قله اورست “الهه مادر جهان”
قله ای در رشته کوه های هیمالیا واقع در جنوب آسیا که به عنوان مرتفع ترین کوهستان جهان شناخته شده است. اورست در لبه ی فلات تبت، مرز نپال و منطقه ی خود مختار تبت چین قرار گرفته است.
اینجا دست کم به دو دلیل یکی از غیرعادی ترین مکان های جهان است؛ از یک سو، بلندترین نقطه هیمالیا رشته کوه عظیمی است که جلگه های داغ هندوستان را از فلات تبت جدا می کند، از سوی دیگر محیط زیبا و تماشایی این منطقه زیستگاه گونه های وسیعی از گیاهان و جانوران و همچنین گروه هایی قومی با فرهنگ های دیرین است.
اورست را تا سال 1856 به عنوان”قله ی شماره 15″ و بزرگترین کوه جهان با نامی که “سر جورج اورست” برای آن انتخاب کرده بود، می شناختند. این نامگذاری با انتشار یک آگهی رسمی از ارتفاع کوهستان ها و همچنین با بررسی های بزرگ مثلثاتی که در سال 1850 در 6 نقطه ی متفاوت این کوهستان انجام گرفت تا ارتفاع دقیق آن تعیین گردد، مطابقت داشت.
بیشتر مردم نپال، اورست را به عنوان “ساگارماتا” می شناسند، یعنی “پیشانی آسمان”. مردم شرپا در شمال نپال و تبتی ها، نام “کومولانگما” را برای آن به کار می برند، یعنی “الهه مادر جهان”
ارتفاع کوهستان اورست 8850 متر تعیین شده است. در میزان ارتفاع واقعی آن و این ادعا که بلندترین قله ی جهان می باشد، بحث های زیادی صورت گرفته است. اما در اوایل دهه 1990 دانشمندان ارزیابی های خود را در این باره کامل کردند و این موضوع را نیز به اثبات رساندند که، اورست مرتفع ترین کوه جهان محسوب می شود.
درحقیقت، اثر نیروهای زمین شناختی باعث می گردد تا هرساله چند میلی متر به ارتفاع این کوهستان افزوده شود. و شاید به همین دلیل و به جهت بررسی های دقیق تر است که سیستم موقعیت یاب جهانی “GPS” در ارتفاعات آن نصب نموده اند.
این رشته کوه زمانی ایجاد شد که مدتی حدود 30 تا 50 میلیون سال به درازا کشید تا صفحه ی قاره ای اوراسیا با صفحه ی هند برخورد کرد. در نتیجه ی این برخورد سنگ های آهکی دریای بزرگ تتیس به سمت بالا رانده شده و کمربند زرد رنگ ویژه ای را روی اورست تشکیل داد. زیر این سنگ های کم عمق دریایی، سنگ های شدیداً دگرگون شده ی گنایس مربوط به دوره ی پزکامبرین قرار دارند.
در اثر این برخورد لبه جنوبی قاره ی اوراسیا بالا آمد و رشته کوهی را به طول 2400 کیلومتر به وجود آورد که به “هیمالیا” یعنی سرزمین برف شهرت یافت.
اورست با یخچال های طبیعی وسیعی پوشیده شده است. این کوهستان از قله های هرمی شکلی برخوردار است که از سه سمت و سه لبه ی اصلی توسط یخچال ها فرسایش می یابد. فرسایش یخچالی از شمال، جنوب و غرب به طرف قله افزایش یافته و یخچال ها را از هم جدا می سازد. از طرف جنوب کوهستان و در جهت گردش عقربه های ساعت، یخچال های اصلی عبارتند از:
یخچال خومبو، که ابتدا به سمت جنوب غرب و سپس به طرف شمال شرق جریان می یابد.
یخچال رونگبوک غربی، در شمال غربی.
یخچال رونگبوک، در شمال.
یخچال رونگبوک شرقی، در شمال شرق.
یخچال کانگشونگ، در شرق
اقلیم
اقلیم اورست کاملاً طبیعی است. ژانویه سردترین ماه آن است. به طوری که دما از حداکثر میانگین 36- درجه سانتی گراد تا 60- درجه سانتی گراد افت می کند.
ژوئیه گرمترین ماه اورست محسوب می شود. چنان که دمای حداکثر میانگین 19- درجه سانتی گراد برای آن ثبت شده است. درجه حرارت در هیچ زمانی از سال به بالاتر از نقطه ی انجماد نمی رسد. در زمستان و بهار بادهای غالب غربی به سمت قله و اطراف آن می وزند. هوای کاملاً مرطوب از دامنه های جنوبی هیمالیا صعود کرده و به صورت ابر مثلث مانند سفیدی با رأس شرقی متراکم می گردد. این ابر پرچم مانند، نیز گاهی قادر است به صورت توفان هایی بالا آید. هنگامی که سرعت باد به 80 کیلومتر در ساعت رسید، زاویه ی راستی را با قله می سازد. زمانی که باد ضعیف باشد، به سمت بالا میل می کند، اما هنگامی که باد وضعیت قوی تری دارد به سمت پایین زاویه می سازد.
از ماه ژوئن تا سپتامبر تحت تأثیر موسمی های هند قرار دارد. یعنی دوره ای که باد و بارش از اقیانوس هند می وزد. معمولاً طی این مدت، توده ابرهای قوی و کولاک های شدیدی در جریان هستند.
از ماه نوامبر تا فوریه که فصل زمستان در جریان است، تندباد (رودباد)های جنوب غربی از شمال حرکت می کنند. در چنین وضعیتی است که قله محل وزش هاریکان هایی خواهد بود که سرعتی بیش از 285 کیلومتر در ساعت را دارا هستند. البته در بعضی اوقات نیز تندبادهایی در دوره های تابستانی که فصل وزش موسمی ها می باشد، امکان پذیر است.
هنگامی که چنین تندبادهایی می وزند، شن و ماسه، سنگ های کوچک و ریزی را با خود حمل می کنند. بعلاوه برف و یخی که ممکن است حمل گردد، باعث ضربه هایی می شود که برای کوهنوردان مشکلاتی را بوجود می آورد.
بیشترین بارش در فصل تابستان اتفاق می افتد، در حالی که فصل زمستان دوره های آرام این کوهستان به حساب می آید. به هر حال توفان های پیش بینی نشده مشکلاتی را برای گردشگران و کوهنوردانی که بدون اطلاعات دقیق در این مکان به سر می برند به همراه دارد و گاهی اوقات حدود 3 متر برف را در مسیر آنان بر زمین می نشاند.
موضوعات زیست محیطی اورست
شمار زیادی از کوهنوردان که ناحیه ی کوهستانی اورست و نپال را بازدید می کنند، در اقتصاد محلی این ناحیه سهیم هستند. اما ضربات زیست محیطی جبران ناپذیری را به این محل وارد می سازند. سوزاندن چوب برای تأمین سوخت، پخش زباله ها و فضولات انسانی، رها کردن ابزار و آلات کوهنوردی و آلودگی محیط کوهستان از جمله ی این عوامل به شمار می رود. اگر چه برخی از ابزار و وسایل کوهنوردی توسط ساکنین محلی بازیافت می شود و یا با فروش مجدد آن ها، برای خودشان استفاده می گردد، اما محاسبات نشان می دهد که بیش از 50 تن پلاستیک، شیشه، فلز در فاصله ی سال های 1953 و اواسط دهه ی 1990 در آن جا که به بزرگترین گورستان اتومبیل جهان معروف شده ، تخلیه شده است.
ریختن زباله ها در شکاف های یخی که در روی یخچال ها قرار دارند و معدود افرادی به آنجا می روند، کاری بسیار عادی و معمول است. حرکت و اعمال یخچالی باعث نابود شدن زباله هایی می شود که در این شکاف ها ریخته شده است. اگر چه مواد آلی در طبیعت عموماً به مصرف می رسد و یا نابود می گردد، اما در بخش های پایینی یخچال و رویه ی سطحی آنها زباله هایی دیده می شوند که پس از گذشت سال های دراز، تنها زیر و رو شده اند و از بین نرفته اند.
در کمپ هایی که در ارتفاعات بالاتر قرار دارند، شیشه هایی که اکسیژن آن به مصرف رسیده، در همه جا ریخته شده است.
تلاش های زیادی انجام شده است تا تأثیرات منفی زیست محیطی کوهستان اورست را کاهش دهند. دولت نپال بخشی از درآمد حاصل از کوهنوردی را برای تمیز کردن محیط کوهستان به کار می برد. و در سال 1967 دولت نپال با پیشنهادی از سوی “سر ادموند هیلاری” تصمیم گرفت پارک ملی “ساگارماتا” را به منظور حفاظت از منابع خاک، گیاهان و جانوران کوهستان اورست، تأسیس کند. در اواسط دهه 1990 وسعت این پارک 1240 کیلومتر مربع بود.
در حال حاضر قطع درختان جنگلی ممنوع اعلام شده است و گروه های کوهنوردی و پیاده روی، هنگام ورود به این پارک بایستی سوخت (نفت و گاز) خودشان را به همراه داشته باشند.
علاوه بر اورست، این پارک زیباترین و بلندترین قلل جهان را نیز شامل می شود؛ لوتسه (8501 متر)، چواویو (8153 متر)، نوپتسه (7855 متر)، پوموری شکوهمند (7651 متر) . همچنین: یخچال های عظیم و دریاچه ها و آبگیرهای متعدد.
تعدادی از گونه های نادر جانوری نیز در این پارک وجود دارند که حیاتشان در خطر است. ازجمله یوزپلنگ برفی اسرارآمیز، که در محیط طبیعی پارک به ندرت دیده می شود، اما پوست آن در مغازه های کاتماندو به فروش می رسد، بز کوهی (یاتار) هیمالایایی که شیب های کم و بیش عمودی را زیر پا می گذارد، آهوی کوچک مشکین که شکارچیان تامانگ در دامنه کوه آنها را به خاطر مشک شان شکار می کنند (چینی ها معتقدند که مشک خواص طبی دارد و تقویت کننده قوه باه است) که قیمت آن در بازار بین المللی بیش از میانگین درآمد سالانه یک روستایی نپالی است.
مطالب مشابه :
یخچال و فریزر الکترواستیل قیمت جدید
فروشگاه اینترنتی لوازم خانگي پاسارگاد - یخچال و فریزر الکترواستیل قیمت جدید - عضو رسمی
یخچال فریزر دوقلو 8 هیمالیا کره ای 8 کشو در حد نو فروشی زیر قیمت 212 50 220 قیمت کلا 500,0
یخچال فریزر دوقلو 8 هیمالیا کره ای 8 کشو. در حد نو فروشی زیر قیمت یخچال و فریزر دوقلو .
یخچال فیلور
قیمت تومان. یخچال فریزر فیلور دارای رده انرژی b است. مشتری محترم تمام این قیمت ها به هیمالیا
یخچال فریزر امرسان قیمت جدید 1393
فروشگاه اینترنتی لوازم خانگي پاسارگاد - یخچال فریزر امرسان قیمت جدید 1393 هیمالیا
لیست جدید قیمت اجاق گاز تاکنوگاز
مشتریان محترم تمام قیمت ها به روز است بنابراین نیاز نیست با فروشگاه هیمالیا یخچال و
قله اورست “الهه مادر جهان”
قله ای در رشته کوه های هیمالیا واقع در جنوب اورست با یخچال های که قیمت آن در بازار
فهرست کالاها و مارکهای لوازم خانگی موجود در اتحادیه
استثنائی و با قیمت بسیار مناسب با یخچال و فریزر و هیمالیا. ۷- انواع یخچال و
اجاق گاز آلتون "الباگاز" قیمت جدید
فروشگاه پاسارگاد فروش به قیمت عمده محصولات شرکت آلتون. عضو رسمی اتحادیه لوازم خانگی تهران
کولرآبی آبسال قیمت جدید
مدل ۶۰۰۰ قیمت هیمالیا یخچال و فریزر ساید
اجاق گاز رز گاز - لیست قیمت جدید 1393
مشتری محترم به علت تغییر قیمت تا اطلاع ثانوی اجاق گاز رز گاز به فروش هیمالیا یخچال و
برچسب :
قیمت یخچال هیمالیا