آغاز ثبت نام خودروهای سنگین و وانت بار در طرح جایگزین

با حضور معاون سازمان راهداري و قائم مقام معاون نوسازي ناوگان اعلام شد شرايط جديد ثبت نام طرح جايگزيني ميني‌بوس‌ها و وانت بارهاي فرسوده اعلام شد در شرايط جديد ثبت نام طرح جايگزيني 2 هزار و 500 دستگاه ميني‌بوس فرسوده، 20 ميليون تومان وام و 11 ميليون تومان نيز به صورت كمك بلاعوض پرداخت مي‌شود.

نشست خبري با حضور  مهندس امير رضا رجبي؛ قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت و  مهندس شهرام آدم‌نژاد؛ معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي پيرامون شرايط جديد ثبت نام در طرح خروج ميني‌بوس‌‌‌هاي فرسوده برگزار شد.
اميررضا رجبي، قائم مقام نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل سوخت در نشست خبري از شرايط جديد ثبت نام طرح جايگزيني 20 هزار وانت فرسوده خبر داد و گفت: در اجراي طرح جايگزيني10 هزار دستگاه وانت فرسوده، بانك ملت و شركت خودروساز زامياد همكاري كرده‌اند و به دارندگان وانت‌هاي فرسوده تسهيلات 7 و 9 ميليون توماني پرداخت مي‌شود.
وي گفت: در طرح جايگزيني10 هزار دستگاه وانت فرسوده با همكاري بانك ملت و شركت خودروساز زامياد، وانت‌هاي با مدل 1354 تا 1362 شمسي مجاز به ثبت نام هستند.
رجبي با اشاره به اين‌كه پلاك منطقه‌اي (ايران) الزامي است، اظهار داشت: سند قطعي بايد به نام مالك خودروي فرسوده و يا داراي وكالت بلاعزل از مالك باشد.
وي در ادامه بيان كرد: برابر آيين‌نامه‌هاي مصوب شرط پذيرش خودرو در مركز اسقاط و استفاده از تسهيلات جايگزيني خودرو، ورود خودرو با موتور روشن به مركز اسقاط است.
قائم مقام نوسازي ناوگان ستاد مديريت حمل و نقل سوخت اظهار داشت: خودروهاي جايگزين شامل خودروهاي تعريف شده در سبد خودرويي از سوي شركت‌هاي زامياد (در شيوه نامه اجرايي طرح) هستند.
به گفته رجبي زمان ثبت نام در اين طرح 15 روز است و از زمان آغاز ثبت نام در صورت تكميل ظرفيت، سايت ثبت نام بسته مي شود

وي اظهار داشت: ثبت نام صرفاً در سايت www.farsoode.org و از طريق نمايندگي‌هاي مجاز شركت خودروساز صورت مي‌گيرد.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت بيان كرد: ظرفيت پذيرش خودرو در اين مرحله 10 هزار خودرو است.
رجبي در ادامه متذكر شد: انتخاب مركز اسقاط به صورت سيستمي توسط ستاد انجام مي‌شود و نمايندگي‌هاي ثبت نام كننده امكان و حق هيچگونه دخالت در انتخاب مركز اسقاط و اعلام به متقاضي را ندارند.
وي گفت: پس از تكميل ثبت نام متقاضي با دريافت پيش‌فاكتور از نمايندگي‌هاي مجاز خودروساز به شعب بانك ملت مراجعه كرده و پس از تكميل پرونده اعتباري در بانك ملت وام پرداخت مي‌شود.
رجبي در ادامه افزود: متقاضيان به صورت سيستمي در ليست فراخوان مراكز اسقاط مجاز قرار گرفته و از طرف مركز اسقاط با متقاضي تماس گرفته مي شود و سپس متقاضي خودروي خود را تحويل مركز اسقاط خواهد داد.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت تصريح كرد: پس از اسقاط خودرو واريز وجه به حساب خودروساز، متقاضي با ارائه گواهي اسقاط به نمايندگي مجاز شركت خودروساز مراجعه كرده و خودروي جايگزين را ظرف حداكثر 10 روز كاري تحويل مي‌گيرد.
رجبي يادآور شد: برابر مقررات هر متقاضي فقط يك بار حق استفاده از تسهيلات جايگزيني خودروهاي فرسوده را دارد. لذا متقاضي دريافت خودروي جايگزين نبايستي قبلا از تسهيلات جايگزيني خودروي فرسوده استفاده كرده باشد. بديهي است در صورت عدم توجه و محرز شدن دريافت تسهيلات توسط متقاضي ثبت نام متقاضي در هر مرحله باطل و مسئوليت آن به عهده فرد است.
وي با اشاره به اين‌كه شرايط تسهيلات برابر شيوه نامه اجرايي بوده است، گفت: در حال حاضر وام‌هاي 90 و 70 ميليون ريالي با بازپرداخت 5 ساله و با نرخ سود 14 درصد توسط بانك ملت پرداخت مي ‌شود در صورتي كه از سوي مراجع ذيربط تغييري در شرايط تسهيلات به وجود آيد ملاك عمل آخرين دستورالعمل ابلاغي است.
به گفته رجبي ثبت نام در اين طرح رايگان بوده و نمايندگي‌ها حق دريافت هيچ گونه وجهي را ندارند.

خروج 10 هزار وانت فرسوده با همكاري گروه خودروساز بهمن
-------------------------------------------------------------------------

قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت در ادامه از خروج 10 هزار دستگاه وانت فرسوده با همكاري گروه خودروساز بهمن خبر داد و گفت: در اين طرح پلاك منطقه‌اي (ايران) است و وانت‌هاي با مدل 1354 الي 1362 شمسي مجاز به ثبت نام هستند.
وي همچنين گفت: ظرفيت پذيرش خودرو در اين مرحله 10 هزار خودرو است و انتخاب مركز اسقاط به صورت سيستمي توسط ستاد انجام مي‌شود و نمايندگي‌هاي ثبت نام كننده امكان و حق هيچگونه دخالت در انتخاب مركز اسقاط و اعلام به متقاضي را ندارند.
رجبي همچنين بيان كرد: پس از تكميل ثبت نام متقاضي با دريافت پيش فاكتور از نمايندگي‌هاي مجاز خودروساز به بخش مالي گروه بهمن مراجعه كرده و پس از تكميل پرونده اعتباري، تسهيلات توسط گروه بهمن پرداخت مي‌شود.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت اعلام كرد: متقاضيان به صورت سيستمي در ليست فراخوان مراكز اسقاط مجاز قرار گرفته و از طرف مركز اسقاط با متقاضي تماس گرفته مي‌شود و سپس متقاضي خودروي خود را تحويل مركز اسقاط خواهد داد.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت اعلام كرد اظهار داشت: پس از اسقاط خودرو و واريز به حساب خوردوساز متقاضي با ارائه گواهي اسقاط به نمايندگي مجاز شركت خودروساز مراجعه كرده و خودروي جايگزين را ظرف حداكثر 10 روز كاري تحويل مي‌گيرد. (در صورت تأخير در تحويل خودرو شركت خودروساز موظف به پرداخت جريمه است.)
وي گفت: شرايط تسهيلات برابر شيوه نامه اجرايي بوده و در حال حاضر وام 70 ميليون ريالي با بازپرداخت 4 ساله و با نرخ سود 14درصد از محل منابع گروه خودروسازي بهمن پرداخت مي‌شود. رجبي ثبت نام در اين طرح رايگان بوده و نمايندگي‌ها حق دريافت هيچگونه وجهي را ندارند.
قائم مقام معاونت نوسازي ناوگان ستاد حمل و نقل سوخت با اشاره به عملكرد مثبت در زمينه خروج خودروهاي فرسوده گفت: در سال 88، 54 هزار دستگاه خودروي فرسوده اسقاط شده است اما از ابتداي سال 89 تاكنون 83 هزار دستگاه از رده خارج شده كه نشان از رشد 55 درصدي آمار اسقاط در كل كشور است.
در ادامه اين نشست شهرام آدم‌نژاد معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي به تشريح شرايط جديد ثبت نام در طرح جايگزيني 2 هزار و 500 ميني‌بوس فرسوده برون شهري پرداخت و گفت: در اين طرح به دارندگان ميني‌بوس‌هاي فرسوده 20 ميليون تومان وام داده مي شود همچنين 11 ميليون تومان وام نيز به صورت كمك بلاعوض به دارندگان اين نوع خودرو اعطا مي‌شود.
به گفته آدم‌نژاد از 11 ميليون تومان وام بلاعوض، 8 ميليون تسهيلات خاص و 3 ميليون تومان نيز در رابطه با ارزش گواهي اسقاط خودرو مورد نظر به مالكان ميني‌بوس‌هاي فرسوده داده مي‌شود.
در مرحله اول اين طرح، ميني‌بوس‌هايي كه بالاي 30 سال عمر دارند يعني مدل 1359 شمسي و پايين‌تر مي‌توانند ثبت نام كنند.
به گفته آدم‌نژاد خودروهاي فرسوده‌اي مشمول طرح جايگزيني مي‌شوند كه داراي پلاك منطقه‌اي پلاك منطقه‌اي ايران - ع باشند.
وي گفت: مالكان ميني‌بوس‌هاي فرسوده بايد داراي كارت هوشمند ناوگان يا رسيد آن و معرفي‌نامه از اتحاديه شركت‌هاي تعاوني ميني‌بوسراني كشور باشند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي همچنين اظهار داشت: سند قطعي بايد بنام مالك خودروي فرسوده يا داراي وكالت بلاعزل از سوي مالك خودرو باشد.
آدم‌نژاد همچنين گفت: برابر آيين‌نامه‌هاي مصوب شرط پذيرش خودرو در مركز اسقاط و استفاده از تسهيلات جايگزيني خودرو، ورود خودرو با موتور روشن به مركز اسقاط است.
وي همچنين درباره خودروهاي مورد نظر در طرح جايگزيني گفت: خودروهاي جايگزين شامل خودروهاي تعريف شده در سبد خودرويي از سوي شركت هاي خودروساز (در شيوه‌نامه اجرايي طرح) است.
به گفته آدم‌نژاد از جمله شركت‌هاي خودروساز مورد نظر در اين طرح سايپا ديزل، خودروسازي سينا و پيشرو يدك است و قيمت مدل‌هاي ميني‌بوس از 35 ميليون تومان تا 70 ميليون تومان متغير است.
وي در ادامه بيان كرد: در صورتي كه دارندگان ميني‌بوس‌هاي فرسوده تمايل به دريافت ون نيز باشند تسهيلاتي براي آنها در نظر گرفته شده است.
آدم‌نژاد افزود: ساختار به گونه‌اي تنظيم شده است كه در سيستم بانكي و سيستم اسقاط مشكلي به لحاظ فرآيند اجراي طرح وجود نداشته باشد.
وي در ادامه اظهار داشت: زمان ثبت نام 15 روز است و از زمان آغاز ثبت نام در صورت تكميل ظرفيت، سايت ثبت نام بسته مي‌شود.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي تأكيد كرد: ثبت نام صرفا در سايت www.farsoodeh.ir و از طريق ادارات كل حمل و نقل و پايانه‌هاي هر استان صورت مي‌گيرد.
به گفته آدم‌نژاد ظرفيت پذيرش خودرو در طرح جديد جايگزيني ميني‌بوس‌هاي فرسوده در اين مرحله 2 هزار و 500 خودرو است.
وي تصريح كرد: انتخاب مركز اسقاط به صورت سيستمي توسط استاد انجام مي‌شود و نمايندگي‌هاي ثبت نام كننده امكان و حق هيچ‌گونه دخالت در انتخاب مركز اسقاط و اعلام به متقاضي را ندارند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي افزود: پس از تكميل ثبت نام متقاضي با دريافت پيش فاكتور از نمايندگي‌هاي مجاز خودروساز پس از پرداخت مبلغ پيش پرداخت به شعب بانك مراجعه كرده و پس از تكميل پرونده اعتباري در بانك آماده دريافت وام است.
وي درباره نحوه شرايط دريافت وام نيز گفت: بدون شك اگر كسي نتواند ضمانت دهد نمي تواند از هيچ وامي استفاده كنند، اما براي اين مسئله نيز تدابيري انديشيده شده است.
آدم‌نژاد با بيان اين‌كه 2 شيوه براي ارائه ضمانت به بانك وجود دارد، گفت: يك شيوه وثيقه و ديگري كاركنان دولت هستند.
آدم‌نژاد افزود: افرادي كه واقعاً توانايي دادن تضمين براي وام مورد نظر را نداشته باشند، مي‌توانند در قالب شركت‌هاي حمل و نقل از اين طرح استفاده كنند. معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل ونقل جاده‌اي گفت: به اين صورت كه ماشين خود را در اختيار شركت حمل و نقل قرار داد با تضمين شركت حمل و نقل مي‌ تواند از تسهيلات استفاده كند.
آدم‌نژاد متذكر شد: متقاضيان به صورت سيستمي در ليست فراخوان مراكز اسقاط مجازي قرار گرفته و متناسب با زمان تحويل خودروي جايگزين از طرف مركز اسقاط با متقاضي تماس گرفته مي‌شود و سپس متقاضي خودروي خود را تحويل مركز اسقاط خواهد داد.
وي خاطرنشان كرد: پس از اقساط خودرو باتوجه به تكميل بودن پرونده اعتباري متقاضي در بانك، بلافاصله وام خودرو پرداخت شده و با تكميل باقيمانده وجه توسط متقاضي خودروي جايگزين تحويل متقاضي مي‌‌شود.
آدم‌نژاد اظهار داشت: برابر مقررات هر متقاضي فقط يك بار حق استفاده از تسهيلات جايگزيني ميني بوس‌هاي فرسوده را دارد. لذا متقاضي دريافت خودروي جايگزين نبايستي قبلا از تسهيلات جايگزيني خودروي فرسوده استفاده كرده باشد.
وي ادامه داد: در صورت عدم توجه و محرز شدن دريافت تسهيلات توسط متقاضي ثبت نام متقاضي در هر مرحله حتي (پس از اسقاط خودرو ) باطل و مسئوليت آن به عهده فرد است. (شركت‌هاي حمل ونقل مورد تأيي سازمان كه خودروهاي فرسوده و جايگزين به نام شركت باشد از اين بند مستثني هستند).
آدم‌نژاد درباره نرخ سود وام مورد نظر نيز گفت: شرايط تسهيلات برابر شيوه‌نامه اجرايي بوده و در حال حاضر 200 ميليون ريال (معادل 20 ميليون تومان) بازپرداخت 5 ساله و با نرخ سود 14 درصد توسط بانك صادرات ايران پرداخت مي‌شود.
وي تصريح كرد: در صورتي كه از سوي مراجع ذيربط تغييري در شرايط تسهيلات به وجود آيد ملاك عمل آخرين دستور العمل ابلاغي است.
آدم‌نژاد با اشاره به اين‌كه ثبت نام در اين طرح رايگان است، گفت: نمايندگي‌ها حق دريافت هيچگونه وجهي را ندارند.
وي در ابتدا با اشاره به اقدامات مؤثر صورت گرفته در ستاد حمل و نقل سوخت گفت: براي اولين بار در كشور شرايطي فراهم شده تا ميني‌بوس‌هاي فرسوده نيز از رده خارج شوند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي با اشاره به وجود 23 هزار ميني‌بوسي كه در كشور نزديك به 21 سال عمر دارند، گفت: در سامانه حمل نقل مسافر 18 هزار اتوبوس نيز در كشور جابه‌جايي را بر عهده دارند كه ميانگين عمرشان 12 سال است و از شرايط مناسبي برخوردار هستند.
وي در ادامه افزود: قصد داريم با همكاري ستاد مديريت حمل و نقل سوخت اين ميانگين عمر 12 ساله را به 10 سال برسانيم.
آدم‌نژاد همچنين با اشاره به وجود 24 هزار سواري كرايه گفت: ميانگين عمر اين سواري‌ها نيز 5/5 سال است.
معاون حمل و نقل سازمان راهداري و حمل و نقل جاده‌اي با اشاره به اينكه احتمال تمديد مهلت ثبت‌نام وجود ندارد، گفت: با توجه به شرايط موجود پيش‌بيني مي‌شود در شش ماه آينده 2 هزار و 500 ميني‌بوس از رده خارج شود.


مطالب مشابه :


سامانه ثبت نام در طرح شناسايي و ساماندهي وانت بارها و كاميونت ها

دستگاه وانت بار در طرح ساماندهي ثبت سوخت وانت بارهايي ثبت نام وانت




آغاز ثبت نام خودروهای سنگین و وانت بار در طرح جایگزین

آغاز ثبت نام خودروهای سنگین و وانت بار ثبت نام طرح نقل سوخت گفت: براي اولين بار در




استخدام نیروی زمینی ارتش

دریافت سوخت وانت بار حج و زیارت گاز و نفت سفید وام اشتغال ثبت نام امتحان (آزمون)




آغاز طرح جایگزینی خودرو های فرسوده کوثر

ثبت نام خودرو کارت سوخت. خودرو های فرسوده وانت بار و ثبت نام جایگزین خودرو های




کارت ورود به جلسه کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته علمی کاربردی

دریافت سوخت وانت بار حج و زیارت گاز و نفت سفید وام اشتغال ثبت نام امتحان (آزمون)




برچسب :