از او توجه کرده و حقوق انسان را به رسميت بشناسد.
6- فراهم آوردن زمينه هاي اخلاقي ، روانشناختي، ذهني به منظور گفتگو به شيوه اي مناسب و به رسميت شناختن حقوق همه گروهها براي بيان ديدگاه و نظرات آنها
7- نظارت دائمي برخود و به نحو احسن تا اعتماد کساني را که با آنها در ارتباط است، جلب کنند.
8- انجام کارها در همه شرايط و به نحوي که علاقه ها و انگيزه هاي همه گروهها (يعني اين که علاقه ها و انگيزه هاي سازماني که در آن خدمت مي کند و هم علاقه هاي جامعه هاي مورد نظر) مشمول توجه شوند.
9- به انجام رساندن همه وظايف با صداقت و پرهيز از سخناني که باعث ابهام و درک نادرست مي شود.
10- چهار مورد از اقداماتي را که عضو روابط عمومي بايد از آن اجتناب کند را بنويسيد؟
1- کم اهميت شمردن حقيقت نسبت به ديگر نيازها
2- انتشار اطلاعاتي که بر مبناي وقايع درست و اثبات پذير نباشند
3- شرکت در هر اقدام مخاطره آميز يا اقداماتي که غيراخلاقي و نادرست باشد و بتواند بر شان انسان خدشه وارد سازد
4- به کارگيري هر نوع روش ، تکنيک ،تلاش ،جريانه براي تحريک ناآگاهانه فردي که قادر به کنترل شرايط خود نيست.بر اين اساس هر عضو روابط عمومي بايد خواستار حقيقت و درستي و معيارهاي پسنديده باشد و نبايد به طور عمد اطلاعات نادرست و گمراه کننده اي به افراد ارائه دهد و اين از ابتدا يي ترين اصول اخلاقي در روابط عمومي است.
5- توجه به ارزش انسان و حمايت از آن و به رسميت شناختن حقوق انساني
11- تصميم گيري اخلاقي در روابط عمومي به چه معناست؟ و حرفه اي هاي روابط عمومي بايد چه اولويت هايي را مدنظر قرار دهند؟
حرفه اي هاي روابط عمومي تقريبا هر روز با موقعيتهايي مواجهند که تصميم گيري آنان را دشواري ساخته و آنها را به انتخاب هاي سخت وامي دارند هميشه نمي توان به سادگي انتخاب راههاي مختلف به مشکل اخلاقي پاسخ مثبت يا منفي داد فرضيه هاي زير را در نظر بگيريد شرکت شما مرحله دشواري از رکود اقتصادي را تجربه مي کند روحيه کارمندان تضعيف شده و مديريت شرکت نگران است که برخي از بهترين کارمندانش ممکن است به خاطر مسائل مالي شرکت را ترک کنند. از نظر شما کارمند روابط عمومي مي خواهند اعلاميه ايي براي کارمندان فراهم کنيد تا به آنها اطلاع دهيد که زمان رکود به پايان رسيده است.
از طرفي شما مي دانيد که کار درستي نيست چه مي کنيد؟ يا اينکه از شما مي خواهند درباره اقدامات غيرقانوني شرکت خود اطلاعيه خبري تهيه کنيد ، از طرفي شما مشاوره حقوقي شرکت از شما مي خواهد که به راحتي اقدامات غيرقانوني همه بخشهاي شرکت را انکار کنيد و شما نيز اطلاعاتي داريد که نشان مي دهد بعضي فعاليتهاي غيرقانوني ممکن است رخ داده باشد، چه مي کنيد؟
حرفه ايهاي روابط عمومي که بر سر چنين دوراهي هايي قرار مي گيرند بايد ماهيت درخواستهاي مشکل ساز را تشخيص داده و آنهايي را که بايد در موقعيت خاص در اولويت قرار دهند ، برگزينند.
12- پنج اولويت در تصميم گيري اخلاقي در روابط عمومي را نوشته و يک مورد را توضيح دهيد؟
پنج دسته از اين خدمات را که بايد در اولويت قرار داد مي توان چنين مشخص کرد:
خدمت به خود: حرفه ايهاي روابط عمومي ابتدا بايد خدمت به خود را در نظر قرار دهند آنها بايد نظام ارزشي خاص خود را مشخص کنند و درباره هر يک از اين ارزشها که مايلند در انجام تعهدات حرفه ايشان به کار برند ، تصميم بگيرند. در اين حالت سوال مهم اين است که آيا ارزشهاي فردي همواره بايد به خاطر شرکت يا مشتري قرباني شوند.
خدمت به مشتري: بسياري از خدمتگزاران معتقدند اولين تعهد حرفه ايي بايد خدمت مشتري سازمان باشد. تصور کنيد که اين تعهد براي حرفه ايي روابط عمومي تا چه اندازه مشکل ساز است. اول اينکه آيا به عنوان حامي روابط عمومي نماينده سازمان خود هستيد يا صرفا نماينده مشتري .
دوم اينکه آيا صرف قبول ارائه خدمت به عنوان نماينده مشتري ارتباط موثري برقرار مي کند، که براي تامين خواسته هاي او به خدمات ويژه بخشي از روابط عمومي است، نياز باشد.
خدمت به کارفرما: خدمت به کسي که چک حقوقي شما را امضا مي کند چيست؟ خدمت سازماني نامناسب زماني است که تصميمات سختي در مورد بخشي از کارمندان گرفته شود.
يک مورد آن اختلاف نظرهاي حرفه ايي در مورد نحوه عملکرد شرکت است.مورد ديگر چشم پوشي از فعاليتهايي است که سايرين را در معرض آسيب پذيري قرار دهد.شخص حرفه ايي که عمدا به خود اجازه مي دهد با انجام اعمال زيان آور در خدمت به جامعه به تخلف بپردازد ، احتمالا سود بيشتري را از سازمان تابع (کارفرما) بدست خواهد آورد.
خدمت به حرفه: حرفه ايي روابط عمومي متعهد است از حرفه خود و همکاراني که با آنها در ارتباط است حمايت کند برخي مي گويند اگر حرفه روابط عمومي به عنوان رشته ايي حرفه اي چيزي بيش از مهارت تکنيکي صرف است، کارمندان بايد در قبال همکاران خود مسئول باشند.
خدمت به جامعه: به نظر مي رسد خدمت به جامعه بخش کليدي هر حرفه و در راس فهرست ارزشهاي حرفه اي قرار دارد. به عنوان مثال بيانيه اي اوليه انجمن آئين نامه روابط عمومي امريکا معيارهاي حرفه ايي بيان مي دارد هر فردي بايد زندگي حرفه اي اش را مطابق علائق جامعه پيش ببرد، با وجود اين همانند بسياري از رشته هاي ديگر دستورالعمل ويژه اي براي انجام چنين کاري موجود نيست.
13- ديدگاه اسلام به اخلاق و شرافت حرفه اي روابط عمومي چگونه است؟
ديدگاه اسلام به اخلاق روابط عمومي که در اصول، ارزش ها، فلسفه و ماهيت اين دين الهي ريشه دارد، ديدگاهي عام، فراگير شمرده مي شودکه اگرچه منتسب به فرهنگي خاص به نام فرهنگ اسلامي است اما به دليل فطري بودن اين دين، دربرگيرنده تمامي اصول و فروع اخلاقي است که در زمينه روابط عمومي ها و شرافت حرفه مطرح شده است.
اخلاق روابط عمومي در اسلام :
اسلام به عنوان دين خاتم و منطبق با فطرت همه آدميان، همه اصول اخلاقي ياد شده را مورد تاکيد و تصريح قرار داده و آيات قرآن و احاديث و سيره رسول اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) همگي مالامال از رهنمودهايي است که مي تواند، اصول حرفه اي روابط عمومي اسلامي شمرده شود. درتبيين اخلاق حرفه اي روابط عمومي از ديدگاه اسلام بايستي به تفاوت ماهوي تعاريف ، کارکردها و اصول پذيرفته شده در علم روابط عمومي ها با مضامين و اصول اسلامي توجه کرد.
14- چهار نقش مهم روابط عمومی را در سازمان نام ببرید و دو نقش را به دلخواه توضیح دهید؟
1- نقش آینده نگری 2- نقش بحران ستیزی 3- نقش اعتبارسازی برای سازمان 4- نقش فرهنگ سازی
نقش بحران ستیزی : هر سازمانی در دوره فعالیت خود دچار بحران های مختلفی می شود که مدیریت بر بحرانهای سازمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در اینجا نقش روابط عمومی فراهم کردن زمینه برای به کارگیری همه ظرفیت ها و توانمندی های موجود سازمان برای حل بحران است.
نقش فرهنگ سازی : هدف فرهنگ سازی این است که احساس هویت را در اعضای سازمان تقویت کند. به طوری که در آنان نسبت به باورها و ارزش ها تعهد ایجاد کند. ارزش ها موجب تقویت و ثبات هر چه بیشتر سازمان می شوند و افراد تازه کار را به علت وجودی فعالیت و رویدادهای سازمان آشنا می کنند.
15- چهار زمينه را که روابط عمومي مي تواند براي عملي ساختن فرهنگ سازي در آنها فعاليت کند، نام ببريد؟
1- ارزش آفرینی از طریق تضعیف ویژگی های نامطلوب و تقویت ارزش های فرهنگی مطلوب
2- ایجاد انسجام فرهنگی میان کارکنان به شکلی که همه دارای یک فرهنگ مشترک
3- ایجاد هویت فرهنگی در سازمان به شکلی که همه کارکنان به عضویت در سازمان افتخار کنند.
4- نهادینه کردن فرهنگ سازمان از طریق اجرای درست سیاستها و برنامه های سازمان
16- چرا را روابط عمومی را وجدان اخلاقی سازمان می نامند؟
برخی از روابط عمومی ها را به عنوان وجدان اجتماعی سازمان ها یاد می کنند این نقش واقعی روابط عمومی
است و اعضای آن موظفند ضمن کمک به مشتریان سازمان ها، از روابط مثبت میان گروه ها یا افرادی که درتوانمند ساختن سازمان ها برای انجام موفق کارها موثرند حمایت می کنند.
17- مدیران روابط عمومی برای کسب اعتبار بیشتر با وظایف سه گانه ای مواجهند. این سه وظیفه را توضیح دهید.
متخصصین روابط عمومی برای بهبود اعتبار خود با وظیفه ای سه گانه مواجهند آنها باید موقعیت خود را هم در بین عامه و هم در بین سازمان هایی که ایجاد کرده اند بهبود بخشند و نیز مسئولیت اجتماعی خود را در قبال مشتریان سازمان گسترش دهند.
روابط میان سازمان ها و جامعه مفهوم مسئولیت پذیری اجتماعی را مشخص و مدیران سازمان ها را متعهد میسازد تا به تصمیم گیری درباره روابطی که بر همه مردم تأثیر گذار است، توجه کنند. همانطور که پروفسور اندرواستاپسکی خاطر نشان می کند:"یک سازمان نمی تواند صرفاً با انجام اعمال خیرخواهانه ظاهری به تعهدات اخلاقی اش عمل کند در عوض باید هر ضرری را که می تواند بر جامعه وارد سازد به موقع تشخیص داده و برای رفع آن اقدام نماید". این وظایف سه گانه عبارتند از: قدرت، نفوذ و مسئولیت پذیری حرفه ای.
18-مک الریث معتقد است «عامه آگاه بهترین پناهگاه جامعه در برابر بحران های اجتماعی است» وظیفه روابط عمومی را در تحقق این اهداف تبیین نمایید.
وجدان اجتماعی نقش واقعی روابط عمومی است و اعضای روابط عمومی ها موظفند ضمن کمک به مشتریان سازمان ها از روابط مثبت میان گروه ها یا افرادی که در توانمند ساختن سازمان ها برای انجام موفق کارها موثرند حمایت کنند. کارمندان امروزی روابط عمومی به عنوان مشاوران ارشد مدیران عالی رتبه در بخشهایی که به آنها اجازه شرکت در فرایند تصمیم گیری داده می شود به نحو موثری عمل می کنند. با تاکید بر این امر که هر شرکت خود باید شایسته اعتبار بوده و آن را حفظ کند کارمندان روابط عمومی به مشتریان خود توصیه می کنند تا برای رسیدن به اهداف خود به جای اینکه تلاش نمایند بر محیط غلبه کنند، خود را با شرایط و انتظارات جدید وفق دهند حال آنکه با تامین خواسته های فردی، علایق جامعه نیز برآورده شود بیانگر عملکرد مطلوب روابط عمومی خواهد بود.
به گفته پروفسور مک الریث عامه آگاه بهترین پناهگاه جامعه در برابر بحران های اجتماعی است وی شجاعانه به مدیران سازمان های گوناگون نشان می داد که چگونه با رساندن اطلاعات صحیح به مردم میتواند از حمایت جامعه برخوردار شود او در جامعه آزاد ارزش بسیاری برای افراد آگاه قائل می شد.
19- شرافت حرفه اي روابط عمومي را بيان کنيد و دو آيه از قرآن را در اين زمينه بنويسيد؟
شرافت حرفه اي :خبرنگار و رسانه و شاغلين در روابط عمومي از آنجا که امانتدار جامعه در کسب، حفظ و انعکاس اطلاعات و اخبار هستند بايستي در راه امانتداري از هيچ چيز دريغ نکنند.
الَّذِينَ يُبَلِّغُونَ رِسَالَاتِ اللَّهِ وَيَخْشَوْنَهُ وَلَا يَخْشَوْنَ أَحَدًا إِلَّا اللَّهَ وَكَفَى بِاللَّهِ حَسِيبًا : همان كسانى كه پيامهاى خدا را ابلاغ مىكنند و از او مىترسند و از هيچ كس جز خدا بيم ندارند و خدا براى حسابرسى كفايت مىكند.
20-معیارهای حرفه ای برای کار در روابط عمومی از نظر انجمن روابط عمومی آمریکا را بنویسید.
1- اهداف کاملاً منطبق با رفاه عمومی و منافع مشتریان یا کارفرمایان باشد.
2- درستی، صداقت و سلیقه مناسب را در تهیه وتنظیم مطالب و انتشار عمومی آنها در تمام امور به عنوان یک کارمند، کارشناس یا متخصص روابط عمومی را باید به کار بست.
3- از معیارهای حرفه ایی که به طور همزمان از ارائه خدمات به همکاران مگر با رضایت کامل تمام افراد ذیربط جلوگیری می کند پیروی کنیم اسرار مشتری یا کارفرما را حتی پس از قطع رابطه وی با موسسه و تا مدتی که منافعش ایجاد کند حفظ کنیم و به حقی که برای بهره مندی و پیشبرد علایق شخصیمان داریم توجه کاملی داشته باشیم. ضمن اینکه صداقت حرفه ایی را همانند کار اصلی حرفه ای حفظ کنیم.
4- با همکاران خود در زمینه جلوگیری از تخلفاتی مانند پخش شایعات و بیانیه های اهانت آمیز، پنهان کاری از مشتریان و کارفرمایان و پخش هر گزارش دیگری که به منظور منفعت شغلی یا سود ناشی از رقابت صورت می گیرد همکاری کنیم.
5- از تلاشهای برنامه ریزی شده برای پیشبرد اخلاق حرفه ای و مهارت تکنیکی این حرفه آموزش و تعلیم و تربیت شایسه کارمندان روابط عمومی حمایت کنیم.
21- نقش حرفه ای های روابط عمومی در اجرای الگوی یک سویه و نامتقارن و دو سویه و متقارن را با یکدیگر مقایسه کنید.
در الگوی ارتباطی نامتقارن و یکسویه در برخورد با مسائل علوم اجتماعی به سوی جمع آوری اطلاعات در مورد راهکارهایی سوق می یابند که تاثیر بیشتری بر رفتار جامعه، یعنی الگوی دو سویه و متقارن داشته باشد. در مقایسه با این الگو در الگوی دو سویه و متقارن کارمندان روابط عمومی نقش واسطه ایی را ایفا می کنند که تفاهم را میان سازمان و اعضایشان ترویج می دهند. الگوی دو سویه و متقارن شامل این ایده می شود که سازمان و افرادش هر دو ممکن است به منظور حفظ روابط حسنه تغییر یابند.در مقایسه الگوی یک سویه و نامتقارن با الگوی دو سویه ومتقارن کارمندان روابط عمومی نقش واسه ای را ایفا می کنند که تفاهم رامیان سازمان و اعضایش ترویج می دهند الگوی دو سویه و متقارن شامل این ایده می شود که سازمان و افرادش هر دو ممکن است به منظور حفظ روابط حسنه تغییر یابند. طبق نظر پروفسور جیمز گرونیک الگوی دو سویه متقارن ممکن است تنها الگوی اخلاقی فعالیت در روابط عمومی باشد. به رغم نیات خوب کارمندان، برای روابط عمومی ها اگر غیر ممکن نباشد تقریباً دشوار است به گونه ای عمل کنند که از نظر اخلاقی و اجتماعی مسئول الگوی نامتقارنی باشند که تلاش می کند بدون ایجاد تغییر در رفتار سازمانی، رفتار جامعه را تغییر دهد .گرونیک توضیح می دهد که الگوی دو سویه و متقارن مشکل نیست گرایی اخلاقی را نیز برطرف می سازد زیرای این الگوی اخلاق حرفه ای را بیشتر به عنوان یک فرآیند در روابط عمومی معرفی می کند تا به عنوان پیامدی از آن . روابط عمومی متقارن درباره موضوعاتی که مردم نسبت به آنها دارای ارزش های متقاوت هستند و در نتیجه بر اساس آنها به نتایج متفاوتی نیز دست می یابند بحثی آزاد در قالب گفتگو، مباحثه و سخنرانی فراهم می کند. تا زمانی که گفتگو طبق قوانین اخلاقی بنا شده باشد نتیجه آن نیز اخلاقی خواهد بود هر چند که هیچ فردی، معمولاً سیستم ارزشی رقیبش را کاملاً مناسب نمی داند.
22- ارزش های اخلاقی از نظر جوزف سان را نام ببرید. تاکید وی بیشتر بر کدام اصل اخلاقی است؟
این ارزش ها عبارتند از: درستکاری، صداقت، وفای به عهد، پایبندی، انصاف، توجه به دیگران، احترام به دیگران، شهروندی مسئولیت پذیر بودن، امتیاز طلبی و مسئولیت پذیری. به نظر جوزف سان، این ارزش های مهم اصل تفکیک موضوعات اخلاقی را فراهم کرده و آغاز گر فرایند تصمیم گیری هستند. اگر چه ترتیب درجه و اولویت بندی این ارزش ها دشوار است ولی فرد ممکن است با تاکید بر تعهد به صداقت که ارزش های مهم دیگر را نیز در بر دارد، فرایند تصمیم گیری را آسانتر سازد. صداقت عبارت است ازبرخورداری از اصول اخلاقی سالم. این کلمه مفوم درستکاری و انصاف که به عنوان دو عامل مهم در تصمیم گیری اخلاقی شناخته شده اند را نیز در خود جای داده است.
23- انتقادات وارده بر آیین نامه انجمن روابط عمومی آمریکا را شرح دهید.
مشکل مهم آیین نامه انجمن روابط عمومی آمریکا، اندکی به مضمون و تا حد بسیاری به تأثیر آن مربوط می شود اگر چه این آیین نامه بیش از هر قانون دیگری در رشته ارتباطات در مورد حرفه ای های روابط عمومی به کار می رود، ولی تنها برای اعضای انجمن روابط عمومی آمریکا قابل اجراست که فقط ده درصد یا حتی کمتر، حرفه ای های فعال روابط عمومی را تشکیل می دهند. این بدین معناست که اکثریت کارمندان با معیارهای رسمی رفتار حرفه ای آشنایی ندارند. ظاهراً چنانچه قرار باشد رفتار اخلاقی روابط عمومی اصلاح شود برای تغییر این وضعیت به کار قابل توجهی نیاز است.
24- اخلاق حرفه ای را تعریف کنید.
سازمان ها اخلاق حرفه ایی را به معنای ارزش های فردی و اجتماعی می دانند که اخلاقاً مورد قبول و مظهر تعهدی در تقویت آن ارزش ها هستند. به عباارت دیگر اخلاق حرفه ایی به سادگی عبارت است از فراتر رفتن از نیت انجام کارهای درست و در واقع ، کاربرد آن در زندگی روزمره.
25- فرایند تصمیم گیری اخلاقی در مواجهه با مشکلات سازمانی را از نظر فرانک ناوران بررسی نمایید ؟
فرانک ناوران برای فرآیند تصمیم گیری اخلاقی شش مرحله ای را ارائه داده که عکس العمل طبیعی مردم را به هنگام رویارویی با معضل اخلاقی نشان می دهد. این فرآیند شامل مراحل زیر است :
1 - مشکل را تعریف کنید.
2 - راه حل های انتخابی موجود را مشخص کنید
3 - راه حل های انتخابی مشخص شده را ارزیابی کنید
4 - تصمیم بگیرید
5 - تصمیم را اجرا کنید
6 - تصمیم را ارزیابی کنید
بخش اخلاقی این فرآیند نیازمند این است که تصمیم گیرندگان، مشکلات اخلاقی و راه حل های آن را در مرحله 1 و 3 و 6 با کاربرد مجموعه ای از (فیلترها) با نام (plus) تفکیک کنند این فیلترها عبارتند از:
p= خط مشی: آیا تصمیم با سیاست و خط مشی های سازمان مطابقت دارد؟
L= قانون: آیا تصمیم با توجه به قوانین و مقررات اجرایی قابل قبول است؟
U= جهانی: آیا تصمیم از اصول/ ارزش های جهانی که سازمان من پذیرفته است پیروی می کند؟
S= خود: آیا تصمیم، تعریف شخصی مرا از درستی، خوبی و صداقت تأیید می کند؟
26 -لابی گری را تعریف کنید. نمونه ای ازلابی گری غیر اخلاقی با ذکر مثالی به اختصار شرح دهید؟
لابی گری یکی از بحث برانگیزترین فعالیت های حرفه روابط عمومی است. لابی گری بسته به آنکه چه کسی آن را تعریف می کند، دشوار است: اداره قانونی و سخت عملکرد سیاسی، یا افزایش دموکراسی که باعث دسترسی بهتر شهروندان به دولت متبوع خویش می شود. لابی گری گاهی اوقات روشنفکرانه و سازنده است .
27– چند مورد از ویژگی های مدیر و کارکنان روابط عمومی را نام برده و تشريح نماييد
۱- احترام متقابل و در نظر گرفتن منافع ذینفع آن:روابط عمومی ها در ارتباط با مخاطبان درون و برون سازمانی خود همواره باید به سهم ارتباطی دیگران توجه داشته و به همان اندازه که از دیگران توقع صبوری و شنیدن دارند خود نیز اینگونه باشند و مهمتر اینکه بستری را فراهم آورند تا مدیران و مسئولان سازمان نیز اینگونه باشند. این امر با احترام به مخاطبان و در سطحی بالاتر مشورت با مشتریان و سایر ذینفعان امکان پذیر است.
۲- دخالت صاحب نفوذان: دخالت و نفوذ مقامات بالا و صاحب نفوذان بیرون از سازمان برای مدیر و کارکنان مشکل اخلاقی تولید میکند به این معنا که اختیار از مدیر و کارکنان سلب میشود و موجب افت مسئولیت پذیری میگردد و از همه مهمتر اینکه سایر مقامات سازمان و حتی مدیران میانی به خود این اجازه را میدهند تا از نفوذ خود استفاده کنند . این دخالتهای ناموجه موجب ترویج فرهنگ غیراخلاقی المامور و معذور شده است.
۳- تاثیر روابط غیر اخلاقی: همانطوریکه نقش مثبت مدیران و کارکنان روابط عمومی موثر است اعمال غیر اخلاقی آنان نیز به شدت تاثیرگذار است خلاصه اینکه به علت نقش روابط عمومی ها به عنوان مشاور و پیام رسان اینان بیش از سایرین مسئول شناخته میشوند . بنابراین برای هر عضوی در روابط عمومی واجب است تا درباره هر ارتباط عمومی (مسئله عمومی) از لحاظ تاثیر آن بر موفقیت بلند مدت این حرفه توجه کنند.
28- خلاصه ای از اصول آئین نامه اخلاقی در روابط عمومی
۱- رعایت مقررات اعلامیه جهانی حقوق بشر
۲- احترام گذاشتن به شخصیت افراد و آزاد دانستن افراد در ارائه نظریات خود.
۳- فراهم آوردن موجبات اخلاقی و روانی و فکری برای تبادل نظر واقعی
۴- احترام به کلیه قول و قرارهای خود
۵- حقیقت را تابع هیچ ملاحظه ای دیگر قرار ندادن.
۶- عدم انتشار اخبار و اطلاعاتی که حقایق آن تحقیق نشده است.
29- چرا حرفه ای های روابط عمومی در فرایند تصمیم گیری دچار تعارض می شوند؟
حرفه ای ها و متخصصان روابط عمومی با این معضل بیش تر مواجه اند که باید تصمیمی بگیرند که هم رضایت و منافع عموم را جلب و تامین کند، هم رضایت و منافع کارکنان را، هم مطابق کدهای اخلاقی سازمان حرفه ای باشد و هم با ارزش های فردی خود آنها مطابقت داشته باشد . در یک دنیای ایده آل، این چهار مورد با یکدیگر تعارضی ندارند اما واقعیت این است که آنها با هم در تعارض اند .
30- معیارهای حرفه ای کار در روابط عمومی را نام برده و تشريح نماييد.
برخی معتقدند معیارهای حرفه ای برای کار در روابط عمومی و احساس تعهد در برابر اعتماد عمومی نیازمند اجرای اصول زیر است:
۱- اهداف کاملا منطبق با رفاه عمومی و منافع مشتریان و کارفرمایان باشد.
۲- درستی و صداقت و سلیقه مناسب را در تهیه و تنظیم مطالب و انتشار عمومی آنها بکار بندد.
۳- اسرار مشتری یا کارفرما را حتی پس از قطع رابطه با موسسه حفظ کنیم.
۴- با همکاران خود در زمینه جلوگیری از شایعات . بیانیه های اهانت آمیز . پنهان کاری و ... همکاری کنید.
۵- از تلاش برنامه ریزی شده برای پیشبرد اخلاق حرفه ای و مهارتهای تکنیکی این حرفه حمایت کنیم.
- حفظ منافع عمومی در پرتوی توازن میان مصالح . منافع و نیازها
هنر روابط عمومی درک همزمان این سه ضلع است:
۱- ضلع ارزشهای اساسی:
که میتوان آنها را مصالح نامید که هم شامل هنجارها . قوانین و عرف اجتماعی می شود هم اسناد بالادستی و هم ارزشهای حرفه ای.
۲- منافع سازمان:
شناسایی منافع سازمان و تلاش در جهت توجیه افکار عمومی نسبت به عملکرد سازمان یک وجه دیگر اساسی است که باید توسط روابط عمومی ها مد نظر قرار گیرد.
۳- نیازهای مشتریان یا مردم:
روابط عمومی های روزآمد و پیشرو نمی توانند لحظه ای نسبت به نیازهای متنوع و مدام در حال تغییر مشتریان و مردم بی تفاوت باشند.
مطالب مشابه :
انواع كتابخانهها و اصول طراحی کتابخانه
معماران نوین - انواع كتابخانهها و اصول طراحی کتابخانه - طراحی نما و طراحی داخلی ساختمان
استاندارهای لازم برای طراحی فرهنگسرا به همراه پلان فرهنگسرا
استاندارهای لازم برای طراحی فرهنگسرا به همراه پلان عناصر خدمات عمومي مانند 5-كتابخانه.
هندبوک سایت پلان و طراحی
مهندسی عمران & مهندسی معماری - هندبوک سایت پلان و طراحی - كتابخانه عمومي اينترنتي (لاتين)
نقشه کتابخانه کنگره
نهاد كتابخانه اي عمومي
بخش هاي مختلف يك كتابخانه:
بخش هاي مختلف يك كتابخانه: - عمومي : دسترسي هاي استانداردها پلان برش نما سه بعدی مکس
مدارس مشهور جهان
طبقات بالا و كتابخانة عمومي مؤسسه مشرف به شهر روتردام است. پلان فرودگاه های برتر دنیا
ضوابط و استانداردهای طراحی کتابخانه ܓܨܓ
در اغلب كتابخانه هاي مدارس، بيمارستانها و كتابخانه هاي عمومي به مجزا با پلان باز که
گزارشي از حضور "خوب، بد، زشت" در سه مراسم ويژه
آخرین پلان . سازمان اسناد و كتابخانه هاي ايراني نفوذ كرده و مورد اقبال عمومي قرار
اخلاق در روابط عمومی
آخرین پلان سازمان اسناد و كتابخانه ملي 2-اخلاق در روابط عمومي به چه معناست؟
برچسب :
كتابخانه عمومي پلان