آشنایی با تراکتور
تراکتور به تنهایی به عنوان یک موتور محسوب می شود چرا که فقط یک منبع تامین قدرت است و به تنهایی قادر به انجام کاری نیست. در تراکتور قدرت تبدیل به گشتاور می شود که با استفاده از آن می توان نیروی لازم برای انجام کار های مختلف از جمله حمل گاو آهن در زمین های کشاورزی راتهیه نمود.
تراکتور دارای اجزا و ویژگی هایی است از جمله:
1- کلاچ: کلاچ تراکتور دو مرحله ای است که مرحله ی اول آن برای تعویض کردن دنده های چه دنده ه ی سبک و سنگین و چه دنده های حرکتی از مرحله اول کلاچ استفاده می شود . در مرحله دوم کلاچ برای آزاد کردن اهرمی که متصل به محور تواندهی است استفاده می گردد.
2- پدال گاز + گاز دستی : از پدال گاز برای حرکت و گاز دادن در حرکت تراکتور استفاده می گردد و از گاز دستی که تقریبا در سمت راست فرمان تراکتور تعبیه شده است برای حرکت با سرعت ثابت استفاده می گردد.
3- پدال های ترمز: تراکتور دارای دو پدال ترمز چپ و راست می باشد گه ترمز سمت چپ چرخ های سمتت چپ را قفل نموده و ترمز سمت راست چرخ سمت راست را قفل می نماید در حالت عادی باید از ضامنی که ترمز های چپ و راست را به یکدیگر متصل می کند استفاده شود و دو پدال ترمز را به یکدیگر متصل نمود قبل از سوار شدن باید از متصل بودن دو ترمز به یکدیگر اطمینان حاصل نمود. و فقط در شرایط خاص همچون دور در جا از حالت استقلال ترمز ها استفاده می نمائیم.
4- ترمز دستی : تراکتور علاوه بر تزمرهایی که با پدال توسط پا کنترل می شوند دارای ترمز دستی متصل به ترمز هایی پایی نیز می باشد.
5- اهرم های دنده: تراکتور دارای دو اهرم دنده می باشد که یکی از آن ها کوتاهتر می باشد و برای سبک و سنگین کردن دنده استفاده می باشد که درای سه حالت L,S.H می باشد. ویک اهرم دنده بلند تر که برای حرکت استفاده می گردد که دارای 4 دنده به اضاقه دنده عقب می باشد که برای عوض کردن دنده ها از مرحله اول کلاچ استفاده می شود.
6- گاو آهن(نمونه ای از اتصال سه نقطه): که از طریق اتصال سه نقطه به تراکتور متصل می شود که دارای یک بازو وسط برای اتصال به همراه دو بازوی جانبی بود به این نوع اتصالات ، اتصال سه نقطه ، سوار شونده،و یا سیستم هیدرولیک گفته می شود لازم به ذکر است چنینی وسایلی بدون چرخ حامل باشند.
7- اتصال مال بندی: از این نوع اتصال که وسایلی همچون تریلر به آن متصل می شود چنین وسایلی دارای چرخ حامل می باشند و محور مال بندی آن ها به قسمت مال بند تراکتور متصل می گردد. برای جدا کردن اتصالات مل بند بازوی وسط را باز می نمائیم.
8- اگر اتصالی سه نقطه بود و همچنین دارای چرخ حامل اتصال نیمه سوار شونده نامیده می شود.
نکته: برای بلند کردن اتصال سه نقطه از اهرم هیدرولیک که در سمت راست تراکتور تعبیه شده است استفاده می نمائیم.
9- محور PTO یا محور تواندهی: که برای استفاده از نیروی تراکتور به صورت جدا گانه مورد استفاده قرار می گیرد از مهمترین کارآیی های این محور استفاده از نیروی کار در جای تراکتور می باشد. برای استفاده از محور تواندهی از اهرم تنظیم کننده آن که دارای سه حالت:
جلو: چرخ گرد که بایدحتماً چرخ ها حرکت کند. که هم تراکتور و هم محور حرکت می کند.
وسط:خلاص
عقب: موتور گرد که برای کار در جا همچ.ن ژنراتور برق یا آب استفاده می گردد. فقط محور حرکت می کند.
برای استفاده از این اهرم باید پدال کلاچ تا ته گرفته شود.
10-ROPS یا گارد: که برای محافظت از راننده مورد استفاده قرار مس گیرد.
11- گاو آهن بشقابی: که توسط اتصال سه نقطه به تراکتور متصل می گردد.همچنین دستگاه جوی و پشته ساز نیز از همین طریق به تراکتور متصل می گردد.
12- بذر پاش یا کود پاش: این وسیله نیز توسط اتصال سه نقطه به تراکتور متصل می گردد که علاوه برا سه بازویی که برای اتصال استفاده می شود دارای یک میل گاردان است که به محور تواندهی متصل می گردد .
نکته: محور PTO یا محور تواندهی دارای دونوع :
6 شیاره و 21 شیاره می باشد.
نکته: تریلر توسط شلنگی در جلوی آن تعبیه شده به تراکتور متصل و برای استفاده از جک هیدرولیکی سودمند می باشد. این شلنگ به خروجی هیدرولیکی که تقریباً زیز صندلی تعبیه شده متصل می شود.
13- قفل دیفرانیل: که از این قفل در مواق ضروری برای مختل کردن کار دیفرانسیل استفاده می شود.
14- تلمبه ای که برای پمپ کردن گازوئیل به درون موتور در شرایطی که برای مدتی از تراکتور استفاده نشده مورد استفاده قرار می گیرد.
منبع: unkeshavarzi.blogfa.com
مطالب مشابه :
کشاورزی ارگانیک
دانشگاه آزاد دزفول - کشاورزی ارگانیک - دانشجويان ورودي 1391 كارشناسي ارشد رشته زراعت
یادواره شهدای جاودالاثر شهرستان دزفول
بچه های دانشکده سما - دزفول - یادواره شهدای جاودالاثر شهرستان دزفول - سمایی بود هرکه ساعی بود
ادوات کشاورزی (سری سوم)
گیاهپزشکان دانشگاه دزفول - ادوات کشاورزی (سری سوم) - plant protection - گیاهپزشکان دانشگاه دزفول
همایش منطقه ای علوم و مهندسی کامپیوتر
بچه های دانشکده سما - دزفول - همایش منطقه ای علوم و مهندسی کامپیوتر - سمایی بود هرکه ساعی بود
اعلام زمانبندی انتخاب واحد نیم سال اول تحصیلی 92-93 دانشگاه آزاد دزفول
خبرگزاري انجمن هاي علمي دانشگاه دزفول - اعلام زمانبندی انتخاب واحد نیم سال اول تحصیلی 92-93
روش تكثير غير جنسي گياهان
دانشگاه آزاد دزفول - روش تكثير غير جنسي گياهان - دانشجويان ورودي 1391 كارشناسي ارشد رشته زراعت
آفات جالیز و سبزی
گیاهپزشکان دانشگاه دزفول - آفات جالیز و سبزی - plant protection - گیاهپزشکان دانشگاه دزفول
آشنایی با تراکتور
گیاهپزشکان دانشگاه دزفول - آشنایی با تراکتور - plant protection - گیاهپزشکان دانشگاه دزفول
برچسب :
دانشگاه دزفول