داروهاي كاهنده

داروهاي كاهنده فشارخون باعث طاسي مقطعي مي‌شود

مصرف برخي داروها از جمله داروهاي كاهنده فشارخون در سنين جواني مي‌تواند منجر به ريزش مو و طاسي موقت يا دائمي شود.

دكتر محمد حسيني متخصص پوست ومو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران افزود: استرس يكي ازمهمترين عللي است كه مي تواند به طور ناگهاني سبب ريزش مو شود از طرفي مواجهه با بحران هاي هورموني نيز در دامن زدن به اين امر بي تأثيرنيست.

وي گفت: از جمله هورمون هايي كه با ريزش مو درارتباطند مي‌تواند به هورمون هاي تيروئيدي و جنسي اشاره كرد و به علاه بارداري نيزمي تواند موجب ريزش موقت موها در زنان شود.


وي تصريح كرد: مصرف داروهاي ضد فشارخون و داروهاي شيمي درماني مي‌تواند منجر به بروز پديده اي موسوم به آلوپسي (ريزش منطقه اي مو) در جوانان شود اما اين عارضه با قطع مصرف داروهاي ذكر شده ازبين مي رود.

براساس مطالعه 5 ساله توسط گروه بین المللی مشتمل بر محققین مرکز پزشکی دانشگاه دوک، در افرادی که تجربه سکته قلبی داشته اند ولی سابقه بیماری کرونری قلبی شناخته شده نداشته اند، شروع درمان مرتب با داروی کاهنده کلسترول آتورواستاتین بلافاصله بعداز  سکته می تواند موجب کاهش خطر راجعه سکته تا حدود 16% شود.نتایج این مطالعه که SPARCL( پیشگیری از سکته براثر کاهش شدید سطح کلسترول) نامیده شد در آگوست 2006 در مجله پزشکی New England آشکار شد. هزینه این مطالعه را شرکت Pfizer سازنده داروی آتورواستاتین متقبل شده است.حمله ایسکمیک گذرا مشابه با سکته است ولی مدت و شدت کمتری دارد. اغلب به عنوان سکته کوچک( مينی سکته) از آن یادشده و به عنوان علامت هشدار دهنده یا زنگ خطر سکته تلقی می شود. این نتایج اثر بزرگی روی چگونگی درمان مردم پس از سکته خواهد داشت. "طبق گفته گلداشتاین: یافته ها، برای پزشکان و بیماران بسیار حائز اهمیت است زیرا آنها نشان می دهند که افزودن این دارو به سایر درمانها موجب کاهش بیشتر خطر سکته بعدی می شود که قدم بزرگی در پیشرفت کاری است که برای بیماران می توانیم انجام دهیم." گلداشتاین گفت، مطالعات قبلی نشان داده است که آتورواستاتین و سایر داروهای این دسته با نام استاتین ها می توانند خطر سکته در بیمارانی که سابقه بیماری کرونری دارند کاهش دهند. بیماری قلبی کرونری در نتیجه باریک شدن عروق خونی کوچکی است که خون رابه قلب می رسانند و معمولا" دلیل آن تجمع کلسترول است او افزود که این مسئله دلیل اصلی مرگ در آمریکا به حساب می آید.نتایج مطالعه نشان داد که آتورواستاتین] با نام تجاری لیپیتور[ علاوه بر کاهش خطر سکته راجعه می تواند خطر حمله قلبی و سایر اتفاقات ماژور کرونری را تا 35% کاهش دهد; خطرات مشکلات قلبی عروقی مانند آنژین ناپایدار تا 42% و همچنین نیاز به عمل های رگ گذاری مانند بای پس(bypass) شریان کرونری یا کاتاتر(لوله)  گذاری قلبی را تا 45%( درمقایسه با درمانهای غیرفعال پلاسبو) کاهش می دهد.

  در این تحقیق، محققین تعداد 4731 بیمار در 205 مرکزمطالعاتی واقع درآفریقا، استرالیا، اروپا، خاورمیانه، شمال و جنوب آمریکا ثبت نام کردند. تمامی بیماران در مدت 6ماه یا تجربه سکته یا حمله ایسکمیک گذرا داشتند. سن متوسط بیماران63 سال و 60% مرد و 40% زن بوده است. بیماران به مدت میانگین زمان 5سال بعداز ثبت نام پایش شدند.در زمان ثبت نام، حدودا" 66درصد سکته ایسکمیک را تجربه کردند که این واقعه هنگامی اتفاق می افتد که سهم خونی قسمتی از مغز ناگهان بلوکه شود; 2% سکته هموراژیک را تجربه کردند که این واقعه هنگامی روی می دهد که خون از رگهای مغزی خارج شود; و 30 درصد حمله ایسکمیک گذرا را تجربه کردند.94% بیماران ثبت نام شده تحت درمان با آسپرین یا سایر داروهای کاهنده انعقاد خون بودند و 69% بیماران دارای فشارخون بالا بودند که درنتیجه درمان دارویی کاهنده فشارخون دریافت می کردند. این درمانها در زمان شرکت داشتن بیمار در مطالعه SPARCL ادامه داده شد.محققین بطور اتفاقی بیماران را روی 80میلی گرم در روز آتورواستاتین یا پلاسبوغیرفعال قرار دادند. تحقیق بصورت دوسوکور انجام شد لذا نه  محققین ونه بیماران اطلاع قبلی  در خصوص اینکه کدامیک داروی موثر دریافت می کنند نداشتند.این مطالعه نشان داد که آتورواستاتین در مقایسه با پلاسبو موجب کاهش خطر سکته کشنده یا غیرکشنده می شود.

XENICAL (ORLISTATE)

اجزاء فرآورده :

اورلیستات

مکانیسم عمل :

 این دارو از فعالیت لیپاز پانکراس جلو گیری می نماید و یک داروی کاهنده به شمار می آید.

لیپاز پانکراس آنزیمی می باشد که سبب شکستن تری گلیسریدهای رژیم غذایی در لوله گوارش می شود .بدون وجود این آنزیم تری گلیسرید موجود در رژیم نمی تواند هیدرولیز شود و به اسیدهای آزاد قابل جذب تبدیل گردد. در نتیجه این تری گلیسریدها بصورت مواد غیر قابل هضم از بدن دفع می گردد.

عوارض جانبی :

معمولا"  عوارض جانبی به دستگاه گوارش مربوط می گردد و این عوارض خصوصا" در اولین سال درمان بسیار شدید میباشد .

این عوارض شامل :

  • مدفوع چرب
  • افزایش گازهای روده ای
  • حرکت ناگهانی مدفوع و احساس عدم کنترل آن
  • سردرد
  • بدلیل اختلال در جذب چربیها احتمال کمبود ویتامینهای محلول در چربی بتا -  کاروتن و اسیدهای چرب ضروری مانند امگا 3 و امگا 6 وجود دارد .

موارد منع مصرف و احتیاط های ویژه :

  • در مورد سابقه مصرف دارویی تان حتما" با پزشکتان مشورت نمایید.
  • در مورد تاریخچه بیماریهایتان حتما" با پزشکتان مشورت نمایید.
  • این دارو در موارد زیر توصیه نمی گردد :
  • اختلالات تیرویید (کم کاری تیرویید)
  • مشکلات متابولیکی نظیر :
  • سابقه ابتلا به سنگهای اگزالاتی کلیه و اگزالوری
  • پرخوری عصبی و بی اشتهایی عصبی
  • دوران بارداری
  • دوران شیردهی
  • سوء جذب 
  • انسداد مجاری صفرا

روش استفاده :

طبق توصیه شرکتهای سازنده  معمولا" روزانه سه بار طی هر وعده اصلی که حاوی چربی میباشد مصرف می گردد .

اگر وعده غذایی تان فاقد چربی بود از مصرف یک دوز آن صرف نظر نمایید .

بدلیل اینکه زنیکال با جذب ویتامینهای محلول در چربی تداخل می نماید مصرف روزانه مولتی ویتامینهای حاوی این ویتامینها توصیه می گردد .

ویتامینهای محلول در چربی شامل : ویتامینهای A D E K میباشد .

مولتی ویتامینها را دو ساعت قبل و یا بعد از مصرف زنیکال مصرف نمایید .

یک تا دو روز بعد از مصرف دارو عوارض آن دیده می شود ولی کاهش وزن در مدت بیشتری رخ می دهد . 

چندتوصیه مهم :

تجویز و مصرف این دارو باید توسط پزشک یا متخصص تغذیه و با توجه به شرح حال بیمار صورت بگیرد .

مصرف این دارو با ید به همراه یک رژیم کم کالری و اصلاح شیوه زندگی و ورزش به همراه باشد .

برای کاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو سهم دریافت چربی از کل کالری دریافتی تان نباید بیشتر از 30% باشد .

زنیکال سبب بلوکه شدن جذب کالری از شکر و یا سایر غذاهای فاقد چربی نمی شود در نتیجه برای بدست آوردن وزن ایده آل باید مقدار کالری در یافتی خودتان را کاهش دهید .

اگر شما از داروی سیکلوسپورین استفاده می نمایید دو ساعت قبل و یا بعد از مصرف زنیکال مصرف نمایید .

در صورت بروز آلرژی مصرف دارو را قطع نمایید و با پزشکتان مشورت نمایید.

علایم آلرژی عبارت است از :

خارش و جوشهای پوستی

تعریق

گیجی

سختی تنفس

توجه نمایید :

اگر از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین داروهای دیابتی و یا سایر داروهای کاهنده وزن استفاده می نمایید به پزشکتان اطلاع دهید .

این اطلاعات بدین معنا نمی باشد که این دارو برای شرایط فعلی شما مناسب است و اکیدا" توصیه می گردد قبل از مصرف داروهای کاهنده وزن با پزشک یا متخصص تغذیه تان مشورت نمایید.

نقد و بررسی :

اخیرا" سازمان غذا و دارو (FDA) به عوارض احتمالی بین مصرف زنیکال و سرطان سینه توجه نموده است . بعد از مطالعات کلینیکی که بر روی 1016 زنی که زنیکال مصرف کرده بودند نشان داده شد که ده نفر از این گروه مبتلا به سرطان سینه شدند .و فقط یک نفر از گروه شاهد (گروهی که دارو مصرف نکرده بودند) مبتلا  به سرطان سینه شد .  نتایج تحقیقات با توجه به بررسی ها نشان داد که احتمال سرطان سینه با مصرف زنیکال چهار تا هفت برابر افزایش می یابد .

اخیرا" تحقیقات زیاد دیگری اظهار کرده اند که بین مصرف زنیکال و ACF)) Aberrant CRYPT FOCI  (بیماری مخصوص روده ) رابطه مشترکی وجود دارد و محققان معتقدند که این بیماری یکی از علایم پیش آگهی سرطان کلون می باشد .

 

 

منبع : اینترنت

فیزیولوژی گایتون

 


مطالب مشابه :


داروهاي كاهنده

دانلود رایگان آخرین ورژن آفیس 2013. زبان و ادبیات فارسی. فیزیولوژی گایتون




منابع ارشد!!!

راهنمای رایگان. •کتاب فیزیولوژی پزشکی گایتون دارند که به فارسی ترجمه شده که بعد




سی دی استخوان شناسی دکتر بهرام الهی

دانلود کتاب های · کتاب فیزیولوژی احمد رستمی کتب فارسی : سی تی اسکن ترجمه علی کیانی .




برچسب :