اورژانس های مامائی

اورژانس های مامائی

اکثر هیسترکتومی های اورژانس به دلیل خونریزی بعد از زایمان ناشی از آتونی رحم انجام می شوند اندیکاسیون های دیگر عبارتند از پارگی غیر قابل ترمیم رحم یاآبسه ی لگنی که به درمان طب پاسخ نمی دهد . ممکن است هیسترکتومی در موارد وجود پلاسنتا آکرتا ضرورت داشته باشد.

بیماری التهابی لگن

 بیماری التهابی لگن عموما با آنتی بیوتیک به خوبی درمان می شود .در بیماری مبتلا به PID نباید رحم ،لوله هاوتخمدان ها را خارج نمود، مگر اینکه بیمار به آنتی بیوتیک درمانی داخل وریدی پاسخ ندهد . اینکه آیا بیمار با جراحی محافظه کارانه ،تخلیه آبسه،یا برداشتن عضو درمان شود ،تصمیم گیری مهمی است که باید بسته به وضعیت بیمار صورت گیرد. بعضی از آبسه های لگنی را به صورت قابل دسترس بودن می توان از طریق درناژ پوستی با هدایت سونوگرافی یا CT اسکن تخلیه نمود. مداخله جراحی نیز در صورت وجود یافته های شکمی  حادهمراه با پریتونیت و علائم سپسیس در حضور آبسه لوله ای تخمدانی دچار پارگی ضرورت دارد . در بیمارانی که تمایل به باروری در آینده را دارند، باید آدنکسکتومی یک طرفه یا دو طرفه ی نسبی بدون هیسترکتومی را مد نظر قرار داد . در مواردی که آدنکسکتومی دو طرفه ضرورت دارد می توان رحم را جهت اهدای تخمک احتمالی و باروری آزمایشگاهی در محل خود باقی گذاشت .

آندومتریوز

روش های جراحی نگهدارنده و درمان های طبی عموماً در درمان آندومتریوز موفقیت آمیز می باشد. بنابراین آدنکسکتومی  با یا بدون هیسترکتومی باید تنها در بیمارانی انجام شود که به درمان جراحی محافظه کارانه (رزکسیون یا از بین برن ایمپلنت های آندومتریوزی ) یا درمان طبی پاسخ نمی دهد اکثر بیماران مبتلا به آندومتریوز نیازمند به هیسترکتومی مبتلا به درد لگنی شدید یا دیس منوره می باشند دیگر موارد نادرتر عبارتند از بیمارانی که تمایل به باروری در آینده ندارند و بیمارانی که مبتلا به آندومتریوز دیگر اعضای لگنی مانند رحم یا کولون  می باشند.

سرطان

متاستاز از نواحی غیر ژینکولوژیک ممکن است علائمی ایجاد نماید که نیاز به هیسترکتومی داشته باشند هیسترکتومی بعنوان عمل اولیه و هیسترکتومی همراه با سالپنگوائوفرکتومی دوطرفه باید در مورد بیماران مبتلا به کارسنیوم کولورکتال مد نظر قرار گیرد زیرا این بیماران در معرض ابتلا به دیگر سرطان های لگنی همزمان متاستازهای مخفی هستند .

تومورهای تخمدانی خوش خیم

تومورهای خوش خیم تخمدانی پایدار یا علامتدار نیاز به جراحی دارند واضح است که در صورت تمایل بیماران به حفظ باروری باید رحم را باقی گذاشت چنانچه باروری مد نظرنباشد یا بیمار در مرحله قبل یا بعد از یائسگی است باید تصمیم گرفته شود که آیا رحم خارج گردد یا نه. Gambone و همکاران وی 100 بیمار را که جهت درمان بیماری آدنکس تحت آدنکسکتومی به اضافه ی هیسترکتومی قرار گرفته بودندمورد بررسی قرار دادند وآنان را با گروهی از بیماران که در آنها آدنکسکتومی به اضافه هیسترکتومی(با همان اندیکاسون ها )انجام شده و احتمال خطر در آنان تنظیم شده بود (risk - matched)بررسی نمودند افزایش قابل توجهی در عوارض جراحی میزان تخمینی از دست رفتن خون و طول مدت اقامت در بیمارستان در موارد انجام هیسترکتومی وجود داشت .


مطالب مشابه :


عنوان خط مشی: تغذیه کامل وریدی

عنوان خط مشی: تغذیه کامل وریدی. هدف و محتوای خط مشی : آنتی بیوتیک




خط مشی شناسايي صحيح بيماران قبل ازانتقال خون

روش اجرای خط مشی: اخذ نمونه خون وریدی است در زمان اخذ نمونه خون آنتی بیوتیک




خط مشی تزریق دیگوکسین وریدی

خط مشی تزریق دیگوکسین وریدی روش اجرایی خط مشی : آنتی بیوتیک




عنوان خط مشی: نحوه تزریق خون وفراوردهای خونی

روش اجرایی خط مشی : که شامل اخذ نمونه خون وریدی آماده نمودن گیرنده خون آنتی بیوتیک




اورژانس های مامائی

مگر اینکه بیمار به آنتی بیوتیک درمانی داخل وریدی پاسخ خط مشی های آنتی بیوتیک




راههاي تزريق دارو در احياي قلبي- ريوي - مغزي

در ابتدا 1MEq/kg از محلول 5/7% یا 4/8% به‌صورت وریدی تجویز می‌شود آنتی‌دوت خط مشی ها + نوشته




راههاي تزريق دارو در احياي قلبي- ريوي - مغزي

%4 U/min به‌صورت انفوزیون وریدی یا داخل شریانی تجویز می‌شود. خط مشی ها + نوشته آنتی




برچسب :