لباس لُری / تصاویر
لباس محلی لری در کنار دیگر اقوام ایرانی با زیبایی های منحصر به فرد خود همواره مجالی برای تجلی ذوق و استعداد طراحان لباس های روز بوده است.
پوشاک زنان لر بنا به موقعیت اجتماعی، اقتصادی و از طرفی شرایط سنی از ویژگی های مشخصی برخوردار است به طوری که پوشاک زنان جوان لر با پارچه های الوان در رنگ ها و طرح های شاد با سربندهای زیبا و رنگی است و زنان مسن تر پارچه هایی به رنگ تیره با طرح های ساده و سربندی سیاه و سفید را ترجیح می دهند.
"تره" و "گل ونی" سرپوش مخصوصی است که زنان لر به سر می بندند و به لری آن را «ساوه» می گویند. "تره" را در حالت عادی و در روزهای معمولی می بندند ولی زنان لرستانی برای شرکت در مراسم جشن و سور، نوعی از آن را به نام «گل ونی» که رنگین است روی تره می بندند.
پیراهن زنان لر دارای برشی ساده، بلند و گشاد با طرح های گلدار و رنگ های متنوع است. لباس زنان لر دارای قسمت های مختلفی چون «کلنجه»، «سرداری» یا «کمرچین» و «جلیقه» است.
مردان لرستانی نیز دارای پوشش ساده ای هستند که جنبه های تزئین آن کمتر است و در عرف معمول این دیار به "شال و ستره" معروف است. شلوار مردان لر به طرح و هیبت شلوارهای کردی است و پیراهن آنان با برش ساده و اغلب به رنگ سفید و گاه رنگی است.
پیراهن مردان لر که در گویش محلی به آن "جومه" یا "کراس" می گویند دارای آستین های بلند و یقه گرد بوده و از جنس کرباس و به رنگ سفید تهیه می شد.
"شال" پارچه بلند و سفیدی است به عرض 90-60 سانتی متر و به طول 9-6 متر از جنس چلوار که آنرا چند دور به کمر می پیچانند و علاوه بر آن در مواقع ضروری از آن به عنوان کفن، پیچاندن محل زخم یا طناب استفاده می کردند.
"ستره" قبای مخصوصی است که اندازه آن تا زیر زانو بوده و بیشتر در مواقع رسمی از آن استفاده می شود و از قدیمی ترین انواع پوشاک در ایران است که در طرح های گلدار و شاد برای مراسم شادی و جشن و در طرحهای ساده با رنگهای کم مایه در انجام مراسم تشریفاتی و عزا به کار می آید.
"کلاه نمدی" و "گیوه" نیز از خصوصیات ویژه لباس مردان لر است. کلاه نمدی کلاه مدور بدون لبه ای است که از نمد ساخته شده است و "گیوه" نوعی کفش دست ساز محلی است که کف آن چرم و یا پلاستیک ضخیم و محکمی است که رویه آن به صورت نخ تابیده بافته می شود.
"کپنک" یا "فرجی" و همچنین "چوغا" از دیگر لباس های اصیل لر زبانان است.
"کپنک" یک نوع قبای نمدی پشمی محکم است که معمولا مورد استفاده چوپانان می باشد و در مواقع جنگ از آن به عنوان لباس رزم استفاده می شود زیرا ترکیب بسیار فشرده ای در ساخت آن بکار رفته است.
"چوغا" نیز نوعی بالاپوش مردانه است که بیشتر در منطقه بختیاری لرستان و چهارمحال و بختیاری مورد استفاده قرار گرفته و جنس آن از پشم گوسفند بوده و توسط زنان بختیاری بافته می شود.
مطالب مشابه :
لباس لر بختیاری
فروشگاه اینترنتی ستاره - لباس لر بختیاری - خوش در لری بختیاری حروفی وجود دارد که در
پژوهشی در لباس لری بختیاری و قابلیت های تبدیل شدن به لباس ملی
فرزندان زاگرس - پژوهشی در لباس لری بختیاری و قابلیت های تبدیل شدن به لباس ملی -
لباس لُری / تصاویر
شوهان:بزرگترین ایل لُرزبان استان ایلام - لباس لُری / تصاویر - منم لُر بچه ای از ایل شوهان
لباس محلي لري
قابل توجه علاقه مندان لباس های محلی زنانه لری این لباس ها به صورت اجارهای وفروشی در
294- لباس محلی لرستان
لُرِسّو(لرستان) - 294- لباس محلی لرستان - فرهنگ،هنر،شعر ،داستان، تاريخ ، فیلم ، ویدئو کلیپ و
عرضه مدلهای به روز شده لباس لُری
پایگاه فرهنگی لُرویر - عرضه مدلهای به روز شده لباس لُری - وب فرهنگی جامع اقوام لُر(فیلی
سبک لری
لرستان من - سبک لری - معرفی قومی بزرگ بنام لباس هاي محلي لرستان جا مانده در تاريخ اين
لباس محلی زنان کهکیلویه وبویراحمد...
جوانان قوم لر - لباس محلی زنان کهکیلویه وبویراحمد - به وبلاگ جوانان قوم لر خوش آمدید
برچسب :
لباس لری