2 خبر از ایرنا

 

 

تكريم ارباب رجوع در خراسان شمالي،

از حرف تا عمل

طرح تكريم ارباب رجوع از چند سال گذشته با نگرش رسيدگي به خواسته سريع مراجعان در ادارات و دستگاههاي اجرايي كشور و به تبع آن در استان خراسان شمالي نيز به اجرا گذاشته شد.

با اجراي اين طرح كه در ابتدا با تبليغات زيادي از سوي رسانه‌ها و مديران دستگاههاي دولتي نيز همراه بود، انتظار مي‌رفت به نگراني و دغدغه‌هاي مردم مبني بر تاخير در رسيدگي به امورشان در ادارات دولتي، پايان داده شود.

با گذشت سه سال از اجراي طرح تكريم ارباب رجوع در ادارات و نهادهاي دولتي بخصوص در خراسان شمالي نه تنها از تسريع در رسيدگي به امور اداري مردم خبري نبوده، بلكه به نظر مي‌رسد ميزان نارضايي مردم نيز از ادارات دولتي رشدي روزافزون داشته است.

امروزه تكريم ارباب رجوع در نهادها و ادارات و سازمانهاي دولتي خراسان شمالي در نصب راهنماي اداري براي مراجعه‌كنندگان، درج اسامي كاركنان و سمت آنها و برخي ادارات نيز با سلام و تعارف و پذيرايي با چاي گرم از ارباب رجوع خلاصه شده است.

آنچه به نظر مي‌رسد در ادارات و دستگاههاي اجرايي دولتي در خراسان شمالي از آن خبري نبوده و نيست، رسيدگي درخور و شايسته به امور مردم در ادارات است كه نارضايي‌هاي زيادي را درپي داشته است.

به عنوان نمونه مي‌توان بي‌توجهي به‌تكريم ارباب رجوع را در بانكهاي دولتي و مقايسه آن با بانكهاي خصوصي و قرض‌الحسنه‌ها، بيمارستانهاي دولتي و تامين اجتماعي با مشابه خصوصي آنها تطبيق داد و نتيجه گرفت كه تكريم ارباب رجوع در ادارات و دستگاههاي دولتي همچنان در حد حرف و ادعا باقي مانده است.

پراكندگي دستگاههاي اجرايي، قرارگيري ادارات و نهادهاي دولتي در حاشيه مراكز مسكوني، عدم تمركز اختيارات و بوروكراسي اداري از جمله مشكلات اصلي براي اجراي مناسب طرح تكريم ارباب رجوع در خراسان شمالي است.

تعدادي از شهروندان خراسان شمالي تكريم ارباب رجوع را صرفا يك شعار دانسته و معتقدند: آنچه كه در ادارات و دستگاههاي اجرايي دولتي به‌آن توجه نمي‌شود، رسيدگي به امور مردم است.

آنها به خبرگزاري جمهوري اسلامي مي‌گويند: منظور از تكريم‌ارباب رجوع بايد رسيدگي سريع و بايسته به كارهاي ارباب رجوع بوده و ساير تعارفاتي كه امروزه در ادارات دولتي تحت عنوان تكريم صورت مي‌گيرد، كنار گذاشته شود.

يك شهروند بجنوردي كه دل پري از وضعيت تكريم ارباب رجوع در اين شهر دارد، مي‌گويد: وقتي براي دريافت شناسنامه نوزادمان به ثبت احوال مراجعه كرديم كارمند ثبت احوال بدون توجه به گواهي ولادت درمانگاه، تاريخ تولد فرزندم را در شناسنامه صادره به جاي ‪ ۱۹‬خرداد ‪ ۱۹ ،۸۵‬اسفند ‪ ۸۴‬ثبت كرد! "سيف‌الله درخشان" افزود: پس‌از چند نوبت مراجعه به رييس ثبت‌احوال بجنورد و نيز اداره كل مربوطه براي تصحيح اين اشتباه كارمند خودشان، آنان از من خواستند تا مجددا يك برگه گواهي ولادت از درمانگاه مربوطه آورده و يا با شكايت در دادگستري تقاضاي تنظيم مجدد سند و شناسنامه كنم.

اين شهروند بجنوردي مي‌گويد: براي انجام هر يك از اين كارها براي تصحيح اشتباه كارمند اين اداره حداقل بايد يك هفته را در راه ادارات معطل شوم تا اشتباه كارمند اداره مزبور را رفع و رجوع كنم.

وي مي‌گويد: با اين اوصاف ديگر طرح تكريم ارباب روجوع را چگونه مي‌توان معنا كرد.

وي مدعي است كه روزانه تعداد زيادي از اين اشتباهات در ادارات دولتي ناشي از اشتباه و يا سهل‌انگاري كارمندان براي ارباب رجوع ايجاد مي‌شود.

"محسن باغچقي" نيز مي‌گويد: تراكم جمعيت دربانكهاي دولتي و بيمارستانهاي دولتي و ساير ادارات نشان مي‌دهد كه تكريم ارباب رجوع در حد حرف باقي مانده است.

وي معتقد است: تكريم ارباب رجوع بيشتر به معناي رسيدگي سريع به امور مردم در ادارات بوده كه امروز تعارف و تعريف اداري جاي اين بحث را گرفته است.

وي گفت: درحال حاضر ادارات دولتي خراسان شمالي به دليل نبود سايت اداري مناسب در سطح شهر پراكنده شده‌اند و مردم براي مراجعه بايد به سختي مكان آنها را پيدا كنند و اين خود نشان مي‌دهد كه تكريمي در كار نيست.

همچنين تعداد ديگري از شهروندان خراسان شمالي نيز معتقدند: تكريم ارباب رجوع نتوانسته به تسريع در امور روزمره مردم در ادارات منجر شود.

اين افراد مي‌گويند: بايد سلام و تعارفي كه تحت عنوان تكريم ارباب رجوع در ادارات دولتي انجام مي‌شود، جاي خود را به تسريع در امور مردم بدهد.

معاون نيروي انساني سازمان مديريت و برنامه‌ريزي خراسان شمالي مي‌گويد:
طرح تكريم ارباب رجوع موجب رضايتمندي بيش از ‪ ۷۶‬درصد از مردم اين استان از ادارات و دستگاههاي دولتي شده است.

"محمد شعفيعي" به خبرگزاري جمهوري اسلامي گفت: ميزان رضايتمندي مردم در سال گذشته به نسبت سال ‪ ۸۳‬حدود ‪ ۲/۵‬درصد رشد نيز داشته است.

وي افزود: رضايتمندي مردم از طريق فرمهاي نظرسنجي به نسبت ميزان رجوع مردم به دستگاههاي اجرايي در تمام دستگاههاي اجرايي دولتي با نظارت كارشناسان و با روش علمي با توزيع چهار هزار فرم به دست آمده است.

او اضافه‌كرد: اين نظرسنجي داراي پارامترهاي زيادي بوده كه بطور ميانگين تمام اين پارامترها پالايش شده و نتايج رضايتمندي ‪ ۷۶‬درصدي بدست آمد.

وي ادامه داد: البته ممكن است برخي نارضايي‌ها نيز از سوي مردم وجود داشته باشد كه بخشي از آنها به عدم اطلاع‌رساني درست سازمانها در مورد كار- كردشان بوده كه موجب شده مردم تاحدودي بدون اطلاع به شرح وظايف دستگاهها مراجعه كرده و چون نتيجه نگرفته‌اند، ناراضي باشند.

معاون سازمان مديريت و برنامه‌ريزي خراسان شمالي معتقد است: طرح تكريم ارباب رجوع به سمت اصلاح روشها و ساختار اداري پيش مي‌رود و با اجراي اين طرح تا حد زيادتري رضايتمندي مردم ايجاد خواهد شد.

شفيعي گفت: خراسان شمالي به دليل نوپا بودن شايد به نسبت استانهاي ديگر در اجراي برخي پارامترهاي طرح تكريم ارباب رجوع عقب مانده باشد، ولي طرح در حال اجراست.

وي افزود: روح اصلي طرح تكريم ارباب رجوع تسريع در رسيدگي به امور مردم متناسب با وظايف دستگاههاي اجرايي است.

اين مسوول معتقد است: رضايتمندي كامل و ‪ ۱۰۰‬درصدي مردم از دستگاههاي اداري دولتي ميسر نيست ولي اين طرح موجب ارتقاي رضايتمندي مردمي شده است.

وي بار ديگر بر اطلاع‌رساني دقيق از شرح وظايف دستگاههاي اجرايي استان توسط دستگاههاي دولتي تاكيد كرد.

معاون برنامه‌ريزي، اداري و مالي استانداري خراسان شمالي مي‌گويد: قطعا مردم نارضايي‌هايي از نظام اداري خراسان شمالي دارند كه براي رسيدگي به اين نارضايي‌ها طرح تكريم ارباب رجوع به اجرا گذاشته شده است.

"محمدكاظم توحيدي" معتقد است: اجراي اين طرح صرفا نبايد در سلام و تعارف مسوولان با مردم خلاصه شود، بلكه رسيدگي به خواسته قانوني ارباب رجوع بايد در دستور كار قرار داشته باشد.

وي گفت: به هر حال به رغم اجراي اين طرح هنوز نارضايي زيادي از بدنه نظام اداري اين استان وجود دارد كه استانداري با طرحهاي دولت الكترونيك و بازرسي‌هاي ويژه و برقراري ارتباط مستقيم مردم با استاندار براي بيان مشكلات خود به دنبال كاهش اين نارضايي‌ها است.

وي افزود: مردم مي‌توانند نوع نارضايي خود را كه بر اساس وظايف قانوني دستگاههاي دولتي است به رده بالاي مديريتي از طريق صندوق پيشنهادات و تلفن ‪ ۱۱۱‬اطلاع دهند تا در صورت تخلف با متخلفان برخورد شود.

در خراسان شمالي بالغ بر ‪ ۴۰‬تا ‪ ۵۰‬دستگاه دولتي و غير دولتي فعاليت دارند.

 

افزايش اجاره‌بهاي مسكن

 و سرگرداني مستاجران در بجنورد

در آستانه فصل تعطيلي مدارس و مووسسات آموزش عالي و رو به گرمي نهادن هوا فصل نقل و انتقالات مستاجران نيز آغاز مي‌شود.

با آغاز اين فصل در استان خراسان شمالي و بخصوص شهر بجنورد كه با تمديد و يا پايان قراردادهاي اجاره مسكن توام مي‌شود به يكباره ميزان اجاره‌بهاي منزل با افزايش چشمگيري مواجه شده است.

افزايش اجاره‌بهاي مسكن در مركز خراسان شمالي كه بيشتر جنبه دلخواهانه و فارغ از هرگونه ضابطه قانوني و يا عرفي دارد موجب سرگرداني مستاجران براي يافتن مسكن دلخواه و متناسب با درآمدشان شده است.

براساس اظهارات مسوولان سازمان مسكن‌و شهرسازي خراسان شمالي با تشكيل اين استان در سال ‪ ۱۳۸۳‬نرخ اجاره‌بها و قيمت زمين و مسكن در شهر بجنورد حداقل دو برابر رشد داشته است.

هم‌اكنون قيمت هر مترمربع زمين در خارج از محدوده شهري بيش از ‪ ۵۰۰‬تا ‪ ۷۰۰‬هزار ريال و در داخل محدوده شهري نيز حداقل يك تا سه ميليون ريال بسته به امكانات و خدمات شهري است.

قيمت مسكن نيز به هر مترمربع ‪ ۲/۵‬تا پنج ميليون ريال رسيده كه در برخي مكانهاي موسوم به بالاشهر اين قيمتها دو برابر اين ارقام است.

همچنين كمترين قيمت اجاره يك واحد مسكوني با امكانات نسبي حداقل يك ميليون ريال با وديعه يك تا دو ميليون ريال است كه بسته به افزايش وديعه قيمت نيز كاهش مي‌يابد.

بنا به گفته برخي بنگاهداران رهن مسكن در شهر بجنورد نيز از ‪ ۳۰‬تا ‪۱۰۰‬ ميليون ريال با اجاره ‪ ۱۰۰‬هزار تا يك ميليون ريال مي‌باشد.

بنگاهداران دليل افزايش قيمت اجاره‌بها و قيمت زمين را ناشي از تب مركز استان شدن و مهاجرت شمار زيادي از مردم از استانهاي همجوار به دليل ارتقا ادارات اين شهرستان مي‌دانند.

به گفته آنان اكثر ادارات خراسان شمالي در شهر بجنورد فاقد امكانات اداري و مسكوني بوده و همه آنها براي تامين ساختمان اداري و مسكوني به بخش خصوصي روي آورده و موجب افزايش كاذب قيمتها شدند.

اين افراد معتقدند اكنون نيز به دليل عدم ساخت واحدهاي اداري از سوي ادارات كل، قيمتها همچنان افزايش مي‌يابد و در اين گذر اقشار كم‌درآمد بيشترين فشار ناشي از گراني زمين و مسكن را متحمل مي‌شوند.

بنگاهداران مي‌گويند براي كاهش قيمت اجاره بها و مسكن در شهر بجنورد بايد كارهاي ساختماني با حمايت دولت با شدت بيشتري دنبال شود تا عرضه با تقاضا متناسب شود.

رييس اتحاديه بنگاههاي معاملات و املاك بجنورد دليل گراني مسكن را ناشي از متناسب نبودن عرضه با تقاضا مي‌داند.

جليل محمدزاده مي‌گويد تا زماني كه عرضه و تقاضا براي مسكن در بخش خريد و اجاره به حد تعادلي نرسد قيمتها همچنان روند صعودي خواهد داشت.

به گفته وي به علت نبود ضابطه مشخص براي تعيين قيمت اجاره‌بها و خريد مسكن، مالكان قيمت دلخواه را ارايه مي‌دهند و تعيين نهايي قيمت نيز با توافق موجر و مستاجر و خريدار و فروشنده صورت مي‌گيرد.

وي مي‌گويد بنگاههاي معاملات املاك تاثير زيادي در افزايش و كاهش قيمت مسكن و اجاره بها ندارند.

محمدزاده تشكيل استان، افزايش مهاجرت به خصوص استفاده دستگاههاي اجرايي از واحدهاي مسكوني براي امور اداري را عاملي موثر بر افزايش قيمت مي‌داند.

رييس سازمان مسكن و شهرسازي خراسان شمالي هم معتقد اس: حدود ‪ ۳۰‬تا ‪۴۰‬ درصد قيمت فعلي زمين و مسكن در شهر بجنورد كاذب است.

محمدهادي جاويد گفت: اين افزايش ناشي‌از رشد تقاضا براي مسكن به دليل تشكيل استان و مهاجرت صورت گرفته است.

وي افزود: براي ايجاد تعادل در قيمت مسكن و زمين به خصوص اجاره بها بايد ميزان ساخت و ساز در استان افزايش يابد تا تقاضا با عرضه به نقطه تعادل برسد.

رييس سازمان مسكن و شهرسازي خراسان شمالي با بيان اينكه اين سازمان بيشتر نقش سياستگذاري و بسترسازي براي ساخت مسكن را دارد گفت: براي ايجاد تعادل در اين بخش علاوه بر ساخت مسكن استيجاري براي اقشار كم‌درآمد، ساخت مسكن اجاره‌اي و مشاركتي را نيز در دستور كار قرار داده‌ايم.

وي افزود: همچنين زمينه براي سرمايه‌گذاري در بخش مسكن با برخورداري از فناوري نوين براي تسريع در ساخت و ساز در دستور كار قرار دارد و سرمايه‌گذاراني نيز براي فعاليت در اين بخش اعلام آمادگي كرده‌اند.

او فعاليت شركتهاي تعاوني مسكن، انبوه‌سازان و بخش خصوصي را از ديگر فعاليتها براي ساخت مسكن در اين استان مي‌داند.

وي گفت: بر اساس سرشماري سازمان مديريت و برنامه‌ريزي خراسان شمالي اين استان بدون پيش‌بيني صورت گرفته براي تشكيل استان با كمبود ‪ ۱۴‬هزار واحد مسكوني مواجه است كه نيمي از اين كمبود به شهر بجنورد اختصاص دارد.

او معتقد است با تشكيل استان ميزان تقاضاي مسكن افزايش يافته و جمعيت مهاجر نيز افزوده شده و اين كمبودها را نمايانتر كرده است.

وي ابراز اميدواري كرد تا با فعاليتهاي صورت گرفته براي ساخت مسكن خصوصي و دولتي، قيمت مسكن در شهر بجنورد و ساير نقاط استان به حالت تعادل برسد.

او افزود: قيمت فعلي مسكن در اين استان نسبت به قيمت برخي نقاط كشور چندان بالا نيست ليكن نسبت به شهرهاي مشابه، قيمت مسكن در شهر بجنورد بالاتر است.

استان خراسان شمالي داراي ‪ ۸۴۰‬هزار نفر جمعيت است كه ‪ ۲۱۰‬هزار نفر از آنان در شهر بجنورد مركز اين استان سكونت دارند.


مطالب مشابه :


استاندار جديد خراسان شمالي معرفي شد

بجنوردنیوز - استاندار جديد خراسان شمالي معرفي شد - اطلاع رسانی اخبار و تحلیل های استان




استاندار: دست مردم خراسان شمالي را مي بوسم

بجنورد1400 - استاندار: دست مردم خراسان شمالي را مي بوسم - تاربخ وادبیات - بجنورد1400




سجادی معاون سياسي استانداري خراسان شمالی شد

دلنوشته زیبا - سجادی معاون سياسي استانداري خراسان شمالی شد -




۶۰‬درصد جمعيت خراسان شمالي در روستاها زندگي مي‌كنند

م دير كل دفتر امور روستايي استانداري خراسان شمالي گفت: ‪ ۶۰‬درصد جمعيت اين استان در مراكز




اخبار بنیاد مسکن خراسان شمالی

مديركل دفترفني استانداري خراسان شمالي به همراه بخشداران فاروج از پروژه مسكن مهر شهر فاروج




دیوار ساحلی روستای برزل آباد+زیرگذر برزل آباد

حافظان محيط زيست( خراسان شمالي) - دیوار ساحلی روستای برزل آباد+زیرگذر برزل آباد - محیط زیست




استخدام 114 نفر در شهرداري‌هاي خراسان شمالي

مديركل دفتر شهري استانداري خراسان شمالي از استخدام 114 نفر نيروي جديد در شهرداري‌هاي اين




بازديد آقاي مهندس قليزاده از پروژه هاي عمراني در دست احداث شيروان

آقاي مهندس قليزاده معاون برنامه ريزي استانداري خراسان شمالي و هيأت همراه با اتفاق آقاي




2 خبر از ایرنا

تكريم ارباب رجوع در خراسان شمالي، از حرف تا عمل. طرح تكريم ارباب رجوع از چند سال گذشته با




برچسب :