بهترین مراجع مهندسی برق و منابع ارشد برق

این بخش بزودی تکمیل و بروز رسانی خواهد شد


زبان عمومی و تخصصی:

زبان عمومی:

یادگیری زبان عمومی یک فرآیند دراز مدت است و احتمال رشد سریع داوطلب در بازه زمانی محدود کم میباشد. به همین دلیل عده زیادی از داوطلبین کنکور کارشناسی ارشد برق سرمایه گذاری جدی بر روی درس زبان انگلیسی نمیکنند. با اینحال برای افرادی که پایه مناسبی در درس زبان انگلیسی دارند کتاب زبان عمومی امیرحسین البرزی (پارسه) کتاب مناسبی برای مرور اندوخته های پیشین است. زیرا هم لغات پرکاربرد و هم مروری بر گرامر را در خود گنجانده است. 

زبان تخصصی:

بهترین شیوه تقویت زبان تخصصی مطالعه کتب مرجع دروس تخصصی به زبان اصلی است. برای کنکور کارشناسی ارشد برق پیشنهاد میشود قابلیت درک مطلب خود را تقویت کرده و بدین منظور از متون مطرح شده در آزمون های کارشناسی ارشد برق سالهای گذشته استفاده کنید.

 اگر در فهم ریدینگ های آزمون های سال های پیش مشکل جدی دارید میتوانید از کتاب "زبان تخصصی برق" نوشته "مصطفی تقوی کنی" در انتشارات "راهیان ارشد" استفاده کنید.


ریاضیات:

 ریاضیات مهندسی:

درس ریاضی مهندسی مهمترین درس از مجموعه دروس ریاضیات در کنکور کارشناسی ارشد برق میباشد و از 12 سوال مطرح شده در کنکور ارشد 91، تعداد 7 سوال (تقریباً 58 درصد) مربوط به این درس بوده است. برای درس ریاضیات مهندسی کتب زیادی به منظور آمادگی در کنکور ارشد نوشته شده است ولی فقط یک کتاب به صورت تخصصی برای داوطلبین کنکور ارشد برق تدوین شده است و آنهم کتاب "ریاضیات مهندسی برق" در انتشارات "راهیان ارشد" میباشد. پیشنهاد میشود داوطلبین کنکور کارشناسی ارشد برق از این کتاب برای یادگیری و رسیدن به تسلط استفاده کنند. ضمناً  پاسخ کاملاً تشریحی سوالات ریاضی مهندسی کنکورهای ارشد برق از سال 68 تا 91 در کتاب موجود میباشد.

معادلات دیفرانسیل:

از 12 سوال ریاضیات کنکور ارشد برق 91، تعداد 3 سوال مربوط به معادلات دیفرانسیل بوده است. اکیداً توصیه میشود مطالعه درس معادلات دیفرانسیل را جدی گرفته و به تعداد اندک سوالات مطرح شده از این درس نگاه نکنید. زیرا کاربرد این درس در دروس دیگر کاملاً مشهود است. باید بدانید که طراحان معادلات دیفرانسیل در کنکو ارشد برق بر روی 2 فصل تبدیل لاپلاس و دستگاه معادلات دیفرانسیل تأکید زیادی دارند.

برای معادلات دیفرانسیل پیشنهاد اول کتاب محمدصادق معتقدی (پارسه) است. پیشنهاد دوم در صورتی که این کتاب در دسترس نبود کتاب معادلات دیفرانسیل "ناصر عزیزی" در انتشارات "پوران پژوهش" است. همچنین برای افرادی که پایه ضعیفی در این درس دارند، دوره 2 جلدی معادلات دیفرانسیل نوشته "مسعود آقاسی" در انتشارات "نگاه دانش" گزینه اصلی است.  

 آمار و احتمالات:

درس آمار و احتمال درسی است که عده زیادی از داوطلبین کنکور ارشد برق از مطالعه آن برای کنکور کارشناسی ارشد طفره میروند. امّا دقت کنید که با فشرده شدن رقابت در کنکور کارشناسی ارشد کنار گذاشتن یک درس به طور کامل (حتی زبان انگلیسی و آمار و احتمال) پیشنهاد نمیشود. 

کتاب "آمار ریاضی" نوشته "جان فروند" که "مرکز نشر دانشگاهی" آن را به چاپ رسانده است یکی از بهترین مراجع درسی آمار و احتمال است. فصل های 3، 4، 5 و 6 از این کتاب تقریباً تمام سوالات آمار کنکور ارشد برق را پوشش میدهد. تعداد انگشت شماری از سوالات آمار و احتمال که در گروه سوالات دشوار قرار میگیرند از دو بخش ابتدایی فصل هفتم این کتاب (1-7 و 2-7) مطرح شده اند. بنابراین در صورت عدم محدودیت زمانی مطالعه بخش های اول و دوم از فصل هفتم کتاب آمار ریاضی جان فروند نیز پیشنهاد میشود. دقت داشته باشید که  از سال 91 به بعد فقط 2 سوال از درس آمار در کنکور ارشد برق مطرح میشود. در دنیای کتابهای تستی متاسفانه هیچ کتابی که مختصر بوده و قابل استفاده برای داوطلبین کنکور ارشد برق باشد وجود ندارد. 


مدارهای الکتریکی 1و2:

از سال 90 تایید نهایی سوالات مدارهای الکتریکی 1 و 2 توسط جناب آقای "دکتر قوشه عابد هدتنی" استاد برجسته دانشگاه فردوسی مشهد صورت میگیرد و ایشان نیز عموماً خود به طراحی تمام سوالات مدار اقدام میکنند! بعضی از سوالات کنکور کارشناسی ارشد 91 از کتاب مدار ایشان با عنوان "نظریه اصولی مدارهای الکتریکی (خطی و غیرخطی)" مطرح شده است. بنابراین اولویت اول داوطلبین کنکور ارشد برق باید همین کتاب باشد که در انتشارات "دانش نگار" به چاپ رسیده است. دقت کنید که شخص دکتر هدتنی طراح تمامی سوالات مدار کنکورهای 90 و 91 بوده اند و این اتفاق (یعنی طرح تمامی سوالات یک درس فقط توسط یک نفر) برای دروس دیگر به ندرت رخ میدهد و در نوع خود بی سابقه است. ضمن مطالعه کتاب مرجع ایشان دو حالت ممکن است برای خواننده رخ دهد :

حالت اول- متن کتاب به نظر خواننده ثقیل و غیرقابل فهم باشد

در این حالت مطالعه کتاب های "مدارهای الکتریکی 1" و "مدارهای الکتریکی 2" نوشته "دکتر زرگر" در انتشارات "پوران پژوهش" پیشنهاد اصلی است تا به فهم مطالب کتاب دکتر هدتنی -طراح سوالات مدار- کمک کند. پس از فهم متن درسی میتوانید به حل سوالات کنکور اقدام کنید. برای درس مدار بر روی سوالات کنکورهای 90 ، 91 و 92 تأکید زیادی داشته باشید زیرا احتمال دارد در کنکور آتی نیز تمامی سوالات مدار توسط دکتر هدتنی طراحی شوند. 

حالت دوم- متن کتاب به نظر خواننده ملموس و قابل فهم باشد

در این حالت بهتر است به مطالعه کتاب های "روش های سریع تحلیل مدارهای الکتریکی1" و نیز "روش های سریع تحلیل مدارهای الکتریکی2" در انتشارات "راهیان ارشد" بپردازید و سرعت خود را در حل تست ها افزایش دهید. البته به این نکته کلی دقت داشته باشید که سوالات دکتر هدتنی دشوار نیستند اما به مفهوم مطلب اشاره دارند. همچنین سوالات ایشان محاسبه زیادی ندارند، برخلاف بعضی از سوالات مدار سال های قبل از 90  که از نظر محاسبه  طولانی بوده اند.

توجه: کتاب "مدارهای الکتریکی 1 و 2" انتشارات "مدرسان شریف" تألیف آقای "عابدی" نیز کتابی مناسب در زمینه کتب تستی است. میتوانید از این کتاب نیز برای رسیدن به تسلط در درس مدار بهره زیادی ببرید.


الکترونیک 1 و 2:

 کتاب CMOS پروفسور رضوی که دارای عنوان دقیق "طراحی مدارهای مجتمع آنالوگ CMOS" است معمولا در کنار کتاب Grey and Meyer به عنوان مرجع درس الکترونیک 3 استفاده میشود و برای اکثر دانشجویان و کتابفروشان دانشگاهی شناخته شده است. چند فصل اولیه این کتاب که در مورد ترانزیستورهای اثر میدان است عضو مباحث الکترونیک 2 است. دقت کنید که ترجمه این کتاب در انتشارات "نص"  به چاپ رسیده است.

در حوزه کتب آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد کتاب ایده آلی وجود ندارد که مطالب را اولاً به صورت پایه ای توضیح داده باشد و ثانیاً نکات برجسته کنکوری مخصوصاً مطابق با کنکورهای سه سال اخیر را ذکر کرده باشد. اما برای افرادی که توسط کتاب های مرجع مفاهیم پایه ای الکترونیک را به خوبی فراگرفته باشند کتاب الکترونیک دکتر غلامرضا لطیفی (پارسه) پیشنهاد اصلی است.

متأسفانه چون دسترسی به این کتاب برای افرادی که در آزمون های آزمایشی پارسه ثبت نام نمیکنند مقدور نیست عده ای برای مطالعه کتاب مذکور اقدام به کپی این کتاب میکنند که طبیعتاً امر پسندیده ای نیست. 

در حوزه کتابهای آمادگی کنکور ارشد برق، برای اولین بار کتابی با سبکی خاص در بهار 91 به بازار عرضه شده است که در جای خود قابل تقدیر است. این کتاب دارای عنوان "تحلیل نظری مدارهای الکترونیک" بوده و در انتشارات "راهیان ارشد" به چاپ رسیده است. کتاب مذکور توسط "مهندس اسلام پناه"  استاد موسسه نصیر به نگارش در آمده است. برای مطالعه کتاب بهتر است ابتدا جزوه درسی خود را مطالعه کرده باشید.

درس الکترونیک یک درس مهارتی و مهم میباشد و لازمه به تسلط رسیدن در آن داشتن پایه مداری قوی و بدست آوردن نوعی نگرش الکترونیکی است. همچنین تسلط بر مدارهای مهم و پرکاربرد شاخص اصلی رسیدن به مرزهای تسلط در این درس میباشد. در درس الکترونیک مخصوصاً با توجه به سوالات کنکور سال های اخیر سعی کنید سریع خود را وارد فرآیند تست زنی نکنید و در ابتدای کار تمرکز خود را بر یادگیری عمیق و مفهومی درس معطوف کنید. برای یادگیری عمیق از کتب مرجع مناسب استفاده کنید.

بیشک بهترین کتاب مرجع برای الکترونیک، کتاب "اصول میکروالکترونیک" نوشته "پروفسور بهزاد رضوی" است. میتوانید این کتاب را از اینجا دانلود کنید. برای تسلط بیشتر بر روی ترانزیستورهای MOSFET بر چند فصل ابتدایی کتاب CMOS پروفسور رضوی تاکید کنید.


ماشین های الکتریکی 1 و 2:

یکی از دروس مفهومی و مهم آزمون کارشناسی ارشد برق (برای داوطلبین گرایشهای کنترل ، قدرت، راه آهن برقی و مدیریت انرژی) درس ماشینهای الکتریکی است. کتب مرجع زیادی برای این درس ترجمه شده اند. کتاب "ماشین های الکتریکی" نوشته "بیم بهارا"  به عنوان یک مرجع مهم و مناسب شناخته میشود. بازار کتاب های آمادگی کنکور ارشد در این زمینه نشان از فقر دارد و کمتر میتوان کتاب جامع و مانعی برای دروس ماشین 1 و 2 پیدا کرد. در حالی که عده ای معتقدند هنوز کتاب تست ایده آلی برای ماشین های الکتریکی به رشته تحریر در نیامده است، عده ای بر این باورند که کتابهای "ماشین های الکتریکی 1" و "ماشین های الکتریکی 2" نوشته "دکتر امین حلم زاده" که در انتشارات "پوران پژوهش" به چاپ رسیده است نیاز اکثر داوطلبین برای این درس برآورده کرده است.

این کتاب شامل پاسخ تشریحی تمامی سوالات کنکور ارشد سراسری و آزاد به بیانی شیوا است. متن درسی کتاب نیز غنی است.

همچنین میتوان از کتاب "ماشین های الکتریکی" انتشارات "مدرسان شریف" که مولف آن "مهندس پژمانفر" است، به عنوان یک کتاب مناسب نام برد.


سیستم های کنترل خطی:

کتب مرجع سیستم های کنترل خطی:

برای درس کنترل خطی چند کتاب مرجع مناسب وجود دارد که در اینجا معرفی میشود:

1 - کتاب "Control Systems Engineering" نوشته "Norman S.Nise" یکی از کتب مطرح در جهان میباشد که مرجع بسیاری از دانشگاه های طراز اول است. بهترین مرجع برای درس کنترل خطی همین کتاب میباشد. متأسفانه این کتاب ترجمه نشده است و تعداد اندکی از دانشگاه های داخل کشور این کتاب را به عنوان مرجع اول پیشنهاد میکنند.

2 - کتاب "سیستم های کنترل" نوشته "بنجامین کو" دارای عنوان لاتین "Automatic Control Systems" میباشد که در بسیاری از دانشگاه های ایران به عنوان کتاب مرجع معرفی میشود. ترجمه این کتاب توسط آقای "علی کافی" صورت گرفته و کتاب در "موسسه انتشارات علمی" به چاپ رسیده است.

3 - کتاب معروف "مهندسی کنترل" نوشته "اوگاتا" که دارای عنوان لاتین "Modern Control Engineering" میباشد نیز یکی از کتاب های مرجع معروف برای درس کنترل خطی است. این کتاب متنی روان و ساده داشته و به افرادی که دارای پایه ریاضی ضعیف تری هستند پیشنهاد میشود. سطح کتاب اوگاتا پایینتر از کتاب های کو و نایس میباشد.

کتب تست سیستم های کنترل خطی:

1- کتاب "سیستم های کنترل خطی" در انتشارات "پوران پژوهش"  در حال حاضر رتبه اول را در گروه کتاب های کنترل موجود در بازار به خود نسبت میدهد. مخصوصاً در قسمت نایکوئیست این کتاب به شدت از رقبا پیشی میگیرد. نویسنده کتاب "امین رضایی" است که تجربه زیادی در تدریس این درس در دانشگاه های کشور دارد. علاوه بر سوالات برق، سوالات مکانیک و هسته ای نیز در کتاب موجود است. کتاب کمی مفصل است و نسبت به کتب مشابه دانسته های کمتری را برای خواننده به صورت پیش فرض در نظر میگیرد که این در نوع خود یک مزیت به حساب می آید !

2-  کتاب "سیستم های کنترل خطی" نوشته " تقوی کنی" در انتشارات "راهیان ارشد" به عنوان دومین کتاب مطرح در حوزه کتاب های تستی معرفی میشود. البته اگر کسی دارای سطح متوسطی در درس کنترل باشد این کتاب به عنوان مرجع اصلی تست پیشنهاد میشود. این کتاب به طور خاص با تمرکز بر کنکور ارشد برق تدوین شده است.


الکترومغناطیس:

ترس پنهان عده کثیری از داوطلبین کنکور ارشد برق نسبت به این درس کاملاً مشهود است. اما باید توجه کنید که اگر با رویکردی مناسب به مطالعه و یادگیری این درس بپردازید ابداً درس دشواری مخصوصاً درکنکور کارشناسی ارشد نیست. زیرا سوالات الکترومغناطیس عموماً به صورت کلیشه ای مطرح شده و حفظ کردن نتیجه بعضی از مثال های مهم میتواند به حل سریع بعضی از تست های کنکور بینجامد. البته حفظ کردن نتیجه بعضی از مثال های مهم شاخصه ای است که برای مطالعه همه دروس پیشنهاد میشود(مثلاً در الکترونیک رفتار مدارهای خاصی را باید حفظ باشید زیرا کاربرد زیادی دارد)، اما در الکترومغناطیس این حفظیات بیشتر از سایر دروس به کمک میایند. 2 کتاب مرجع زیر به عنوان بهترین کتب مرجع درس الکترومغناطیس پیشنهاد میشوند:

1 - الکترومغناطیس میدان و موج (دیوید چنگ) - انتشارات دانشگاه تهران - مترجم: پرویز جبه دار مارالانی

2 - مبانی الکترومغناطیس (احمدصفایی) - انتشارات شیخ بهایی

 برای آمادگی در کنکور کارشناسی ارشد برق تمرکز بر روی 2 کتاب زیر الزامی است.

1 -  رهیافت حل مسئله در الکترومغناطیس - مولف: محمود دیانی - ناشر: نص

2 - الکترومغناطیس مهندسی - مولف: دکتر محمود محمدطاهری - ناشر: جهش 

همچنین کتاب "الکترومغناطیس مهندسی" تألیف علی عبدالعالی (پارسه) کتابی خوب با سبک بیان خاص خود میباشد. تنها مشکل اینجاست که این کتاب در دسترس همه نیست و در کتابفروشی ها نمیتوان آن را یافت.


تجزیه و تحلیل سیستم ها:

کتاب مرجع "سیگنال ها و سیستم ها" نوشته استاد دانشگاه MIT یعنی "آلن اپنهایم" هنوز در دنیا یکه تاز بوده و مرجع بسیاری از دانشگاه های دنیا برای درس تجزیه و تحلیل سیستم ها است. در ایران نیز تقریباً تمام اساتید این کتاب را به عنوان مرجع اصلی درس تجزیه و تحلیل سیستم ها معرفی میکنند.

برای آمادگی در کنکور کارشناسی ارشد در این درس مهم مطالعه کتاب های زیر توصیه میشود:

1 -  منبع اصلی کتاب 2 جلدی "تجزیه و تحلیل سیستم ها" در انتشارات "راهیان ارشد" است. مؤلفان این دوره 2 جلدی "امیرعلی مومن زاده و حسین بخشی گلستانی"  میباشند. این دوره 2 جلدی شامل تشریح کامل درس است و ازین نظر در مقایسه با اکثر کتب تستی که درس را بدون توضیح کافی ارائه میکنند متمایز است. مطالب  سطح متوسط و پیشرفته در کتاب تفکیک شده اند. همچنین ضمن ارائه نکات فراوان در متن درس،  مثال ها و تست های نمونه بسیاری که شیوه به کارگیری نکات را نشان میدهند آورده شده اند.

2 - کتاب نارنجی رنگ "سوالات تألیفی و آزمون تجزیه و تحلیل سیگنال ها و سیستم ها" نوشته "امیرعلی مومن زاده" در انتشارات "پوران پژوهش" شامل مجموعه ای از سوالات تجزیه و تحلیل سیستم ها میباشد که از ساده به سخت مرتب شده اند تا خواننده با طی کردن مراحل مختلف یادگیری (ادراک- تثبیت- تسلط)  در این درس به درکی عمیق دست یابد. نظر به آنکه عنوان اصلی کتاب کمی طولانی است، این کتاب در میان داوطلبین کنکور ارشد برق و نیز برخی از کتابفروشی ها عموماً با نام "بانک تست سیگنال" شناخته شده است.

حتماً دقت داشته باشید که بانک تست سیگنال یک کتاب تمرین میباشد و به هیج عنوان جانشینی برای کتاب 2 جلدی راهیان ارشد نخواهد بود.


بررسی سیستم های قدرت:

کتاب مرجع مناسب برای درس بررسی سیستم های قدرت 1 کتاب  "استیونسون" که تا حد زیادی شناخته شده است میباشد.

برای آمادگی در آزمون ارشد ابتدا بر کتاب "دکتر حلم زاده" در انتشارات "پوران پژوهش" تمرکز کنید و سپس از کتاب موسسه پارسه و سوالات آزمون های پارسه برای تسلط بیشتر کمک بگیرید.

سعی کنید برای این درس اگر با کمبود تست مواجه شدید با تهیه سوالات بررسی 1 آزمونهای آزمایشی موسسات معتبر (پارسه، ماهان و ...) در سالهای گذشته خود را تقویت کنید.


باتشکر از مهندس امیر علی مومن زاده


telecomp.blog.ir فرخ کریمی


مطالب مشابه :


منابع کنکور

منابع کنکور کارشناسی ارشد مهندسی برق. 1- زبان عمومی و تخصصی. English for the students of power,electronics,control &communications *. (manoochehr




منابع آزمون ارشدبرق(مصاحبه با نفرات برتر آزمون ارشد برق)

برای درس خواندن، حداكثر وجود ندارد. گزارشی از برگزاری جلسه مشاوره آزمون کارشناسی ارشد مهندسی برق. وارد اتاق که می شوم هنوز مشاور نیامده است ولی بچه ها منتظرشروع




معرفی منابع ارشد برق برای کنکور 93

کنکور کارشناسی ارشد برق - معرفی منابع ارشد برق برای کنکور 93 - (اطلاعات جامع و مفید کنکور کارشناسی ارشد برق دولتی و آزاد) ·




منابع مناسب کنکور ارشد برق

به همين دليل عده زيادي از داوطلبين كنكور. كارشناسي ارشد برق سرمايه گذاري جدي بر روي درس زبان انگليسي. نميكنند. با اينحال براي افرادي كه پايه مناسبي در درس زبان




منابع پيشنهادي مختص آزمون كارشناسي ارشد دانشگاه آزاد اسلامي

20 فوریه 2009 ... منابع پيشنهادي براساس سئوالات مطرح شده آزمون كارشناسي ارشد مهندسي برق دانشگاه آزاد اسلامي ارائه شده است لذا با سر فصلهاي منابع آزمون كارشناسي




منابع دروس مدار،تجزیه و تحلیل سیستمها و الکترونیک و کنترل خطی

16 مارس 2013 ... کنکور کارشناسی ارشد برق - منابع دروس مدار،تجزیه و تحلیل سیستمها و الکترونیک و کنترل خطی - اطلاعات جامع و مفید کنکور کارشناسی ارشد برق




منابع کنکور کارشناسی ارشد برق قدرت

کنکور کارشناسی ارشد - منابع کنکور کارشناسی ارشد برق قدرت - تا تصميمي گرفته نشود تغييري رخ نمي دهد ، بزرگان زاده نمي شوند ، بلكه ساخته مي شوند - کنکور




منابع کنکور کارشناسی ارشد برق-الکترونیک

10 آوريل 2012 ... کنکور کارشناسی ارشد برق - منابع کنکور کارشناسی ارشد برق-الکترونیک - اطلاعات جامع و مفید کنکور کارشناسی ارشد برق دولتی و آزاد - کنکور




منابع ازمون کارشناسی ارشد برق مختص دانشگاه ازاد

منابع ازمون کارشناسی ارشد برق مختص دانشگاه ازاد. منابعی که در ذیل معرفی میشوند مختص کنکور ارشد مهندسی برق الکترونیک دانشگاه ازاد اسلامی میباشند. زبان :۵۰۴




منابع مهندس فرهاد پورطهماسبی نفر اول کنکور ارشد برق قدرت 92

آزمونهای آزمایشی ارشد برق - منابع مهندس فرهاد پورطهماسبی نفر اول کنکور ارشد برق قدرت 92 - به همراه جزوات کنکوری - آزمونهای آزمایشی ارشد برق.




برچسب :