وضعيت كاريابي واستخدام زمين شناسان
با اینکه زمین شناسی کاملا رشته ای فنی و عملی است در نگاه مسئولین به دیده یک رشته علوم پایه صرف به آن نگریسته می شود . نشانه آن هم وضعیت آگهی های استخدام ادارات دولتی می باشد که اثری از پذیرش فارغ التحصیلان این رشته در شرکتها و سازمان های مرتبط با پروژه های عمرانی دیده نمی شود و به جای آن رشته عمران ذکر می گردد . البته منظورم مشاغل مربوط به مربوط به زمین شناسی (مضامین مکانیک خاک و سنگ و ژئوتکنیک و سرپرستی کارگاه ها و پروژه ها)می باشد و نه کار های تخصصی دیگر رشته عمران . البته باید به مشکلات و اشتباهات اساسی در آموزش عالی کشور هم اشاره داشت،چرا که آموزش های لازم و مورد استفاده در محیط خارج مانند زمین شناسی مهندسی،ژئوتکنیک،نقشه برداری،مکانیک خاک و سنگ و از این قبیل کمتر مورد توجه است و اکثرا دروسی را که کاربرد چندانی در بازار کار زمین شناسی (البته در کشور خودمان!) ندارد ،مورد توجه اساتید است.این مورد هم به دلیل کمبود امکانات دانشگاه ها و هم نقص در تدوین و پایه ریزی آموزش رشته زمین شناسی در دانشگاه است.
با توجه به اینکه استخدام زمین شناسان در ادارات و سازمان های دولتی مانند شرکت مادر تخصصی مکانیک خاک – وزارت نفت- وزارت نیرو- نیرو های مسلح و... بسیار اندک است ، یافتن کار منحصراً مربوط به شرکت های خصوصی (به ندرت در صورت آگهی در جراید و اکثراً به وسیله معرفی توسط مهندسین شرکت مربوطه) و خوداشتغالی (درصورت تامین مالی مناسب شخص فارغ التحصیل) می شود.
بازار کار این رشته برای فارغ التحصیلان مرد می تواند در سایت ها و کارگاه های حفاری و ژئوتکنیک و آزمایشگاه های مکانیک خاک-سنگ وسرپرستی معادن و به طور کلی عملیات صحرایی (که امکان وجود کارشناسان زن به دلیل شرایط کاری صحرایی و رابطه بسیار نزدیک با کارگران وجود ندارد) باشد.بهترین موقعیت برای اشتغال زمین شناسان مرد اَمریه (بهترین موقعیت برای تحربه اندوزی و مهارت در کار) در خدمت مقدس سربازی (با آن همه خاطرات) است.
کارشناسان زن هم به کارهای دفتری و آزمایشگاهی داخل شهر یا نزدیک شهر(البته استثنا هم وجود دارد.) گمارنده می شوند .البته برخی از زمین شناسان به دلیل تجربه کاری در حیطه ای غیر از رشته زمین شناسی مشغول به کارند . باید به مسئولین گفت که با توجه به نیاز بسیار خوب بازار کار کارشناسان رشته های عمران ، صنایع ، مکانیک ، برق ، حسابداری آیا بهتر نیست پذیرش بی رویه دانشجویان در رشته زمین شناسی کمتر و پذیرش در رشته های فوق الذکر بیشتر شود تا این تعداد فارغ التحصیل بیکار فرصت استخدام بیابند و هم اینکه با توجه به نیاز کشور اقدام به تربیت نیروی کار شود.
اندک مدیریتی کافی بود تا چنین وضعیتی رخ ندهد!!؟ متاسفانه نظام سنتی اداره کشور و فزونی فساد و رانت خواری اداری مزید بر علت است و به نظر نمی رسد مسئولین پرتلاش! به دلیل اشتغال به حل مشکلات اساسی تر مردم! چاره ای بیندیشند.
چند توصیه
1) با وجود شرایط موجود برای کاریابی و استخدام و حداقل مواجب، صبر و تحمل و توکل به پروردگار نخستین حربه برای تسلط بر خود و رویارویی با مشکلات است.مشکلات در ذات زندگی انسان می باشند.« انا خلقناکم فی کبد». لذا مشکلات نباید انسانرا بشکنند. این ما هستیم که بایستی با مشکلات بجنگیم و سرافراز از این نبرد بیرونبیاییم.
2)فارغ التحصیل امروز زمین شناسی بایستی مجهز به یک سری تکنیک ها،مهارتها و نرم افزارها باشد. مانند: آشنایی با نرم افزار های کاربردی در بازار کار ، آگاهی کامل از نحوه انجام آزمایش های گوناگون مکانیک خاک و سنگ ، مهارت رانندگی با خودرو در مکان های صعب العبور و...
این مدرک لیسانس، فوق لیسانس یا دکترا نیست که فرمان زندگی ما را بر دست می گیرد،بلکه این تکنیک هاست که می تواند در این اوضاع متلاطم کمبود فرصت های شغلییاریگرمان باشد. متاسفانه اکثر همرشته ای های عزیزم وقتی فارغ التحصیل می شوند،بندرت تخصص لازم را در این خصوص دارند.
3)دروس زمین شناسی در دانشگاه های ایران متناسب علمکاربردی روز زمین شناسی نیست که فرد متخصص را تربیت کنند.دانشجویانی که هم اکنون در حال تحصیل در این رشته هستند باید در مورد نیاز بازار کار تحقیق کنند و آنچه را که لازمه استخدام در آینده است را فعالانه یاد گیرند.
4) بعد از فارغ التحصیلی و اتمام دوره خدمت به سازمان هایی که مربوط به فعالیت های زمین شناسی می شود و نیز کارگاه های و سایت های عملیات حفاری و ژئوتکنیک و زمین شناسی صحرایی می شود مراجعه کنید ، مثمر ثمر خواهد بود.
در پایان اگر شما هم نظری دارید آنرا درج کنید تا دیگران هم از آن استفاده کنند.با نظرات شما این مطلب کاملتر و پخته تر خواهد شد.مطالب مشابه :
ایمنی در معدن به همراه قوانین ایمنی در معدن و بررسی وضعیت ایمنی معادن کشور
رییس سازمان صنایع و معادن استان بوشهر تصریح میکند که " در صورت تعطیلی یک معدن، حداقل ۲۰
راهنمای گرفتن امریه سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و پذیرش
سربازی لیست ارگان های دریافت امریه و برق و شهرداری اداره صنایع صنايع و معادن
معرفي دانشگاه صنايع و معادن ايران :
معرفي دانشگاه صنايع و معادن ايران : منابع آزمون دکتری صنایع چوب و امریه ارتش,
استخدام کارشناس ارشد و دکتری در سازمان بازرسی کل کشور در سراسر کشور سال 91
تخصص های مورد نیاز : صنایع و معادن،ثبت اسناد و املاک،تامین اجتماعی،نیرو،بهداشت (امریه
سوالا آزمون ارشد فراگیر پیام نور سال های گذشته
استخدام مهندس صنایع و پژوهشی وزارت صنایع و معادن، شورای افزایش سهمیه امریه
وضعيت كاريابي واستخدام زمين شناسان
سنگ وسرپرستی معادن و به شناسان مرد اَمریه های عمران ، صنایع ، مکانیک ، برق
برچسب :
امریه صنایع و معادن