بازنشستگی بیمه شدگان شاغل در مشاغل سخت و زیان آور با 20 سال سابقه میسر شد

معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی از ابطال بخشنامه معاونت ا35686_842.jpgداری مالی این سازمان در سال 89 مبنی برمقید کردن بازنشستگی بیمه‌شدگان سازمان تامین اجتماعی با داشتن 20 سال سابقه در سازمان مذکور توسط دیوان عدالت اداری خبر داد.

علیرضا رخشنده‌رو در گفت‌وگو با خبرنگار «اجتماعی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه هیات عمومی دیوان عدالت اداری مقید کردن بازنشستگی بیمه شده از جمله کارکنان سازمان تامین اجتماعی به داشتن 20 سال سابقه خدمت در این سازمان را غیرقانونی دانست، گفت: بخشنامه، مربوط به سال 89 است و هیچ ربطی به دوره مدیریتی اینجانب و مدیرعامل حاضر سازمان تامین اجتماعی ندارد.

به گفته وی، بر اساس تبصره یک ماده 76 قانون تامین اجتماعی که مصوبه مجلس در سال 54 است، کارمندان سازمان تامین اجتماعی که مشاغل سخت و زیان‌آور داشتند، می‌توانستند با 20 سال پرداخت حق بیمه بازنشسته شوند و این در حالی است که سن بازنشستگی برای مردان 60 و برای زنان 55 سال است.

رخشنده‌رو افزود: در سال 89 طی بخشنامه‌ای به دستور معاون اداری و مالی سازمان تامین اجتماعی، مقید شد کارمندان سازمان تامین اجتماعی که دارای مشاغل سخت و زیان‌آور در این سازمان هستند باید حتما 20 سال حق بیمه را در خود سازمان تامین اجتماعی و نه در بیرون از سازمان پرداخت کرده باشند. در حالی که در قانون چنین محدودیتی وجود ندارد.

معاون اداری مالی سازمان تامین اجتماعی با اشاره به قانون مربوط به بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور، گفت: بر اساس قانون، بیمه شده می‌تواند 20 سال حق بیمه خود را در هر جایی که مشغول به خدمت است، پرداخت کند و پس از آن بازنشسته شود، به طور مثال فردی را در نظر بگیرید که پنج سال نجار، پنج سال پرستار و 10 سال نیز در خود سازمان تامین اجتماعی مشغول بوده است. بنابراین باید طبق قانون بازنشسته شود، اما بر اساس بخشنامه‌ای که در سال 89 در سازمان تامین اجتماعی صادر شد، تنها 10 سال از حق بیمه این فرد جزو سابقه کاری‌اش محسوب می‌شود و برای بازنشستگی باید 10 سال دیگر در خود سازمان تامین اجتماعی حق بیمه بپردازد.

رخشنده‌رو با بیان اینکه شغل بهیاران، پرستاران و معلولان جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود، اظهار کرد: مجموع کارکنان سازمان تامین اجتماعی حدود 60 هزار نفر است که باید بررسی کنیم چه تعداد از این افراد به مشاغل سخت و زیان‌آور مشغولند.

به گزارش ایسنا، متن رای دیوان عدالت اداری در این زمینه به شرح زیر است:

نظر به اینکه در ماده 76 قانون تامین اجتماعی با اصلاحات بعدی، مقرر شده است که مشمولان قانون در صورت حایز بودن حداقل 20 سال پرداخت حق بیمه مقرر در قانون، قبل از تاریخ تقاضای بازنشستگی و داشتن 60 سال سن برای مردان و 55 سال سن برای زنان حق استفاده از مستمری بازنشستگی را خواهند داشت. بنابراین صرف پرداخت حق بیمه مقرر در قانون و با شرایط مذکور در آن برای بازنشستگی کافی است.

از این جهت مقید کردن بازنشستگی بیمه شده از جمله کارکنان سازمان تامین اجتماعی و داشتن 20 سال خدمت در سازمان مذکور خارج از شرایط مقرر در ماده فوق‌الذکر است و به استناد بند یک ماده 19 و 42 دیوان عدالت اداری، حکم به ابطال آن صادر می‌شود.


مطالب مشابه :


آیین نامه نحوه بازرسی نظارت و ارزشیابی رفتار و عملکرد قضات

ماده۳ـ عملکرد تمامی قضاتی که به حکم رییس قوه قضاییه بازنشستگی سازمان‌های تابعه قوه




رییس قوه قضاییه آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت خانواده را ابلاغ کرد

رییس قوه قضاییه آیین‌نامه اجرایی قانون سازمان یاد شده پس از وصول فهرست مذکور




نظریه مشورتی

نظریه اداره کل حقوقی و تدوین قوانین قوه قضاییه. سازمان متبوع حقوق بازنشستگی یا




بازنشستگی بیمه شدگان شاغل در مشاغل سخت و زیان آور با 20 سال سابقه میسر شد

بازنشستگی بیمه شدگان شاغل در مشاغل سخت و زیان آور با 20 سال خدمات الکترونیکی قوه قضاییه;




نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

نظریه‌های مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه منتشر شد. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران




ابلاغ دو آیین نامه توسط رئیس قوه قضاییه

ابلاغ دو آیین نامه توسط رئیس قوه قضاییه و به سازمان صندوق بازنشستگی کشوری




ملاک تعیین مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی

مبنی بر تعیین مستمری بازنشستگی ناشی از قانون بازنشستگی (سازمان) تأمین مردمی قوه قضاییه.




منع جمع مشاغل از سازمان بازرسی تا دیوان عدالت

منع جمع مشاغل از سازمان قوه قضاییه پرونده ماموریت یا بازنشستگی خود را با




تصویبنامه در خصوص نحوه پرداخت عیدی (پاداش پایان سال) 1393 کارمندان دولت

مسلح، نیروی انتظامی و قوه قضاییه و سایر دستگاه‌های اجرایی سازمان بازنشستگی




برچسب :