بازار کار و آشنایی با رشته علوم اجتماعی و علوم تربیتی

همانطور كه میدانیم ،علوم‌ اجتماعی‌ یكی‌ از رشته‌های‌ وابسته‌ به‌ گروه‌ آزمایشی‌ علوم‌ انسانی‌ است‌ كه‌ در سطح‌ كارشناسی‌ در بسیاری‌ از دانشگاههای‌ معتبر كشور ارائه‌ می‌گردد. هدف‌ از این‌ رشته‌، تربیت‌ متخصصان‌ متعهدی‌ است‌ كه‌ پاسخگوی‌ نیاز خدمات‌ مختلف‌ آموزشی‌، پژوهشی‌ و خدماتی‌ (تعاونی‌، فرهنگی‌، اداری‌ و اجتماعی‌) در سطح‌ وسیع‌ جامعه اسلامی‌ باشند. با توجه‌ به‌ اهمیت‌ ویژه علوم‌ انسانی‌ و نقش‌ اساسی‌ علوم‌ اجتماعی‌ در بین‌ رشته‌های‌ مختلف‌ علوم‌ انسانی‌، طرح‌ تربیت‌ كارشناسان‌ علوم‌ اجتماعی‌ با گرایشهای ذیل وجود دارد:
1ـ پژوهشگری‌ علوم‌ اجتماعی‌
2- تعاون‌ و رفاه‌ اجتماعی‌
3ـ برنامه‌ ریزی‌ اجتماعی‌
4ـ ارتباطات‌ اجتماعی‌،
5ـ خدمات‌ اجتماعی‌
فارغ‌ التحصیلان‌ گرایشهای‌ مختلف‌ علوم‌ اجتماعی‌ دارای‌ قدرت‌ برنامه‌ریزی‌، مدیریت‌، تجزیه‌ و تحلیل‌ مسائل‌ اجتماعی‌ و اقتصادی‌ بوده‌ و می‌توانند به‌ عنوان‌ مشاور در مراكز مختلف‌ روابط‌ عمومی‌ فعالیت‌ نمایند.اما در مورد آینده شغلی فارغ‌التحصیلان‌ گرایش‌ «پژوهشگر علوم‌ اجتماعی‌» می‌توان گفت كه آنها می‌توانند به‌ عنوان‌ محقق‌ در سازمانهای‌ تحقیقاتی‌ و سازمان‌ برنامه‌ و توسعه‌ تحقیقات‌ اجتماعی‌ مشغول‌ به‌ كار شوند همچنین‌ فارغ‌التحصیلان‌ این گرایش‌ می توانند با ایجاد شركتهای پژوهشگری ، بصورت خوداشتغال نیز عمل نمایند.
اما در مورد رشته علوم تربیتی می‌توان گفت كه این رشته در مقطع كارشناسی، دارای گرایش‌های ذیل می‌باشد:

1- مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی
2- تكنولوژی آموزشی
3- آموزش و پرورش پیش‌دبستانی و دبستانی
4- آموزش و پرورش كودكان استثنایی
گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی یك رشته میان رشته‌ای است كه تلفیقی از رشته‌های روانشناسی، جامعه‌شناسی، فلسفه، مدیریت، آمار، زبان خارجی و مشاوره می‌باشد.هدف این گرایش از یك سو فراهم ساختن فرصت‌های یادگیری هر چه بیشتر برای گروه‌های واجب‌التعلیم و علاقه‌مند به یادگیری و از سوی دیگر تربیت نیروی انسانی ماهر مورد نیاز توسعه اقتصادی كشورهاست. در كل گرایش مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی این رشته، مدیریت بر فعالیت‌های یاددهی و یادگیری به منظور ایجاد تغییرات مطلوب در رفتار یادگیرنده و ارزیابی میزان تحقق این تغییرات را دربر می‌گیرد.فارغ‌التحصیل این گرایش به راحتی می‌تواند علاوه بر پیش‌بینی‌های آموزشی یك كشور، مراحل برنامه‌ریزی آموزشی و مدیریت بر اجرای آن را ترسیم كند و با روش‌های بهتر آموزشی، راهنما و مشاور خوبی برای یادگیرندگان باشد. اما در مورد موقعیت شغلی این رشته می توان گفت امروزه آموزش با همه جنبه‌های زندگی ما ارتباط تنگاتنگ دارد و هر اندازه كه جامعه ما پیچیده‌تر شود، آموزش و پرورش نقش مهم‌تری در حل مسائل آتی و رشد انسان‌ها پیدا می‌كند. به همین دلیل موقعیت‌های شغلی بسیاری برای فارغ‌التحصیلان این گرایش وجود دارد. تا جایی كه بسیاری از كارشناسان مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی آینده شغلی این گرایش را در كشور ما، بسیار امیدبخش و ایده‌آل می‌دانند و معتقدند كه فارغ‌التحصیلان مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی باید آینده خود را در فردا ببینند. چون كشور ما، یكی از كشورهای در حال رشد و توسعه است و بدون بهره‌گیری از شاخه‌های مختلف آموزشی، نمی‌تواند توسعه همه جانبه داشته باشد.در حال حاضر فارغ‌التحصیلان این گرایش در درجه اول جذب آموزش و پرورش می‌شوند. تعدادی نیز در سازمان‌های دولتی از جمله سازمان‌های مدیریت وبرنامه‌ریزی و برنامه‌وبودجه فعالیت می‌كنند. گفتنی است كه فارغ‌التحصیلان مدیریت و برنامه‌ریزی آموزشی مجوز تأسیس آموزشكده‌های درسی را دارند و در صورت داشتن سرمایه لازم،‌ می‌توانند در این نیز زمینه فعالیت كنند.
با آرزوی فرداهای بهتر برای شما كاربر گرامی


مطالب مشابه :


راه‏اندازی دوره فوق دکترای علوم قرآن و حدیث

رشته‌ها اعم از رشته‌های علوم انسانی و غیر علوم برای استخدام پژوهشگر فوق




بازار کار و آشنایی با رشته علوم اجتماعی و علوم تربیتی

با توجه‌ به‌ اهمیت‌ ویژه علومانسانی‌ و پژوهشگر علوم استخدام بانک




ایران کلباسی

- استخدام در - استاد، پژوهشگر و مدیر 2- گویش کردی مهاباد، پژوهشگاه علوم انسانی و




ایران کلباسی

، زبان‌شناس ایرانی و استاد پژوهشگاه علوم انسانیاستخدام – استاد، پژوهشگر و




نامه‌ای از استادان شفیعی کدکنی

به سمت استادیاری استخدام فارسی از پژوهشگاه علوم انسانی، پژوهشگر گروه فرهنگنویسی




تأثیر ویژگیهای فردی منابع انسانی بر اثربخشی مدارس غیرانتفاعی

مدیریت منابع انسانی مشاوره مدیریت استخدام دارد که پژوهشگر از طریق علوم رفتاری




شرایط استخدام رسمی در سال ۹۲

مدیریت آموزش و علوم در مورد استخدام رسمی آمده است نیروی انسانی و




برچسب :