بررسی حضور جهانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت ایران از ابتدا تا کنون

‌چه خواسته‌ایم، چه یافته‌ایم‌؟


گزارش تحليلي از تاريخچه نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت  از ابتدا تا کنون در ايران / مژگان توانا

 اولين نمايشگاه با ۱۱۰ شركت داخلي و خارجي

حضور شرکت‌های خارجی فعال در عرصه صنعت نفت دنیا از اولین سال برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی ایران در سال 1374 تاکنون روند افزایشی داشته و بسیار پررنگ بوده است. نخستین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران با عنوان نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پتروشیمی و تولیدات وابسته در ششم اسفندماه سال 1374 با حضور 110 شرکت داخلی و خارجی در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه نمایندگان شرکت‌های معتبر بین‌المللی نفت از کشورهای آلمان، هلند، ایتالیا، انگلیس، اتریش، سوییس، سوئد، بلژیک، روسیه، چین، رومانی، مجارستان، قطر، امارات متحده عربی و ژاپن حضور داشتند.
برگزاری این نمایشگاه تا روز دهم اسفندماه 1374 ادامه داشت و از ویژگی‌های آن اختصاص فقط سالن‌های پنج و شش نمایشگاه برای عرضه توانمندی‌های صنعت نفت ایران و شرکت‌های بین‌المللی نفت بود.این نخستین تجربه وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران در برگزاری نمایشگاه تخصصی نفت بود زیرا در چارچوب نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران که هر سال برگزار می‌شد، وزارت نفت با در اختیار گرفتن غرفه‌هایی توانمندی و امکانات خود را عرضه می‌کرد.

دومین  نمايشگاه با۱۵۰شركت داخلي و خارجي

دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت با بیش از یک‌سال وقفه در دوم اردیبهشت‌ماه سال 1376 برگزار شد و تعداد روزهای برپایی آن نیز به شش روز افزایش یافت. صنعت نفت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون تحت تحریم‌دولت‌های غربی بوده است و در زمان برگزاری دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران، بحث اصلی در محافل و رسانه‌های غربی حضور شرکت‌های نفتی در طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت به ویژه توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی بوده است به طوری که نشریه پترولیوم‌آرگوس چاپ لندن پیش از برگزاری این نمایشگاه در مقاله‌ای نوشت: با حضور شرکت‌های نفتی غربی در دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران هرگونه شک و شبهه در مورد تمایل آنها برای مشارکت در طرح‌های نفتی ایران رفع می‌شود.
در دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران تعداد 150 شرکت داخلی و خارجی حضور داشتند در حالی که این رقم در نخستین نمایشگاه 110 شرکت داخلی و خارجی بود.
تعداد 81 شرکت معتبر بین‌المللی نفتی از کشورهای کانادا، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین، سوییس، مجارستان، آذربایجان، اوکراین، اتریش، دانمارک، ترکیه و هلند در دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران حضور داشتند.


نمايشگاه سوم ،آغاز انسجام


برگزاری نمایشگاه تخصصی بین‌المللی نفت ایران از سال سوم برپایی آن در سال 1377 منسجم شد به طوری که از آن سال تاکنون زمان برگزاری این رویداد مهم صنعت نفت ایران در اوایل اردیبهشت‌ماه هر سال تعیین شده است. استقبال روزافزون شرکت‌های داخلی و خارجی برای شرکت در این نمایشگاه که همواره فرصت مغتنمی برای فعالان صنعت نفت ایران و دنیا برای تعامل و تبادل اطلاعات و عقد قراردادهای مهم بوده، این نمایشگاه را به منحصرترین نمایشگاه نفت در منطقه خاورمیانه و در بین اعضای اوپک تبدیل کرده است. حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در سومین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران نیز از رشد قابل توجهی برخوردار بود به طوری که در این نمایشگاه 257 شرکت داخلی و خارجی شرکت کردند.
در این نمایشگاه که در روزهای سوم تا ششم اردیبهشت‌ماه سال 1377 برپا شد، تعداد 92 شرکت خارجی از کشورهایی چون انگلیس، فرانسه، روسیه، ایتالیا، آلمان، سوییس، اتریش، کانادا، سوئد و ژاپن حضور داشتند.
نکته قابل توجه در برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت ایران آن است که شرکت‌های معتبر نفتی در کشورهای پیشرفته صنعتی غرب و عضو گروه هفت کشور صنعتی جهان مانند انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و کانادا که همواره در خط مقدم فشار و اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران بوده‌اند، حضور مستمر و گسترده‌ای در نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت ایران داشته‌اند.این به آن معناست که بازار انرژی ایران به‌عنوان دومین دارنده بزرگ ذخایر نفت و گاز دنیا و منبعی مطمئن برای تامین بخشی از تقاضای روزافزون انرژی دنیا، برای هیچ شرکت فعال نفتی بین‌المللی قابل چشم‌پوشی نیست. به طور مثال، شرکت نفتی توتال فرانسه در شرایطی اقدام به سرمایه‌گذاری در مراحل دوم و سوم توسعه میدان گازی پارس‌جنوبی کرد که شرکت‌های نفتی بین‌المللی تحت فشارها و مجازات‌های شدید آمریکا برای عدم سرمایه‌گذاری در صنعت نفت ایران بودند.برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی از سال 1377 همان‌طور که پیش از این گفته شد، روند منسجم و یکپارچه‌ای گرفت و از آن سال تاکنون شاهد رشد فزاینده حضور شرکت‌های داخلی و خارجی فعال در صنعت نفت برای ارایه توانمندی‌های خود در این گردهمایی بزرگ انرژی هستیم. تعداد شرکت‌های داخلی شرکت‌کننده در چهارمین نمایشگاه بین‌المللی نفت در سال 1378 به
145 شرکت و تعداد شرکت‌های خارجی شرکت‌کننده در این نمایشگاه به 97
شرکت رسید.

رشد حضور چینی‌ها در نمايشگاه پنجم


در ادامه روند افزایشی حضور شرکت‌های داخلی و خارجی در نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران در پنجمین دور از این نمایشگاه‌ها که در سال 1379 برپا شد، 234 شرکت ایرانی و 164 شرکت غیرایرانی حضور داشتند.

ششمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی ایران در بهار سال 1380 آغاز به کار کرد و 295 شرکت داخلی و 208 شرکت خارجی در آن شرکت کردند.هفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی در سال 1381 با رشد قابل توجه حضور شرکت‌های داخلی و خارجی مواجه بود به طوری که در این نمایشگاه 700 شرکت ایرانی و غیرایرانی شرکت کردند.نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی ایران همواره با استقبال کشورهای داخلی و خارجی مواجه بوده است به طوری که تعداد شرکت‌های داخلی و خارجی در نمایشگاه هشتم (سال 1382) به 800 شرکت و از 21 کشور جهان رسید.تعداد کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه نهم (سال 1383) به 34 کشور و تعداد شرکت‌های داخلی و خارجی شرکت‌کننده در این نمایشگاه بالغ بر یک‌هزار و 200 شرکت شد.

نمایشگاه دهم شاهد رشد 10 تا 15 درصدی حضور شرکت‌های داخلی و خارجی بود و روند رشد حضور فعالان داخلی و خارجی عرصه نفت در این نمایشگاه تا سال‌جاری که پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت به نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تغییر نام داده، ادامه یافته است.تعداد شرکت‌های داخلی شرکت‌کننده در پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی 929 شرکت و تعداد شرکت‌های خارجی به 434 شرکت بالغ شده است. شرکت‌های چینی با 107 شرکت بیشترین حضور را در این نمایشگاه دارند و کشور آلمان با 51 شرکت، اتریش با 16، ایتالیا با 15، انگلستان با 14، امارات و روسیه با 11 شرکت به ترتیب پس از چین قرار دارند.
شرکت‌هایی از چین، آلمان، اتریش، ایتالیا، انگلیس، امارات، روسیه، کانادا، ویتنام، اسپانیا، اوکراین، برزیل، بلژیک، تایلند، تایوان، چک، دانمارک، رومانی، ژاپن، سنگاپور، سوئد، سوییس، عربستان، عمان، فرانسه، فنلاند، کره‌جنوبی، مکزیک، نروژ و هند برای شرکت در این نمایشگاه ثبت‌نام کرده‌اند. فعالان صنعت نفت ایران در بخش‌های دولتی و خصوصی همواره شعار ما می‌توانیم را سرلوحه کار خود قرار داده و نشان داده‌اند که می‌توان با تلاش و نگاه بلندتر تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.

ایجاد فرصت برای بومی‌سازی‌

با نگاه مسوولان صنعت نفت ایران به داخل، بخش قابل توجه شرکت‌های داخلی سهمی از طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت ایران به دست آورده‌اند به طوری که میزان خرید تجهیزات نفتی از سازندگان داخلی بالغ بر 40 هزار میلیارد ریال (چهار هزار میلیارد تومان) در سال است.
صنعت نفت ایران به سالانه 20 تا 25 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در سال نیاز دارد و با توجه به اینکه بیش از 60 تا 80 درصد از مجموعه این سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به خرید تجهیزات و اقلام مورد نیاز پروژه‌ها است باید بیش از 10 تا 12 میلیارد دلار در سال ظرفیت واگذاری پروژه برای تولیدکنندگان تجهیزات و قطعات مورد نیاز صنعت نفت ایجاد شود.در حالی که مهم‌ترین چالش کنونی صنعت نفت ایران جذب منابع مالی و سرمایه گذاری است، ارتقای توان و ظرفیت داخل برای پاسخگویی به نیازهای فنی و تجهیزاتی صنعت نفت را نباید از ذهن دور نگاه داشت بنابراین برگزاری نمایشگاه بین‌المللی نفت فرصت آشنایی فعالان داخلی و خارجی صنعت نفت با نیازهای صنعت نفت ایران و فراهم کردن زمینه جذب سرمایه‌های لازم برای این صنعت است.
پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در روزهای دوم تا ششم اردیبهشت‌ماه امسال در محل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود.

 


مطالب مشابه :


فیش حقوقی فرهنگیان

,فیش حقوقی مستمری بگیران آموزش و پرورش خراسان جنوبی,فیش حقوقی پارس اباد استان ,فیش حقوق




اعطاي هداياي‌رهبري به دانش‌آموزان‌جنوبی

اعطاي هداياي‌رهبري به دانش‌آموزان‌جنوبی پارس تولز. آپارات یک ابزار. تمام حقوق اين




یه نمونه فیش حقوقی

این فیش برای بچه انجمن تخصصی فرهنگیان پارس. تمام حقوق اين وب سايت و مطالب آن متعلق به وب




بررسی حضور جهانی در نمایشگاه‌های بین‌المللی نفت ایران از ابتدا تا کنون

فیش حقوق شاغلان نفت و سوم توسعه میدان گازی پارسجنوبی کرد که شرکت‌های نفتی حقوق برای




با سلام وتبریک پیروزی تیم ملی ایران درکره جنوبی تقدیم به تمام ایرانیان درتمام جهان

فیش حقوق بازنشستگان گیگ پارس. با سلام وتبریک پیروزی تیم ملی ایران درکره جنوبی تقدیم به




آدرس سایتها

فیش حقوق بازنشستگان نیروهای فیش حقوقی کارمندان شرکت ثبت نام کارجویان در پارس جنوبی




مهمترین خبرهاامروز

پیگیری مسوولان صندوق بازنشستگی کشوری برای تامین حقوق فیش حقوق گیگ پارس.




برچسب :