قطارهای پرسرعت دنیا
امروزه سرعت حرف اول را میزند. از اینترنت و قطعات پردازشی گرفته تا انواع وسایل نقلیه، تمام تلاش مهندسان بر آن است تا با به کارگیری آخرین دانستههای فنی خود، سریعترین محصولات را تولید کنند. در این مطلب از شاتر، نگاهی میاندازیم به پرسرعتترین قطارهای جهان که در یک چشم بر هم زدن، فواصل میان کشورها را طی میکنند.
Frecciarossa 1000
این قطار فوق پرسرعت توسط صنایع حمل و نقل بامباردیو ساخته شده است و با نامهای V300 Zefiro و ETR 1000 نیز شناخته میشود. هزینهی ساخت آن و مسیر حرکتش، ۲ میلیارد دلار بوده و قرار است در سال ۲۰۱۵، اولین سفر خود را با سرعت ۳۵۴ کیلومتر بر ساعت آغاز کند. مسافرین این قطار میتوانند فاصله میلان تا رم را تنها در ۲ ساعت و ۱۲ دقیقه طی کنند.
HSL-1
این قطار بلژیکی با سرعت ۱۹۷ کیلومتر بر ساعت، ۱۵ سال است که در حال انجام وظیفه است و اگر قصد رفتن از بروکسل به پاریس را داشته باشید، بیش از ۹۰ دقیقه معطل نخواهید شد.
ETR 500
سرعت Elettro Treno Rapido 500، به ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت هم میرسد و مسافران ایتالیایی را ظرف یک ساعت از میلان به بلونیا منتقل میکند.
Eurostar
یورو استار، در مسیر خود از پاریس، بروکسل، و لندن میگذرد و فرانسه و بلژیک و انگلستان را به یکدیگر پیوند میدهد. این قطار اروپاگرد، تا ۲۹۷ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد و مسیر حرکت آن، از مناطق بکر و طبیعی اروپا و تونلهای زیر زمینی لندن است.
AVE Talgo-350
یک ماتادور تمام عیار و سرکش که با سرعت ۳۳۰ کیلومتر بر ساعت در خط مادرید-بارسلونا و ۲۵۴ کیلومتر بر ساعت در ریلهای میان مادرید و وایادولید، خاک اسپانیا را به لرزه در میآورد.
THSR 700T
با سرعتی معادل ۲۹۷ کیلومتر بر ساعت، از سال ۲۰۰۷ مشغول به جا به جایی شهروندان تایوانی است.
KTX 2
اهل کرهی جنوبی است و توسط صنایع هیوندای روتم ساخته شده است. KTX2 همچنین اولین قطار پرسرعت تجاری در کشور کرهی جنوبی است که تا ۳۰۴ کیلومتر بر ساعت سرعت میگیرد. خطوط کیونگبو، مسیر از سال ۲۰۱۰، میزبان این قطار بوده است.
ICE 3، کلاس ۴۰۳
محصول شرکت بامباردیر زیمنس است که اصالتا آلمانی بوده و سرعتش به ۳۱۸ کیلومتر بر ساعت میرسد. خط فرانکفورت-کولونی مسیر حرکت ICE 3 است که از نزدیکی تونل اوبرهایدر ولد میگذرد.
TGV
این قطار در فرانسه ساخته شده و از طراحی ایرو دینامیک ویژهای برخوردار است. سرعت آن به ۳۷۹ کیلومتر بر ساعت هم میرسد، اما به دلیل برخی محدودیتها بر روی ۳۱۸ کیلومتر بر ساعت قفل شده است.
Shinkansen E5
شرکت هیتاچی کاوازاکی ژاپنی، این قطار پرسرعت و منحصر به فرد را تولید کرده که حداکثر سرعتش ۴۴۰ کیلومتر بر ساعت است، اما معمولا آن را در حال سفر با سرعت ۳۲۰ کیلومتر بر ساعت میبینیم.
CRH380A bullet train
تصویری که مشاهده میکنید از ایستگاه هونگ کیاو در مسیر پکن، شانگهای گرفته شده است. حداکثر سرعت این قطار چینی به ۴۸۵ کیلومتر بر ساعت میرسد اما معمولا با سرعت کمتری حرکت میکند. CSR Qingdao Sifang Locomotive and Rolling، سازندهی این پرسرعت چینی است که ۴۹۴ نفر گنجایش دارد و در دو خط شانگهای-نانجینگ و شانگهای-یانگزو جا به جا میشود.
magnetic levitation
و بالاخره رسیدیم به سریعترین قطار در جهان با سرعت ۴۳۰ کیلومتر بر ساعت که در خطوط میان شهرهای چین حرکت میکند. این قطار با ریلهای مغناطیسی خود هیچ تماسی ندارد و در هنگام حرکت، به واسطهی نیروی مغناطیسی تنها بر روی ریلها سر میخورد.
البته با پایین آوردن میزان اصطکاک، میتوان این سرعت را تا ۵۰۰ کیلومتر بر ساعت نیز افزایش داد.
در حال حاضر متخصصان آمریکایی در حال کار بر روی یک فناوری ارتباطی جدید به نام Hyperloop هستند که ممکن است برای همیشه جای قطارهای مسافربری را بگیرد. هزینهی ساخت سامانههای هایپرلوپ بالا است و به دانش و تخصص زیادی نیازمند است، اما با فراهم آوردن سرعت ۱۲۲۰ کیلومتر بر ساعت، شاید جای حرفی باقی نماند.
قطاری از آینده: L0 ژاپنی
اما در سالهای آینده شاهد چه چیزهایی خواهیم بود؟ سری قطارهای ژاپنی L0، تا کنون بسیاری از آزمایشها را پشت سر گذاشته و رکوردهای زیادی شکستهاند. این قطار که قرار است تا سال ۲۰۲۷ بر روی ریلهاش شهری و بین شهری قرار گیرد، مسیر ۳۴۹ کیلومتری ناگویا تا توکیو را در ۴۰ دقیقه میپیماید.
قوی ترین ترن الکتریکی دنیا با توان جابجایی ۸۰۰ تن بار !
وقتی صحبت از سرعت صفر تا صد کیلومتر بر ساعت تنها در ۵.۸ ثانیه می شود، به جز ماشین های گرانقیمت و مسابقه ای یاد چه چیزی ممکن است بیافتید؟ مطمئنا حتی احتمال هم نخواهید داد که صحبت از لوکوموتیو الکتریکی Re 620 است. البته اگر نیاز به جابجایی ۸۰۰ تن بار بین کشورهای اروپایی با سرعت بالا را داشته باشید، حتما با این ترن برقی آشنا شده اید.لوکوموتیوهای سری Re 620 در سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۰ ساخته شده اند، اما هنوز توسط شرکت Gotthardbahn مشغول فعالیت در خطوط راه آهن سویس هستند و از Luzern سویس به Chiasso ایتالیا در رفت و آمد هستند. هم اکنون بیش از ۸۸ از این ترن ها فعال و در حال کار هستند. این لوکوموتیو که قویترین ترن نوع خود در دنیا است بیش از ۱۰۵۰۰ اسب بخار قدرت داشته و توسط ۶ محور حرکتی نزدیک به ۳۹۸ کیلونیوتن نیروی موثر تولد می کند.
این قطار قدرتمند می تواند ۸۰۰ تن بار را روی ریلی با شیب ۲٫۶ درجه با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت بالا بکشد. برای بارهای سنگین تر (تا ۱۳۰۰ تن) این ترن از موتور کمکی دیگر با قدرت ۶۳۲۰ اسب بخار Re 420/۴۳۰ در ادامه موتور اصلی بهره می برد.
هنگامی که تونل اصلی Gotthardbahn در سال ۲۰۱۷ به اتمام برسد، Re 620 باید سالیانه بیش از ۴۹٫۳ میلیون تن بار را با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت بر روی خطوط راه آهن جابجا کند.
قطار سریع السیر جدید ژاپن با سرعت ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت
ژاپن یک قطار سریعالسیر جدید و لوکس با سرعت حدود ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت را راهاندازی کرده که طبقه تجاری آن از امکانات خطوط هوایی برخوردار است. با گوگلت همراه باشید:
شروع به کار طولانی ترین خط قطار سریع السیر دنیا در چین
این بار در چین، قطارهای سریع السیر یک مرحله برجسته دیگر را پشت سر می گذارند. خط سریع السیر پکن-گوانگجو با طول ۲۳۰۰ کیلومتر، با افتتاح خود بدل به بلندترین مسیر قطار پر سرعت دنیا و باعث کاهش زمان سفر بین این دو شهر سرمایه داری و تولیدی از ۲۲ به ۸ ساعت، و صرفه جویی زیادی برای مسافران می شود.
این قطار که با میانگین سرعت ۳۰۰ کیلومتر در ساعت حرکت می کند، در ۴ ایستگاه بین راهی هم توقف دارد و افتتاح آن، شبکه خطوط ریلی پر سرعت این کشور را گسترش می دهد. شبکه ای که از سال ۲۰۰۷ شروع به کار کرد و در حال حاضر ۹۳۰۰ کیلومتر طول خطوط ریل گذاری شده آن است. طرح توسعه آن شامل رسیدن به پوشش ۵۰ هزار کیلومتری تا سال ۲۰۲۰ است.
البته این پیشرفت ها بدون نگرانی نیز حاصل نشده. از سال ۲۰۰۸، امنیت مسافران در قطارهای پر سرعت جزو دغدغه های اصلی بود و در سال ۲۰۱۱ نیز حادثه قطار جان ۴۰ نفر را گرفت.
زمان بندی حرکت قطارهای سریع السیر با جشن سال نوی چینی هماهنگ است که تا یک ماه دیگر از راه می رسد و صدها میلیون نفر از مردم چین به خانه های اجدادی خودشان می روند، چیزی که از آن به “بزرگترین مهاجرت سالانه دنیا” یاد می شود و قطار های سریع السیر نقش پر رنگی در آن خواهند داشت.
ژاپن در حال ساخت سریع ترین قطار جهان با سرعت ۵۰۰ کیلومتر
چند ماه پیش بود که چین از آزمایش برای راه اندازی قطار با سرعت ۵۰۰ کیلومتر در ساعت سخن گفت. اما در این رقابت ژاپنی ها هم بیکار نبوده اند و حالا آنها هم از قطار ۵۰۰ کیلومتری شان پرده برداری کرده اند.
شرکت راه آهن مرکزی ژاپن از این قطار رونمایی کرده و گفته خط جدید بین توکیو و ناگویا حرکت خواهد کرد. این قطار قرار است مسافران را با حداکثر سرعت ۵۰۰ کیلومتر در ساعت حمل کند و اگر موفق به این سرعت بشود رکورد سریع ترین قطار دنیا را از آن خود خواهد کرد.
قطار جدید از فناوری magnetic levitation استفاده می کند. به این معنی که قطار با روش های مکانیکی معمول شامل چرخ و ریل کار نمی کند. بلکه یک میدان مغناطیسی بسیار قدرتمند سبب جدا شدن قطار از زمین شده و باعث می شود که قطار به نرمی روی مسیر خود حرکت کند. در واقع در این حالت، قطار معلق است و به زمین اتصال ندارد.
در حال حاضر فقط ۲ قطار در جهان از این فناوری استفاده می کنند. یکی در ژاپن و دیگری در شانگهای چین است که با رکورد سرعت ۴۳۱ کیلومتر در ساعت، فعلا
مطالب مشابه :
انواع قطار
انواع قطارها از لحاظ توقف در ايستگاههاي بين راه قطار عادي : قطاري است كه در همه ايستگاه هاي
انواع قطارهای برقی
سیستم ولتاژ پایین vdc 3000/1500/750 برای قطارهای مسافربری 6-انواع قطار برقی از جهت حمل و نقل :
خرید و رزرو بلیط قطار (رجا) و اطلاعات موردنیاز مسافرین (http://www.raja.ir)
انواع کارتهاي بانکي صادره بانک ملت (www -ضوابط خرید اینترنتی بلیت شرکت قطارهای مسافری
امکانات قطارهای مسافربری داخلی-سری اول
راه اهن - امکانات قطارهای مسافربری داخلی-سری اول - راه اهن و خدمات ریلی و
آشنایی با انواع و مشخصات سامانه های ریلی پر سرعت (قطارهای سریع السیر) در دنیا
دكتر سيد مهدي يدي همداني - آشنایی با انواع و مشخصات سامانه های ریلی پر سرعت (قطارهای سریع
معرفي انواع قطارها و واگنها
معرفي انواع قطارها و واگنها . 1- قطارهای سانحه برای قطار مسافربری اهواز
قطارهای پرسرعت دنیا
روي خط ريل - قطارهای پرسرعت دنیا - ايده ها و افكار نو در راه آهن ايران
سریعترین قطارهای جهان ویژه
FREE PHOENIX - سریعترین قطارهای جهان ویژه - برای دیدن همه پست ها به این لینک بروید freephoenix.blogfa.com/posts
برچسب :
انواع قطارهای مسافربری