«فقر فرهنگی» بزرگترین مشکل اجتماعی در چابهار است

طبق نظر سنجی سایت چهاربهاران، شهروندان چابهاری بزرگترین مشکل اجتماعی شهرستان چابهار را فقر فرهنگی ذکر کردند، نگاهی به این معضل اجتماعی در شهرستان چابهار می پردازیم.
فقر فرهنگی یک نوع پاره فرهنگ است که در گذر زمان وبراساس تاریخ، فرهنگ، مذهب و وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی شکل می گیردو خلاصه از آن وتغییر در سبک زندگی وفرهنگ یک جامعه بسیار سخت وزمان بر خواهد بود.
تنوع اقوام مختلف در چابهار و حضور فرهنگ هندو و پاکستانی آمیخته با فرهنگ افریقایی که ارمغان ورود برده ها به این شهرستان است چهره ای متفاوت از تنوع فرهنگها و آداب و رسوم را در این شهرستان پدید آورده است.
دور بودن این شهرستان از مرکز وفقدان راه های ارتباطی مناسب در گذشته عدم توجه دولتهادر زمانهای گذشته در ایجاد نهادهای فرهنگی و آموزشی در این خطه از میهن اسلامی از عوامل موثر در دور مانده و در حاشیه و بن بست بودن بندر چابهار است.
بلحاظ تاریخی شهرستان چابهار گسترش یافته بندر تاریخی طیس است و بخودی خود تاریخی ندارد و پس از حضور انگلیسیها در حدود ۱۵۰ سال قبل و ایجاد تلگراف خانه که به منظور رونق دریانوردی، تجارت و ایجاد ارتباط با هند، گواتر، چابهار، جاسک، بندر عباس تاسیس شده بود، باعث توسعه این بندر شده است.
شرایط بد زندگی در طول زمان سبب پائین آمدن سطح زندگی مردم بلحاظ اقتصادی ودر نتیجه دور ماندن از رشد وتوسعه پایدار شده است.
مشکل عمده این شهرستان را بی سوادی و کم سوادی، پراکندگی جمعیتی و جغرافیایی مناطق، کمبود دسترسی به امکانات و پایین بودن سطح بهداشت و آگاهی در رابطه با تنظیم خانواده اعلام کرد.
علی رغم همه این مشکلات نکته قابل توجه ضریب نفوذ بسیار بالای اینترنت و استفاده گسترده دیش و ماهواره در ای شهرستان می باشد .
منظره کپری که در ان از آخرین تکنولوژی تجهیزات ماهواره ای استفاده می شود به نوع خود دیدنی است .
پایه اولیه امر معاش مردم صیادی و مشاغل مرتبط با آن کشاورزی، دامداری و شغلهای کاذب است که رواج خرید و فروش مواد مخدر را هم به آن باید افزود، حمید حوت در این باره می گوید: منطقه کمب در حاشیه شهرستان چابهار مامن بسیار مناسبی برای فعالیتهای کاذب است و توزیع و فروش مواد مخدر یکی از معضلات آن منطقه است.
به نقل از ایوب بلوچ نویسنده وفعال فرهنگی از مهمترین دلایل فقر فرهنگی در بلوچستان را درگیری های داخلی بین طوایف ذکر می کند و می افزاید: یکی از علل عدم رشد و توسعه است که مردم را سرگرم آن ساخته است و اجازه فعالیت های دیگر را نمی دهد درگیری های داخلی بین طوایف است.
رشد بالای تحصیل در دانشگاه به لطف تحصیل بدون آزمون در سالهای اخیر باعث افزایش سطح تحصیلات جوانان در این شهرستان شده است.
ولی آیا تحصیل در دانشگاه هایی که اکثراً آن بومیان منطقه هستند و همانند دانشگاه های دولتی، تجربه نوعی برخورد فرهنگها که توسط دانشجویان از سایر نقاط کشور وارد می شود را ندارند تاثیری بر آداب و رسوم و فرهنگ خواهد گذاشت ؟!
حسینعلی میر استاد دانشگاه از نبود رشته های علوم انسانی از جمله روانشناسی و جامعه شناسی گله می کند ومی گوید: متاسفانه دانشجویان بومی معمولا فقط به فکر مدرک گرفتن هستند وسطح علمی دانشگاه های غیر دولتی و انتفاعی ضعیف است و طبعا در کنار عدم وجود رشته های علوم انسانی و رفتاری تاثیر زیادی در افزایش سطح سواد اجتماعی نخواهد گذاشت.
نگرانی عمده دیگری که در باب آموزش مورد بحث قرار گرفته توسعه این بندر بدون در نظر گرفتن شاخصه های آموزشی و فرهنگی آن است که مسئولین باید چاره ای برای آن بیاندیشند.


مطالب مشابه :


«فقر فرهنگی» بزرگترین مشکل اجتماعی در چابهار است

چابهار نت-وبلاگ مرجع چابهار - «فقر فرهنگی» بزرگترین مشکل اجتماعی در چابهار است - بهترین و




مفهوم فقر

علوم اجتماعي - مفهوم فقر - دانستنيهايي از علوم اجتماعي - علوم گلچین قالب وبلاگ. Download.




جملات زیبا فقر، جملات تاثیر گذار، جملات زیبا واقعت های تلخ زندگی، جملات ناراحت کننده

جملات زیبا فقر، جملات تاثیر گذار، جملات زیبا واقعت های تلخ زندگی طراح قالب وبلاگ




برچسب :