اجلاس گروه‌های تخصصی مکانیک کشور در قم برگزار شد

اجلاس گروه‌های تخصصی مکانیک کشور در قم

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در این اجلاس که بعد از یک روز کاری شامگاه پنج‌شنبه به کار خود پایان داد، با ارائه گزارشی از عملکرد گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی اظهار داشت: گروه‌های تخصصی در سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها و شورای مرکزی به عنوان بازوان مشورتی هستند و می‌توانند به عملیاتی شدن مباحث کمک کنند.

سیف الله علی نیا، با اشاره به اهمیت اصلاح شیوه نامه‌ها ابراز داشت: در بحث اصلاح شیوه نامه بازرسی گاز باید عنوان کرد در مقطعی تعداد مهندسان مکانیک در کشور کم بود و بحث نظارت و بازرسی گاز فرآیند خاصی داشت و در حال حاضر بخشی از متولیان کار، مجریان گاز هستند که با توجه به تعداد بالای مهندسان مکانیک در استان‌ها خواستار اصلاح این روش هستیم و انتظار داریم مجموعه بحث طراحی به مهندسان مکانیک واگذار شود.

رئیس گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت: با توجه به اینکه زمان و عمر مصالح مدت خاصی دارد تلاش می‌کنیم که زمان دوره مسئولیت بازرسی گاز را تعریف کنیم چرا که امروز شرایط به گونه‌ای است که انتظارات از مهندسان بیش از حد معمول است.

۵۰درصد مهندسان مکانیک کشور شرایط لازم کار را ندارند

رئیس گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، اظهار داشت: بیش از ۳۰ هزار مهندس مکانیک در کشور داریم که ۵۰ درصد آنان شرایط لازم کار را ندارند و از حداقل دریافتی برخوردار نیستند و بیشتر موضوعات مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان به مهندسان مکانیک باز می‌گردد که این مبحث در سال‌های گذشته تدوین شده اما متأسفانه شیوه نامه‌های اجرایی آن در وزارتخانه‌های مربوطه تهیه و تدوین نشده است.

 اجلاس گروه‌های تخصصی مکانیک کشور در قم

وی به اجرایی شدن موضوع بازرسی آب فاضلاب اشاره کرد و ابراز داشت: وزیر نیرو طی نامه‌ای به استان‌ها بر اجرایی شدن شیوه نامه بازرسی آب و فاضلاب تأکید کرد که متاسفانه کمتر از ۲۰ درصد استان‌ها آن را اجرایی کرده‌اند و با وجود اینکه ساز و کار‌ها و مراحل اداری در این زمینه طی شده است نیازمند همکاری بیشتر استان‌ها در این خصوص هستیم.

وی بیان داشت: در زمینه آسانسور نیز مشکلات بسیاری وجود دارد ودر حال حاضر در تهران هر روز ۱۵ حادثه در این زمینه رخ می‌دهد که متاسفانه اداره استاندارد که وظیفه ارتقای ایمنی در جامعه را بر عهده دارد همکاری لازم در این خصوص را ندارد و صدور گواهینامه‌های استاندارد در این زمینه تنها به ۲۰ شرکت داده شده است.

وی گفت: امروز تمام مسئولیت‌ها در حوزه بازرسی گاز بر عهده مهندسین مکانیک است در صورتی که مهندسان مکانیک در حین اجرای ساختمان دخالتی ندارند و مهندسین معمار و عمران باید در این زمینه توجهات لازم را داشته باشند که امیدواریم با تشکیل کارگروهی؛ مهندسان معمار و عمران نیز مسئولیتی را بر عهده بگیرند.

رئیس گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور، بیان داشت: در زمینه ممیزی انرژی نیز باید بپذیریم که امروز ۵۰ میلیارد دلار در زمینه صنعت ساخت و ساز در کشور هزینه می‌شود و ما اعتقاد داریم که ۴۰ درصد مصرف انرژی در حوزه ساختمان است که با صرفه جویی می‌توانیم تا ۴۰ درصد بهینه سازی کنیم که در این صورت منابع انرژی کشور مدیریت خواهد شد.

بهره‌مندی از ثمرات صرفه جویی انرژی با فعالیت مهندسان مکانیک گره خورده است

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم نیز در این اجلاس گفت: بهره‌مندی از ثمرات گسترده صرفه جویی انرژی با فعالیت همکاران ما در رشته مکانیک گره خورده است و ایمنی و آسایش شهروندان باید سرلوحه فعالیت همه گروه‌های مهندسی باشد.

مهندس سعید خان احمدلو اظهار داشت: اگر بخواهیم موفقعیت و جایگاه رشته‌های مهندسی را بسنجیم؛ بسترهای فعالیت‌های این رشته‌ها می‌تواند اهمیت رشته را نشان دهد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم بیان داشت: موضوع انرژی امروز یکی از مهم‌ترین موضوعات جوامع بشری است که در بخش ساختمان و سازمان نظام مهندسی این حوزه بر عهده مهندسان رشته مکانیک است که اهمیت انرژی در جهان امروز در واقع اهمیت نقش مهندسان این رشته را نشان می‌دهد.

وی با اشاره به آمار بالای مصرف انرژی در ایران نسبت به متوسط جهانی اظهار داشت: این آمار در حال حاضر در کشور ما از وضعیت خوبی برخوردار نیست و شاید به دلیل اینکه انرژی در کشورمان ارزان است ممکن است به اهمیت موضوع انرژی توجه لازم را نداشته باشیم.

 اجلاس گروه‌های تخصصی مکانیک کشور در قم

مهندس احمدلو، بیان داشت: در زمینه مصرف گاز، ۷۵ درصد مصرف در بخش ساختمان‌های مسکونی است که این امر اهمیت رشته مهندسی مکانیک را نشان می‌دهد و توجه به ابعاد مختلف این رشته باید مد نظر باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان قم ادامه داد: در زمینه خطرات ساختمانی نیز می‌توان گفت رشته مکانیک نسبت به رشته‌های دیگر تبعات مستمری را به همراه دارد که یک نمونه از آن را می‌توان به مرگ خاموش اشاره کرد که مجموعه این موراد اهیمت رشته مکانیک را نشان می‌دهد.

مهندسان مکانیک در نظام مهندسی قم نظارت گاز و آبفا را انجام می‌دهند

رئیس گروه تخصصی مکانیک نظام مهندسی قم نیز در سخنانی با اشاره به عملکرد گروه تخصصی مکانیک قم اظهار داشت: جلسات گروه تخصصی مکانیک نظام مهندسی ساختمان استان قم به صورت هفتگی برگزار می‌شود و سمینارهای مختلف آموزشی و همچنین نشست عمومی مهندسان مکانیک به صورت مستمر در هر ماه برگزار می‌شود و موضوعات مختلف این رشته مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و راهکارهای برون رفت از مشکلات ارائه می‌شود.

مهندس داود بیطرفان بیان داشت: مهندسان مکانیک در نظام مهندسی قم نظارت گاز و آبفا را انجام می‌دهند که در سال گذشته تنها نظارت گاز را بر عهده داشتیم که از ابتدای سال جاری نظارت آبفا نیز بر عهده مهندسان مکانیک قرار گرفت.

رئیس گروه تخصصی مکانیک نظام مهندسی قم، افزود: گردش کار نظارت گاز و آبفا در استان قم به صورت آنلاین بوده و مجریان می‌توانند به صورت الکترونیکی و از طریق سامانه‌ای که برای این امر اختصاص داده شده، ناظر خود را بر اساس سهمیه و اولویت کاری آن‌ها انتخاب کنند.

مهندس بیطرفان عنوان کرد: با توجه به توسعه شهر‌ها و افزایش خواسته‌ها در زمینه استفاده از امکانات نوین سیستم‌های تاسیساتی، تجهیزات رفاهی و امکانات ایمنی؛ روند طراحی و نظارت تاسیسات مکانیکی باید بازنگری شود و مهندسان مکانیک از سبد تعرفه سهم زیادی ندارند و تعرفه مهندسان مکانیک از سایر رشته‌ها کمتر است.

طول دوره مسئولیت خدمات مهندسی مکانیک سه سال تعریف شود

عضو گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور در این اجلاس اظهار داشت: گروه‌های تخصصی مکانیک استان‌ها باید در جهت فکر مهندسی و خلاقیت‌های رشته‌ای به همراه آنچه که تحت عنوان مقررات ملی ساختمان مطرح است حرکت کنند.

دکتر اصغر شیرازپور، در خصوص مسئله دوران مسئولیت مهندسان در قبال خدمات مهندسی نیز اظهار داشت: در قانون کشور در خصوص عمر دوران مسئولیت بحثی نشده است که یا باید صبر کرد که این امر در مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گیرد و یا اینکه هیئت دولت از طریق تدوین دستورالعملی این موضوع مهم را تعیین تکلیف کند.

وی بیان داشت: شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور در خصوص دوران مسئولیت مهندسین تحقیقات خوبی در کشورهای مختلف صورت داده که در برخی از کشور‌ها مسئولیت در صورت قصور عمدی مهندسان تا ده سال و در برخی از کشور‌ها نیز این دوره به اندازه عمر ساختمان در نظر گرفته شده است.

 اجلاس گروه‌های تخصصی مکانیک کشور در قم

دکتر شیراز‌پور، تاکید کرد: خطای انسانی در رشته تاسیسات مکانیکی جزو قصور کوچک به شمار می‌رود و به نظر می‌رسد که نباید بیش از سه سال طول دوره مسئولیت برای خدمات مهندسی این بخش در نظر گرفت.

عضو گروه تخصصی مکانیک شورای مرکزی نظام مهندسی ساختمان کشور در ادامه سخنان خود بر نظارت بر نصب و راه اندازی آسانسور‌ها تاکید کرد و این امر را از وظایف مهندسان رشته تأسیسات مکانیکی و تاسیسات برقی برشمرد.

دکتر شیراز‌پور، با تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان قم در راستای برگزاری این اجلاس بیان داشت: میزبانی استان قم بسیار صمیمانه، منسجم و برنامه ریزی شده بود که از این میزبانی مطلوبی به عنوان ریش سفید شرکت کنندگان در این اجلاس از اعضای هیئت مدیره و هیئت رئیسه سازمان نظام مهندسی قم و هیئت رئیسه گروه تخصصی مکانیک این استان قدردانی می‌کنم.

بیانیه پایانی

اجلاس سراسری گروه‌های تخصصی مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان‌ها با صدور بیانیه ای در ۱۶ بند به کار خود پایان داد که مهمترین آنان شامل موارد ذیل است.

تقویت نگاه ملی در موضوع بهینه سازی مصرف انرژی و تبیین الزامات اجرای ساختمان های سبز و نقش بسزایی که مهندسان مکانیک در این امر دارند بر اجرای کامل مبحث ۱۹ با نظر مستقیم مهندسان مکانیک و بهره مندی انرژی های نو  و تجدید پذیر، جهت پیشگیری از بحران انرژی در بخش ساختمان.

اجرایی شدن شیوه نامه بازرسی آب فاضلاب در راستای مدیریت بر مصرف آب و دفع  فاضلاب.

تلاش در جهت همسان سازی موضوعات مربوط  به اجرای مباحث مربوطه به بازرسی گاز ¼ پوند، آبفا، گاز مصارف عمده، اطفاء حریق ، آسانسور برای کلیه استانها.

تلاش در جهت اصلاح و بازنگری شیوه نامه ها و مباحث مقررات ملی ساختمان مرتبط با رشته مکانیک.

الزام به استفاده از تجهیزات ایمنی جهت پیشگیری از حوادث در ساختمان هایی که از تجهیزات گاز سوز استفاده می نمایند.

پیشنهاد یکسان سازی تعرفه مربوط به خدمات مهندسی رشته مکانیک توسط شورای مرکزی برای کلیه استانها.

تاکید بر طراحی و نظارت بر کلیه گروه‌های ساختمانی (صنعتی، مسکونی، تجاری و...).

تعیین مدت زمان مربوط به مسئولیت مهندسان ناظر گاز و تاسیسات ساختمان با توجه به عمر مفید مصالح مصرفی.

تدوین شیوه نامه اجرایی کردن مبحث ۲۲ (کنترل و نگهداری ساختمان) و مبحث ۱۵ (آسانسور).

تاکید بر اجرای موتورخانه مرکزی در ساختمان‌های بیش از ۱۰ واحد.

تلاش در جهت بکارگیری مجریان ذیصلاح تاسیسات مکانیک در ساختمان‌ها.

 


مطالب مشابه :


مباحث بیست گانه مقررات ملی ساختمانها

مهندسی مکانیک (Mechanical Engineering) - مباحث بیست گانه مقررات ملی ساختمانها - - مهندسی مکانیک (Mechanical




اجلاس گروه‌های تخصصی مکانیک کشور در قم برگزار شد

مهندسان مکانیک در نظام مهندسی قم نظارت گاز و آبفا را انجام می‌دهند .




سازمان نظام مهندسی مکانیک - سازمان نظام مهندسی برق !!!

:: بهار و برنامه های پیش رو:: جلسه کارگروه تفاهم نامه سازمان نظام مهندسی ساختمان و وزارت




سوالات آزمون نظام مهندسی آذر 92 - تاسیسات مکانیکی

وبلاگ مهندسی مکانیک - سوالات آزمون نظام مهندسی آذر 92 - تاسیسات مکانیکی - پرتال تخصصی مهندسی




سوالات آزمون نظام مهندسی آذر 92 - تاسیسات مکانیکی

مهندسی مکانیک (Mechanical Engineering) - سوالات آزمون نظام مهندسی آذر 92 - تاسیسات مکانیکی - - مهندسی




نمونه سوالات آزمون های نظام مهندسی

مهندسی مکانیک (Mechanical Engineering) - نمونه سوالات آزمون های نظام مهندسی - - مهندسی مکانیک (Mechanical




سوالات و کلید آزمون کلیه رشته های نظام مهندسی شهریور ۹۱

مهندسی مکانیک (Mechanical Engineering) - سوالات و کلید آزمون کلیه رشته های نظام مهندسی شهریور ۹۱




دانلود کتاب مکانیک سیالات پارسه

مهندسی مکانیک - دانلود کتاب مکانیک سیالات پارسه سوالات و پاسخ نامه نظام مهندسی تاسیسات




برچسب :