معجزه خون بندناف
معجزه خون بندناف
خون بندناف يك منبع باارزش و غني از سلولهاي بنيادي، بلوكهاي ساختماني خون و سيستم ايمني است كه امروزه والدين زيادي در سراسر دنيا به كمك بانكهاي خون، آن را به عنوان پشتوانه سلامت فرزندان خود در آينده حفظ و نگهداري ميكنند.خون بندناف كه به عنوان خون جفتي شناخته شده است، خوني است كه در جنين در حال تكوين داخل رحم جريان دارد و مشخص شده است كه سلولهاي بنيادي موجود در آن در بازسازي و ترميم بافتهاي مختلف بدن به دنبال آسيب و جراحت موثر بوده و ميتوانند به درون بافتهاي آسيبديدهاي كه بخش عمده سلولهاي آنها از بين رفته است، پيوند زده شوند و به ترميم و رفع نقص در آن بافت بپردازند. سلول بنيادي
سلول بنيادي يك سلول با توانايي ايجاد سلول اعضاي مختلف بدن از جمله سلولهاي خوني، قلبي، عصبي، غضروفي و ساير سلولهاست كه در طول دوره رشد جنيني پرورش يافته و به سلولهاي بالغ و خاصي تبديل ميشود.
در حال حاضر سلولهاي بنيادي براي درمان يا بهبود بيش از 70 نوع بيماري از جمله اختلالات خوني چون تالاسمي، نقص سيستم ايمني، انواع سرطانها (بويژه سرطان خون)، بيماريهاي ژنتيكي، ضايعات مغزي، كبدي، عصبي، ديابت، آلزايمر، ام اس و... موثر است و اين در حالي است كه با ذخيرهسازي خون بندناف و سلولهاي بنيادي علاوه بر قطع وابستگي كشور به خارج ميتوان بسياري از هزينههاي درماني را نيز كاهش داده و شرايط درمان كاملتري را براي بيماران فراهم آورد.
ذخيرهسازي
تا چند سال پيش بندناف و جفت بعد از زايمان بهعنوان يك زباله بيولوژيكي دور انداخته ميشد در صورتي كه امروزه طي يك فرآيند غير تهاجمي و بدون درد و بلافاصله بعد از زايمان، مقداري خون موجود در بندناف و جفت ـ كه نبايد كمتر از 30 ميليليتر باشد ـ در عرض چند دقيقه توسط خونگيرهاي آموزش ديده بانك خون جمعآوري و به كيسههاي خون منتقل ميشود.
خونگيري به روش داخل رحمي كه در آن احتمال لخته شدن خون، پارگي جفت و تداخل خون مادر و نوزاد كمتر است نيز براي جمعآوري خون بندناف به كار ميرود. از آنجا كه فرصت ذخيرهسازي و نگهداري خون بندناف نوزاد براي والدين محدود است، بهتر است زوجين در اواخر ماه هشتم بارداري يا اوايل ماه نهم براي انجام مراحل اوليه خونگيري به بانكهاي خون بندناف مراجعه كنند.
كاربرد
هرچند نهايت زمان نگهداري خون بندناف از نظر تئوري همچنان مورد سوال است، اما نتايج آزمايشهاي انجام شده روي نمونههايي كه 20 سال بعد از انجماد مورد بررسي قرار گرفتهاند گوياي سالم بودن نمونهها بوده و توانايي بازسازي مجدد سيستم خونساز را داشتهاند.
خون بندناف به صورت جداگانه براي هر شخص منجمد ميشود و علاوه بر اينكه براي خود نوزاد در بزرگسالي به راحتي قابل استفاده است در صورت اجازه صاحب خون ميتواند براي خواهر، برادر، پدر و مادر و حتي اقوام نزديك نوزادي كه خون بندناف از او گرفته شده است ـ چنانچه «HLAآنتيژن لكوسيت انساني» خون آنها تا حدودي با هم همخواني داشته باشد ـ مورد استفاده قرار گيرد.
محدوديتها
بهتر است مادر ضمن برخورداري از سلامت كامل، بيش از 18 سال سن داشته باشد. افرادي كه به هر دليلي از اهداي خون، معاف هستند، مبتلايان به بيماري هپاتيت B، C، سيفيليس و ايدز، كساني كه طي يك سال گذشته مبتلا به سرخجه، آبلهمرغان، توكسوپلاسموز، تبخال و... شدهاند و همچنين افرادي كه در اين مدت شيميدرماني نموده، سابقه خالكوبي (تاتو) داشته يا هورمون دريافت كردهاند، نميتوانند جهت ذخيرهسازي خون بندناف اقدام كنند.
مطالب مشابه :
بیماریهایی که با خون بند ناف درمان میشوند
دانشگاه شهید چمران اهواز. در ایران سه بانک عمومی خون بندناف در پژوهشگاه رویان، سازمان
راهاندازي بانك خون بندناف رايگان در كشور
تاريخچه بانك خون بندناف. بانک جامع تخصصی مقالات (ره) اهواز
یک خبر خاص
امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و یا از بانک خون بندناف
سمپوزیوم سلول های بنیادی، کاربرد، پتانسیل و چشم اندازها - ۸ خرداد ۹۳ - اصفهان
خون بندناف، روند ذخیره سازی خون بندناف/ معرفی بانک خون بندناف رویان، پیوند سلول اهواز
این کودک به خون نیاز دارد
امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و یا از بانک خون بندناف
معجزه خون بندناف
خون بندناف يك منبع باارزش و غني از سلولهاي بنيادي، بلوكهاي ساختماني خون و سيستم ايمني
چراغ عمر این کودک رو به خاموشی است
بانک اطلاعات اهدا امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و منتظر روزی است
قرمزي بندناف را جدي بگيريد
پایگاه پرستاران دانشگاه بقیه الله(عج) - قرمزي بندناف را جدي بگيريد - پایگاه تخصصی دانشجویان
درمان ايدز از طريق پيوند سلولهاي بنيادي
دانشگاه جندي شاپور اهواز. که به ایجاد یک بانک بندناف های بندناف برای یک بیمار
تقاضای کمک
امیرعلی این روزها در بیمارستان شفای اهواز بستری است و یا از بانک خون بندناف
برچسب :
بانک بندناف اهواز