آنتی هیستامین ها
H1 بلاکر ها :
Cetirizine ( تجاری این دارو Letizen ) / نسل دو آنتی هیستامین ها / 5 ؛ 10 قرص و شربت 5 میلی گرمی / رینیت فصلی - رینیت آلرژیک پایدار – کهیر مزمن *** / اثرات خاصی روی CNS و کولینرژیک ندارد . لذا در افرادی که نباید خواب آلودگی داشته باشند و یا از داروهای مؤثر بر روی مغز استفاده می کنند ؛ می توان استفاده کرد .
Chlorpheniramine / 4 ؛ 8 ؛ میلی گرمی قرص و شربت 2 میلی گرمی و آمپول 10 میلی گرمی / رینیت و حساسیت ** / این دارو را باید با احتیاط زیاد با داروهایی که اثراتی روی CNS دارند و با عث خواب آلودگی می شوند ؛ مصرف کرد . از عوارض این دارو ؛ خشکی دهان است که می توان از آدامس و یا شستشوی مکرر دهان بهره جست . این دارو به همراه داروهایی که مهار کننده ی منو آمین اکسیداز هستند نباید استفاده شود . این داروها اثرات آنتی کولینرژیک را طولانی می کنند . ( آنتی هیستامین ها ؛ هالوپریدول ؛ فنوتیازین ها ؛ ضد افسردگی ها ؛ خواص آنتی کولینرژیکی دارند ) . از عوارض این دارو هیپوتانسیون است . این دارو را معمولاً زیر 6 سال نمی دهیم .
Clemastine / 1 میلی گرم قرص و 2 میلی گرم آمپول / رینیت ؛ علائم آلرژی ؛ کهیر و آنژیوادم ** / این دارو به همراه داروهایی که مهار کننده ی منو آمین اکسیداز هستند نباید استفاده شود . از عوارض این دارو ؛ خشکی دهان است که می توان از آدامس و یا شستشوی مکرر دهان بهره جست . در مدت زمانی که از این دارو استفاده می شود با احتیاط زیاد و با فاصله باید از داروهایی که مضعف سیستم اعصاب مرکزی هستند استفاده کرد و نباید هم زمان با این داروها استفاده شود . این دارو را معمولاً زیر 6 سال نمی دهیم .
Cyproheptadine / 4 میلی گرم قرص / آلرژی خارش و کهیر * / این دارو را معمولاً زیر 2 سال نمیدهیم . این دارو ممکن است خشکی دهان بدهد .
Diphenhydramine / 25 میلی گرم قرص و کپسول ؛ 12.5 میلی گرم الیگزیر و 50 میلی گرم آمپول/ رینیت آلرژیک ؛ آلرژی به واکنش های محصولات خون و پلاسما ** / این دارو را معمولاً زیر 2 سال نمیدهیم .
Fexofenadine / نسل دو آنتی هیستامین ها / 60 ؛ 120 ؛ 180 قرص / رینیت آلرژیک فصلی ؛ کهیر مزمن ایدیوپاتیک ؛ در کودکان زیر 6 سال نمی دهیم ***( نام تجاری = Sed off 60 میلی گرمی ) این داروباید با غذا خورده شود . Telfast : مصرف در رنیت آلرژیک و کهیر مزمن ؛ سریع الاثر ؛ تداوم 24 ساعته ؛ یکبار درروز ؛ بدون خواب آلودگی – قرص های 120 و 180 میلی گرمی ( تجاری – وارداتی ) ***
Fexigra : همان Fexofenadine است / Tablet / قرص های 120 و 180 میلی گرمی – با اثر بخشی فوق العاده در بهبود آلرژی های فصلی و درمان ضایعات آلرژیک پوستی همچون کهیرهای مزمن بدون عوارض قلبی و قابل استفاده از سن 6 سالگی به بالا .
Hydroxyzine / 10 و 25قرص و 10 شربت / کهیر و خارش ** / این دارو را می توان در کهیر ژنرالیزه و یا کهیر بزرگ ؛ حتی در شیرخواران هم داد . در سطح CNS فعالیت دارد و با هیستامین برای اتصال با گیرنده های H1 رقابت می کند .
Ketotifene / 1 میلی گرم قرص و شربت / رینیت آلرژیک و کنژکتویت آلرژیک ** /
Levocetirizine / 5 میلی گرم قرص / رینیت آلرژیک فصلی ؛ کهیر مزمن ایدیوپاتیک / زیر 6 سال معمولاً نمی دهیم . گیرنده های محیطی H1 را مهار می کند و بر فعالیت مرکزی و CNS اثری ندارد و یا خیلی کم است / دفع کلیوی .
Loratadine / نسل دو آنتی هیستامین ها /10 میلی گرم قرص و 5 میلی گرم شربت / رینیت آلرژیک فصلی و کهیر مزمن ایدیوپاتیک / در دوران شیر دهی نمی دهیم . ** / در کودکان زیر 6 سال هم نمی دهیم / این دارو آنتاگونیست گیرنده های H1 محیطی است / در اختلال عملکرد کبدی نمی دهیم ؛ چون متابولیسم کبدی را تا حدودی مهار می کند / دفع از طریق ادرار و مدفوع میباشد .
Promethazine / 25 قرص و شربت 5 میلی گرمی وآمپول 25 و 50 دارد / رینیت و علائم آلرژی / در نوزادان و صرع نمی دهیم ؛ و بهتر است زیر دو سال هم ندهیم / این دارو از مشتقات فنوتیازین ها است لذا با دارو هایی که خواص آنتی کولینرژیکی دارند خیلی با احتیاط و بافاصله باید داده شود . پرومتازین رفلکس سرفه را مهار می کند و باعث غلیظ شدن ترشحات برونش ها می شود . از عوارض این دارو ؛ خشکی دهان است که می توان از آدامس و یا شستشوی مکرر دهان بهره جست .
Phenergan : ( پرومتازین هیدروکلراید ) آمپول تزریقی آنتی هیستامینیک با اثر طولانی مدت ؛ ضد تهوع و استفراغ ؛ ضد حساسیت ؛ ضد آبریزش بینی ؛ ادم آنژیونروتیک ؛ واکنش آنافیلاکتیک و به داروها و به مواد دیگر ؛ بهبود خارش
Antihistamine Decongestant / ترکیب کلرفنیرامین و پسودو افدرین / رینیت آلرژیک ؛ احتقان بینی و آبریزش
Pseudoephedrine / قرص و کپسول و شربت 30 میلی گرمی / ضداحتقان بینی / زیر دو سال معمولاً نمیدهیم .
تعاریف :
داروهای آنتی کولینرژیک ؛ اثرات استیل کولین را در محل تماس عصب با عضو مربوط به آن بخصوص در عضلات صاف و غدد ترشحی مهار می کند . مثلاً از اسپاسم عضلات صاف احشاء گوارشی جلوگیری می کنند ؛ پس می شوند آنتی اسپاسمودیک گوارشی . ( مصرف آنتی اسید ها اثرات آنتی کولینرژیکی را کاهش می دهند ) .
داروهای آنتی کولینرژیکی : آتروپین ؛ بلادونا پی بی ؛ بنز تروپین ( ضد پارکینسون ) ؛ بی پری دین ؛ کلیدینیوم سی ؛ سیکلوپنتولیت ؛ دی سیکلومین ؛ گلیکوپیرونیوم ؛ هوماتروپین ؛ هیوسین ؛ پرو پانتلین ؛ اسکوپولامین ؛ تیوتروپیوم ( آنتی کولینرژیک طولانی اثر ) ؛ تری هگزیفنیدیل ؛ تروپیکامید .
داروهای فنوتیازینی : کلرپرومازین ؛ پرفنازین ؛ پرومتازین ؛ تی اتیل پرازین ؛ تیوریدازین ؛ تری فلو پرازین ؛
داروهای مهار کننده ی منوآمین اکسیداز : ایزوکاربوکسازید ؛ موکلوبماید ( ضد افسردگی ) ؛ سلگی لین ) ضد پارکینسون ؛ ترانیل سیپرومین ؛ ) مصرف هم زمان این داروها با Fluvoxamine که مهار کننده ی باز جذب سرتونین است و برای اختلال وسواسی اجباری ( OCD ) استفاده می گردد ؛ ممنوع و کنتراندیکه است ؛ حد اقل باید دو هفته بین مصرف شان فاصله باشد .
آدرنرژیک ؛ یعنی گشاد کننده ؛ افزایش دهنده ؛ محرک ؛ و در عروق چشمی و داخل بینی؛ تنگ کننده ی عروق است . یعنی می شوند : ضد احتقان .
نسل دو آنتی هیستامین ها تأثیر چندانی در کاهش عوارض بیماری عفونی URI که علت آن ها ویروس ها هستند ندارند .
لازم است دقت شود که در کودکان زیر 6 ماه آنتی هیستامین داده نشود ولی در صورت لزوم و ضرورت ؛ از آنتی هیستامین های نسل دوم ؛ ترجیحاً ستی ریزین که به مقدار بسیار کمی از سد خونی مغزی رد می شود و اثرت آنتی کولی نرژیک ندارد داده شود .
داروهای استنشاقی برای کنترل رنیت آلرژیک
اسپری Fluticasone : دو پاف در هر بینی یک بار در روز برای بالغین و در اطفال بالای 5 سال یک پاف در هر بینی برای یک بار در روز . در عفونت های ویروسی و اختلال عملکرد کبد و کودکان زیر 4 سال نمی دهیم . در برونکواسپاسم شدید ممنوع است .
اسپری Advair : که ترکیبی از دو داروی Salmetrol) Serevent ) که یک برونکودیلاتور است و Fluticasone که یک ضد التهاب کورتیکواستروئیدی است ؛ می باشد .
مطالب مشابه :
کلرفنیرامین CHLORPHENIRAMINE
سلام دکتر - کلرفنیرامین chlorpheniramine عوارض جانبي: عارضه شايع آنخوابآلودگي است.
درمورد درمان سرفه بیشتر بدانیم
عوارض جانبی آن در صورت مصرف بیش از دوز تجویز شده چندان قابل ملاحظه (مثل کلرفنیرامین)
آنتی هیستامین ها ( Antihistamines )
آنتی هیستامین ها را از نظر ساختمان شیمیایی، تاثیر و عوارض شان مصرف کلرفنیرامین نیز
ده نکته درباره قرص سرماخوردگی بزرگسالان
کلرفنیرامین با تاثیر بر عروق تحریک پذیری، گیجی و خواب آلودگی از مهمترین عوارض مصرف
دارو شناسی
عوارض جانبی. آلرژی کلرفنیرامین یکی از رایجترین داروهای ضد حساسیت است . کلرفنیرامین در
آنتی هیستامین ها ( Antihistamines )
آنتی هیستامین ها را از نظر ساختمان شیمیایی، تاثیر و عوارض شان به سه گروه تقسیم می نمایند:
درمان سرفه
عوارض جانبی آن در صورت مصرف بیش از دوز تجویز شده چندان قابل ملاحظه (مثل کلرفنیرامین)
آنتی هیستامین ها
از عوارض این دارو ؛ خشکی دهان است Antihistamine Decongestant / ترکیب کلرفنیرامین و پسودو افدرین
در مورد درمان سرفه بیشتر بدانیم
عوارض جانبی آن در صورت مصرف بیش از دوز تجویز شده چندان قابل ملاحظه (مثل کلرفنیرامین)
برچسب :
عوارض کلرفنیرآمین