نحوه ی بازی با نوزاد تا شش ماهگی
بازی کردن از نیازهای مهم و اساسی کودکان است ، بنابراین یکی از وظایف والدین ، هم بازی شدن با کودک می باشد. امام علی علیه السلام می فرمایند: هر کس کودک دارد ، باید خود را تا حدّ طفولیت پایین آورد ( و با زبان کودکانه ) با او بازی و تفریح کند.
وقتی والدین با کودک خود به بازی و شوخی می پردازند ، به او این امکان را می دهند که با خیال راحت بازی کند ، زیرا بعضی از کودکان ممکن است به علت ترس از مسخره شدن توسط دوستانشان ، تمایلی به بازی نداشته باشند.
شرکت والدین در بازی کودک به او اطمینان می دهد که بازیش معتبر و مورد حمایت است. هنگامی که شخص بزرگسالی در بازی مورد علاقه ی کودک شریک می شود ، بیش از پیش کودک را به بازی علاقمند می کند.
ساده ترین بازی در این سن، تماس های رو در رو و چشم در چشم با کودک است.
در دو هفته اول ، کودک می تواند شما را مشاهده کند ، ولی ممکن است تصویرتان را کمی تار ببیند اما در حدود دو هفتگی متوجه می شوید که نوزاد مدت بیشتری به شما خیره می شود. کودکان در ماه های اول ، توجه دیداری خود را بیشتر به تصاویری که دارای رنگ های متضاد است معطوف می کنند ؛ مانند چهره ی انسان ها. بنابراین بازیِ تماس رو در رو با کودک را در فاصله سی تا ۴۵ سانتی متری تمرین کنید.چهرۀ خود را مدام جلوی دیدگان او تغییر دهید و با خنده برایش شکلک در آورید. این رفتار یک بازی شیرین برای کودکتان خواهد بود
بازی های دیداری به کودک شما کمک می کند تا چهره ی شما را بشناسد.
با کودکتان حرف بزنید و اشعار آموزنده و زیبا را برایش بازگو کنید. کودک از این کار لذت می برد ، البته باید هنگام خوندن اشعار دقت کنید و ببینید که کودکتان چه نوع تُن صدایی را می پسندد و همان را تکرار نمایید. اگر بتوانید خودتان مخصوص فرزندتان اشعار کوتاهی را بسرایید و برایش زمزمه کنید ، تأثیر بهتری را مشاهده می کنید. در روایت آمده که حضرت زهرا سلام الله علیها در دوران شیرخوارگی امام حسن علیه السلام با ایشان بازی می کردند و در آن حال ، با زبان شیرین مادرانه اشعاری با این مضمون را برایشان زمزمه می کرده اند: « ای حسن ! شبیه پدرت باش. قید و بند را از دور حق کنار بزن و خدایی را که صاحب نعمت هاست ، پرستش کن و با کینه توزان دوستی نکن. »
لذا خواندن اشعار آموزنده و سالم (خصوصاً از طرف مادر ) یک بازی جذاب برای کودک در این سنین است.
روش بازی با کودک سه تا شش ماهه
بیشتر والدین در می یابند که با شروع سه ماهگی ، بازی با کودک آسان تر می شود ، زیرا در این سن ، کودک می تواند کارهای بیشتری را انجام دهد. همچنین متوجه می شوید که کار و فعالیت های کودک در این مرحله هدفدارتر می شود. کودک در حدود سه ماهگی از بازی کردن با دستهایش لذت می برد. در این سن ، نوزاد شما عاشق بازی کردن با ریش و سبیل ، موها و عینک ، صورت و گوشهایتان می شود ، لذا به کارهایی که بیانگر اشتیاق او برای بازی با شماست ، توجه کنید و تا زمانی که کارهای او خطری را برایش به دنبال ندارد ، از بازی های این چنینی او ناراحت نشوید و مانع او نشوید.مثلاً بعضی پدرها وقتی می بینند کودکشان در این سن با موها یا گوشهایشان و ... بازی می کند ، از این کار جلوگیری می کنند و دست او را پس می زنند. این کار بچه را ناراحت می کند و باعث می شود او از بازی اش لذت نبرد.
انشاءالله در پست فردا روش بازی با کودکان شش ماهه تا ۱۸ ماهه را برایتان ذکر خواهم کرد.
مطالب مشابه :
نحوه ی بازی با نوزاد تا شش ماهگی
روانشناسی خانواده - نحوه ی بازی با نوزاد تا شش ماهگی روش بازی با کودک سه تا شش ماهه.
رشد کودک از تولد تا شش ماهگی(1)
وقتی با نوزاد پنج ماهه ی خود بازی مخفی کردن پوست نوزاد در دو سه هفته ی اول معمولا خشک
گریه نوزاد
تا سه ماهگی، گرسنگی اولین دلیل فریادها و گریه های نوزاد می باشد، ولی در سه ماهه نخست دو دلیل
دور سر نوزاد دو ماهه
بهار نازم سه همه دور سرت رو ۳۸.۵ اندازه گرفتن به این نتیجه رسیدم که دور سر نوزاد دو ماهه
سه ماهه اول بارداري : (هفته اول تا هفته دوازدهم)
آموزشي - سه ماهه اول بارداري : (هفته اول تا هفته دوازدهم) - دانستنی های پرستاری - آموزشي
شیردادن به نوزاد در طول شب
برای این که شیر دادن هنگام شب راحت و عملی باشد، مادر نوزاد را ماهه اول سه تا چهار ماهگی
دل درد نوزادان و 40 روش برای درمان آن
3- در حین گریه های نوزاد یک نفس عمیق بکشید و پسر چهار ماهه دارم که مثل برادرش که توی
برچسب :
نوزاد سه ماهه