طرح رتبه بندی معلمان

%D8%B1%D8%AA%D8%A8%D9%87-300x160.jpg


وزیر آموزش و پرورش امروز در چهلمین گردهمایی مشترک مدیران‌ کل آموزش و پرورش استان‌ها و اعضای شورای معاونان این وزارتخانه و چهارمین نشست این گروه در سال ۹۲ که در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزار شد، با اشاره به چاپ کتابچه‌ای تحت عنوان «نظام رتبه‌بندی حرفه‌ای معلمان و جذب و تأمین منابع انسانی» در راستای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، از اجرای نظام رتبه بندی معلمان و اعطای رتبه‌های استادی، دانشیاری، استادیاری و مربیگری به معلمان خبر داده بود. وی افزود: با این لایحه معلمی از قانون مدیریت خدمات کشوری، مستثنی شده و جزو مشاغل حکومتی محسوب خواهد شد.

این لایحه امروز (۱۳۹۲/۴/۲) در هیئت وزیران تصویب رسید که متن کامل آن به همراه قوانین مربوطه را در معلمان به اطلاع شما می رسانیم :

در مقدمه این طرح آمده است: در اجرای راهبردهای نقشه جامع علمی کشور مبنی بر بالا بردن توان مدیریت منابع انسانی و ارتقای صلاحیت علمی و حرفه‌ای و منزلت اجتماعی و در جهت اجرای راهکارهای تخصصی و حرفه‌ای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مبنی براستقرار نظام بخش و تعیین مکان‌های ارزیابی و ارتقای مرتبه (نظام رتبه‌بندی علمی و تربیتی معلمان و تقویت انگیزه ارتقای شغلی در معلمان)براساس معیار اسلامی و بهینه سازی نظام پرداخت‌ها مبتنی بر شایستگی‌ها و براساس رویکرد رقابتی طرح نظام رتبه‌بندی معلمان پیشنهاد می‌شود.

عنوان طرح: نظام رتبه بندی معلمان

 ماده واحده: دولت مکلف است در یک دوره یک ساله توسط وزارت آموزش و پرورش نظام رتبه بندی معلمان را براساس احکام قانونی مذکور در بند ۸ ماده ۱۹ قانون برنامه پنجم توسعه، بند ۴۴ راهبرد ملی از راهبرد کلان شماره ۶ نقشه جامع علمی کشور و راهکارهای مندرج در ذیل اهداف عملیاتی ردیف‌های ۱۰، ۱۱ و ۱۲ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به گونه‌ای طراحی و تدوین نماید که صدور گواهی صلاحیت حرفه‌ای هر معلم متناسب با عناوین رتبه‌های کسب شده و نظام پرداخت‌ها در طول خدمت وی براساس نظام رتبه‌بندی معلمان استوار گردد. نظام مذکور پس از تصویب در شورای عالی آموزش و پرورش، بایستی به تصویب مجلس برسد.

قوانین مربوطه :

 - ماده ۱۹ قانون برنامه پنجم توسعه

        الف ـ در راستای تحقق بند (۸) سیاستهای کلی ابلاغی و با هدف ارتقاء کیفی سه حوزه دانش، مهارت و تربیت اسلامی به دولت اجازه داده می‌شود برنامه تحول بنیادین در نظام آموزش و پرورش کشور را در چهارچوب قوانین موضوعه و با رعایت اولویتهای ذیل تدوین نماید و پس از تصویب در هیأت وزیران به اجراء درآورد:

        1ـ تحول در برنامه‌‌های آموزشی و پرورشی و درسی جهت کسب شایستگی‌های مورد نیاز فرد ایرانی توسط دانش‌آموختگان دوره آموزش عمومی مبتنی بر فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی و نیازسنجی و به کارگیری فناوری

        2ـ هدایت تحصیلی بر اساس علایق و ویژگی‌های دانش‌آموزان، توسعه حرفه‌ای و سرمایه انسانی مورد نیاز کشور

       3ـ اصلاح نظام ارزشیابی پیشرفت تحصیلی با تأکید بر رویکرد ارزشیابی برای تحقق فرآیند یاددهی ـ یادگیری در کلیه دوره‌های تحصیلی و تحقق کامل این فرآیند تا پایان برنامه

       4ـ بسترسازی و ایجاد انگیزه لازم برای ورود دانش‌آموزان مستعد به رشته‌های علوم انسانی

        5 ـ برنامه‌ریزی برای برقراری توازن بین تعداد دانش‌آموزان در رشته‌های مختلف تحصیلی متناسب با نیازهای جامعه به تدریج و در طول برنامه و برقراری توازن تا پایان برنامه

       6 ـ بسترسازی مناسب برای کسب حداقل یک شایستگی و مهارت با توجه به نیاز بازار کار تا پایان برنامه برای تمامی دانش‌آموزان دوره متوسطه نظری

       7ـ استقرار نظام تضمین کیفیت جهت پایش، ارزشیابی، اصلاح و افزایش بهره‌وری

        8 ـ سنجش و ارتقاء صلاحیتهای حرفه‌ای نیروی انسانی موجود و مورد نیاز آموزش و پرورش بر اساس شاخصهای آموزشی و پرورشی

       9ـ ارائه برنامه جامع آموزش قرآن اعم از روان‌خوانی و فهم قرآن و برنامه تلفیقی قرآن، معارف اسلامی و عربی با اهداف قرآنی

       10ـ برنامه‌ریزی جهت تدوین برنامه‌های آموزشی ارتقاء سلامت جسمانی و روانی مبتنی بر آموزه‌های دینی و قرآنی

       11ـ تقویت و گسترش نظام مشاوره دانش‌آموز و خانواده جهت تحقق سلامت روحی دانش‌آموزان

        12ـ بهره‌برداری از اماکن ورزشی سازمان تربیت بدنی در ساعات بلااستفاده جهت ارتقاء سلامت جسمی دانش‌آموزان

        13ـ افزایش سرانه فضاهای ورزشی دانش‌آموزان

       14ـ به‌کارگیری فناوری ارتباطات و اطلاعات در کلیه فرآیندها جهت تحقق عدالت آموزشی و تسهیل فرآیندهای موجود و ارائه برنامه‌های آموزشی و دروس دوره‌های تحصیلی به صورت الکترونیکی

       15ـ ایجاد تعامل و ارتباط مؤثر با دیگر نظامهای آموزشی در کشور از جمله آموزش عالی به عنوان زیر نظام یک نظام واحد

       16ـ ایجاد تعامل آموزشی سازنده با دیگر کشورها و مراکز بین‌المللی مانند یونسکو، آیسسکو و یونیوک

        ب ـ دولت موظف است به منظور افزایش بهره‌وری از طریق بهینه‌سازی در منابع انسانی و منابع مالی در وزارت آموزش و پرورش به نحوی اقدام نماید که در طول برنامه سهم اعتبارات غیرپرسنلی به پرسنلی افزایش یابد.

        ج ـ آموزش و پرورش مجاز است در حدود مقرر در اصل پانزدهم (۱۵) قانون اساسی گویش محلی و ادبیات بومی را در مدارس تقویت نماید.

       د ـ وزارت آموزش و پرورش موظف است به منظور تضمین دسترسی به فرصتهای عادلانه آموزشی به تناسب جنسیت و نیاز مناطق به ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته و رفع محرومیت آموزشی، نسبت به آموزش از راه دور و رسانه‌ای و تأمین هزینه‌های تغذیه، رفت و آمد، بهداشت و سایر امور مربوط به مدارس شبانه‌روزی اقدام نماید.

       هـ ـ وزارت آموزش و پرورش مکلف است برای تأمین نیازهای ویژه و توانبخشی گروههای مختلف آموزشی اقدامات زیر را انجام دهد:

    1ـ منعطف‌سازی مدارس و گسترش اجرای برنامه‌های تلفیقی و فراگیر

    2ـ تدوین برنامه‌های جامع اطلاع‌رسانی جهت آگاه‌سازی و آموزش والدین کودکان با نیازهای خاص

      3ـ تقویت طرح سنجش کودکان و افزایش امر مشاوره در این مدارس

  4ـ توسعه مدارس استثنایی و کودکان با نیازهای خاص و فراهم آوردن شرایط و امکانات خاص لازم جهت توانمندسازی و افزایش مهارتهای مورد نیاز این‌گونه آموزش‌پذیران

  و ـ سازمان صدا و سیما موظف است در راستای ترویج ارزشهای اسلامی ـ ایرانی، ارتقاء سطح فرهنگ عمومی و مقابله با ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی، تقویت و گسترش برنامه‌های آموزشی، علمی و تربیتی در شبکه‌های مرتبط به ویژه برای دانش‌آموزان و دانشجویان در جهت حمایت از تحول در نظام آموزش و پرورش و تقویت هویت ملی جوانان را در اولویت قرار دهد.

 

- راهبرد کلان ۶ نقشه جامعه علمی کشور 

  تحول و نوسازی  نظام تعلیم  و تربیت اعم از آموزش و پرورش XE "آموزش و پرورش"  و آموزش عالی بهمنظور انطباق با مبانی تعلیم و تربیت اسلامی  و تحقق اهداف کلان نقشه

راهبردهای ملی:

  1. هدفمند‌سازی حمایت مالی، سرمایه‌گذاری و هزینه‌کرد دولت در آموزش عالی در راستای افزایش کارآمدی و پاسخگویی با رعایت اصل سی‌ام قانون اساسی؛
  2. انسجام بخشی و تقویت یکپارچگی در سیاستگذاری، نظارت و اعتبار سنجی در نظام آموزش عالی XE "آموزش عالی"  کشور؛
  3. طراحی الگوی گسترش آموزش عالی XE "آموزش عالی"  کشور متناسب با حوزه‌های اولویت‌دار علم و فناوری، نوع مؤسسات، اوضاع اقلیمی و نیازهای جامعه و اشتغال فارغالتحصیلان مبتنی بر نقشۀ جامع علمی کشور؛
  4. ارتقای بهرهوری مؤسسات آموزشی عالی و پژوهشی در چارچوب نظام تعلیم و تربیت اسلامی؛
  5. افزایش دسترسی همگانی به آموزش ؛
  6. ارتقای بهره ‌وری و تقویت بنیه مالی نظام آموزش و پرورش؛
  7. تحول در نگرشها، روشها و محتواهای آموزشی بر اساس جهان‌بینی و تعلیم و تربیت اسلامی به منظور ارتقای توانایی‌ها و تقویت تفکر منطقی، خلاق و جستجوگر در دانشآموزان و دانشجویان منطبق با آموزه‌های اسلامی در زمینه‌های فردی، خانوادگی و اجتماعی XE "اجتماعی" ؛
  8. بالا بردن توان مدیریت XE "مدیریت"  منابع انسانی و ارتقای صلاحیت علمی و حرفه‌ای، منزلت اجتماعی و سطح معیشتی معلمان XE "آموزش و پرورش" ؛
  9. اصلاح و تقویت سازوکار مدیریت  XE "ساختار" مدارس به منظور ارتقای کارآمدی آنها؛
  10. ارتقای نقش و جایگاه خانواده XE "خانواده"  در تعلیم و تربیت XE "تعلیم و تربیت" ؛

اقدامات ملی:

  1. تدوین طرح جامع ساماندهی هدفمند سرمایه‌گذاری دولت در آموزش عالی به منظور شفاف سازی هزینه‌های تمام شده تحصیلی در مؤسسات آموزش عالی و ارتقاء کارآمدی آنها؛ (۱)
  2. افزایش استقلال مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی در مدیریت امور اداری، منابع مالی، در‌آمدها و هزینه‌ها از طریق افزایش اختیارات و مسئولیت‌پذیری هیأت‌های امنای آنان؛ (۱)
  3. تقویت نظام بورس تحصیلی دانشجویان مستعد به منظور ارتقای نظام آموزش عالی کشور XE "اقتصاد"  XE "ازدواج"  XE "آموزش عالی" ؛ (۱)
  4. هدایت منابع و بودجههای آموزشی و پژوهشی به سوی نیازها و مأموریت‌های ملی؛ (۱)
  5. اصلاح و تدوین نظام برنامهریزی آموزشی و پژوهشی بر اساس مبانی اسلامی با توجه به نیازهای  واقعی جامعه و نهادهای متقاضی در کشور XE "مرزهای دانش"  XE "مبانی اسلامی" ؛(۲)
  6. استقرار نظام سنجش و پذیرش دانشجو در آموزش عالی XE "آموزش عالی"  کشور به منظور هماهنگی و انسجام‌بخشی در سطوح  سیاستگذاری، نظارت و اجرا؛ (۲)
  7. حمایت از مشارکت مردم، نهادهای عمومی و غیردولتی و همچنین گسترش فرهنگ وقف در حوزة آموزش عالی XE "آموزش عالی"  با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی دولت؛ (۲)
  8. توسعه فرهنگ پژوهش XE "پژوهش"  و کارآفرین XE "کارآفرینی" ی در آموزش عالی و برقراری تعامل فعال با نهادها و بنگاههای اقتصادی و اجتماعی در برنامه‌ریزی‌های آموزشی XE "اجتماعی" ؛ (۲)
  9. ایجاد نهاد ملی مدیریت ارزشیابی، اعتبارسنجی و تضمین کیفیت XE "تضمین کیفیت"  در نظام آموزش عالی تحت نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛(۲)
  10. تقویت نظارت و اعمال سیاستهای آموزشی و پژوهشی کشور در دانشگاهها، خصوصاً دانشگاههای غیردولتی؛(۲)
  11. ساماندهی و توسعة قطبهای علمی از جمله قطب‌های مشترک بین حوزه و دانشگاه، به منظور انجام فعالیتهای علمی ویژه و مأموریت‌گرا در حوزههای اولویتدار؛ (۲)
  12. اعطای مأموریت ویژه به برخی از مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی ممتاز و تقویت دوره‌های پسادکتری به منظور گسترش مرزهای دانش XE "مرزهای دانش"  و احراز رتبههای ممتاز در رتبهبند XE "رتبهبندی" ی جهانی  XE "سلامت" ؛ (۲)
  13. جهتدهی دانشگاههای برتر کشور به اهتمام بیشتر در دوره‌های تحصیلات تکمیلی XE "تحصیلات تکمیلی" ؛(۳)
  14. رصد دائمی ظرفیت‌های محیطی و اقتضائات اجتماعی و تنظیم ظرفیت دانشگاه ‌ها در مقاطع و حوزه‌های مختلف علمی متناسب با رتبۀ علمی آنها و نیازهای حال و آینده بر اساس اصول و ملاحظات آمایش سرزمین؛ (۳)
  15. ارتقای نقش مناسب زن و مرد در خانواده و جامعه اسلامی با اصلاح سازوکار جذب و هدایت تحصیلی دانشجویان؛ (۳)
  16. تخصیص منابع به مؤسسات آموزشی و پژوهشی با لحاظ نمودن اصول تمرکز‌‌ زدایی و مأموریت‌گرایی در موضوعات مورد نیاز هر منطقه کشور؛(۳)
  17. حمایت از شکلگیری و توسعة مؤسسات آموزشی غیردولتی مبتنی بر اهداف و ارزشهای نقشه جامع علمی کشور؛ (۳)
  18.  XE "مدیریت" ایجاد سازوکارهای انگیزشی برای توسعۀ رقابت سالم در فعالیت‌های مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی؛ (۴)
  19. ترویج پژوهشمحور کردن آموزش و مسئله محور کردن پژوهش؛ (۴)
  20. حمایت از به کار‌گیری فناوریها و روشهای جدید آموزشی در آموزش عالی؛ (۴)
  21. بازتعریف نظام ارتقای اعضای هیأت علمی و پژوهشگران بر اساس ضوابط کیفی و اهداف و ارزشهای نقشۀ جامع علمی کشور؛ (۴)
  22. طراحی و استفاده از سازوکارهای انگیزشی مناسب برای جذب اعضای هیأت علمی متعهد و  XE "جذب" نخبه؛ (۴)
  23. تسهیل اخذ مجوز و فعالیت مؤسسات پژوهشی غیر دولتی و ایجاد نظام رتبه‌ بندی و ارتقای علمی پژوهشگران آنها؛(۴)
  24. ایجاد سازوکار مناسب برای حضور تماموقت اعضای هیأت علمی در دانشگاهها و افزایش تعاملات علمی استاد XE "استاد"  و دانشجو در خارج از کلاس با تاکید بر شاگرد‌پروری؛ (۴)
  25. توسعة نظام آموزش الکترونیک و زیرساختهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در حوزه آموزش عالی و آموزش و پرورش؛(۵)
  26.  XE "آموزش و پرورش" افزایش سهم آموزش دورة عمومی از بودجة دولت و عملیاتی نمودن آن؛ (۶)
  27. تقویت مشارکت عمومی در آموزش و پرورش با حفظ کارکردهای سیاستگذاری و نظارتی نظام از طریق تسهیل تأسیس مدارس غیر دولتی، حمایت از فعالیتهای آموزشی، تشویق واقفین و خیرین و حمایت از گسترش مدارس موفق XE "تعلیم و تربیت" ؛ (۶)
  28. حمایت از نهادهای غیر دولتی برای تولید و پشتیبانی از محتوا و تجهیزات  XE "تولید" آموزشی و کمک آموزشی؛ (۶)
  29. ایجاد نظام رتبه‌بندی مدارس و مؤسسات آموزش و پرورش به منظور شفاف‌سازی عملکرد، ارتقای کیفیت و تقویت انگیزه‌های رقابت؛ (۶)
  30. ایجاد نظام سنجش، ارزشیابی و تضمین کیفیت در تعلیم و تربیت رسمی و عمومی کشور؛ (۶)
  31. ایجاد سازوکارهای سنجش توانمندی‌های دانش‌آموزان، معلمان و عملکرد مدارس، مستقل از مؤسسات مجری آموزشی؛ (۶)
  32. رصد دائمی شرایط محیطی به منظور XE "آموزش و پرورش"  پاسخگویی پیوسته و پویای آموزش و پرورش به نیازهای حال و آینده جامعه؛ (۷)
  33. تربیت و توانمندسازی دانشآموزان در شئون دینی، خانوادگی، اجتماعی، زیستی و بدنی، هنری، حرفه‌ای، علمی و فناوری برای ورود به عرصههای مختلف زندگی و جامعه و پرهیز از جهتگیری محض دورة آموزش عمومی XE "آموزش عمومی"  به سمت آموزش عالی XE "آموزش عالی" ؛ (۷)
  34. بازنگری و بازتولید محتوا و روشهای آموزشی و پرورشی به منظور تعمیق تربیت اسلامی و حیات دینی و اعتقاد و التزام به ارزشهای انقلاب اسلامی در دانش‌آموزان و دانشجویان و آشنایی آنان با فرهنگ و تمدن اسلامی؛ (۷)
  35. بازنگری در محتوا و روشهای آموزشی با تمرکز بر اصلاح بینش‌ها و مهارتها در کنار ارائۀ اطلاعات و دانش به منظور انتقال مفاهیم پایۀ علمی، علاقمندسازی دانش آموزان به علم، ایجاد روحیه خودباوری و توانمندسازی ایشان؛ (۷)
  36. ارتقای جایگاه پیش‌دبستانی و مهد‌کودکها در نظام تعلیم و تربیت به منظور رشد خلاقیت‌ها، مهارت‌های لازم و روحیۀ جستجوگری؛ (۷)
  37. ایجاد سازوکارهای لازم برای رشد خلاقیتهای علمی، هنری و مهارتی و تربیت تفکر منطقی، عقلانی و روحیه جستجو‌گری در دانش‌آموزان؛ (۷)
  38. تقویت و حمایت از آموزشهای مهارتی از طریق تمرکز در سیاستگذاری و نظارت به همراه تقویت مشارکت بخشهای غیر دولتی XE "اجتماعی"  XE "کارآفرینی"  XE "نوآوری" ؛(۷)
  39. جهت‌دهی کتابها، نشریات، سایتها و وبلاگهای آموزشی و کمک آموزشی در راستای تعلیم و تربیت اسلامی و اهداف تعیینشده در نظام آموزش و پرورش؛ (۷)
  40. تقویت جایگاه رشتههای  XE "معارف اسلامی" علوم انسانی XE "علوم انسانی"  و معارف اسلامی در نظام آموزش و پرورش و جهتدهی نخبگان XE "نخبگان"  به سمت تحصیل در این حوزه‌ها از طریق ارتقای کیفی محتوا و شیوه‌های آموزشی؛ (۷)
  41. ارتقای و افزایش جذابیت آموزش‌های قرآنی و اصلاح روش‌های آموزشی دینی و عربی؛ (۷)
  42. تقویت نظام استعدادیابی، مشاوره و هدایت تحصیلی  XE "انتقال" در آموزش عمومی و بازنگری و بازتولید محتوی و روش‌های آموزشی و پژوهشی به منظور تحقق نقش شایسته زن و مرد در جامعه اسلامی XE "آموزش عمومی" ؛ (۷)
  43. تقویت تعامل مسجد و مدرسه به منظور ارتقای نقش آنها درتربیت دینی محله؛(۷)
  44. استقرار نظام صلاحیت حرفه‌ای معلمان به منظور طبقه‌بندی مشاغل و حرفه‌ها؛ (۸)
  45. استقرار نظام شایستهسالاری و طراحی سازوکارهای مسئولیت پذیری و پاسخگویی در مدیریت‌های آموزش و پرورش؛ (۸)
  46. برنامهریزی برای گزینش و جذب XE "جذب"  نیروی انسانی متعهد و متخصص برای حرفة معلمی و ارتقای مستمر سطح بینش، مهارت و دانش آنها؛(۸)
  47. طراحی و استقرار نظام جامع تربیت معلم XE "معلم" ؛ (۸)
  48. ارتقای سطح معیشتی، شأن اجتماعی و توانایی‌های علمی و عملی معلمان و طراحی سازوکار لازم  XE "اجتماعی" به منظور تمرکز بر تدریس و اختصاص بخشی از ساعات موظف معلمان به پژوهش XE "پژوهش"  و مطالعه XE "مطالعه" ؛ (۸)
  49. افزایش اختیارات و مسئولیتهای مدیریت مدرسه در چارچوب برنامه‌ها و ارزشیابی مستمر آموزش و پرورش؛ (۹)
  50. افزایش همکاری اولیای دانشآموزان با مدرسه و آموزش خانواده‌ها؛ (۹)
  51. تدوین برنامة جامع مشارکت میان خانواده و نهادهای تربیتی و آموزشی؛(۱۰)

- اهداف عملیاتی ردیف‌های ۱۰، ۱۱ و ۱۲ سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

۱۰- ارتقاء منزلت اجتماعی و جایگاه حرفه ای منابع انسانی با تاکید بر نقش الگویی و جایگاه معلم

۱۱- بازمهندسی سیاست ها و بازتنظیم اصول حاکم بر برنامه ی درسی تربیت معلم با تاکید برکارورزی و …

۱۲- برقراری الگوی جبران خدمات و تأمین رفاه نیروی انسانی درخور منزلت فرهنگیان با توجه به لزوم تمام وقت شدن آنان( ۴،۳ و ۷)

منبع:سایت معلمان


مطالب مشابه :


جذب لیسانسه ها در اموزش پرورش

جذب لیسانسه ها درمان آنها را وزارت بهداشت درباره بکارگیری سرباز معلمان در




بررسی جذب لیسانسه‌ها در آموزش و پرورش/ افزایش ساعات درسی کلاسهای چندپایه

بررسی جذب لیسانسه‌ها آنها را وزارت بهداشت بکارگیری سرباز معلمان در




طرح رتبه بندی معلمان

سرباز معلم کاکی رفت و آمد، بهداشت و سایر امور مناسب برای جذب اعضای هیأت علمی




استخدام 1100 پرستار در خراسان رضوی

امسال 400 نیروی جدید پرستار طی آزمون استخدامی خرداد جذب می وزارت بهداشت علمی; قالب




برچسب :