خاطراتی از شهید علم، دکتر مجید شهریاری

03729637322330169102.jpg

دکتر صالحی وزیر امور خارجی دولت دهم و استاد شهید شهریاری تعریف می کند: "یکی از مسئولین نظام می گفت رهبر انقلاب از من پرسیدند: ایشان چه جور آدمی بود؟ گفتم: اگر به ایشان در علم هسته ای کشور نمره صد بدهیم، به بهترین نفر بعد از ایشان به زحمت می توانیم پنجاه بدهیم. دیگران هم هستند اما نمره صد لزوما برای دانش نیست. بحث تربیت دانشجو هم هست. بعضی اساتید در انگلیس و آمریکا درس خوانده اند. خیلی هم باسوادند، خیلی هم باهوشند، ولی دانشجو زیاد تربیت نمی کنند. به دلایل مختلف: حوصله ندارند، دانشجو طرفشان نمی رود و ... هر استادی را که من در عرصه هسته ای دیده ام، در تعریفی که آن مسئول نظام از دکتر شهریاری کرده بود می گنجد."

متن بالا، بخشی از کتاب "شهید علم" خاطرات دانشمند شهید دکتر مجید شهریاری است. شهید شهریاری را قبل از شهادتش عده ای خیلی خوب می شناختند. عده ای خیلی خوب می دانستند غنی سازی 20 درصدی اورانیوم و بسیاری از پیشرفت های علمی ایران در علوم هسته ای مدیون تلاش های او است و اگر نباشد از سرعت این پیشرفت ها کاسته خواهد شد. این دسته که طیف گسترده ای هستند از نخست وزیر اسرائیل و سیا و موساد، تا موتور سوار مزدوری که بمب را به بدنه خودروی شهید شهریاری چسباند.

همان ها که گفتند ترور شهید شهریاری اقدامی غیر جنگی برای توقف پیشرفت ایران بوده است. همان هایی که پس از شنیدن خبر ترور شهریاری نفس راحتی کشیدند. دست دیگری هم بودند که وقتی خبر شهادت شهید شهریاری را شنیدند نفس در سینه هایشان حبس شد و در سینه ماند تا بغضشان بترکد و همراه یا سیل اشک جاری شود. اینها هم شهریاری را خوب می شناختند. کتاب "شهید علم" روایتی است از دسته دوم که برای دسته سوم نقل شده و توسط حسین مروتی گردآوری و بوسیله دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شده است.

کتاب "شهید علم" حجمی کم ولی دریایی است عمیق از زندگی سراسر نورانی دانشمند شهید دکتر شهریاری که توسط همسر، فرزندان، دوستان، همکاران و شاگردان شهید روایت شده است که در ذیل به گوشه ای از این خاطرات اشاره می کنیم:

*ارادت شهید شهریاری به ائمه

در مورد ارادت شهید شهریاری به اهل بیت علیهم السلام، یکی از شاگردان شهید نقل می کند:" در هر مناسبت مذهبی، به خصوص شهادت ها، اول کلاس پنج دقیقه صحبت می کرد. خیلی هم قشنگ صحبت می کرد. طوری که دلمان می خواست آن پنج دقیقه تا آخر کلاس ادامه پیدا کند. وقتی سر کلاس درباره اهل بیت صحبت می کرد، تا دم گریه کردن می رفت. بعد برمی گشت به حالت اولیه و درس را شروع می کرد." حاج غلام، یکی از کارمندان دانشگاه شهید بهشتی نقل می کند: " می گفت در هر قضیه ای گیر کردیددو رکعت نماز بخوانید و تقدیم کنید به یکی از ائمه. مطمئن باشید که کارتان راه می افتد. اعتقاد خاصی به این دو رکعت نماز داشت."

حاج غلام در جایی دیگر تعریف می کند: "نبت به ائمه خیلی تعصب داشت. در تزئینات اینجا کمک می کرد. حتی وفات حضرت عبدالعظیم حسنی مشکی می پوشید. می گفتیم دکتر امروز دیگر چه اتفاقی افتاده، می گفت وفات است. تقویم مذهبی ما شده بود دکتر شهریاری." در ادامه می گفت: "ایام محرم خیلی فعال بود. می گفت یاد محرم را زمین نگذاریم. کاری کرد که ما تبلیغاتمان را گسترده کنیم. می گفت کتیبه بخریم و بنر بزنیم برای محرم. دانشجوها می گفتند که اینها جایش اینجا نیست، جایش جای دیگر است. دکتر می گفت اتفاقا جایش همین جا است. باید این دانشگاه را با اهل بیت ضمانت کنیم. باید اینها به در و دیوار اینجا بخورد تا دانشجویان بدانند که بهای اصلی آنها ائمه و این راه است.

همسر شهید تعریف می کند: "یک دست خط را اخیرا لای یکی از کتاب های دکتر پیدا کردم. یک کتاب هسته ای هزار صفحه ای است. نمی دانم در چه حالی بوده اند حتی نمی دانم این تاریخ های دسامبر و ژوئن که کنار آن نوشته شده اند چی هست. ایشان عادت به ثبت تاریخ میلادی نداشت. نمی دانم این تاریخ ها با این اشعاری که روبرویش هست متناسب است یا اینکه برگه ای بوده که قبلا این تاریخ ها رویش بوده است. دکتر در کنار آن مقامات علمی، این طوری گهگداری با خودش خلوت می کرد. نوشته است: «امکان سفر حج 50 درصد است اما حج دیگری اینجاست. امیدوارم در ورک شاپ فرج صاحبمان را از خدا بخواهید. تهران امن است با وجود قدم های شما روی آن»ورک شاپ های ما همش هسته ای بوده است."

*شهید شهریاری و گره گشایی از کار مردم

یکی از شاگردان شهید می گفت: "آن موقع که دکتر شهریاری مدیر تحصیلات تکمیلی بود در شرایطی بودیم که نیاز داشتیم حتما کار کنیم. رفتیم به ایشان گفتیم ما شرایط خوبی از لحاظ مالی نداریم. اگر می شود یک طوری برای ما لیست کلاس ها را بنویسید که ما بتوانیم کار هم بکنیم. چند روزی درگیر این ماجرا بود. من در دوره کارشناسی ندیده بودم یک چنین چیزی را که یک مدیر گروه یا حتی یک استاد معمولی بیاید و برای دانشجو وقت بگذارد و این طور بدود برای اینکه ساعت کلاس را طوری تنظیم کند که دانشجو بتواند کار هم بکند."

شاگرد شهید شهریاری در مورد تاکید ایشان در امر ازدواج تعریف می کند: "همیشه به دانشجوها می گفت بچه ها ازدواج کنید. وقتی خانم مناسبی را می دید می گفت: این خانم خیلی مناسب است. با خانواده و با ایمان است. دو تا از بچه ها که بعد از شهادت دکتر ازدواج کردند واسطه ازدواج شان دکتر بود. به خودم می گفت ریش هایت دارد سفید می شود بهتر است بروی و ازدواج بکنی. من می گفتم که دکتر سخت است. می گفت: نه. ببین من چطور ازدواج کردم و الان چه زندگی خوبی دارم."

مجید شهریاری برای اینکه یک دانشجو بخاطر مشروط شدن از دانشگاه اخراج نشود، وساطت وی را می کند. تعریف می کنند یکی از بچه های دانشکده که به دلایلی نتوانسته بود دو سه ترم به دانشکده بیاید، در آستانه اخراج بود. دانشگاه خیلی به سختی به ایشان اجازه بازگشت می داد. دکتر شهریاری آنقدر کار وی را پیگیری کرد که موافقت کردند برگردد به شرط اینکه نمرات ترمش خوب شود. او هم بخاطر دکتر خوب درس خواند. در جلسه دفاع از تزش، پدر و مادر او برای دکتر گل آورده بودند. واقعا دکتر مسبب آن مدرک بود. با اینکه استاد راهنمایش یکی دیگر بود، ولی روزی که دفاع می کردند، برای دکتر گل آوردند.

*اهتمام شهید به کار علمی

دکتر شهریاری به گفته غالب دانشجویان، امتحانات سختی می گرفت. دانشجویی می گفت: " سوال های امتحانی استاد آنقدر سخت بود که خودش می دانست از روی هیچ کتابی نمی شود نوشت. در کلاس را می بست و می رفت بیرون. می دانست که نمی توانیم از روی چیزی بنویسیم."

در چند خاطره می خوانیم بارها شده بود بخاطر بین التعطیلین، دانشجویان از دکتر می خواستند کلاس را تعطیل کند اما همیشه با مخالفت استاد روبرو می شدند. در جایی دیگر شاگردان شهید شهریاری از تمرینات و مسائل سختی که ایشان به آنها می داد تعریف می کنند و در مقابل، استاد همیشه علت سختگیری را عمیق شدن و خوب یاد گرفتن شاگردان می دانست.

دکتر صالحی وزیر امور خارجی دولت دهم و استاد شهید شهریاری تعریف می کند: "یکی از مسئولین نظام می گفت رهبر انقلاب از من پرسیدند: ایشان چه جور آدمی بود؟ گفتم: اگر به ایشان در علم هسته ای کشور نمره صد بدهیم، به بهترین نفر بعد از ایشان به زحمت می توانیم پنجاه بدهیم. دیگران هم هستند اما نمره صد لزوما برای دانش نیست. بحث تربیت دانشجو هم هست. بعضی اساتید در انگلیس و آمریکا درس خوانده اند. خیلی هم باسوادند، خیلی هم باهوشند، ولی دانشجو زیاد تربیت نمی کنند. به دلایل مختلف: حوصله ندارند، دانشجو طرفشان نمی رود و ... هر استادی را که من در عرصه هسته ای دیده ام، در تعریفی که آن مسئول نظام از دکتر شهریاری کرده بود می گنجد."


مطالب مشابه :


گلچین متخصص های کودکان و نوزادان شرق تهران- تهرانپارس

اطبای خوب رو قرار میدم؛ دکتر محمد دکتر حسین محبی. تهرانپارس بین در سایر وبلاگ و




متخصص زنان و زایمان خوب در کرج

متخصص زنان و زایمان خوب در دکتر خوبی هست .دو بیمارستان کسری و قائم هم عمل می کند.




آدرس و تلفن پزشكان متخصص نوار عصب و عضله

دکتر بیژن فروغ زنان در بارداري و تنگي كانال نخاع یک اتفاق بد و یک واکنش خوب.




فیزیوتراپی قلب

تهرانپارس خوب در تهران،فیزیوتراپی چیست،فیزیوتراپی قلهک،فیزیوتراپی دکتر




فیزیوتراپی سالمندان

فيزيوتراپی در تهرانپارس از باورهايشخصي اوست خوب است بدانيم ظرفيت‌هاي




خاطراتی از شهید علم، دکتر مجید شهریاری

دکتر در کنار آن مقامات او هم بخاطر دکتر خوب درس خواند. در جلسه دفاع از • لطمه زنان




فیزیوتراپی ام اس

فيزيوتراپی در منزل تهرانپارس بود با حفظ موقعیت فیزیکی خوب در طول مسیری به




در مجالس مذهبی زنان دقیقا چه می گذرد ؟!

در مجالس مذهبی زنان دقیقا حتی صدای خوب. ها که در محله تهرانپارس می نشیند، می




251 مراکز تصویر برداری

رادیولوژی دکتر در قسمت آرشیو سمت چپمه رفتم پیش متخصص زنان سنوگرافی دادم در کمال




برچسب :