آموزش شوت زدن

شوت (shoot)

شوت نتیجه ی ضربه است و در این مبارزه از راه دور ، شوت زن و دروازه بان شرکت دارند . قبل از انجام شوت ضرورتا چند عامل را باید مورد توجه قرار دهیم :

دستورالعمل یک شوت مطلوب


ویژگی های لازم یک شوت به شرح زیر است :

مهارت در شلیک به درون دروازه از محل مورد نظر ، قدرت در بازی با هر دو پا و با سر ، داشتن سرعت برای تصاحب زودتر توپ ، انعطاف بدنی لازم برای بازی با سر ، تصمیم گیری ، جسارت در مواجهه با خطر ، خونسردی و عدم اضطراب در مقابله با حریف ، عکس العمل به موقع جهت انجام حرکت صحیح و بالاخره اعتماد به نفس
. انجام یک شوت حرکتی بی حساب و بدون قصد نیست . مهاجمین معمولا شوت می زنند بدون این که شوت آن ها خطری جدی ایجاد کند .
شوت انتخابی است که برای یک لحظه کار جمعی تیم را متوقف می کند .
پیشرفت
فوتبال
متاسفانه فراوانی شوت ها را کاهش داده است . اصولا فوتبالیست خوب ، شوت زنی خوب است که گاهی از مناطق نا مناسب نیز می تواند شوت بزند.
شوتی که از فاصله دور یا از
زاویه زمین شلیک شود ، ضریب موفقیتش کاهش می یابد . متناسب با جا گیری خود در زمین و به نسبت فضای آزادی که دارید به شوت خو د مسلط باشید و به سختی و خطرناک بودن آن توجه کنید .


مناطق و زوایای شوت( corner shoot)


اگر از فاصله بیش از 25 متر اقدام به شوت کنید ، در واقع خود را به مخاطره انداخته اید . توجه داشته باشید که این اقدام مخاطره آمیز مزیتی هم دارد و آن اصل غافلگیری است . هر قدر از دروازه دور هستید ، به همان نسبت قدرت شوت شما باید افزایش یابد . از فاصله بیش از 25 متر ، شما باید بیشتر از قدرت خود بهره بگیرید تا دقت خود . از این فاصله ، دروازه بان فرصت بیشتری برای آماده شدن خواهد داشت تا به طور موثر مانع گل شدن توپ شود . حرکت تهاجمی تیم را با اقدام به شوت بسیار دور خراب نکنید ، مگر اینکه شوت شما بسیار قدرتمند باشد ( یا لااقل بالاتر از حد متوسط باشد) .
همان قدر که در انجام شوت ارزیابی فاصله مهم است ، به همان نسبت شناخت کامل
مناطق شوت نیز اهمیت دارد . چنان چه در وسط زمین یا دور از آن قرار دارید ، خطر شوت شما کمابیش بستگی به نحوه شلیک ، دقت و قدرت دارد.

سه منطقه برای شوت


برای شوت سه منطقه وجود دارد که شلیک از این مناطق کم و بیش توصیه می شود :

منطقه موثر
در این منطقه ، شوت باید به بهترین وجه انجام شود . بازیکن باید از دقت و قدرت خود استفاده کند . کار تهاجمی تیم ها در این منطقه بر این اساس است که حتی الامکان خود را از یار گیری حریف آزاد کنند . در درجه اول ، فاصله میان دروازه بان و شوت زن است که به محض اقدام به شوت خطر ایجاد می کند .

منطقه مناسب
در این منطقه ، هنگامی که دفاع متزلزل است یا دروازه بان بد جا گیری کرده باشد ، اقدام به شوت ناگهانی کنید . اگر در منطقه موثر تراکم بازیکن وجود دارد ، منطقه مناسب به صورت خطرناک ترین منطقه شلیک در می آید ، زیرا به منطقه موثر بسیار نزدیک است .


منطقه نامناسب
در این منطقه زاویه شوت محدود است . بازیکن باید بسیار تکنیکی باشد که با مهارت خود بتواند نا برابری میان وضعیت خود و دروازه را جبران کند.


نتیجه:

در منطقه موثر مدافعین آزادی عمل مهاجمان را به حداقل می رسانند و آن ها را مجبور می کنند که در جای دیگری بازی کنند . در این منطقه ، مهاجمان مرتبا باید در حال حرکت باشند تا بتوانند خود را در بهترین موقعیت قرار دهند.
در منطقه موثر ، به منظور رهائی از یار گیری حریف هافبک های میانی زمین با
پیشروی خود جای مهاجمین را گرفته ، یا مدافعین از گوش های زمین این منطقه را دور می زنند . در این میان نقش بازیکنی که صاحب توپ است اهمیت دارد ، زیرا توجه دفاع را به خود جلب می کند .


قانون مناطق و زوایا


شوت ، آخرین حرکت فوتبال است . حرکاتی که قبل از شوت انجام می گیرند جهت مهیا کردن آن می باشند . چند سالی است که شوت در زمین غیر انحصاری شده است.
امروزه همه بازیکنان متناسب با موقعیت بازی باید شوت بزنند ( در منطقه موثر یا مناسب ) . در این لحظه مدافع ،
هافبک و مهاجم تنها حریفان دروازه بان هستند . فراوانی شوت غالبا نمایانگر برتری زمینی ، تکنیکی و تاکتیکی یک تیم است .

نکات مهم در آموزش شوت

  1. به تمام بازیکنان تیم فرصت دهید تادرمنطقه گلزنی اقدام به شوت به دروازه کرده و توانائی خود راآزمایش کنند.
  1. برای حفظ هیجان حاصل از موفقیت در شوت به سمت دروازه همواره آنها را تشویق کنید.
  1. به بازیکنان تیم آموزش دهید که به موقع و سریع شوت بزنند.هنگامی که دروازه بان در جایگیری مرتکب اشتباه شده و یا مدافعین در حال عقب نشینی و برگشت سریع به عقب هستند حتی با یک ضربه نوک پا نیز می توان توپ را وارد دروازه کرد. خم کردن پا برای انجام یک شوت محکم نیز احتیاج به زمان دارد.
  1. بازیکنان را مجبور کنید که مسئولیت اجرای شوت را هنگام تصاحب توپ به عهده بگیرند. برخی بازیکنان به خاطر ترس از شکست با وجود موقعیت مناسب برای شوت توپ را به همبازی خود پاس می دهند.
  1. به بازیکنان باید آموخت هنگامی که بازیکن دیگری در موقعیت بهتری برای شوت به دروازه قرار دارد توپ را به او پاس دهند.
  1. از موقعیت های آسیب پذیری دروازه بان آنها را آگاه کنید. دروازه بانی که از دروازه خارج و به جلو حرکت می کند ممکن است جایگیری مناسبی نداشته و قسمت زیادی از دروازه را بدون محافظت ترک کرده باشد.
  1. به بازیکنان تذکر دهید که همیشه شوت های خود را دنبال کنند آنها باید به دنبال فرصت های بادآورده نیز باشند.

    شوت سر ضرب یا نیمه سر ضرب


    شوت سر ضرب حرکتی تکنیکی است که تماشاچی را از جا بلند می کند . انجام شوت سر ضرب نمایانگر تکنیکی کامل است . شوت نیمه سر ضرب که به صورت غیر مستقیم انجام می گیرد ، به جز در بعضی موارد ، ماهیت تهاجمی آن در مقایسه با شوت سر ضرب کمتر است .

    شوت سر ضرب


    شوت سر ضرب ضربه مستقیم بازیکن به توپ بدون کمترین کنترل است . سطوح تماس مختلف نیز قدرت توپ را زیاد می کند . انجام آن نیاز به قرار دادن بدن در وضعیت مناسب دارد. شلیک سر ضرب به وسیله پا یا سر انجام می شود .

    شوت نیمه سر ضرب


    شوت نیمه سر ضرب با پا انجام می گیرد ( فقط با پا ) ، و درست بعد از تماس توپ با زمین ضربه زده می شود شوت نیمه سر ضرب حرکت تکنیکی غیر مستقیم است در حالی که شوت سر ضرب نوع مستقیم آن می باشد .
    چنانچه می خواهید توپ ارتفاع زیادی پیدا نکند ، بدن را جلوتر از
    توپ قرار دهید . شلیک نیمه سر ضرب دقیق تر از نوع سر ضرب آن است ، اما قدرت کمتری دارد، زیرا در تماس توپ به زمین تکیه گاه پیدا می کند . شلیک نیمه سر ضرب بدون وجود تعادل مطلوب میان بدن و ارزیابی صحیح مسیر توپ به هدف نمی رسد و دارای قدرت لازم نیست .


    کاربرد سطح تماس در شوت سرضرب و نیمه سر ضرب


    برای اینکه ضربه شما نهایت قدرت را داشته باشد ، از پا و از شوت سرضرب استفاده کنید . اما انجام این حرکت تکنیکی بسیار متنوع است .

    روی پا :


    این قسمت پا سرعت و قدرت توپ را زیاد می کند . روی پا سطحی سفت می باشد که به محض برخورد با توپ حرکت ناگهانی و مسیر مستقیم به توپ می دهد .

    درون پا :


    استفاده از درون پا نهایت دقت را داشته اما قدرتی ندارد(استفاده از آن خصوصا برای پاس های کوتاه است) . با استفاده از درون پا می توان به توپ ضربه زد یا مانع حرکت آن شد . برای انجام شوت سرضرب یا نیمه سر ضرب با این قسمت پا به نیروی زیادی احتیاج است . برای شوت های دور از آن استفاده نکنید .

    بیرون پا :


    شلیک با این قسمت پا حریف را غافلگیر می کند ، زیرا مسیر شلیک سر ضرب یا نیمه سر ضرب را عوض می کند . این نوع شلیک متناسب با وضعیت بدن و هدف مورد نظر دارای قدرت و دقت زیاد است .

    ران یا زانو :


    از این قسمت ها برای ضربه زدن به توپ استفاده نکنید . تنها در مواردی که ارزیابی غلط از مسیر توپ دارید ، یا برای مقابله با حریفی که مانع انجام شوت شما است ، از این قسمت ها استفاده کنید .

    سر :


    از پیشانی برای انجام پاس کوتاه برای یار خودی ، یا ضربه های نزدیک به دروازه که با حرکت بدن یا بدون آن همراه است ، استفاده کنید.

    انواع شوت های سر ضرب


    شوت سر ضرب بلند


    از مقابل :


    سطوح تماس آن روی پا یا بیرون پا است .
    پای تکیه گاه قبل از آن که برای
    جهش به جلو سفت و سخت شود ، خم می شود . پای ضربه زننده در این لحظه عقب قرار می گیرد ( با این پا باید به توپ ضربه بزنید ) . مچ پا را در هنگام انجام ضربه ثابت نگه دارید . در این حرکت دستها نقش بسیار مهمی ایفا می کنند ، زیرا تعادل بدن را برقرار می کنند . زمانی که پای ضربه زننده حرکت کشیده خود را انجام می دهد و به سمت دست مخالف بالا می رود ، دستها به حالت فلش راهنما در می آیند.


    از پشت :


    بازیکن بدن خود را کاملا عقب می کشد و با حرکتی کشیده توپ را می زند . سپس دستها ، که تعادل را برقرار می کنند ، و نیز نوک پا بتدریج خود را به بدن نزدیک می کنند . این حرکت برای دور کردن توپ از دروازه خودی مفید است . در این حرکت بیشتر به حسن اجرای آن بپردازید تا استفاده از قدرت .

    ازپهلو :


    در این حالت فقط از روی پا استفاده کنید . هدف از این حرکت انجام شوت سر ضرب با استفاده از چرخش بدن و پای ضربه زننده است . پای تکیه گاه به سمت مورد نظر ، و پای ضربه زننده در عقب و دور از آن قرار گرفته و حرکتی چرخشی انجام می دهد. حرکت خود رابا عجله انجام ندهید . این حرکت را همیشه به صورت کشیده انجام دهید . چنانچه توپ از سمت راست می آید ، پای ضربه زننده باید پای راست باشد ، و بالعکس .
    شوت سر ضرب از پهلو برای فرستادن توپ به طور مورب به فواصل دور ،
    سانتر توپ ، شوت دور و غیره مفید است . حرکت چرخشی قدرت وارده به توپ را افزایش می دهد ، زیرا که خیز می گیرد .


    شوت سر ضرب کوتاه


    از مقابل :


    حرکت آن مانند شوت سر ضرب بلند است ، اما کشش پای تکیه گاه کمتر می باشد . گستردگی این حرکت کم است ، بنابراین پای ضربه زننده سرعت بیشتری می گیرد و به محض برخورد با توپ از حرکت باز می ایستد.
    سطوح تماس آن مانند شوت سر ضرب بلند است که درون پا نیز به آنها اضافه می شود .



    از پهلو:


    این حرکت با روی پا انجام می گیرد . پای تکیه گاه را فورا به سمتی قرار دهید که می خواهید توپ را بفرستید . پای تکیه گاه را درست قبل از تماس توپ با پای دیگر خم کرده ، بدن را کمی پائین بیاورید و دستها را کاملا باز کنید . سپس فورا پای ضربه زننده را برای زدن توپ به جلو ببرید . دستها همیشه به چرخش بدن کمک می کنند . چنانچه توپ از سمت راست می آید ، پای ضربه زننده پای راست است ، وبالعکس .
    در شوت های سر ضرب کوتاه از پهلو ، بعضی بازیکنان از پای مخالف استفاده نمی کنند ، بنابراین آنها حرکت چرخشی انجام نمی دهند . این حرکت خصوصا مورد استفاده
    فوتبالیست هائی قرار می گیرد که با یک پا ضربه می زنند .


    از پشت :


    وقتی توپ هوائی به بازیکن می رسد و این توپ بین او و دروازه در حرکت است ، او باید خود را به عقب کشیده و پای ضربه زننده را به طرف توپ هدایت کند ، به طوری که نوک پا به سمت بدن قرار بگیرد . دقت این حرکت بیشتر از قدرت آن است . بازیکنان خوب قبل از تصاحب توپ و هنگام فرود آن به زمین از این حرکت استفاده می کنند . شوت های سر ضرب و نیمه سر ضرب به حرکت جمعی تیم سرعت می دهند . آنها آهنگ کند بازی را عوض کرده و یک سلسله حرکاتی را به وجود می آورند که حریف را غافلگیر می کند . اما توجه داشته باشید که این حرکت به تکنیکی عالی نیاز دارد ، خصوصا زمانی که دروازه را هدف می گیرید . شما نباید در برابر توپ معطل بمانید . شوت های سر ضرب و نیمه سر ضرب حرکات تکنیکی هستند که بازیکن برای انجام آن باید از قبل تصمیم بگیرد . در این لحظه ، وضعیت بدن ، پای تکیه گاه و پای ضربه زننده متناسب با نوع شوت سر ضرب در موفقیت این حرکت تعیین کننده می باشند.
    موارد استفاده کلی از شوت های سر ضرب : انجام
    پاس بین دو یا سه بازیکن ، انحراف مسیر توپ ( استفاده فراوان دارد ) ، پاس کوتاه به عقب ، تداوم کار تیمی بدون کاهش سرعت توپ ، سرعت دادن به بازی با بیشتر به حرکت در آوردن توپ ، شوت .


مطالب مشابه :


آموزش شوت زدن

آموزش شوت زدن. شوت شوت ، آخرین حرکت فوتبال است . نکات مهم در آموزش شوت .




آموزش شوت زدن در بسکتبال

آموزش شوت زدن در بسکتبال حرکتها در شوت یک دست ایستاده آموزش فوتبال.




آموزش شوت فوتبال ppt

در این پاورپوینت طرزصحیح شوت زدن به روش ساده بیان شده است و دانش آموزان و معلمان تربیت بدنی




آموزش شوت زدن در بسکتبال

شوت زدن در بسکتبال (سطح:متوسط) آیا من در محدوده شوت زنی خودم قرار آموزش فوتبال. آموزش




فیلم آموزش شوت

فیلم آموزش شوت آزمون شاتل ران در فوتبال آیا طناب زدن موجب افزایش قد می




شوت زدن

شوت زدن در هنگام بازی فوتبال بسیاری از مواقع با یک بازی فشرده بسته و درگیرانه از جانب حریف




ضربه به توپ

آموزش فوتبال. که چگونه شوت های بلند ادامه دهید.در هنگام ضربه زدن کمی به عقب




آموزش دریبل زدن در بسکتبال

آموزش فوتبال. آموزش آموزش شوت زدن در




اموزش دریبل

فوتبال 2012 - اموزش دریبل قاعده دریبل در فوتبال محدود نیست . شوت کاذب:




قواعد ضربه زدن به توپ در فوتبال

قواعد ضربه زدن به توپ در فوتبال ضربه زدن به توپ (شوت) در فوتبال آموزش فوتبال, شوت,




برچسب :