چرا لباس های بومی محلی به فراموشی سپرده می شوند ؟

روانسر خبر: امروزه ورود مدلهای لباس جدید و بی‌هویت خارجی و عمدتا غربی موجب شده تا لباس‌های بومی و محلی که معرف فرهنگ غنی و بومی مناطق مختلف بوده از رونق افتاده و کم کم رنگ فراموشی به خود بگیرد.

به نقل از سایت خبری اورامانات : پوشش و لباس اصیل کردی بخشی از فرهنگ و شناسنامه کردها است که رنگ‌های شاد و نقش و نگارهای متنوع به کار رفته  در آن  علاوه بر جنبه‌های زیباشناختی که دارد، آرامش روحی و روانی را برای فرد به ارمغان می آورد اما متاسفانه امروزه با گسترش تبلیغات رسانه های بیگانه و مد گرایی این ذخیره فرهنگی و بومی جای خود را به فرهنگ بیگانه سپرده است.

لباسهای سنتی زنان کُرد جز لباسهای اصیل و ایرانی است که طرح و نگار نقش بسته بر آن چشمها را به میهمانی طبیعت می برد و هر نقش نمادی است که پیشینه ای دیرینه دارد.

لباس کردی چه نوع زنانه و چه مردانه آن یکی از لباس هایی است که در طول تاریخ و تا حدودی در عصر کنونی توجه فرهنگ ها و قومیت های مختلف سراسر جهان را به خود معطوف داشته و هر ساله در نمایشگاه های جهانی مد و لباس تحسین همگان را به سوی خود جلب می کند .
اما امروزه ورود مدلهای لباس جدید و بی‌هویت خارجی و عمدتا غربی موجب شده تا لباس‌های بومی و محلی که معرف فرهنگ غنی و بومی مناطق مختلف بوده از رونق افتاده و کم کم رنگ فراموشی به خود بگیرد.
در حدود یک یا دو دهه گذشته کردستان با لباس های محلی و پوشش های مخصوص خود زبانزد خاص و عام بود و افراد زیادی را به دیدن هنرمندی این لباس وا می داشت اما امروزه این فرهنگ زیبا و اصیل کم کم از بین رفته و جای خود را به لباس های وارداتی داده است.
لباس کردی در بخش آقایان و خانم ها باتوجه به ویژگی های خاصی از جمله طرح، رنگ و تنوعی که دارد در سالهای نه چندان دور و حتی در میان سایر ملل از استقبال چشمگیری برخوردار بود ولی افسوس هر روز که می گذرد از محبوبیت آن در میان تمامی اقشار به ویژه جوانان کاسته می شود که شاید یکی از دلایل اصلی آن هم گرانی این نوع لباس ها باشد.


گرانی و مدگرایی مهمترین اصل فراموشی لباس های کردی


یکی از فروشندگان لباسهای کردی با اشاره به دلایل اصلی فراموش کردن این ظرفیت اصلی در استان کردستان بیان کرد: لباس کُردی یکی از زیباترین نوع پوشش ایرانی است اما گرانی و مدگرایی به عنوان فاکتورهای اصلی است که باعث فراموشی این لباس شده است.


وی افزود: حفظ آداب و رسوم، فرهنگ بومی محلی و پوشش محلی هر منطقه مورد تاکید و توجه مردم و مسئولان است اما این رویکرد در حال حاضر در استان کردستان وجود ندارد و لباس های سنتی با قیمت های بالایی که دارند در ورطه فراموشی قرار گرفته است.

 گرانی و مُدگرایی مهمترین دلیل فراموشی لباس های کُردی


این فروشنده کُردزبان در ادامه سخنان خود اضافه کرد: در بازار انواع زری و سایر وسایل مورد نیاز برای تهیه لباس های محلی به قیمت های مختلف به فروش می رسد و وقتی به فروشندگان اعتراض می شود تورم و افزایش دستمزد بافندگان و دوزندگان لباس را علت اصلی افزایش قیمت ها عنوان می کنند .


وی عنوان کرد: اکثر خانواده ها توان خریداری و تهیه لباس های سنتی را ندارند از این رو ترجیح می دهند از لباس های موجود در بازار و لو چینی برای پوشش خود و فرزندانشان استفاده کنند.


یکی دیگر از شهروندان کردستانی نیز در این خصوص با اشاره به علاقه مردم به استفاده از پوشش محلی خود به خصوص در جشن و آئین های مختلف گفت: این تمایل و تقاضا سبب شده تهیه این لباس ها هزینه های هنگفتی را بر خانواده ها تحمیل کند.


وی افزود: چشم و هم چشمی خانواده ها و تغییر مفهوم نگرش خانواده ها نسبت به حفظ پوشش سنتی خود در تهیه لباس محلی به خصوص در مراسم عروسی از اهمیت بالایی برخوردار شده است.


این شهروند افزود: در گذشته افراد با کمترین تعداد لباس مراسم جشن و شادی خود را بر گزار می کردند اما امروزه شاهد هستیم که برای هر یک ساعت حضور در جشن عروسی یک مدل لباس مورد استفاده قرار می گیرد.


وی یاد آور شد: با توجه به توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات مردم از کوچکترین نقطه جهان باخبرند و باید متوجه بود که این آگاهی و آشنائی تهدیدی برای مقابله با ارزش ها و سنت های بومی و محلی نباشد.


پوشش کامل عامل  اصلی حفظ لباس کردی است


یکی از فروشندگان لباس کردی به وضعیت استفاده از این لباس ها اشاره کرد و گفت: لباس کردی به واسطه پوشش و حجاب کاملی که دارد باعث شده تا همواره مورد توجه افراد قرار بگیرد.


وی افزود: لباس های کردی دارای تنوع و جذابیت بسیاری است و با رنگ هایی که در دوخت آن به کار رفته است چشم هر بیننده ای را متحیر می کنند ولی متاسفانه میزان استفاده از آنها کاهش یافته است.


این فروشنده ادامه داد: در سالیان نه چندان دور استقبال مردم در استفاده از لباس های محلی بسیار بیشتر بود و افراد بسیاری برای خرید این لباس ها مراجعه می کردند اما امروزه این سنت و استفاده از این لباس ها روبه فراموشی رفته است.


وی به قیمت لباس های کردی اشاره کرد و افزود: لباس هایی که اغلب از جنس تور می باشد و پولک و سنگ های گران قیمت که بر روی این لباس ها قرار دارند از 200 هزار تومان شروع می شود و تا یک یا دو میلیون تومان نیز ادامه می یابد.


وی اضافه کرد: دلیل قیمت بالای این لباس ها دقت در دوخت و استفاده از هنرهای زیبای دستی مانند منجق و ملیله دوزی است که باعث شده زمان بیشتری را صرف کند و هزینه آن به نسبت بالاتر باشد.


وی در پایان سخنان خود یادآور شد: انتظار می رود دستگاه های متولی و رسانه های جمعی با تبلیغ و نشان دادن زیبایی های لباس های سنتی به ترویج استفاده از این لباس ها کمک کنند

 

کدمطلب : ۲۳۷۱۹

 


مطالب مشابه :


لباس های محلی

در آغاز این گزارش تصویری، دویچه وله با اشاره به اهمیت جشنواره های محلی در آلمان، لباس‌های محلی را بخشی از هویت اقوام در یک کشور عنوان داشته و می نویسد: هرچند آلمان یک کشور صنعتی است، اما این دلیلی نیست تا مردم و بخصوص جوانان سنت‌ها و لباس‌های ...




فرهنگ گیلکی(لباس محلی)

66.249.64.2. جمعه 28 فروردين 1394. . حامیان وطن اسکین. سامانه ارسال پیامک | درب اتوماتیک شیشه ای · سر سپرده | وی چت. پارکت | آرایش عروس. چت روم | چت روم · فرهنگ گیلکی(لباس محلی). لباس های محلی گیلان. تاريخ : چهارشنبه بیست و یکم اسفند ...




اختتمایه نمایشگاه لباس های محلی در انزلی پایان یافت

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه دوخت لباس های محلی خطه سبز شمال و آشنایی نسل های جدید با آیین و سنت ها و پوشاک قدیم در راستای ارتقا دادن سطح اشتغالزایی برای بانوان این شهر و همچنین نشان دادن هنر و ذوق هنری خیاطان این منطقه اشاره کرد، که با ...




لباسهای محلی گیلان؛ جاذبه ای رو به فراموشی

هم اکنون باید برای دیدن شلیته های پرچین و بلند لباس زن گیلان باید کیلومترهـا دشـت را پیمود تا شاید زنی را ببینی که با طره‌ های خاکستری مو لباسی محلی به تن کرده و خاطره ای از گذشته باشد که به گفته محققان این طرح لباس ...




لباس های محلی

لباس آذربایجانی یا لباس ملی آذربایجانی‌ها (به ترکی آذربایجانی: Azərbaycan milli geyimləri ) لباس سنتی آذربایجانی که از فرایندهای طولانی فرهنگ، دین و... مردمان آذربایجانی پدید آمده‌است. و از نشانه‌های خاص اهالی آذربایجانی می‌باشد. لباس آذربایجانی ...




چرا لباس های بومی محلی به فراموشی سپرده می شوند ؟

روانسر خبر: امروزه ورود مدلهای لباس جدید و بی‌هویت خارجی و عمدتا غربی موجب شده تا لباس‌های بومی و محلی که معرف فرهنگ غنی و بومی مناطق مختلف بوده از رونق افتاده و کم کم رنگ فراموشی به خود بگیرد. به نقل از سایت خبری اورامانات ...




برچسب :