تقویم تاریخ کازرون

 

یادمان ناصردیوان کازرونی<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 آن روزها نزدیک بود سکوت سبز شهرمان به صدای گام های بیگانه شکسته شود، اما بزرگ مردی با اندیشه و غیرت خود و اطرافیانش این رویا را را برایشان به کابوسی مبدل ساخت. همیشه دانسته هایمان از این است، که بزرگانی را از دست داده ایم.

امروز به یادمان دلیر مردی که هوای بودنش ثبات و آزادگی بود و دلیلی بر سرافرازی کازرون... . این گفتار بخشی از نوشته های بروشوری است که چهار سال پیش در نخستین همایش یادمان زنده یاد ناصردیوان کازرونی در بین حاضرین در همایش پخش گردید. چهار سال پیش در روز چهارشنبه مورخه 29 مردادماه 1382 خورشیدی نخستین همایش یادمان مرحوم خواجه عبداله امیرعضدی ملقب به ناصر لشکر و ناصردیوان کازرونی، از حماسه آفرینان نهضت جنوب ایران در زمان جنگ جهانی اول، به واسطه ی هم فکری و اتحاد و تلاش عده ای از جوانان فرهنگ دوست کازرونی که عضو انجمن هم اندیشان جوان بودند در سالن دکتر علی شریعتی کازرون برگزار گردید.

این همایش که در نوع خود کم نظیر بود، با استقبال بی نظیر مردم و عده ای از فرهنگ دوستان و مسوولین شهرستان و افراد خانواده مرحوم ناصردیوان برگزار شد. در طول این مراسم که با سخنرانی مورخان و پژوهشگرانی چون دکتر جمشید صداقت کیش و آقای موسی مطهری زاده همراه بود، تنی چند از مسوولین و افراد فرهنگ دوست هم به سخنرانی پرداختند. در این مراسم که اعضاء انجمن هم اندیشان جوان با بودجه ای ناچیز راه­اندازان و گردانندان آن بودند، سخنرانان بر اثر جو محیط حرف ها و  وعده هایی چون: باید چندین مجسمه از ناصردیوان ساخت و در سطح شهر نصب نمود، آرامگاه ایشان را به بهترین نحو ممکن بازسازی باید کرد، مراسم یادمان این شخصیت مبارز هر ساله در کازرون برگزار گردد و نه تنها در آینده ای نزدیک همایش یادمان وی در سطح ملی، بلکه در سطح بین المللی هم برگزار می گردد و غیره و غیره را بیان نمودند. که متأسفانه در حد همان شعارها باقی ماند و تاکنون عملی نشده است.

اما تنها کسی که از سال ها قبل در این رابطه پژوهشی گسترده را شروع کرده بود و با مشکلات فراوان به وعده های خویش عمل کرد موسی مطهری زاده بود که با چاپ چندکتاب و مقاله درباره این شخصیت (ناصردیوان) حماسه وی و افرادش را جاودانه کرد.

 

کتاب جغرافیای طبیعی کازرون

سال گذشته در مردادماه 1385 خورشیدی کتاب جغرافیای طبیعی کازرون تألیف آقای حسن حاتمی توسط نشر تأمین در قم منتشر شد. این کتاب در 208 صفحه حاوی مطالبی جامع در خصوص مناطق و جغرافیای کازرون است.

 

موقوفاتی برای شیخ امین الدین

در دهم شعبان المعظم سال 825 ه.ق شخصی به نام قاید شمس الدین یار امیر فرزند قاید دانیال بلمینی کلیه ی اراضی اسفلی جونک- تعودیک، هرای رزعلیا و سفلی و نحوه دو توی- کره گاه- کفدشهر- چله گاه- بومه گوراب را به طور کامل بر بقعه ی شیخ امین الدین وقف نمود. به موجب اصل این وقفنامه که در اداره ی اوقاف کازرون موجود است، واقف شخصی به نام محب الدین محمد (متولی وقت بقعه) را به عنوان متولی موقوفات تعین کرده و چنین قرار داده که بعد از او فرزندانش و در صورت انقطاع نسل وی، فرزندان سید عبداله بلیانی و در صورت انقطاع نسل آن ها، یکی از علمای کازرون با تعیین قرعه سمت تولیت را داشته باشند.

شیخ امین الدین بلیانی از عرفای قرن هشتم هجری است که در زمان حیات خویش علاوه بر مقام شامخ ارشاد، سمت قاضی القضاتی را هم داشته است. خانقاه و آرامگاه ایشان در دامنه ی کوه های شمالی شهر کازرون، وصل به گلزار بهشت زهرای شهر قرار دارد.

 

فرار مردم کازرون

در شعبان المعظم سال 1299 ه.ق اغلب مردم کازرون، چون از دست ستمگری و مجازات های حاکم وقت به تنگ آمده بودند و راه نجاتی برای خود نمی یافتند، شهر را ترک کرده و فراری شدند.

 

انتصاب حاکمی معزول

در شعبان المعظم سال 1300 ه.ق سلیمان خان جهرمی که چندی حکومت جهرم را داشت و پس از مدتی اهالی آن شهر بر او شوریده و او را معزول کرده بودند، به حکومت کازرون گمارده شد.

 

یاد یاران

در تاریخ های 2/6/1360 شهید کاظم مظفری و 2/6/1364 شهید مهدی بادپا بر سر آرمان خویش و حفظ کیانشان جان خود را نثار کردند. حماسه سرخشان جاودانه باد.

 


مطالب مشابه :


حضرت دانیال (ع)

قصص الانبیا - حضرت دانیال (ع) - طراح قالب; rss طراحی و کدنویسی قالب : شهدای کازرون:.




تقویم تاریخ کازرون

کازرون نوشت, یادداشت هایی پیرامون مسایل و مشکلات شهرستان کازرون و بویژه موضوعات جاری آن است.




فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج

گردش و ورزش و ارزش - فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج - خاطرات، گردشگری، ورزشی




فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج

گردش و ورزش و ارزش - فارس گردی - قسمت چهلم: مناره شیخ دانیال خنج منظره بهار دشت برم کازرون




کورش بزرگ دانیال نبی را از ستم بابلیان رهایی بخشید

پیش بینی دانیال نبی از آمدن کورش محمد داغ کازرون : [email protected] حسین یکتا : [email protected]




فارس گردی - قسمت بیست و نهم: دریاچه پریشان کازرون

گردش و ورزش و ارزش - فارس گردی - قسمت بیست و نهم: دریاچه پریشان کازرون مناره شیخ دانیال




برچسب :