چگونگی حفاظت و ابطال سيم كارتها
معاون فني شركت ارتباطات سيار از نحوه حفاظت نرمافزاري و سخت افزاري از سيمكارتهاي موجود درشبكه، پيشگيري از كپي كردن سيمكارت، عوامل موثر بر كاهش طول عمر سيمكارت و رعايت استانداردهاي Gsm-A در سيمكارتهاي همراه اول را تشريح كرد.
سيدحسن رضوي در خصوص اينكه آيا در هفتههاي گذشته آمار مراجعه براي تعويض سيم كارتهاي سوخته همراه اول افزايش يافته، گفت: آمار فعلي همان روند هميشگي مراجعات است كه اضافه مراجعهاي ديده نميشود و آمارهاي ما تغييري در اين رابطه را نشان نميدهد.
وي در خصوص وجود شمارندهاي به نام " كانتر " در سيمكارتهاي همراه اول كه گفته ميشود پرشدن آن سبب غير قابل استفاده شدن سيمكارتهاي اين اپراتور ميشود، تصريح كرد: همراه اول از سال 73 سرويس دهي خود را آغاز كرده و در حال حاضر 15 سال از آغاز فعاليت اين اپراتور ميگذرد. منطقي است كه تكنولوژي 15 سال قبل با تكنولوژي امروز متفاوت باشد، هر روز نيز تكنولوژي تغيير ميكند و قطعا نيز بهترخواهد شد.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار افزود: به دليل اينكه سيم كارت يك وسيله شخصي ارتباطي است و بايد اطمينانهايي از اين وسيله وجود داشته باشد و نيز به دليل احتمال گم شدن يك سيم كارت و سوء استفاده از آن، سازمان GSM جهاني چندين متد كدينگ را پيش بيني كرد كه برخي از اين كدها در شبكه و تجهيزات مخابراتي و برخي ديگر نيز در سيم كارت استفاده ميشود.
رضوي در خصوص كدينگ روي سيم كارت توضيح داد: كدينگي كه روي سيم كارت استفاده ميشود در واقع همان كانتر است كه شركت ارتباطات سيار در زمان راهاندازي شبكه همراه اول، براي از بين بردن سوءاستفادههاي احتمالي در صورت گم شدن، بر روي سيم كارتها قرار داده است.
وي ادامه داد: در صورت گم شدن سيم كارت، به دليل وجود يك سري اطلاعات رمز شده بر روي سيم كارت استفاده از آن كار راحتي نخواهد بود و به دليل اينكه يابندگان سيم كارت نتوانند به راحتي از سيم كارت سوء استفاده كنند از كانتري كه در سيستم بود استفاده كرديم كه به خاطر رفاه حال مشتركين است.
وي تاكيد كرد: همراه اول با گذاشتن كانتر سعي كرده است امكان سوء استفاده از سيم كارتهاي مفقوده را به حداقل برساند.
رضوي افزود: ممكن است برخي اپراتورها از اين كانتر استفاده نكنند و اين امر به نوعي به نفع اپراتورها نيز است؛ زيرا تا زماني كه عمر كانتر تمام نشود يا به عبارتي كانتر expire نگردد هزينهاي نيز پرداخت نميكنند و در حال حاضر همراه اول براي هر كانتري كه تمام ميشود يك سيم كارت را به طور رايگان عوض ميكند و هزينه اين تعويض را نيز متقبل ميشود.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار خاطر نشان كرد: در اوايل زماني كه سيم كارتهاي همراه اول به مشتركين واگذار ميشد كانتر 40هزار بود و اين كانتر نيز براي حفاظت و جلوگيري از كپي شدن سيم كارتها و سوء استفادههاي احتمالي از سيمكارتهاي گم شده مشتركان گذاشته شده است.
وي در خصوص علت انتخاب اين رقم گفت: اعتقاد ما بر اين بود كه اگر كسي تصميم به باز كردن رمز سيم كارت داشته باشد، براي پيدا كردن كد صحيح بايد 65 هزار بار كدهاي مختلف را امتحان كند و در صورت پيدا كردن كد ميتوانست از سيم كارت كپي تهيه كند.
رضوي ادامه داد: با هر بار امتحان كد، يك كانتر ميافتد و زماني به كد ميرسد كه سيم كارت ميسوزد و در صورت سوختن سيم كارت بايد به مخابرات مراجعه كند و سيم كارت نيز تنها براي مالك عوض ميشود.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار افزود: كانتر 40 هزار به طور اتوماتيك حدود 13 الي 14سال قابل استفاده است و تقريبا از 4 سال پيش پر شدن كانتر سيم كارتها شروع شده و مشتركان براي تعويض سيم كارتها مراجعه ميكنند.
وي در خصوص اينكه ماهانه چه تعداد سيم كارت براي تعويض به علت پر شدن كانتر آورده ميشود گفت: در حال حاضر حدود 80 هزار سيم كارت در ماه براي تعويض آورده ميشود كه بدون اخذ هزينه تعويض ميگردد.
وي در خصوص اينكه آيا در حال حاضر نيز سيمكارتهاي همراه اول با كانتر واگذار ميشود، گفت: سيم كارتهاي همراه اول همچنان با كانتر واگذار مي شود زيرا نگران احتمال سوء استفاده از مشتركين هستيم.
رضوي در خصوص اينكه در حال حاضر كانتر سيم كارتهاي همراه اول چه عددي در نظر گرفته ميشود گفت: رقم كانتر ديگر 40 هزار نيست. رقم كانتر سيم كارتهايي كه اكنون واگذار ميشوند با ورود نرمافزارهاي بسيار پيشرفتهتر و دارا بودن تعداد كدهاي بيشتر، به رقم 200هزار رسيده به گونهاي كه مشتركان بتواند 13 تا 14 سال از سيم كارت خود استفاده كند.
رضوي در خصوص ديگر عوامل موثر بر ايجاد اشكال يا سوختن سيم كارت گفت: علاوه بر پر شدن كانتر عوامل ديگري نظير گوشي نامناسب، باطري نامناسب، ويروسي شدن گوشي، مرطوب بودن محيط گوشي، در آب افتادن، خارج كردن مداوم سيمكارت از گوشي و ... را در سوختن سيم كارت تاثير گذار است.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار تصريح كرد: استفاده از گوشي و باطري غير استاندارد يكي از عواملي است كه با انتقال ولتاژي غير از ولتاژ تعيين شده به سيم كارت باعث ايجاد مشكل در سيم كارت ميگردد.
وي ادامه داد: حتي در مواقعي ممكن است باطري نيز استاندارد باشد اما در لحظهاي تحت شرايطي گرما باعث شود ولتاژي اضافهتر به سيم كارت منتقل شود كه موجب سوختن سيم كارت ميشود.
وي در خصوص احتمال سوختن سيم كارت به علت ورود ويروس به گوشي گفت: در حال حاضر گوشيها داراي نرم افزارهاي زيادي هستند در حالي كه گوشي هاي قديمي چنين امكاناتي نداشتهاند و از امكان بلوتوث و اينترنت نيز برخوردار نبودهاند و اين احتمال نيز وجود دارد ويروس بخشي از نرمافزار يك سيم كارت را غير فعال يا اقدام به اضافه كردن كانتر سيم كارت به صورت مجازي نمايد كه هر چند احتمال اين موارد وجود دارد اما موردي است و قابل ملاحظه نيست.
وي همچنين مرطوب بودن محيط و شرايط فيزيكي قرار گرفتن گوشي را يكي ديگر از عوامل تاثيرگذار در سوختن سيم كارت عنوان كرد و گفت: گاهي انتقال رطوبت بدن و يا محيط به گوشي به دليل هادي بودن جريان آب باعث اتصال كوتاه شدن در سيم كارت ميشود و ممكن است ولتاژ را از يك pin به pin ديگر برساند و نهايتا باعث سوختن سيمكارت ميشود.
وي ادامه داد: يكي ديگر از اين عامل، در آب افتادن گوشي است؛زيرا در اين زمان باطري قطع نميشود و آب به سيمكارت ميرسد كه با ايجاد اتصال كوتاه سبب سوختن سيم كارت ميشود.
رضوي همچنين عوض كردن سيم كارت و جابهجايي و خارج كردن مداوم سيم كارت از گوشي را نيز از ديگر عوامل موثر در كوتاه شدن طول عمر سيم كارت دانست و افزود: ممكن است در هنگام خارج كردن و گذاشتن سيم كارت، با كج شدن pin هاي گوشي pinها از مسير خود منحرف شده و به نقاط حساسي از سيم كارت متصل شوند.
وي ادامه داد: پرز لباس نيز به مرور pin ها را كثيف ميكند و هنگام گذاشتن سيم كارت در گوشي، باعث پوشاندن سطح تماسها و در نتيجه عدم سرويسدهي سيم كارت ميشود.
رضوي خاطر نشان كرد: علت سوختن سيم كارت و عدم سرويسدهي آن در دفاتر امور مشتركين و تشخيص اين موضوع كه آيا پرشدن كانتر يا تغيير ولتاژ باعث از بين رفتن و يا غير فعال شدن بخشي از سيم كارت شده، قابل تشخيص است.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار در خصوص تعداد اين موارد گفت: اين موارد از 35 ميليون مشترك همراه اول رقم 10 الي 15 هزار در ماه را به خود اختصاص دادهاند و در مجموع تعداد اين موارد زياد نيست.
رضوي در خصوص استانداردهاي سيم كارت گفت: شركت مخابرات ايران و شركت ارتباطات سيار عضو سازمان Gsm-A است و اين سازمان براي تمام اپراتورهايي كه در سطح دنيا در حال استفاده سيستم GSM هستند استانداردهايي مانند استاندارد گوشي، سيم كارت، فركانس، تششع استاندارد تعريف كرده و در اختيار اپراتورها گذاشته است.
وي ادامه داد: هر اپراتور عضو اين سازمان ملزم به رعايت اين استانداردها است كه در همين راستا يك سري استاندارد در مورد سيم كارتها نيز به ما داده شده، كه ما خريد سيم كارتهاي خود را بر اساس اين استانداردها انجام ميدهيم.
رضوي خاطر نشان كرد: علاوه بر اينكه سفارشها و خريدها بر اساس استانداردها صورت ميگيرد، تستهاي لازم بر روي محموله سيم كارتها نيز به مرتب انجام ميشود.
به عبارتي در هر محموله تعدادي سيم كارت براي تست انتخاب و آنها را آزمايش ميكنيم كه گاهي انجام تمام تستهاي لازم يك ماه به طول ميانجامد و پس از انجام تستهاي لازم، سفارش را ميگيريم.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار تاكيد كرد: پس از اينكه سيم كارت وارد انبار شد، به مشتركين توزيع ميشود و قاعدتا بر اساس تعداد سيم كارتهاي معيوبي كه عودت داده ميشود و يا مشترك مراجعه ميكند، آمار داريم كه اين سيمكارتها توليد كدام شركت است.
وي تاكيد كرد: اگر درصد خرابيها از نرم استاندارد بيشتر شود كل محموله عودت و جريمهها را نيز اخذ ميكنيم. سيمكارتهاي توزيع شده بين مشتركين را نيز جايگزين ميكنيم.
رضوي در خصوص اينكه مشترك چگونه ميفهمد كه سيم كارت معيوب است، گفت: تشخيص معيوب بودن سيم كارت نياز به نرم افزارهاي خاصي دارد و امكان تشخيص و پي بردن به معيوب بودن سيم كارت براي مشترك وجود ندارد.
وي ادامه داد: مشترك زماني كه به هر دليلي نتواند سرويس بگيرد به دفاتر امور مشتركين مراجعه ميكند و در دفاتر با تست سيم كارت دليل عدم سرويسدهي سيم كارت مشخص ميشود كه در صورت پر بودن كانتر بدون هزينه، تعويض ميشود و در صورتي كه مشكل از گوشي مشترك باشد، هزينه تعويض سيم كارت نيز بر روي قبض گرفته شود.
وي تاكيد كرد: تشخيص هر نوع مشكل و عيب در سيم كارت در دفاتر امكانپذير است و اين موضوع تنها مربوط به پر شدن كانتر نيست.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار در خصوص اينكه با توجه به جوان بودن سيمكارتهاي 919آيا مسئله پر شدن كانتر به سيم كارتهاي 919 نيز مربوط ميشود، گفت: سيم كارتهاي 919 تازه واگذار شده و اين سيم كارتها شامل بحث پر شدن كانتر نميشود مگر اينكه تحت شرايطي و به صورت مجازي كانتر افزايش داده شده باشد.
معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار در خصوص اينكه بيشتر مراجعات مشتركين در ماه براي تعويض سيم كارت به چه علت است، گفت: بيشتر اين مراجعات براي صدور سيم كارت جديد به علت مفقودي است؛ زيرا سيم كارت وسيله كوچكي است كه عمدتا مشتركان پس از خارج كردن سيمكارت از گوشي محل آن را فراموش ميكنند.
وي همچنين در خصوص تعداد كل مراجعات براي صدور سيم كارت جديد گفت: در ماه 1.5 تا 2 ميليون سيم كارت در ماه تعويض ميشود.
مرجع: ایران اکونومیست
مطالب مشابه :
سامانههای اینترنتی و اینترانتی شركت مخابرات استان اصفهان (ویژه كارمندان)
پنل خدمات مشتركين سامانهي سرويسدهي به مشتركين براي دسترسي به سامانههای
سامانه سرويس دهيADSL شركت مخابرات پلوتون
سامانه سرويس دهيadsl شركت 2- سر برگ ورود به سامانه را سامانه سرويس دهي مشتركين
مصاحبه مدير عامل شركت مخابرات بمناسبت روز جهاني ارتباطات
به مشتركين سطح خدمات رساني به گوناگون سرويس دهي من جمله
اسپلیتر چیست ؟
خدمات وعيب يابي این دستگاه دارای سه پورت به شرح زیر سامانه سرويس دهي مشتركين
دانشگاه آزاد مريوان+دانلود
نگار با امکانات و خدمات متنوع به بازار سامانه مشاهده سرويس دهي به مشتركين
تفاوت کیلو بایت و کیلو بیت را در سرعت اینترنت بدانیم
خدمات وعيب يابي اينترنت adsl پس به کوچکی و بزرگی حرف b دقت سامانه سرويس دهي مشتركين adsl
ADSL چگونه کار می کند ؟
اگر سیم مسی تلفن معمولی را به در محل شرکت ارائه دهنده خدمات سامانه سرويس دهي مشتركين
همراه اول به نسل 3 و 4 ارتقا یافت
بهبود سرويس دهي و اندازي سامانه جامع خدمات، بسته مشتركين همراه اول به بيش
اینترنت پر سرعت ADSL چيست؟
خدمات وعيب از اینترنت پرسرعت به نسبت روشهایی مانند سامانه سرويس دهي مشتركين
چگونگی حفاظت و ابطال سيم كارتها
همراه اول از سال 73 سرويس دهي خود را شد، به مشتركين توزيع مي سامانه جامع خدمات
برچسب :
سامانه سرويس دهي به خدمات مشتركين