تاریخچه آموزش و پرورش ایران

تاریخچه آموزش و پرورش ایران

در سال 1300، شورای عالی فرهنگ به وجود آمد و امور فنی آموزشگاه‌ها از آن پس به تصویب آن شورا رسید. در سال ۱۳۰۶ وزارت فرهنگ برای مدارس خارجی حدودی تعیین کرد و در سال ۱۳۱۹ مدارس آمریکایی و انگلیسی برچیده شد، ولی مدارس فرانسوی تا سوم شهریور ۱۳۲۰ باقی ماند. از اول فروردین ۱۳۱۲ تمام دبستان‌های دولتی که تا آن زمان ماهیانه کمی از دانش آموزان می‌گرفتند، رایگان اعلام شدند و برای پرورش آموزگار در اسفند ۱۳۱۲ قانون تربیت معلم وضع شد.

در سال ۱۳۱۷ در سازمان و برنامه دبیرستان‌ها تغییراتی داده شد که سبب سنگینی دستور تحصیلات و رعایت نکردن ذوق شاگرد شد و مواد درسی منظور گردید که در زندگی مورد نیاز نبود. دوره آموزش متوسطه که تا آن زمان دو دوره سه ساله بود و دوره دوم دارای چند رشته بود و دانش آموز در انتخاب آن‌ها آزادی داشت به سه دوره تبدیل شد:

۱. دوره اول سه ساله ۲. دوره دوم دو ساله که دنباله دوره اول و اجباری بود ۳. دوره آخر یک ساله که به سه رشته ادبی، ریاضی و طبیعی تقسیم می‌شد. همچنین در برنامه دانشسرای عالی، حق اختیاری که دانشجویان از سال ۱۳۱۳ در انتخاب شهادتنامه‌های گوناگون داشتند سلب شد و به طور کلی آموزش و پرورش، مقتدر و متمرکز شد و چون دولت مقتدر بود تذکرات را نمی‌پذیرفت. اما در مقابل این تغییرات نامطلوب همان سال یک دوره کامل کتب درسی برای دبیرستان‌ها تالیف شد.

در سال ۱۳۱۳ محل تحصیل دورهٔ ابتدایی را «دبستان» و مدرس این دوره را «معلم» و محل تحصیل دوره متوسطه را «دبیرستان» و مدرس این دوره را «دبیر» نامیدند. در سال ۱۳۱۳ دانشگاه تهران تاسیس شد.در سال ۱۳۱۴ فرهنگستان ایران برای حفظ و ارتقای زبان فارسی به وجود آمد و به وضع واژه‌های فارسی و جایگزین در برابر واژه‌های بیگانه پرداخت.

در سال ۱۳۰۴ (آغاز سلطنت رضاخان) در کشور ۱۰۹ هزار دانش آموز با ۶ هزار معلم وجود داشت و در سال ۱۳۲۰(تبعید رضاخان) ۵۳۶ هزار دانش آموز و ۱۴ هزار معلم وجود داشت. از سال ۱۳۲۶ تاسیس مدارس و آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آغاز شد. در سال ۱۳۴۱ مقرر شد که هرساله عده‌ای از مشمولین نظام وظیفه دارای مدرک دیپلم به کار آموزش در روستاها مشغول شوند.

تاریخ تحول اداری سازمان آموزش و پرورش ایران

۱. سال ۱۲۳۲ : اولین بار وزارتخانه‌ای با نام وزارت علوم پدید آمد که ماموریت اصلی آن نظام دادن به امور آموزش و پرورش کشور به سبک جدید بود.

۲. سال ۱۲۸۹ : اولین بار قانون اداری معارف کشور به تصویب رسید و نام وزارت علوم به وزارت معارف تغییر یافت و برای آن تشکیلات جدیدی مشخص شد.

۳. سال ۱۳۱۷ : نام وزارت معارف به وزارت فرهنگ تغییر یافت و برنامه ریزی و نظارت بر امور آموزش و پرورش دوره‌های ابتدایی، متوسطه و عالی و امور فرهنگی کشور به این وزارتخانه واگذار شد.

۴. سال ۱۳۴۳ : وزارت فرهنگ به وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، فرهنگ و هنر و سازمان اوقاف تبدیل شد و امور آموزش و پرورش عمومی و عالی به وزارت آموزش و پرورش واگذار شد.

۵. سال ۱۳۴۶ : وزارتخانهٔ علوم و آموزش عالی به وجود آمد و امور آموزش عالی کشور به این وزارت واگذار شد.

۶. سال ۱۳۵۸ : وزارت فرهنگ و هنر با ادغام در وزارت علوم و آموزش عالی به وزارت فرهنگ و آموزش عالی تغییر یافت و امور آموزش و پرورش عمومی همچنان بر عهدهٔ وزارت آموزش و پرورش ماند و در سال‌های بعد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد و امور فرهنگی را عهده دار شد.

۷. سال ۱۳۶۱ : دانشگاه آزاد اسلامی به پیشنهاد علی اکبر هاشمی رفسنجانی و با استفاده از امکانات و حمایت دولت تشکیل شد، که هدف از تاسیس آن گسترش آموزش عالی بدون استفاده از بودجهٔ دولت بود و امروزه بیش از نیمی از آموزش عالی کشور را بر عهده دارد.

۸. سال ۱۳۶۶ : دانشگاه پیام نور که آموزش آن به صورت غیرحضوری، خودخوان و از راه دوراست به منظور گسترش آموزش عالی در اقصی نقاط کشور و تحصیلات بومی و فراهم آوردن امکان ادامه تحصیل برای داوطلبان شاغل یا خانه دار تأسیس شد.

۹. سال ۱۳۷۵ : وظایف مربوط به آموزش نیروی انسانی در حوزهٔ پزشکی و پیراپزشکی از وزارت فرهنگ و آموزش عالی جدا و به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار شد.

۱۰. سال ۱۳۷۹ : وزارت فرهنگ و آموزش عالی به وزارت علوم، تـحقیقات و فناوری تغییر نام داد و وظایف برنامه ریزی، ارزیابی و نظارت، بررسی و تدوین سیاستها و اولویتهای راهبردی در حوزه‌های تحقیقات و فناوری به وظایف وزارتخانه مذکور افزوده شد.

اداره کنونی امور آموزش و پرورش

هم اکنون امور آموزش و پرورش کشور توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌های زیر انجام می‌گیرد :

۱) آموزش و پرورش عمومی (پیش دبستانی، دبستانی، راهنمایی تحصیلی، متوسطه و پیش دانشگاهی) با وزارت آموزش و پرورش.

۲) آموزش عالی در رشته‌های غیر از پزشکی با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.

۳) آموزش عالی در رشته‌های پزشکی با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.

۴) آموزش عالی در تمام رشته‌ها به صورت غیرانتفاعی توسط دانشگاه آزاد اسلامی.

۵) آموزش و پرورش عالی دینی توسط حوزه‌های علمیه.

۶) آموزش و پرورش نظامی به وسیله نیروهای مسلح و دانشگاه‌های نظامی.

۷) آموزش مدیران وبرخی ازکارشناسان وکارکنان بامراکزمدیریت دولتی(سازمان مدیریت وبرنامه ریزی کشور)

۸) آموزش‌های اختصاصی توسط مراکز آموزشی وابسته به وزارتخانه‌ها و سازمانهای مختلف.

شورای عالی آموزش و پرورش

در سازمان اداری وزارت معارف مصوب ۱۲۸۹ شمسی، شورای عالی معارف پیش بینی شده بود. این شورا از آن زمان تاکنون تحت عناوین شورای عالی معارف، شورای عالی فرهنگ و شورای عالی آموزش و پرورش فعالیت داشته‌ است. این شورا مهمترین شورای سیاست گذاری و تصمیم گیری در مورد امور آموزش و پرورش عمومی کشور است. تعیین خط مشی، هدفها، مقررات، ضوابط و برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش و بررسی برنامه‌ها و مطالب کتابهای درسی از جمله وظایف شورای عالی آموزش و پرورش است. اعضای این شورا به مدت ۴ سال توسط رئیس جمهور منصوب می‌شوند.

نهادهای وابسته به وزارت آموزش و پرورش در حال حاضر

۱. پژوهشکده تعلیم و تربیت : که در سال ۱۳۷۲ به منظور تهیه و اجرای تحقیقات مختلف در حوزهٔ آموزش و پرورش با همکاری وزارت علوم تاسیس شد.

۲. شورای تحقیقات وزارت آموزش و پرورش : که به منظور سیاست گذاری در مورد تحقیقات وزارت آموزش و پرورش و تعیین اولویت‌های پژوهشی تشکیل شد. در این شورا تعدادی از استادان دانشگاهها، معاونان وزارتخانه و کارشناسان زبده عضویت دارند.

۳. سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی : که انجام پژوهش‌های مربوط به برنامه ریزی و کتابهای درسی و تالیف، چاپ و انتشار کتابهای درسی را بر عهده دارد.

۴. سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس : وظیفه عمده این سازمان، برنامه ریزی و نظارت بر اجرای ساختمان‌های مدارس و توسعه و تجهیز آنها است.

۵. انجمن اولیا و مربیان : که سعی در تحکیم و توسعه رابطه بین مدارس و خانواده‌های دانش آموزان و مشارکت اولیا در امور تربیتی مدارس دارد.

۶. نهضت سوادآموزی : که سوادآموزی بزرگسالان بیسواد و انتشار کتابهای مناسب برای آنان را بر عهده دارد.

۷. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان : تهیه و انتشار کتاب و فیلم‌های مناسب برای کودکان و نوجوانان، تاسیس کتابخانه و قرائتخانه، انجام پژوهش درمورد کودکان و نوجوانان و ارائه امکانات فرهنگی و هنری برای آنان از جمله وظایف این سازمان است.

۸. سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان : که انتخاب دانش آموزان بااستعداد برای تحصیل در دوره‌های راهنمایی تحصیلی و دوره متوسطه و برنامه ریزی و نظارت بر گسترش مدارس تیزهوشان را انجام می‌دهد.

۹. سازمان آموزش و پرورش استثنایی : که تربیت کودکان و نوجوانان ناشنوا و نیمه شنوا، نابینا و نیمه بینا، عقب مانده ذهنی و ناسازگار را بر عهده دارد.

تغییرات مقاطع تحصیلی

طبق قانون اساسی معارف سال ۱۲۹۰ دوره‌های تحصیلی ایران شامل دوره ابتدایی ۶ سال و دوره اول و دوم متوسطه هرکدام ۳ سال بوده‌است. در سال ۱۳۴۵ ساختار آموزشی کشور تغییر کرد و شامل دوره ابتدایی ۵ سال، دوره راهنمایی ۳ سال و دوره متوسطه ۴ سال شد. در سال ۱۳۷۰ دوره‌های تحصیلی شامل دوره‌های زیر شد:

۱.دوره آمادگی (۱ سال)

۲.دوره ابتدایی (۵ سال)

۳.دوره راهنمایی (۳ سال)

۴.دوره متوسطه (۳ سال)

۵.دوره پیش دانشگاهی (۱ سال)

شرح وظایف مدیران دارس

الف وظایف آموزشی وپرورشی :

شاغل این پست بارعایت اصول وموازین شرعی واسلامی وظایف مشروحه زیرراانجام می دهد :

- کلیه کارها واقداماتی که درمحیط مدرسه انجام می پذیرد زیرنظرمدیرمدرسه خواهد بودومدیرمدرسه ازنظرحسن اجرای امورپرورشی ،آموزشی ، اداری ومالی درمقابل اداره آموزش وپرورش محل مسئولیت تام دارد.

- نظارت برحسن اجرای برنامه ها وفعالیتهای فوق برنامه ومراقبت درپیشرفت امورآموزشی. پرورشی واداری مدرسه برمبنای برنامه های مصوب .

- هدایت وهمکاری باکارکنان آموزشی، پرورشی واداری درحسن اجرای برنامه ها وراهنمایی آنان درجهت هماهنگ ساختن فعالیتهای روزانه ونیل به کیفیت مطلوب جریان کارآموزشی ،تربیتی واداری مدرسه.

- اقدام به تشکیل شوراها به ویژه شورای معلمان وگروههای آموزشی ، پرورشی ونظارت مستقیم برفعالیت آنان ازطریق شرکت مستمردرجلسات مربوط وارسال پیشنهادهای ارائه شده به اداره متبوع برای اقدام لازم .

- تشکیل جلسات عمومی اولیای دانش آموزان وکلاسهای آموزش خانواده برای آنان .

- اقدام به تشکیل انجمن اولیاء ومربیان وکوشش درجلب مشارکت اولیای دانش آموزان درانجام امور واحد آموزشی وتشکیل جلسات وانجام فعالیتهای مربوط به آن برطبق اساسنامه ودستورالعمل های صادره ازطرف وزارت آموزش وپرورش ونظارت برحسن اجرای وظایف انجمن اولیاءومربیان .

- حضوردرکلاس درس معلمان ومربیان ومشاهده روش کار وتدریس آنان واجرای شیوه های تربیتی وارتقای فکری، علمی وایمانی کارکنان مدرسه با هماهنگی منطقه ذیربط.

- بررسی وشناسایی معلمان ومربیان ودیگرکارکنان مدرسه که نیازمند به دوره های بازآموزی وکارآموزی هستند ومعرفی آنان به اداره متبوع برای اقدام لازم

- کوشش وتلاش مستمردرجهت رعایت موازین اسلامی ازسوی کارکنان ودانش آموزان وآشناکردن دانش آموزان با مسائل مذهبی و اخلاقی وترغیب آنان دراین زمینه .

- شرکت فعال دردوره های کارآموزی وگردهمایی ها، جلسات پرورشی، آموزشی واداری که ازطرف وزارت آموزش وپرورش و سازمانهای مربوط تشکیل می شود وکوشش دربهره گیری ازنتایج بررسیها، برای بهبود امورآموزشی، پرورشی واداری مدرسه ازطریق طرح مسائل مربوط درشوراهای معلمان ومربیان ودیگرکارکنان .

- نظارت بررفتار و روابط دانش آموزان وکارکنان مدرسه واتخاذ روشها و تدابیری که همکاری وهماهنگی صمیمانه بین آنان رافراهم آورد

- کسب اطلاع مستمرودقیق از پیشرفت یاعقب ماندگی تحصیلی دانش آموزان وهمکاری وتبادل نظربا اولیاء وراهنمایی آنان برای نیل به پیشرفت کارمدرسه ورفع دشواریها .

- ابلاغ کتبی نتایج امتحان دانش آموزان واعلام نظریات معلمین به اولیای دانش آموزبه منظوربررسی علل رشد یا افت تحصیلی.

- کوشش درگسترش فضای مدرسه وتجهیزآن به نمازخانه ، سالن سخنرانی، کتابخانه و وسایل ورزشی، بهداشتی ووسایل آموزشی،پرورشی دیگر با بهره گیری ازهمکاری وخدمات فکری واجرایی اولیاء وانجمن اولیاء و مربیان وافراد خیر.

- نظارت ومراقبت دراستفاده از وسایل کمک آموزشی وثبت فعالیتهای انجام شده ازسوی معلمان دردفاترذیربط واهتمام درآماده نگهداشتن

تجهیزات و وسایل کاروامکانات برای استفاده مطلوب دانش آموزان ودخالت دادن چگونگی فعالیت معلمان دردروس عملی، درارزشیابی.

- کوشش درانجام فعالیتهای تربیتی واجتماعی دانش آموزان ازطریق تشکیل گروههادرانجمنهای دانش آموزی بارعایت مقررات.

- همکاری وهماهنگی با سایرسازمانها ونهادها براساس ضوابط مقرر.

- اقدام به ایجاد محیطی کاملا مساعد برای رشد فضایل اخلاقی براساس ایمان به خدا وتقوی وپیشگیری ازنفوذآفات فکری واخلاقی وشکوفا شدن استعدادها.

- نظارت دقیق برنحوه رفتار وکردار و پوشش اسلامی دانش آموزان درداخل وخارج ازمدرسه براساس موازین ودستورالعمل های مربوط.

- نظارت براجرای مراسم صبحگاهی وبرگزاری نمازجماعت.

- سعی درشناخت دانش آموزان کم بضاعت وایجادزمینه کمک باحفظ شوون وشخصیت آنان .

- نظارت برحسن اجرای امتحانات کتبی، شفاهی وعملی ونحوه تصحیح اوراق امتحانی دانش آموزان ازسوی معلمان.

- اهتمام درمورد شناسایی دانش آموزانی که ناهنجاریهای رفتاری، نارساییهای اخلاقی ومشکلات خانوادگی دارندباهمکاری معلمان معلمان واقدام دراصلاح ورفع مشکلات آنان به طرق مقتضی.

- نظارت برحسن اجرای امتحانات تشخیصی، تدریجی وپایانی دانش آموزان بارعایت مفادآیین نامه ودستورالعمل ها.

ب- وظایف اداری:

- ثبت نام به موقع دانش آموزان براساس آیین نامه ها ودستورالعمل های ابلاغ شده.

- پیشنهاد سازمان آموزشی، پرورشی واداری مدرسه حداقل یک ماه قبل ازشروع سالتحصیلی به اداره آموزش وپرورش محل باتوجه به درجه مدرسه وضوابط مصوب سازمانی.

- تقسیم کارباتوجه به شرح وظایف معلمان وکارکنان وبخشنامه ها ودستورالعمل های واصله به افراد ذیربط ونظارت ومراقبت کامل دراجرای آنها.

- رسیدگی به حضوروغیاب کارکنان وثبت آن دردفترمربوط واعلام به موقع غیبت آنان به اداره آموزش وپرورش متبوع وکوشش دراداره کلاسها.درصورت غیبت معلمان باهمکاری معاون ودیگرمعلمان ومربیان، حضوردرمدرسه حداقل نیم ساعت قبل ازشروع کارمدرسه وعدم خروج ازآن مادام که تمام دانش آموزان وکارکنان خارج نشده اند، مگردرمواقع ضروری واستثنایی.

- دایرنگهداشتن مدرسه درایام تعطیلات فصلی برطبق مقررات ودستورالعمل های صادره ازوزارت آموزش وپرورش.

- نظارت مستقیم ودقیق برتهیه وتنظیم دفترامتحانات، دفترآمار، فهرست مشخصات دانش آموزان ونتایج امتحانات وکارنامه تحصیلی وارسال

به موقع گزارشهای لازم به اداره آموزش وپرورش وتایید مندرجات دفاتروبستن به موقع آنها ومراقبت درحفظ ونگهداری سوابق واسنادبراساس مقررات ودستورالعمل های مربوط .

- مراقبت درحفظ ساختمان واموال ونظارت برحسن اجرای امورمالی مدرسه وتنظیم دفاترمربوط واسناد لازم برمبنای مقررات مالی،کوشش در آماده بودن سوابق برای بررسی مقامات مربوط.

- مراقبت کامل درتامین شرایط مطلوب بهداشتی وایمنی دانش آموزان وکارکنان مدرسه واهتمام درپیشگیری ازسوانح ورساندن کمکهای اولیه برای افراد سانحه دیده ومطلع ساختن هرچه سریع تراولیای دانش آموزان واداره آموزش وپرورش ازجریان امردرهرموردکه اتفاقات غیرمنتظره درمدرسه وقوع پیداکند.

- اتخاذ تدابیر لازم به منظورمراقبت درجریان فعالیتهای رسمی وجنبی آموزشی، پرورشی دانش آموزان دراوقات رسمی وفوق برنامه.

- نظارت برحسن انجام وظایف کلیه کارکنان مدرسه وتنظیم پرونده خدمت برای هریک وثبت چگونگی کار و رفتارو حضوروغیاب آنان

به منظورفراهم ساختن موجبات ارزشیابی مداوم وکامل.

- تشکیل جلسه شورای معلمان قبل ازامتحانات ثلث سوم وانتخاب یکی ازمعلمان یامعاونین مدرسه به عنوان ناظربربرگزاری امتحانات وهمکاری بامدیر به منظورحسن اجرای امتحانات.

- انجام اقدامات به منظورمعرفی دانش آموزان پایه پنجم به امتحانات نهایی.

- تماس وارتباط با اداره آموزش وپرورش به منظوررفع مشکلات احتمالی کارکنان مدرسه وکوشش درزمینه رفع گرفتاریها درحدامکان .

- شناسایی کارکنان علاقه مند، شایسته وفعال ومعرفی به مقامات ذیربط به منظورتقدیروتشویق آنان وهمچنین شناسایی افرادکم کار وسهل انگار وخاطی ومعرفی آنان به اداره متبوع برای اقدام لازم.

- پاسخگویی به سوالات اولیای دانش آموزان ودیگرمراجعان مربوط.

- نظارت برتنظیم واستفاده صحیح وکامل ازدفترکلاسی روزانه دانش آموزان ازسوی معلمان ومراقبت درنگهداری آن.

- انجام وظایف کارکنان اداری مدرسه درغیاب آنان باهمکاری دیگرکارکنان واتخاذ تدابیرلازم دراین زمینه.

تذکر:

مدیران مدارس به هنگام تغییرسمت موظف هستند فهرست اسنادومدارک، دفاترامتحانات، آمار، اموال، اندیکاتور، بازرسی ودفاترامورمالی وهمچنین صورت اموال و وسایل مدرسه رادرسه نسخه برابرمقررات تنظیم وپس ازتایید مدیرجدید مدرسه ویا فردی که ازسوی اداره معین شده است ، یک نسخه را به اداره آموزش وپرورش محل ارسال کنند ونسخه دوم رادرمدرسه بایگانی ونسخه سوم رابه عنوان رسید نقل وانتقال برای خود نگهداری نمایند .

شرح وظايف معاون آموزشي

حضور بموقع در دبيرستان قبل از مراسم صبحگاه

رايزني با مدير دبيرستان، کادر اجرايي و دبيران جهت تنظيم و ارايه برنامه آموزشي کلاسها در فاصله زماني تير تا مردادماه و تنظيم تقويم تحصيلي تا پايان شهريورماه.

ايجاد هماهنگي و نظارت بر حسن انجام وظيفه کادر اجرايي آموزشي دبيرستان متشکل از مشاوران پايه و مسوول امور آزمونها و رايانه

تشکيل جلسات شوراي آموزشي به منظور تصميم گيري و تبادل نظر پيرامون موارد آموزشي دبيران و ثبت و ارايه صورتجلسات شورا

برنامه ريزي و اجراي کليه آزمونهاي تشريحي و تستي و پيگيري و نظارت بر انجام بموقع فعاليتهاي مرتبط از قبيل طراحي امتحان، تايپ، تکثير، تصحيح، صدور کارنامه

تلاش جهت بهبود کيفيت و افزايش راندمان آموزشي دبيرستان با استفاده از اقدامات اصلاحي نظير کلاسهاي تقويتي، مشاوره جمعي و انفرادي، برنامه ريزي کار در منزل، طرح مطالعه در مدرسه، جلسات آموزشي دبيران، برگزاري جلسات توجيهي اوليا، تشويق دانش آموزان علمي

شناسايي دانش آموزان مستعد و ممتاز براي تشکيل کلاسهاي فوق العاده المپياد و حل تمرينات تکميلي و همچنين برنامه ريزي جهت تشکيل و بسط فعاليت انجمن هاي علمي و ادبي دبيرستان

استماع و رسيدگي به مشکلات آموزشي دانش آموزان و تلاش جهت رفع مشکلات

حضور فعال در جلسات اوليا، جلسات شوراي انجمن اوليا و مربيان و جلسه شوراي دبيرستان و شوراي آموزشي جهت طرح نظرات

ارايه گزارش کار کتبي و گزارش مديريتي وضعيت آموزشي به مديريت دبيرستان پس از هر آزمون

تهيه مقدمات و اجراي برنامه اردوهاي علمي پيش دانشگاهي در ايام مورد نظر شوراي آموزشي

شرح وظايف معاون انضباطي دبيرستان

حضور بموقع در مدرسه چهل دقيقه قبل از زنگ صبحگاه

برگزاري مراسم صبحگاه با هماهنگي معاون پرورشي

رسيدگي به وضعيت غائبين و موخرين و تماس با دانش آموزان غايب

تشکيل کلاسهاي درسي راس زمان مقرر و بدون تاخير

اعلام زنگهاي استراحت و نظارت بر دانش آموزان در حياط مدرسه

ثبت موارد انضباطي دانش آموزان در دفتر مخصوص و بايگاني گواهي غائبين

نظارت بر وضعيت پوشش دانش آموزان، جلوگيري از پوشيدن البسه تنگ، شلوارهاي لي، لباسهاي آرم دار، وضعيت موي نامناسب و عدم استفاده دانش آموزان از ژل و روغن براي موها

رسيدگي به موارد انضباطي دانش آموزان و دعوت از اوليا در موارد لازم

نظارت بر کار مسوولين انضباطي کلاسها و تشکيل گروه انتظامات دبيرستان

نظارت و کنترل جهت حفظ اموال دبيرستان و کلاسها

تخليه دبيرستان بلافاصله پس از تعطيلي و نظارت بر رفت و آمد دانش آموزان

حضور در مدرسه پس از تعطيلي بمدت 1 ساعت جهت پيگيري تماس اوليا با دبيرستان، نظارت بر چگونگي نظافت، نظارت بر روند تشکيل کلاسهاي فوق العاده، بازديد اموال کلاسها

شرح وظايف معاون پرورشي

حضور بموقع در دبيرستان قبل از مراسم صبحگاهي

رايزني با مدير دبيرستان و کادر اجرايي جهت تنظيم و ارايه برنامه هاي پرورشي در دبيرستان جهت ثبت در تقويم پرورشي تا پايان شهريورماه

تشکيل جلسات شوراي پرورشي به منظور تصميم گيري و تبادل نظر پيرامون مسائل پرورشي دبيرستان و ثبت و ارايه صورتجلسات شورا

ترغيب دانش آموزان جهت حضور در مراسم نماز جماعت و برگزاري مناسب اين مراسم

تشکيل جلسات مراسم زيارت عاشورا و دارالقرآن و جلسات هفتگي دانش آموزي

ايجاد و نظارت بر تشکلهاي دانش آموزي و فعال نمودن اين تشکلها

برگزاري انتخابات شوراي دانش آموزي و فعال نمودن کميته هاي شورا در فعاليتهاي دبيرستان

برنامه ريزي و برگزاري اردوها و بازديد هاي دانش آموزي درون استاني و برون استاني

ترغيب و آماده سازي دانش آموزان جهت شرکت در مسابقات مختلف فرهنگي و علمي

برگزاري مراسم جهت بزرگداشت ايام الله مختلف با هدف تاثير گذاري در دانش آموزان

اجراي طرح کارنامه پرورشي و ثبت موارد مشارکت دانش آموزان جهت درج در کارنامه پرورشي

شرکت فعال در جلسات منطقه، جلسات اوليا، شوراي انجمن اوليا و مربيان، شوراي دبيرستان و شوراي پرورشي جهت طرح نظرات

کنترل و نظارت بر وضعيت اخلاقي دانش آموزان و رسيدگي به موارد سوء اخلاقي در دبيرستان

شرح وظايف مسوول و مشاور آموزشي دبيرستان

حضور بموقع در دبيرستان قبل از مراسم صبحگاهي

هماهنگي با معاون آموزشي در انجام امور مربوطه و اجراي مصوبات شوراي آموزشي دبيرستان

برنامه ريزي و همکاري در اجراي آزمونهاي تشريحي و تستي

تلاش جهت بهبود کيفيت و افزايش راندمان آموزشي دبيرستان با استفاده از اقدامات اصلاحي نظير کلاسهاي تقويتي، برنامه ريزي کار در منزل، طرح مطالعه در مدرسه، جلسات هماهنگي با دبيران، برگزاري جلسات توجيهي اوليا

انجام مشاوره هاي جمعي و انفرادي جهت ارايه برنامه هاي تحصيلي و نظارت بر روند کار دانش آموز

استماع و رسيدگي به مشکلات آموزشي دانش آموزان و تلاش جهت رفع مشکلات

حضورفعال درجلسات اوليا،شوراي دبيران وشوراي آموزشي جهت طرح نظرات وگزارش وضعيت آموزشي

شناسايي دانش آموزان مستعد و ممتاز براي تشکيل کلاسهاي فوق العاده المپياد و حل تمرينات تکميلي و همچنين برنامه ريزي جهت تشکيل و بسط فعاليت انجمن هاي علمي و ادبي دبيرستان

ارايه برنامه هاي خاص و نظارت دقيق بر وضعيت دانش آموزان ضعيف آموزشي

ارايه گزارش مديريتي آزمونها به معاون آموزشي و مدير دبيرستان

شرح وظايف مسوول و مشاور آموزشي پيش دانشگاهي

حضوربموقع در دبيرستان قبل از مراسم صبحگاهي

هماهنگي با معاون آموزشي در انجام امور مربوطه و اجراي مصوبات شوراي آموزشي دبيرستان

برنامه ريزي و همکاري در اجراي آزمونهاي تشريحي و تستي

تجزيه و تحليل دقيق نتايج آزمونها و تلاش جهت افزايش راندمان تحصيلي دانش آموزان پيش دانشگاهي

استفاده از اقدامات اصلاحي براي بهبود کيفيت آموزشي نظير برگزاري کلاسهاي تقويتي، ارايه برنامه کار در منزل، طرح مطالعه در مدرسه، جلسات هماهنگي با دبيران، برگزاري جلسات توجيهي اوليا

انجام مشاوره هاي جمعي و انفرادي جهت ارايه برنامه هاي تحصيلي و نظارت بر روند کار دانش آموز

استماع و رسيدگي به مشکلات آموزشي دانش آموزان و تلاش جهت رفع مشکلات

حضور فعال درجلسات اوليا، شوراي دبيرستان وشوراي آموزشي جهت طرح نظرات وارايه گزارش وضعيت آموزشي

ارايه برنامه خاص و نظارت دقيق بر وضعيت دانش آموزان ضعيف آموزشي

برنامه ريزي و همياري جهت برگزاري اردوهاي علمي نوروز و پيش از نوروز پيش دانشگاهي

ارايه برنامه ويژه جهت طرح فروردين تا تيرماه دانش آموزان پيش دانشگاهي

ارايه گزارش مديريتي آزمونها به معاون آموزشي و مدير دبيرستان

مشاوره ويژه دانش آموزان در ايام انتخاب رشته، بمنظور انتخاب رشته متناسب با کارنامه هر دانش آموز

شرح وظايف مسوول تکنولوژی آموزشی

حضور بموقع در دبيرستان قبل از مراسم صبحگاهي

هماهنگي با معاون آموزشي در امور مربوط به آزمونها

برنامه ريزي جهت اجراي آزمونهاي تشريحي و تستي و انجام فرايندهاي دريافت سئوال، تايپ، پرينت، چک سوالات، تکثيروتصحيح برگه ها

نظارت و کنترل بر فرايندهاي تايپ و تکثير آزمون ها بمنظور به صفررساندن خطاهاي احتمالي

آماده سازي و استفاده مناسب از نرم افزار آزمون يار و ساير نرم افزارهاي آموزشي

ارايه کارنامه نتايج آزمونها بلافاصله پس از برگزاري هر آزمون

کنترل و نظارت بر سايت رايانه دبيرستان و آماده سازي دستگاهها براي استفاده دردوره هاي آموزش رايانه

مديريت و نظارت بر سايت اينترنتي مدرسه و بروزآوري سايت

کنترل ورود و خروج دانش آموزان به مجموعه سايت اداري دبيرستان

شرح وظايف معاون امور اداري مالي دبيرستان

حضور بموقع در دبيرستان قبل از شروع کلاسها

آماده سازي و استفاده مناسب از نرم افزار دانا و ثبت دقيق اطلاعات و نمرات در اين نرم افزار

حضور در فرايند ثبت نام بمنظور رويت و اخذ مدارک قبولي و پيگيري کسري پرونده ها

آماده سازي دفاتر مربوطه در زمان مناسب (امتحانات، ليست دبيران، آمار، اموال و دفتر حضور و غياب)

منظم بودن و کنترل دائمي سيستم بايگاني (اوراق امتحاني، پرونده هاي دانش آموزي، بخشنامه ها)

ثبت بخشنامه ها و نامه هاي وارده و توزيع آنها پس از پاراف مدير دبيرستان در اولين فرصت و پي گيري بخشنامه به اداره

عقد قرارداد شهريه با توجه به زمان پرداخت مندرج در قرارداد شهريه

پي گيري وصول شهريه با توجه به زمان پرداخت مندرج در قرارداد شهريه

ايجاد و تکميل پرونده اداري همکاران

تايپ نامه ها و اوراق تحويلي از سوي همکاران اجرايي.

منابع

آموزش و پرورش ابتدایی، راهنمایی، و متوسطه. احمد صافی، سمت، ۱۳۷۹.

تاریخ فرهنگ ایران، عیسی صدیق، دانشگاه تهران، ۱۳۵۶.

سازمان و قوانین آموزش و پرورش، احمد صافی، سمت، ۱۳۸۵.

مهارتهای آموزشی و پرورشی، حسن شعبانی، سمت، ۱۳۶۹.


مطالب مشابه :


لیست آدرس وب دانشگاهها و مراکز آموزش عالی ایران

ثبت نمرات . لیست آدرس وب دانشگاهها و مراکز آموزش دانشگاه آزاد اسلامی علوم تحقيقات




انتخاب واحد دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي ساری اينترنتي شد

دانشگاه آزاد این نرم افزار به ارائه نمرات واحد جیرفت دانشگاه آزاد




نمونه سوالات اصول وفلسفه آموزش وپرورش

اداره آموزش و پرورش جیرفت وزارت آموزش و خدمات آموزشی دانشگاه آزاد انجمن جامعه شناسی




راه اندازي سيستم بايگاني الكترونيكي در دانشگاه آزاد اسلامي ساري

دانشگاه آزاد از جمله ريز نمرات ، گواهي نامه واحد جیرفت دانشگاه آزاد




تاریخچه آموزش و پرورش ایران

وبلاگ دانشجویان دانشگاه آزاد (جیرفت) غروب افزار دانا و ثبت دقيق اطلاعات و نمرات در اين




نمرات تفسیر قرآن

وبلاگ نشریه شیپور دانشگاه علوم پزشکی جیرفت. پزشکی دانشگاه آزاد است ، صرفا نمرات روی




برچسب :