خانه های قدیمی تبریز

خانه های قدیمی تبریز

 

 

B%20(20).jpg

 

 

بافت معماری شهری چون تبریز در واپسین زلزله ویرانگر آخرین شب سال هزار و صد و نود وسه درهم می ریزد و شهر به تلی از ویرانه ها مبدل می شود اما بناهای محتشمی چون ارک علیشاه، مسجود کبود، مسجد استاد شاگرد، بازار تبریز و ده ها بنای دیگر باز می مانند تا استواری تبریز را به اثبات رسانند. این ویرانی مصادف است با آغاز حکومت قاجار و آغاز معماری قاجار براساس تحقیق مهندسین مشاور عرصه به میراث فرهنگی آذربایجان شرقی. در آن زمان تبریز ولیعهد نشین به دروازه اصلی ارتباطات و فصل مشترک داخل و خارج کشور بدل می شود. در زمینه آجر کاری بناهای آن دوره به جرأت می توان تبریز را دروازه ورود و سپس بسط نوعی از آجر کاری در بناها دانست که نمونه های آن را در تهران و دیگر شهرها نیزمی توان جستجو می کرد.

B%20(23).jpg

خانه های قدیمی تبریز که در ترکیب باهم، بافت دلپذیری را پدید آورده و مجموعه های با ارزشی را در اختیار می گذارد. براساس مصوبه بیست و هشتم آذر ماه سال شصت و هشت شورای عالی شهرسازی و معماری ایران که شش شهر را مرکز اصلی فرهنگی – تاریخی کشور اعلام می کند اهمیت ویژه خود را به اثبات رسانده و از سوی مسئولین میراث فرهنگی استان مورد اقدام واقع می شوند به طوری که ظرف این مدت، اقدامات زیادی در جهت شناخت و معرفی این آثار صورت گرفته است. خانه مشروطیت احیاء شده و میراث فرهنگی استان در آن مستقر است. خانه شربت اوغلی به فرهنگسرای تبریز بدل گشته، خانه قدکی برای دانشکده معماری دانشگاه سهند اختصاص یافته و در جوار خود دو خانه قدیمی دیگر را به یک مجموعه دلپذیر علمی بدل کرده است.

B%20(24).jpg

 

معماری خانه های قدیمی تبریز، معماری ایرانی بومی شده است. انطباق خارق العاده اقلیمی آن را کاملاً تبریزی می سازد. این معماری متفاوت با معماری کویری و دیگر نقاط است. سر در خانه های قدیمی تبریز مبین این ادعاست. به تعبیری خانه قدیمی از سر در آغاز می شود که تنوع آن در تبریز اعجاب آور است. این خانه ها اگرچه رو به درون دارند و دیوارهای بلند آنها را از بیرون جدا می سازد. دیوار بیرونی قاب بندی شده است و سر در نیز به بهترین شکل ممکن تزیین شده است تا عابر و گذرنده محترم داشته شود. اینک از آن خانه های پر احتشام ششصد باب شناسایی شده و تخمین زده می شود که با کنکاش های رفته به هشتصد باب بالغ شود که بهترین آنها: خانه میرزا مهدی خان فراشباشی در محله« سرخاب قاپوسی» خانه شربت زادگان در سرخاب قاپوسی. خانه حیدرزاده در کوچه پشت ساعت شهرداری. خانه حاج محمد آقا حبشی در کوچه صدر، خانه دکتر گنجه زاده، در مقصودیه ، خانه میرزا محمد حسین مجتهد در پشت استانداری، خانه میرزا حسین واعظ در شریعتی جنوبی، خانه مستشارالدوله، کوچه امام جمعه، خانه دکتر فرزام در مقصودیه، خانه امیر نظام گروسی در ششگلان، خانه تاجر باشی در کوچه صدر، خانه سلطان القرانی در شتربان و ... دیگر خانه های قدیمی تبریز.

تصاویر مربوط به خانه های بهنام ،قدکی ،گنجه ای زاده:محل کنونی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

 

B%20(23).jpg

 

man.jpg

 

مسجد کبود:

3729a7c23b067ee3613d634e147a4829.jpg

 

xf9if6.jpg

 

    بازار تبریز:

p_tabriz_bmoz_03_07_19.jpg

 

   برج شهرداری تبریز:

 

image033.jpg


مطالب مشابه :


عکس خانه حیدرزاده تبریز جدید - عکس جدید شهر تبریز

رسانه طنز جهنمی - عکس خانه حیدرزاده تبریز جدید - عکس جدید شهر تبریز - رسانه طنز جهنمی,اس ام اس




خانه های قدیمی تبریز

مهندسي عمران دانشگاه آذربايجان - خانه های قدیمی تبریز خانه حیدرزاده در کوچه پشت ساعت




پیشنهاداتی برای ساماندهی محدوده میدان ساعت

2-خانه حیدرزاده. 3-موزه سنجش (خانه سلماسی) 4-خانه 9-خانه اردوبادی(موزه اسناد آذربایجان)




خانه های قدیمی تبریز

معماری - خانه های قدیمی تبریز , ورودی دیگر وب : خانه حیدرزاده در کوچه پشت ساعت شهرداری.




به برکت کتابخانه صاحب فرزند شدم (مصاحبه با همکار عزیز: سرکار خانم حیدرزاده)

نبض رویش - به برکت کتابخانه صاحب فرزند شدم (مصاحبه با همکار عزیز: سرکار خانم حیدرزاده) - واحد




موزه سکه، اسكناس و مردم شناسی حیدرزاده يزد + عكس

كلكسيون اسکناس ايران Iranian Banknotes - موزه سکه، اسكناس و مردم شناسی حیدرزاده يزد + عكس - اولين و




برچسب :