چهره های علمی وفرهنگی زرین شهر
چهره های علمی وفرهنگی زرین شهر
1- فخرالاطبّاء ریزی : فخرالاطبّاء حاج آقا فخر نادعلی بین سال های 1220 تا1240 در روستای ریز درخانواده ای صاحب کمال به دنیا می آید. در اصفهان در علوم دینی وسپس به طبابت به تحصیل وکسب علم ودانش می پردازد.در طبابت به کسب عنوان فخر الاطبّادراصفهان می گردد وطبیبی حاذق وچیره دست جهت خدمت به اهالی روستا به زادگاهش بر می گردد. او در محلی که در بین اهالی به نام حاج آقا فخر معروف است درمانگاهی عظیم می سازدوتاسال 1305 به طبابت در آن مشغول بوده به سبب چیره دستی بالا در امر طبابت ومداوای امراض سخت وصعب العلاج شهرت ایشان ، آوازه ی ساکنان نواحی دوردست می شود.هم اکنون از خانواده ی فخر الاطبای ریزی دکترحاج حسن افتخاری فرزند یحیی (حاج افتخار)در زرین شهر واصفهان وپروفسورهوشنگ رجایی ریزی از متخصصان برجسته ی قلب جهان وساکن آمریکا در کسوت پزشکی مشغول به خدمت هستند.
2- پروفسور عبدالرحیم رجایی ریزی: از دانشمندان برجسته ی جهان در رشته ی MRIفرزند حاج حسن ِحاج عبدالکریم ریزی در زرین شهر دیده به جهان گشود پس از اتمام تحصیلات مقدماتی ودبیرستان ،تحصیلات دانشگاهی خود را با اخذ مدرک لیسانس شیمی در سال 1355 از دانشگاه اصفهان شروع کرد .سپس در رشته ی شیمی فیزیکی مدرک دکترای خودرا دردانشگاه های آمریکا اخذ می کند وفعالیت های ممتاز علمی را بااحراز سمت های مختلف دانشگاهی ادامه می دهد وعلاوه برآن در سال های 1994تا1998 در سمت پژوهشکر فوق دکتری رادیولوژی نیزمشغول فعالیت می شود.ازفعالیت های علمی پروفسور رحیم رجایی در زمینه ی رزونانس مغناطیس در طب ،رادیولوژی آکادمیک ،تصویر برداری رزونانس مغناطیس ،سرطان شناسی وروان شناسی کاربردی را می توان نام برد. ارائه ی سخنرانی های علمی گوناگون در کنفرانس های علمی جهان از جمله آمریکا ،کانادا،آلمان،سوئد،انگلستان و...چهره ی بسیار خوبی ازاوبجای گذاشته است.در سال های اخیر به عنوان 1-سازمان دهنده ی اولین کنفرانس بین المللی تخصصی در زمینه ی تصویر برداری تنفسی 2-رئیس کمیته ی برگزاری کارگاه 2004 تصویر بردار از عملکرد ریه در بن 3- رئیس کمیته ی برگزاری اولین کارگاه بین المللی کربن 13هایپرپلاریزه وکاربری ان در تصویر برداری متابولیک4- رئیس کمیته ی برگزاری کارگاه 2006 بین المللی تصویر برداری فانکشنال از ریه و... توانسته است نقش بسیار شاخصی در عرصه های بین المللی ایفا کند.مقالات وتحقیقات ایشان درسطح بالایی درانجمن های علمی وکنگره ها و کنفرانس های بین المللی در سراسر دنیا مورد استفاده ی متخصصان قرار گرفته است.
از پروفسور رجایی کتابی در زمینه ی تصویر برداری به وسیله ی رزونانس مغناطیس چاپ ودر دسترس متخصصان این رشته قرارگرفته است. همچنین چنداختراع در زمینه ی 1- روش موازنه برای تصویر برداری با کیفیت بالا از ریه وپخش پسماند عملیاتی 2- تصویر برداری کوانتومی در انجمن ثبت اختراعات امریکا به ثبت رسیده است.به اقرار جوامع علمی داخل وخارج کشور چهره ی شاخص وفعالیت های ممتاز علمی پروفسور عبدالرحیم رجایی ایشان را در رده ی برجسته ترین دانشمندان جهان قرار داده است که نه تنها سند غرور وافتخار مردم زرین شهر بلکه مباهات وسرافرازی کشور عزیزمان در عرصه های بین المللی گردیده است.
3- دکتر هوشنگ رجایی ریزی: فرزند رضا رجایی از متخصصین وجراحان برجسته ی قلب در آمریکاست.
4- دکتر محمد مهدی پرورش ریزی :فرزند استاد علی پرورش در زرین شهر می باشد.رتبه های دانشگاهی استاد با اخذ درجه ی فوق تخصص جراحی زجاجیه وشبکیه شروع شد.تحقیقات وفعالیت های علمی استاد پرورش در زمینه ی چشم پزشکی و آثار ارزشمند او در کنفرانس های چشم پزشکی در داخل وخارج از کشور چهره ی شاخصی از این استاد در عرصه های بین المللی برجای گذاشته است.
5-دکتر منصور پرورش ریزی: فرزند استاد علی پرورش پس از اخذ دیپلم ریاضی فیزیک ، ابتدامدارک خوددررشته ی پزشکی عمومی وسپس رشته ی تخصصی جراحی مغز واعصاب را کسب کرد .پس ازآن موفق به گذراندن دوره های تکمیلی استریوتاکسی وجراحی فانکشنال از دانشگاه لندن گردید.ایشان همچنین در سال 1377دوره تکمیلی فلوشیپ جراحی استریوتاکتیک وفانکشنال را در دانشگاه وست ویرجینیای آمریکا گذراند.در سال 1381جهت گذراندن دوره ی فوق تخصصی جراحی عروق مغزعازم کانادا وبیمارستان تورنتووسترن گردید. دکتر پرورش با انجام اولین عمل های تخصصی خاص در کشور شامل جراحی پارکینسون به روش Bilateral STN-DBS در سال 1385 دیستونی به روش Bilateral GPI-DBS در سال 1387 و همچنین فعالیت های علمی تحقیقاتی ایشان وارائه ی مقالات در انجمن ها وکنگره ها ی داخلی وخارجی از خود آثار ماندگاری در عرصه ی پزشکی کشور بجای گذاشته است.
6- استاد دکتر خدامراد مرادیان: استاد دانشگاه متولد 1311 در رشته ی زبان وادبیات عربی در سال1336 در چهار چوب برنامه های تبادل فرهنگی با دانشگاههای خارجی عازم بغداد می شود.ایشان همزمان با اخذ لیسانس زبان و ادبیات عربی ازدانشگاه تهران موفق به اخذ درجه ی لیسانس ( B.A) وفوق لیسانس ( M.A) در همین رشته از دانشگاه بغداد می شود.شهرت وآوازه ی علمی استاد مرادیان در رشته ی زبان وادبیات عربی تا به آنجارسید که به دعوت بزرگترین مراکز دانشگاه های علمی عرب شامل دانشگاه اسکندریه، دنشگاه الازهر وعین شمس جهت تدریس عازم مصر می شود.پس از آن به ایران باز گشته ودر سال1375 با دعوت وزارت امور خارجه جهت تدریس زبان وادبیات پارسی به کشور یمن می رودودر انجا موفق به تأسیس گروه زبان وادبیات پارسی در دانش گاه های صنعا وعدن می گردد.استاد تا کنون رتبه های مختلف علمی ودانشگاهی را در دانشگاه های کشور داشته اند وکتب ومقالات زیادی ازایشان منتشر شده است.
7- استاد دکتریدالله نصیریان: متولد 1312 زرین شهر در13 سالگی وارد حوزه ی علمیه زرین شهر شد .تا سال 1336 دوره ی سطح را همراه با ادبیات عرب در آن حوزه هم زمان هم تحصیل وهم تدریس می کرد.در سال 1335 دکتر نصیریان با گذراندن آزمون وزارت فرهنگ موفق به اخذ تصدیق مدرسی کا در ان زمان معادل دیپلم بود گردید ودر ادامه وارد دوره ی سه ساله ی وعظ وتبلیغ شد وموفق به اخذ لیسانس این رشته گردید.در سال 1342کارشناسی ارشد زبان شناشی ( فقه اللغه ) را از دانشکده ادبیات دانشگاه تهران گرفت ودر سال 1348 با اخذ بورس از دانشگاه الهیات آنکارا وارد آن دانشکده شد ودکترای الهیات را از آنجا اخذ کرد. ایشان علاوه بر تدریس در دانشگاه ها وکسب رتبه های متعددو مصاحبه های متعددعلمی در رسانه های همگانی ؛ تألیفات ومقالات علمی وپژوهشی زیادی که اکثراًاز انتشارات دانشگاه تهران هستند ، جایگاه والایی را در عرصه ی علوم الهیات ومعارف اسلامی به خود اختصاص داده است.
8- استاد دکترعبدالرحیم پرورش : متولد 1325 زرین شهر در سال 1353 تحصیلات تکمیلی خود را با اخذ مدرک کار شناسی ارشد مهندسی بهسازی ( m.s.p.h ) از دانشگاه تهران شروع کردوبا اخذ مدرک دکترای رشته ی مهندسی بهداشت محیط در سال 1379 از دانشگاه اصفهان به اتمام رسانید.پست های اجرایی دانشگاهی استاد پرورش علاوه برتدریس در دانشگاه اصفهان با احراز سمت مسؤول آموزش پزشکی اصفهان از سال 1364 آغاز شد.ایشان علاوه بر احراز پست ها وسمت های گوناگون دانشگاهی درچندین دانشگاه وفعالیت در انجمن های علمی متعدد صاحب تحقیقات ومقالات علمی در مجلات خارجی وداخلی هستند.کتاب کود آلی کمپوست از انتشارات پرسش که در چند نوبت به چاپ رسیده از آثار ترجمه شده وماندگار این استاد است که در دسترس عموم قرار دارد.
9- استاد دکتر باقر توانگر: درسال 1323در زرین شهر به دنیا امد.در سال 1352 لیسانس خود را از دانشگاه علامه طباطبایی در رشته ی مشاوره وراهنمایی اخذ کرد. سپس تحصیلات تکمیلی خود را با اخذ فوق لیسانس مشاوره وراهنمایی از دانشگاه تربیت معلم در سال 1356 شروع کرد درسال 1359 با تأسیس دانشگاه کرمانشاه ریاست دانشگاه را به عهده گرفت ودر سال1377 دکترای خود در رشته ی علوم تربیتی وبرنامه ریزی را از دانشگاه شیراز اخذ نمود.استاد دکتر باقر توانگر علاوه برتدریس در دانشگاه ها با تألیف چند کتاب وهمچنین ترجمه ی چند کتاب، کارنامه ی درخشانی در عرصه ی علمی وفرهنگی از خود به جای گذاشته است.
10- استاد محمد سلیمیان ریزی : استاد زری بافی ایران وجهان متولد 1319 زرین شهر تحصیلات خود را از مکتب خانه ی ملا عبدالوهاب شروع کرد وتاسطح ششم ادامه داد.او پس از انجان خدمت سربازی در سال 1349 به استخدام وزارت فرهنگ و هنر بخش کارگاه های هنری قسمت کارگاه زری بافی در آمد. (زری یا زربفت یعنی پارچه ی بافته شده ای که پود های آن از طلا وتارهای آن ازابریشم خالص است .یکی از پود ها نخ گلابتن است که می تواند زرین یا سیمین باشد).دستان هنرمند این استاد تاکنون خالق هزاران اثر هنری وسنتی در سطح جهان گردیده است.بارزترین آثار این استاد هنرمندعبارتند از :
آیه ی تطهیر در سال 1377 که در حرم مطهر امام رضا(ع) نصب است.-آرم قدس مشهد در همان سال-آرم نمایشگاه قرآن درسال1382-آرم معراج پیامبردر سال 1384
استاد سلیمیان در سال 1376مفتخر به باز نشستگی از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی می شود .ایشان هم اکنون از سرآمد ترین اساتید انگشت شمار این هنر فراموش شده در سطح جهان است.
11- استاد علی پرورش :صنعتگر معروف ريز (زرينشهر) و سازنده پل فلزي معروف زرينشهر از چهرههاي ماندگار علمي و صنعتي منطقه لنجان بشمار ميآيد. وي در سال 1297 در ريز لنجان و در خانوادهاي مذهبي ـ صنعتي به دنيا آمد. پدر ايشان مرحوم استاد محمد رحيم آهنگر وجد ايشان نيز استاد نوروز آهنگر بودهاند و در بازار آهنگران اصفهان كه در آن دوران معتبرترين بازار توليد فلزات در كشور به شمار ميآمد همه ايشان را به استادي قبول داشتند
استاد علي پرورش تا سن 16 سالگي در خدمت پدر تمام فنون آهنگري قديم را ميآموزد. وي از سنين 7 سالگي نزد مكتب داران قديم قرآن و كتابهاي گلستان و قصاب الجيان را ميآموزد و در سال 1325 در حوزه علميه به آموزش تجويد و قرآن براي طلاب ميپردازد. ايشان در امر صنعت و فلز به مهارت ميرسد كه در سال 1332 با همكاري برادر خويش مرحوم استاد ابوالحسين افتخار ساخت قفل درب رواق مولا علي بن ابيطالب را مييابد.
استاد بيشتر به واسطه ساخت پل فلزي معروف زرينشهر در سراسر لنجان و حتي استان اصفهان به شهرت دست يافته است. استاد جلال الدين همايي در كتاب ارزشمند خود (تاريخ اصفهان) ضمن آنكه به شرح كاملي از معرفي و زندگي نامه استاد پرورش ميپردازد. در ذكر پل مذكور مينويسد: پلي كه استاد علي با كوره و چكش معمولي ساخته و مورد تحسين مهندسان خارجي واقع شده است، اين پل در سال 1337 بر روي رودخانه و در مجاورت پل جديد آزادگان احداث گريده است و توسط سرلشکر گرزن استاندار وقت اصفهان و در حضور هزار نفر از مردم منطقه افتتاح گرديد و به مدت چهل سال همچنان پا بر جاي و استوار مورد استفاده مردم قرار داشته تا اينكه در سال 1373 به دلايل نامعلوم منهدم شده و تلاش دلسوزان شهر در دست يابي به قطعات تخريب شده پل مذكور نيز راه به جايي نبرد و جز يادي از آن ديگر اثري برجاي نماند
استاد پرورش به جز پل معلق زرينشهر كه در پنج ماه ساخته شد، دو پل فلزي ديگر نيز بين كرچكان و سعيدآباد و نيز درچم عليشاه ساخته كه هنوز نيز مورد استفادهاند و نيز گلدستههاي آهني مساجد جامع زرينشهر و چمگردان هم از كارهاي آن مرحوم ميباشد. سرانجام ايشان در تيرماه سال 1364 بدرود حيات گفت و در گلستان زهرا(س) زرينشهر به خاك سپرده شد و بنا به وصيت آن مرحوم از ثلث مال ايشان طبقه اول دبستان سعدي زرينشهر به وسيله ورثه ساخته شد و در اختيار آموزش و پرورش قرار گرفت كه اكنون مورد استفاده است
اولین پل معلق کشور برروی زاینده رود زرین شهر به دست توانمند حاج علی پرورش
اکنون هیچ اثری از آن برجای نمانده است.
منبع: کتاب ریز نوشته ی مهندس حسین پارسا
مطالب مشابه :
استانداردهای مرتبط با مدیریت کیفیت (Standards of management quality)
تعاریف وراهنمایی انتخاب هر دانشگاههای ارائه دهنده رشته کارشناسی
چهره های علمی وفرهنگی زرین شهر
ارائه ی سخنرانی فرهنگی با دانشگاههای خارجی عازم در رشته ی مشاوره وراهنمایی
بررسي شخصيت و نظريه هاي عمده ي آن
شخصيت و مكاتب آن ارائه است كه نشان دهنده ی توانایی مشاوره وراهنمایی;
برچسب :
دانشگاههای ارائه دهنده کارشناسی مشاوره وراهنمایی