روابط بین کارفرما و مشاور

¨      1.5 کارفرما

¡        شخصی حقوقی است که قرارداد را امضا می کند و انجام خدمات موضوع قرارداد را به مهندس مشاور واگذار می نماید.جانشینان قانونی و نمایندگان مجاز کارفرما،در حکم کارفرما هستند.

¨      1.6 مدیر طرح

¡        شخصیتی حقوقی است که تمام یا بخشی از اختیارهای قابل واگذاری کارفرما،با عنوان مدریت طرح،به وی واگذار می شود.

¨      1.7 مهندس مشاور

¡        طرف دیگر امضا کننده قرارداد است،که انجامخدمات موضوع قرارداد را تعهد

می کند.جانشینان قانونی و نمایندگان مجاز مهندس مشاور در حکم مهندس مشاور هستند.

¨      1.8 خدمات

¡        عبارت از فعالیت ها و اقدامهایی است که در اجرای موضوع قرارداد،از سوی مهندس مشاور تعهد شده است.

¨      1.9 مرحله،قسمت

¡        مرحله،بخش تفکیک شده ای از شرح خدمات است که تحت این عنوان،با مدت و حق الزحمه معین،در قرارداد مشخص شده است.

¨      1.10 مدارک و گزارشها

¡        متون،مستندات،نقشه ها،دستورالعملها،مشخصات فنی،کتابچه های محاسبات فنی،  بر آورد فنی ،قیمتها و نظایر آن هستند که در انجام خدمات موضوع قرارداد،برحسب مورد از سوی مهندس مشاور تهیه می شوند.

¨      1.11 برنامه زمانی کلی

¡        برنامه ای است که تاریخ شروع و خاتمه انجام بخشهای مختلف خدمات هر قسمت یا مرحله از قرارداد را بر حسب ماه نشان میدهد و در اسناد و مدارک قرارداد درج میشود.

¨      1.12 برنامه زمانی تفصیلی

¡        برنامه ای است که تاریخ شروع و خاتمه هر یک از فعالیتهای درج شده در شرح خدمات را به تفصیل و در چارچوب برنامه زمانی کلی در هر قسمت یا مرحله نشان میدهد.

¨      1.13 مدت اولیه

¡        مدت اولیه هر قسمت یا مرحله،مدت درج شده در ماده 3 موافقتنامه،برای آن قسمت یا مرحله است.

¨      1.14 متوسط حق الزحمه ماهیانه

¡        متوسط حق الزحمه ماهیانه هرقسمت یا مرحله ،عبارت از حاصل تقسیم برآورد اولیه حق الزحمه آن قسمت یا مرحله،برمدت اولیه مربوط است.

¨      1.15 روز،ماه،تاریخها،مفرد و جمع،عنوانها

¡        روز وماه بر اساس تقویم شمسی، و تاریخها طبق تقویم رسمی کشور است.

¡        هر جا که معنای عبارت ایجاب کند،کلمات مفرد معنای جمع و کلمات جمع مهنای مفرد دارند.

¡        اصطلاحاتی که در این ماده نیامده است،طبق قانون برنامه و بوجه و ضوابط آن تعریف می شود.

2. شروع و تنفیذ قرارداد

¨      2.1 قرارداد از تاریخ مبادله آن(ابلاغ از سوی کارفرما)نافذ است.

¨      2.2 شروع اولین قسمت یا مرحله،پس از ابلاغ قرارداد از سوی کارفرما و دریافت پیش پرداخت است و تاریخ شروع هر یک از قسمتهای و مراحل بعدی،از تاریخ ابلاغ انجام قسمت یا مرحله مربوط توسط کارفرماست.

¨      2.3 با تصویب مدارک و گزارشهای هر قسمت یا مرحله،در صورتی که کارفرما مصمم به انجام قسمت یا مرحله بعد باشد،ظرف مدت یکماه از تاریخ تصویب مدارک و گزارشها،انجام آن را به مهندسان مشاور ابلاغ میکند و یا مراتب انصراف خود را از ادامه قرارداد اعلام می نماید.در صورتی که مرحله بعدی خدمات مرحله ساخت و تحویل باشد،مدت یاد شده سه  ماه خواهد بود.

¨      در صورت عدم ابلاغ هر قسمت یا مرحله از کار توسط کارفرما،ظرف مهلتهای یاد شده،مهندس مشاور می تواند خاتمه قرارداد را طبق بند22-9-1   درخواست نماید.

3.حدود خدمات و تغییرات آن

¨      3.1 کارفرما می تواند حین انجان کار،خدمات مهندس مشاور را در حد متعارف و چارچوب موضوع قرارداد،با رعایت مفاد بند 3-2 ،تغییر،افزایش یا کاهش دهد.

¨      3.1.1 در صورتی که به کار بستن نظر کارفرما در حین انجام خدمات یا هرهنگام بررسی مدارک و گزارشهای مهندس مشاور،موجب تغییر در مصوبات قبلی و انجام خدمات اضافی شود مهندس مشاور موظف است با رعایت بند3-2 ،خدمات اضافی را انجام دهد.

¨      3.2 هرگاه طبق بندهای یادشده تغییراتی در حدود خدمات موضوع قرارداد ضرورت یابد،در هر مورد مهندس مشاور مدت و حق الزحمه انجام تغییرات را به کارفرما گزارش می کند.کرفرما،حداکثر ظرف مدت 10 روز با بررسی گزارش،در مورد مدت و حق الزحمه انجام تغییرات،با مهندس مشاور مذاکره و توافق میکنند.پس از توافق، کارفرما تغییرات راابلاغ میکند.

¨      3.3 خدمات مربوط به اصلاح مدارک و گزارشهای مهندس مشاور،که ناشی از نقص انجام خدمات موضوع قرارداد باشد،مشمول خدمات اضافی بندهای 3-1 و 3-2 نیست و هزینه آنها از سوی مهندس مشاور پرداخت میشود.

¨      3.4 در مواردی که انجام خدمات موضوع قرارداد،با طرح یا طرحهای دیگری ارتباط داشته باشد،مهندس مشاور موظف است اطلاعات و مدارک فنی آن را طبق برنامه ای که با مهندس مشاور و یا سازمانهای دیگر تنظیم می شود،از کارفرما دریافت کند و در انجام خدمات خود منظور نماید،تا بین کارهای مختلف طرحهای یاد شده،هماهنگی ایجاد شود.

4.برنامه زمانی انجام خدمات

¨      پس از ابلاغ قرارداد،در صورتی که در پیوست 4 مدتی تعیین نشده باشد،برنامه زمانی تفصیلی هر قسمت یا مرحله در چاچوب برنامه زمانی کلی،تا یک هشتم مدت آن قسمت یا مرحله،یا یک ماه،(هر کدام کمتر است)از سوی مهندس مشاور تهیه و برای کارفرما ارسال می شود.

¨      کارفرما تا پانزده روز پس از دریافت برنامه زمانی تفصیلی،نظر خود را درباره تصویب و یا اصلاح آن اعلام می کند.

5.پیشرفت کار

¨      مهندس مشاور،در پایان هر ماه و یا زمانهای تعیین شده در برنامه زمانی تفصیلی،گزارش پیشرفت خدمات موضوع قرارداد را در دو نسخه،به کارفرما تسلیم می کند.

¨      کارفرما تا ده روز ، نظر خود را نسبت به گزارش یاد شده اعلام می کند.در غیر این صورت،مفاد گزارش،تایید شده تلقی می گردد.

6.کارکنان مهندس مشاور

¨      همه کسانی که به منظور اجرای خدمات موضوع قرارداد،به صورت دائم یا موقت،به هزینه مهندس مشاور و برای او خدماتی را انجام می دهند ،کاکنان مهندس مشاور شناخته می شوند ومسئولیت عماکرد آنها در مورد خدمات موضوع قرارداد،به عهده مهندس مشاور است.

7.نمایندگان

¨      نمایندگان کارفرما

¡        کارفرما پس از مبادله قرارداد،نماینده یا نمایندگان خود را با تعیین حدود اختیارات،به مهندس مشاور معرفی می کند.

¡        پس از مبادله قرارداد،مشاورنماینده یا نمایندگان خود را با تعیین حدود اختیارات،به کارفرما معرفی می کند.

¡        مهندس مشاور موظف است در غیاب مهندس ناظر،جایگزین وی در کارگاه را به کارفرما و طرف های قرارداد معرفی کند.

9.استانداردها،معیارها،مقررات و دستورالعمل های فنی

¨      مهندس مشاور،موظف است در اجرای وظائف در چارچوب شرح خدمات،همه ابلاغها،دستورالعملها ،و اقدام های خود را در رابطه با پیمانکار یا سازنده یا دیگر طرفهای قرارداد ، با رعایت اسناد و مدارک قراردادی آنها و طبق ظوابط و دستور العمل های مربوط ،انجام دهد.

10.اقدامهای مهندس مشاور که نیاز به تایید کارفرما دارد

¨      هرکاه مهندس مشاور به هنگام انجام کار،برای تعیین نحوه ادامه کار،جلسه  هماهنگی را به منظور اخذ تصمیمهای راهبردی ضروری بداند،موظف است موضوع را طی گزارش توجیهی،برای کارفرما بفرستد.

¨      کارفرما تا پانزده روز از تاریخ دریافت گزارش

¨      در غیر اینصورت مشاور خود تصمیم می گیرد.

11.نحوه تسلیم و تصویب مدارک و گذارش ها

¨      مهندس مشاور ،مدارک و گزارشهای هر قسمت یا مرحله را در پایان مدت مربوط که در برنامه زمانی تفصیلی پیش بینی شده است،در دو نسخه به کار فرما تسلیم می کند.

¨      کارفرما پس از دریلفت ظرف مدت یکماه یا مدت پیش بینی شده در برنامه زمانی تفصیلی، آن را بررسی نظر خود را صریح در یک نوبت اعلام می کند.

12. تسهیلات بر عهده کارفرما

¨      کارفرما تدابیر و مساعدتهای لازم را برای تسهیل کار مهندس مشاور در مورد خدمات موضوع قرارداد،به ویژه در موارد زیر،بر اساس درخواست مهندس شماور فراهم می کند:

¨      12.1 در اختیار قرار دادن اطلاعات مربوط ،طبق مندرجات شرایط خصوصی و به صورت رایگان.

¨      12.2 مجوز وروود کارکنان مهندس مشاور به مناطق ممنوع،در رابطه با طرح.

¨      12.3 رویداد ورود و مجوز خروج و پروانه اقامت و مجوز کار کارکنان خارجی مورد نیاز و همچنیین ، اخذ گذرنامه و رویداد برای کارشناسان ایرانی.

¨      12.4 ارتباط و تشریک مساعی با وزارتخانه ها ،سازمانها وسایر موسسات.

¨      12.5 ترتیب امور مربوط به تهیه لوازم و وسایلی که تهیه و توزیع آن در انحصار دولت باشد.

¨      12.6ترتیب امور مربوط به تهیه ، ورود و ترخیص لوازم،وسایل،کتب،نشریات،نرم افزارها و اقلامی از این قبیل که تهیه آن در داخل کشور مقدور نباشد.

¨      12.7 تسهیلات ویژهای که طبق پیوست 5 قرارداد،باید توسط کارفرما در اختیار مهندس مشاور قرار گیرد.

13.خدمات جنبی

¨      خدمات جانبی مانند تهیه نقشه تپوگرافی،زمین شناسی و ... توسط مهندس مشاور،به هزینه و از سوی کارفرما انجام می شود.

14.تضمین حسن انجام کار

¨      برای حصول از حسن انجام کار 10% از هر پرداخت مهندس مشاور ،به عنوان تضمین حسن انجام کار،کسر و نزد کارفرما نگهداری می شود.

15.حق الزحمه

¨      حق الزحمه مهندس مشاور برای انجام خدمات قسمتها یا مراحل مختلف موضوع قرارداد،بر اساس ظوابط و دستورالعملهای مربوط طبق پیوست 3 تعیین شده است،از سوی کارفرما و با رعایت مفاد قرارداد،پرداخت می شود.

16.نحوه پرداخت حق الزحمه

¨      کارفرما موظف است ظرف مدت 15 روز پس از دریافت صورت حساب، آن را مورد بررسی قرار دهد و پس از کسر کسور قانونی و قراردادی،ضمن ارسال یک نسخه از صورت حساب تایید شده همراه با مستندات مربوط برای مهندس مشاور،حق الزحمه را پرداخت کند.

17.پیش پرداخت

¨      به در خواست مشاور ،کارفرما 20 % از مبلغ اولیه حق الزحمه هر مرحله از خدمات موضوع قرارداد را به عنوان پیش پرداخت،پس از ابلاغ همان مرحله،بدون کسر کسور قانونی در مقابل در سفته یا هر گونه تضمین دیگر،به مشاور پرداخت کند.

18.صورت حساب نهایی و تصفیه حساب

¨      صورت حساب نهایی خدمات هر قسمت یا مرحله مطالعاتی،پی از تصویب مدارک و گزارشهای آن و صورت حساب نهایی هر قسمت از خدمات مرحله ساخت،پس از پایان یافتن خدمات آن، از سوی مهندس مشاور تهیه و به منظور تایید برای کارفرما ارسال می شود.این صورت حساب شامل،حق الزحمه آن قسمت یا مرحله و مبالغی که بر اساس مواد قرارداد به آن اضافه یا کسر می شود،کسور قانونی،پرداختهای قبلی یا علی الحساب،حق الزحمه افزایش یا کاهش خدمات،هزینه های تطویل و تعلیق،خسارت ناشی از دعاوی رسیدگی و قطعی شده و نظایر آن است.صورتحساب نهایی که به ترتیب یاد شده تنظیم می شود،ظرف مدت پانزده روز از تاریخ دریافت بوسیله کارفرما رسیدگی و تایید می شود.

19.تغییرات مدت خدمات و حق الزحمه مربوط

¨      مدت قرارداد،در صورت پیش آمدن هر یک از موارد زیر،می تواند با پیشنهاد هر کدام از دو طرف تغییر یابد.در چنین مواردی،مهندس مشاور باید با توجه به مفاد ماده مربوط،تغییرات لازم در مدت و مبلغ حق لازحمه،بر اساس مبانی قرارداد و تاثیر آن روی خدمات انجام شده و برنامه ریزی،و نیزپیامدهای مالی آن را تعیین و طی گزارشی به کارفرما اعلام کند.کارفرما حداکثر پانزده روز پس از دریافت گزارش،نظر خود را اعلام خواهد کرد.نتایج طی صورت جلسه ای تنظیم ملاک عمل قرار می گیرد.

¨      تغییر مدت هر قسمت یا مرحله،بر اساس کنترل هایی که حین انجام کار صورت می گیرد،در پایان خدمات آن قسمت یا مرحله (یا در حالت فسخ یا خاتمه قرارداد در زمان بررسی)،مورد بررسی نهایی قرار گرفته و درباره کاهش یا تمدید مدت و میزان تاخیرهای مجاز و غیر مجاز،توافق به عمل می آید و نتیجه صورت مجلس می گردد.در صورت عدم توافق دو طرف در مورد تعیین میزان انواع تاخییرها ،موضوع بنا به در خواست هر یک از دو طرف،طبق ماده 24 رسیدگی می شود.

20.خسارت تاخیر

¨      1.20 بابت تاخیر غیر مجاز مهندس مشاور،خسارتی معادل حاصلضرب نسبت مدت تاخیر غیر مجاز به مدت قسمت یا مرحله مربوط در میزان حق الزحمه آن قسمت یا مرحله و حداکثر تا 20 درصد حق الزحمه مربوط،از مهندس مشاور دریافت می شود.

¨      2.20 بابت تاخییر مجاز مهندس مشاور،مبلغی معادل 50% متوسط حق الزحمه ماهیانه در مجموع ماهای اضافه شده،طبق بخشهای مربوط،به حق الزحمه اضافه می شود.حداکثر مدت برای پرداخت حق لازحمه تاخیر مجاز قرارداد برای مراحل مطالعاتی،نصف مدت قسمت یا مرحله مربوط و حداکثر شش ماه و برای مرحله ساخت و تحویل،تابع شرایط اجرای کار است.پس از سپری شدن این مدت و عدم ابلاغ تهلیق از سوی کارفرما،مهندس مشاور می تواند طبق بند 3.9.22 عمل کند.

21.تعلیق

¨      کارفرما می تواند با اعلام کتبی 10 روزه به مهندس مشاور در حین انجام خدمات هر قسمت یا مرحله،تمام یا بخشی از خدمات موضوع آن قسمت یا مرحله را،طی ابلاغیه ای که تاریخ شروع و خاتمه تعلیق در آن معین شده است،به حالت تعلیق در آورد.

22.خاتمه دادن به قرارداد

¨      کارفرما می تواند در هر زمان،به قرارداد خاتمه دهد.

¨      در هر مرحله که کارفرما قصد انجام خاتمه دادن به قرار داد را داشته باشد،موضوع را با تعیین مهلت 2 ماه ،به مهندس مشاور اعلام می کند.

¨      مهندس مشاور،پس از دریافت ابلاغ خاتمه قرارداد ،بی درنگ باید کار را متوقف کند و تا 15 روز ،گزارش وضیعت پیشرفت خدمات را تا ابلاغ خاتمه قرارداد ، تهیه وتسلیم کند.این گزارش باید حاوی وضیعت و میزان پیشرفت هر بخش از خدمات قسمت یا مرحله و نیز بخشهایی که تکمیل آنه به لحاظ منافع کار در مهلت دو ماهه یادشده ضروری و امکان پذیر است،همواره با تعیین میزان حق الزحمه آنها باشد.

23.فسخ قرارداد

¨      کارفرما می تواند در هر یک از موارد زیر بدون اخطار قبلی قرارداد را فسخ نموده و موضوع را به مهندس مشاور ابلاغ کند.

¨      اثبات شمول قانون منع مداخله کارکنان دولت بر مهندس مشاور در زمان عقد قرارداد یا طی مدت قرارداد.ب استثنای مفاد بخش اول بند 2.1.27

¨      عدم اطلاع به کارفرما در مورد 2.1.27

¨      انتقال قرارداد به شخص یا اشخاص ثالث ،بدون اجازه کارفرما

¨      ور شکستگی به تقصیر یا انحلال شرکت

¨      اثبات این مطلب که کهندس کشاور برای گرفتن کار یا اجرای کار به کار کنان کارفرما،دستمزد ، پاداش یا هدایایی داده، ا آنها ا واسطه های آنان را در منافع خود شریک کرده است.

26.مسولیت مهندس مشاور

¨      26.1 مهندس مشاور،در قبال کارفرما و برای ارائه خدمات پیش بینی شده در پیوست 1 و 2 مسئول است.

¨      26.2 تایید خدمات و یا تصویب مدرک و گزارشهای مطالعات،محاسبات و یا طرحهای مهندس مشاور از سوی کارفرما،از مسئولیت های مهندس مشاور در رعایت استاندارد ها و اصول علمی و فنی نمی کاهد،و در هر حال،مهندس مشاور مسئول  و جوابگوی کاستیهایی است که یه علت نقص کار او بعدها در کار مشاهده شود.

¨      26.3 مسئولیت مهندس مشاور در قبال واگذاری بخشی از خدمات به اشخاص ثالث،اعم از حقیقی یا حقوقی،که بر حسب ضرورت،مورد تایید کارفرما نیز قرارگرفته باشد،کماکان همان مسئولیتهای موضوع این قرارداد است و موافقت کارفرما نسبت به واگذاری قسمتی از خدمات،رافع هیچ یک از تعهدات و مسئولیتهای مهندس مشاور در برابر کارفرما،نخواهد بود.

28.حوادث قهری

¨      در موارد وقوع حوادث قهری و بروز شرایط اضطراری،مانند جنگ اعلام شده یا نشده،انقلابها و اعتصابهای عمومی،شیوع بیماریهای واگیردار،زلزله،سیل وطغیانهای غیرعادی،و...که ناشی از کار مهندس مشاور نباشد،به ترتیب زیر عمل خواهد شد:

¨      28.1 هر گاه بروز شرایط اضطراری،انجام قرارداد حاضر را برای یکی از دو طرف غیر ممکن سازد،می تواند پایان قرارداد را به طرف دیگر اعلام کند.

¨      28.2 هرگاه شرایط اضطراری گذرا باشد و ادامه قرارداد حاضر به طور موقت امکان پذیر نباشد،مطابق ماده تعلیق،عمل می شود.

29.انتقال به غیر

¨      29.1 مهندس مشاور، حق ندارد بدون کسب مجوز از کارفرما،موضوع این قرارداد را به شخص یا اشخاص حقوقی یا حقیقی دیگری منتقل یا واگذار کند،در صورت موافقت کارفرما با واگذاری قسمتی از کار به اشخاص ثالث،از مسئولیت و تعهدات مهندسان مشاور،به هیچ عنوان کاسته نمی شود.

¨      29.2 کارفرما می تواند تمام یا قسمتی از حقوق یا اختیارات خود را با رعایت مقررات به اشخاص تفویض کند.در این صورت ،انجام تعهدات کارفرما در رابطه با حقوق یا اختیارات تفویض شده،بر عهده آن شخص خواهد بود.

32.رعایت مقررات ایمنی

¨      مهندس مشاور،باید اطمینان یابد که کارکنانش خدمات را بطور ایمن و مطمئن انجام میدهند و ظوابط ایمنی را ، در تمام مراحل انجام خدمات رعایت می کنند.

33.کارآموزی

¨      کارفرما میتواند متناسب با حجم کاری،شماری مهندس و دانشجوی مرتبط با موضوع قرارداد را با هدف آموزش،از کارشناسان خود ویا دانشجمیان دانشگاه ها به مهندس مشاور معرفی کند ومهندس مشاور موظف به قبول و آموزش آنان است.

34.مالکیت اسناد

¨      تمام مدارک وگزارشها که به موجب قرارداد،توسط مهندس مشاور تهیه میشوند،از جمله نسخه اصلی،نور گذر یا رایانه ای ، همه متعلق به کار فرماست.

35. ابلاغ ها

¨      هر گونه اطلاعیه،دستورکار،اعلام نظر،ابلاغ تعلیق،ابلاغ پایان دادن قرارداد و موارد مشابه،تنها به صورت کتبی معتبر است.

¨      رسید دبیر خانه هر دو طرف و یا رسید پستی ،ملاک تسلیم گزارشها،مدارک و مکاتبات است.

36. زبان قرارداد

¨      زبان قرارداد فارسی است.در صورتی که مدارک قرارداد علاوه بر فارسی به زبانهای دیگری نیز تهیه شده باشد،متن فارسی معنبر است.


مطالب مشابه :


حدود خدمات و شرح وظایف مهندس مشاور

حدود خدمات و شرح وظایف مهندس مشاور دهند و حدود خدمات و شرح مشاور در طرح




روابط بین کارفرما و مشاور

روابط بین کارفرما و مشاور درج شده در شرح خدمات را به بعدی خدمات مرحله ساخت و




حدود خدمات و شرح وظایف مهندس مشاور

حدود خدمات و شرح وظایف مهندس مشاور 2- مهندس مشاور در طرح ذیصلاح و کارفرما در




ایین نامه های اجرایی قانون مناقصات دولتی

18ـ طرح و ساخت کارفرما در خرید خدمات مشاوره هزینه در شرح کار خدمات مشاور




ساخت و ساز و تولید ابنیه و ساختمان و ...

و شرح عملکرد و خدمات طرح های عمرانی و ساخت و توسط مشاور یا کارفرما در




آشنایی با مدیریت طرح (MC)در انجام پروژه‌های عمرانی

3- شرح وظایف و خدمات مدیریت تهیه طرح که کارفرما در صورت در مدیریت طرح و ساخت




ساخت و ساز و تولید ابنیه و ساختمان و ...

و شرح عملکرد و خدمات طرح های عمرانی و ساخت و توسط مشاور یا کارفرما در




ساخت و ساز و تولید ابنیه و ساختمان

و شرح عملکرد و خدمات طرح های عمرانی و ساخت و توسط مشاور یا کارفرما در




شرح وظایف مهندسان مشاور

می دهند و حدود خدمات و شرح وظایف مشاور در طرح ذیصلاح و کارفرما در




اصول پیمان و پیمانکاری

و شرح عملکرد و خدمات طرح های عمرانی و ساخت و توسط مشاور یا کارفرما در




برچسب :