آغاز يكسان‌سازي مد و لباس زنان از تهران

26867_334.jpgتهامه مهدوي : مديركل دفتر امور زنان و خانواده وزارت كشور از طراحي هزار مدل لباس براي 40 نوع شغل در اجرای فاز نخست مد و لباس مشاغل زنان در تهران خبر داد. لباس‌هايي كه بيش از هركسي براي كاركنان بيمارستان‌ها، هواپيمايي و بانك‌هاي طراحي شده‌ا ند. به گفته عباسي، بخش نخست جشنواره مد و لباس به ارائه لباس مشاغل اختصاص دارد و درطراحی لباس مشاغل تاکید ما تناسب با شغل مورد نظر و حفظ ضوابط اسلامی است.

 او مي‌گويد: «پوشش بانوان در محیط های کاری باید به گونه ای باشد که امنیت محیط کاری تامین شود وبه جای خودنمایی شخصیت معنوی زنان مورد توجه قرار گیرد.» عباسي با اشاره به مدل‌ها و رنگهای انتخابی برای لباس مشاغل مي‌گويد: «رنگ‌ها و

طرح هایی در نظر گرفته می شود که متناسب با شئونات خانم‌ها باشد و مطمئنا از رنگهای تند که زیبنده محیط کار نیست استفاده نخواهد شد.» چندی پیش نيز مشاور استاندار تهران در امور بانوان اهداف برگزاری جشنواره موسوم به «لباس مشاغل»، ایجاد تنوع، راحتی و وارد کردن رنگ‌ها و طرح‌های زیبا و مناسب به لباس‌های عمدتا مشکی زنان کارمند استان تهران دانست و گفته بود به دنبال استقبال کارمندان زن، از فراخوان دبیرخانه جشنواره، طراحان لباس بیش از یک هزار طرح مانتو و چادر ویژه 40 عنوان شغل برای زنان کارمند را به دبیرخانه ارائه کردند.

بحث لباس‌هاي متحدالشكل دانشجويي هم چند ماه گذشته در وزارت علوم هم به گوش رسيد كه البته آن زمان وزارت علوم به اين پيشنهاد واكشن نشان داد و مديركل اداره امور فرهنگي وزارت علوم با بيان اينكه اين وزارتخانه «به دنبال يكسان‌سازي پوشش دانشجويي نيست» آن را تكذيب كرد اما درمقابل «طهورا نوروزي» سرپرست اداره ترويج فرهنگ عفاف و حجاب مركز امور اجتماعي وزارت كشور در گفت‌وگو با تهران امروز، اعلام اين مخالفت را «شتابزده» خواند.

 او معتقد بود كه كميته تشكيل شده از نمايندگان وزارتخانه‌هاي ارشاد و كشور نمي‌خواهد به دانشجويان سخت بگيرد بلكه مي‌خواهد اين قشر از جامعه انتخاب‌هاي گسترده‌تري داشته باشند. او تاكيد مي‌كند: «كميته «لباس مشاغل» به دنبال يكسان‌سازي لباس دانشجويان نيست اما درباره ادارات فرق مي‌كند. لباس‌ها در ادارات يك شكل و ضابطه مند مي‌شود.» به گفته او ابتدا دستورالعملي با دو امضاي وزراي كشور و ارشاد به دستگاه‌ها ارسال مي‌شود، پس از آن هر دستگاه مدل‌هاي پيشنهادي يا ژورنال‌هاي پيشنهادي را در جلسه كميته ارائه مي‌كند و بعد از بررسي‌ها، مدل مناسب براي فرم آن دستگاه انتخاب مي‌شود. مسلما اگر تاييد شد، ابلاغ خواهد شد.

همچنين نوروزي تدوين دستورالعمل‌ها را كار كميته البسه مشاغل مي‌داند و مي گويد: اعضاي اصلي كميته را نمايندگان وزارتخانه‌هاي ارشاد و كشور و همچنين نماينده‌ دستگاه مربوطه كه طراحي لباسش در دست بررسي است، تشكيل مي‌دهند. از كارشناسان ديني، روان‌شناسان و نيز كارشناساني كه در حوزه مد و لباس تجربه دارند براي شركت در جلسات كميته لباس مشاغل دعوت به عمل خواهد آمد.‌

 به گفته او از زمان‌ تشكيل اين كميته دستگاه‌هاي دولتي و نهادهاي عمومي ديگر نمي‌توانند راسا لباس فرم خود را انتخاب كنند، بلكه فرم انتخابي بايد به تاييد كميته پوشش مشاغل برسد. نوروزي مي‌گويد: ما مي‌خواهيم لباس‌هايي با مدل‌هاي مناسب را جايگزين مدل‌هاي نامناسب كنيم. اين مباحثي كه مطرح مي‌شود تحت عنوان يك شكل كردن و متحدالشكل كردن لباس در دانشگاه‌ها كذب محض است. متاسفانه مسئولان وزارت علوم استنباط نادرستي از سخنان من داشتند و بدون آنكه صحت اين استنباط خود را پيگيري كنند سريعا در رسانه‌ها عكس العمل نشان دادند. اين در حالي است كه در حوزه دانشجويي طراحي لباس مناسب از مصوبه‌هاي كميته آموزش بود كه در آن كميته روساي دانشگاه‌ها هم حضور داشتند. او درباره طراحي لباس فرم براي دانشجويان هم مي‌گويد: «ما اصلا به دنبال طراحي لباس فرم دانشجويي نيستيم.

 نه به دنبال محدود كردن مدل‌ها هستيم و نه به دنبال كاستن تعدد رنگ. ممكن است 100 تا 150 طرح براي لباس دانشجويي مصوب شود تا دانشجوها انتخاب كنند.» به گفته نوروزي در حوزه دانشجويي با توجه به مقطع سني افراد و ملاحظات روان‌شناختي ملاحظات ويژه‌اي لحاظ خواهد شد. فرض كنيد دختر خانم دانشجويي لباس نامناسبي به تن دارد كه در شأن دانشگاه نيست.

 به او گفته مي‌شود كه اين لباس را نپوشد. آن دانشجو مي‌پرسد كه چه بپوشم؟ بايد مواردي براي پيشنهاد وجود داشته باشد وگرنه وقتي او به در مغازه مي‌رود خب باز هم انتخاب‌هايش مثل قبل خواهد بود. وقتي ما مي‌گوييم اين مدل مناسب نيست و بايد حذف شود بايد به دنبال جايگزين كردن باشيم. براساس آنچه نوروزي مي‌گويد لباس‌هايي كه به‌زودي به بازار مي‌آيند داراي شاخص‌هاي بومي، ملي و مذهبي است.

اما او مي‌گويد: «در نظر داشته باشيد لباس‌هاي پيشنهادي ما علاوه بر داشتن همه آيتم‌هاي شرعي و عرفي، تنوع مدل و تعدد رنگ در بين رنگ‌هاي مجاز هم خواهد داشت كه شاخص‌هاي بومي، ملي و مذهبي ما را دارا باشد. ما به دنبال ترويج سياهپوشي نيستيم. اما در نظر داشته باشيد لباس‌هاي پيشنهادي ما علاوه بر داشتن همه آيتم‌هاي شرعي و عرفي، تنوع مدل و تعدد رنگ در بين رنگ‌هاي مجاز هم خواهد داشت. ما به دنبال ترويج سياهپوشي نيستيم.»

 او درباره خصوصيات لباس مشاغل مي‌گويد: «در حوزه مشاغل مسئله فرق مي‌كند. اگرچه در اين حوزه هم به دنبال ايجاد نگراني نبوده و نيستيم. رنگ‌هاي زننده و مدل‌هاي غير شرعي مناسب با محيط ادارات مانيست. در نظر داريم كه با طراحي لباس فرم براي مشاغل، پوشش را ساماندهي كرده و نظام مند كنيم.

 البته دستگاه‌ها مي‌توانند لباس دلخواه خود را پيشنهاد دهند تا در كميته بررسي شود. بسياري از دستگاه‌ها در حال حاضر در زمينه طراحي لباس ورود پيدا كرده‌اند.

 بسياري هم از ژورنال‌هاي اسلامي موجود استفاده كرده‌اند. كميته همه پيشنهاد‌ها را با حضور نمايندگان دستگاه‌هاي مربوطه بررسي خواهد كرد چرا كه نيت ما ظرفيت‌سازي در اين زمينه است و نه اعمال محدوديت.» او اعتقاد دارد كه از آنجا كه نماينده دستگاه در كميته حضور خواهد داشت پس نظر كاركنان هم در لباس نهايي اعمال خواهد شد. مثلا براي لباس مهمانداران نماينده وزارت راه حضور دارد و نظر مي‌دهد. رضايت شغلي كاركنان براي ما بسيار مهم است. در صورتي كه لباسي پس از مرحله آزمايشي نمره مناسب را دريافت نكند نسبت به تصحيح يا تعويض آن اقدام مي‌كنيم


مطالب مشابه :


حجاب مهمانداران ايراني

هواپيمايي کيش اير هر دو لباس فرم شرکت را بر تن دارند اما يکي لباسش گشادتر است وضعيت حجاب




درباره تولیدی دنیای فرم

آماده شرکت در مناقصات مانتو شلوار اداري ، لباس فرم و لباس مانتو فرم هواپيماييلباس




لباس فرم هاي مهمانداران هواپيما در كشورهاي مختلف

نگاتیوخیالـے - لباس فرم هاي مهمانداران هواپيما در كشورهاي مختلف - - نگاتیوخیالـے




دستورالعمل شماره 15 (حق لباس)

ـ لباس اونيفورم هواپيمايي‌. رنگ و فرم و آرم لباس اين دسته از كاركنان با توجه به نوع كار و




آغاز يكسان‌سازي مد و لباس زنان از تهران

لباس‌هايي كه بيش از هركسي براي كاركنان بيمارستان‌ها، هواپيمايي و راسا لباس فرم خود




دستورالعمل راجع به ملبوس پاره اي از مستخدمين دولت (مجموعه آيين نامه ها):

ـ لباس اونيفورم هواپيمايي‌. رنگ و فرم و آرم لباس اين دسته از كاركنان با توجه به نوع كار و




گزارشي از هنرستان هوانوردي دختران

«اين هواپيماها را دانش آموزان سال آخر ساخته اند، هواپيمايي كه و فرم بدنه لباس هاي هم




دستورالعمل شماره 15 راجع به ملبوس پاره اي از مستخدمين دولت (مجموعه آيين نامه ها):

ـ لباس اونيفورم هواپيمايي‌. ـ كاپشن فرم طبق استاندارد مركز اورژانس تهران يك عدد در سال‌




لباس پوشیدن چه فایده ای دارد

taknet - لباس پوشیدن چه فایده ای دارد - taknet. صفحه نخست پست الکترونیک بليط هواپيمايي




فرود با چرخهای شکسته برروی باند و امداد های غیبی خدا...

شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران از ناوبري است همراه با لباس‌هاي فرم و مخصوص




برچسب :