نامه انجمن داروسازان شهرستان تنکابن به معاونت محترم مدیر کل و سرپرست محترم اداره امور مالیاتی تنکابن

انجمن داروسازان شهرستان تنکابن بدینوسیله مراتب تشکر و تقدیر مجموعه همکاران شهرستان را از حضرتعالی ، به علت اختصاص وقت و اجابت دعوت هیات مدیره این انجمن به همراه همکاران عالیرتبه آن اداره و شرکت در جلسه مورخ   27/2/88  اعلام می دارد. این انجمن اعتقاد راسخ دارد  که تعاملاتی از این دست ازطریق شفاف سازی فرایندهایی که در حرف و اصناف مختلف میگذرد هر چه بیشتر به واقعی شدن شاخصهای اخذ مالیات بر درآمد و در نهایت نیل به هدف اصلی چشم انداز آینده نظام که همانا تامین رفاه پایدار و عادلانه و ایجاد نشاط و رضایتمندی در تعامل بین نظام و مردم میباشد ، کمک خواهد نمود. مواردی که در مراسلات پیشین ( به ویژه نامه اد/ت/1038 به مورخ 25/4/87 ) آمده و نیز آنچه در جلسات مشترک گذشته ( که بعضاً مورد تایید جنابعالی و همکاران نیز قرار گرفته ) متاسفانه منجر به نتایج عملی قابل توجهی که حداقل رضایت همکاران را تامین کند نگشته است . استحضار دارید که داروسازان داروخانه دار به علت مشخص بودن میزان خرید و نیز احساس مسئولیت در برابر انجام وظایف متقابل ، بعنوان یک قشر فرهیخته همواره از اولین اصنافی بوده اند که اقدام به پرداخت مالیات نموده اند . اما متاسفانه طی سالیان متمادی نه تنها حساسیت ها و تفاوتهای این شغل با مشاغل دیگر به درستی مورد بررسی و موشکافی قرار نگرفته ، بلکه با وجود افزایش روز افزون مشکلات این صنف ، همچنان روند رو به رشد مالیات اخذ شده از داروخانه ها ادامه دارد . اجازه می خواهیم ابتدا و بدون حاشیه روی ، اعلام نماییم که ادامه روند فعلی ، به جز ناامیدی و یاس از آینده نا معلوم شغلی و اقتصادی این حرفه ، نتیجه دیگری ندارد و بیم آن می رود که به تدریج راهها را بر شفافیت درآمدها و سلامت کاری مسدود سازد . اقشار فرهیخته جامعه ، بیش از بقیه نقش عمده خود را در شکوفایی اقتصادی و مشارکت در گردش صحیح اقتصاد درک کرده و از این مشارکت احساس افتخار می کنند اما عدم توجه به واقعیتهای این حرفه و تبعیض در رعایت قانون ، هر چه بیشتر صاحبان این حرفه را به سمت ناامیدی از آینده سوق می دهد . جهت استحضار ، در حال حاضر 5  داروخانه در سطح شهر آمادگی واگذاری را دارند  ( یعنی 50% داروخانه های فعال در شهر ) و این علتی به جز وضعیت مبهم و ناپایدار اقتصادی داروخانه ها ندارد .

خلاصه ای از مشکلات  مبتلابه  داروخانه های کشور در مکاتبات و جلسات گذشته به استحضار حضرتعالی رسیده . در این مقطع زمانی جهت تعامل هر چه بیشتر و کمک به واقعی تر شدن فرایند اخذ مالیات از داروخانه ها ، چند نکته مربوط به فرمول اخذ مالیات جهت روشن تر شدن موضوع ذکر میگردد :

        1- چنانکه مستحضر هستید قسمتی از درآمد مشمول مالیات داروخانه ها از طریق محاسبه درآمد ناشی از حق فنی محاسبه می شود . در فرمول مربوطه ، کل فروش دارو بر عدد 12000  ریال بعنوان میانگین ارزش ریالی هر نسخه محاسبه شده و از این طریق تعداد نسخ بدست می آید .سپس این عدد در عدد 3000 ریال بعنوان حق فنی هر نسخه ضرب شده و درآمد ناشی از حق فنی بدست می آید و 25% این عدد بعنوان درآمد مشمول مالیات اخذ میگردد. در این مورد نکاتی قابل ذکر است :

         استفاده از عدد مربوط به کل فروش دارو جهت محاسبه تعداد نسخ به دلایل زیر قابل نقد است :

الف :  اولاً ؛ کل فروش داروی هر داروخانه از طریق نسخه انجام نمیشود .عدد مربوط به فروش داروی نسخه ای برای هر داروخانه متفاوت است. بعنوان مثال داروخانه های روستایی ، بخشها و حاشیه شهری درصد کمتر و بقیه داروخانه ها درصد بیشتری فروش با نسخه را به خود اختصاص میدهند .

         ثانیاً ؛ مبلغ دریافتی برای داروهای خارج از نسخه حداقل صفر و حداکثر 2000 ریال است .

         ثالثاً ؛ برای بسیاری از اقلام گران قیمت ( صرفنظر از سود بسیار پایین ) حق فنی دریافت نمی شود . توجه جنابعالی را به یک مثال کوچک جلب می کنیم .  بیماری تقاضای پلاویکس می کند ( با توجه به بیمه ای نبودن این دارو اکثر بیماران نیازی به تجدید نسخه نمی بینند .) قیمت یک بسته 28 عددی پلاویکس هفتاد هزار تومان می باشد که با احتساب حق فنی دویست تومانی ، هفتاد هزار و دویست تومان از بیمار دریافت می شود . حال آنکه اگر این عدد طبق فرمول ، تقسیم بر میانگین حق فنی ( 1200 تومان ) شود ، معادل 58 نسخه می باشد ، عدد 174000  بدست خواهدآمد ، یعنی در شرایطی که حق فنی اخذ شده از این دارو 200 تومان می باشد . اما مطابق فرمول ، این عدد

معادل 58 نسخه بوده که بابت آنها 174000 ریال حق فنی اخذ شده است .

ب :  از سوی دیگربا استناد به همه مراکز قانونی از جهت از جمله سازمانهای بیمه گر ، میانگین واقعی ارزش ریالی هر نسخه حداقل بیش از 3 برابر عدد 12000 ریال موجود در فرمول می باشد . این عدد با استعلام از سازمانهای بیمه گر قابل اخذ است . از طرف دیگر این میانگین کاملاً گویای عدد واقعی مبلغ هر نسخه نیست چرا که بسیاری از اقلام موجود در نسخه بیمه ، مشمول بیمه نیستند در نتیجه قیمت آنها خارج از نسخه بیمه محاسبه شده و ار بیمار اخذ می گردد . ذکر یک مثال در این مورد مفید به نظر می رسد :

                                   

1  آمپول متیل پرد نیزولون               2 عدد

2   ژل آیس مینرال                         1 عدد

3   آمپول B کمپلکس و B12      2+2 عدد

4   قرص ناپروکسن  500            20 عدد

 

بیمه

غیربیمه

 

غیربیمه

 

بیمه

قیمت اقلام بیمه ای

27000 ریال

قیمت اقلام غیر بیمه ای وسرنگ و ...

39625

ارزش کل نسخه

66625

 

با در نظر گرفتن ارزش ریالی واقعی ( یا نزدیک به واقعی )  هر نسخه ، درآمد حاصل از حق فنی حداقل به یک چهارم تا یک سوم عدد فعلی کاهش می یابد .( البته این محاسبات مربوط به سال 1386 است ). این انجمن مجدداً آمادگی خود را برای اعلام مستند میانگین ارزش ریالی نسخ شهرستان براساس مستندات رسمی جهت محاسبه در عملکرد سال 1386 اعلام می نماید.

2- صرفنظر از اینکه داروخانه ها ملزم به داشتن دفتر مالیاتی باشند که در آمدها و هزینه ها ( اعم از هزینه ثابت و       هزینه غیرمترقبه ) در آن ثبت شود ، بعضی از هزینه های مستند و غیر قابل انکاری که هم بالاتر از حرف مشابه و هم مختص داروخانه ها می باشد .در هیچ جای این فرمول ونیز در محل دیگری محاسبه نمی شود . تاکید فراوان بر ثبت اعداد در دفتر و نپذیرفتن این هزینه ها در صورت عدم درج در دفتر ( با وجود اذعان و اعتراف به مستند بودن آن ) منطقاً قابل پذیرش نیست بعنوان مثال هزینه بیمه و دستمزد پرسنل ، آب ، برق ، تلفن و نیز هزینه کامپیوتری کردن نسخ و همچنین کسورات بیمه ای از هزینه های قابل محاسبه ، قابل ارائه و مستندی هستند که هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی با اغماض زیاد تنها قابل مقایسه با موسسات محدودی مانند بانکها می باشند . با این تفاوت که این موسسات بابت این نوع هزینه ها در بودجه دریافتی ردیف تایین شده دارند و نیز کارمزد دریافت می کنند ولی داروخانه حتی درقبال چاپ قبض تایید اینترنتی نسخه بیمار اجازه اخذ 1 ریال را نیزندارد . شاید در پاسخ این مساله ذکر شود که بقیه مشاغل خدماتی نیز هزینه هایی از این قبیل دارند . اما توجه به چند مساله دراین مورد ضروری می باشد :

الف لزوم به کار گیری پرسنل ماهر و در نتیجه پرداخت دستمزد بالاتر .

ب لزوم حضور تمام وقت داروساز.

ج امکان بسیار بالای اشتباه در روش دستی قیمت زدن که قابل برگشت نیست .

د عدم امکان فروش دارو در هر حجم ، تعداد و سلیقه به هر شخص ( به عبارت دیگر میزان فروش دارو تحت نظارت و کنترل شده است و در غیر اینصورت می تواند منجر به تعطیلی شود ).

ه لزوم به کار گیری تعداد پرسنل بیشتر در مقایسه با حرف خدماتی دیگر به علت جلوگیری از بی دقتی و عدم تمرکز و در نهایت ارتکاب اشتباه در نسخه پیچی .

پیشنهاد روشن این انجمن ، محاسبه مبلغی توافقی و حداقلی بابت هزینه های داروخانه در محاسبه مالیاتی میباشد. ( کلیه مدارک قابل ارائه و استناد میباشد .)

3 مطابق تصویر نامه پیوست ،پیشنهاد کمیسیون تعیین ضرایب مالیاتی استان اصفهان در کمیته منتخب سازمان پذیرفته و ضریب 7 مربوط به داروخانه در کمیته منتخب سازمان برای عملکرد سال 86 به 6 تقلیل داده شده لذا  خواهشمند است ضمن بررسی، این تغییر برای کلیه همکاران در عملکرد سال 86 اعمال گردد .

4- مطابق مواد 238 و 239 قانون مالیاتهای مستقیم  تا یک ماه بعد از رویت برگ تشخیص ، امکان مراجعه و ارائه مدارک جهت رفع اختلاف فیمابین مودی و رئیس امور مالیاتی وجود دارد و در غیر اینصورت مودی میتواند درخواست رسیدگی به پرونده در هیات حل اختلاف نماید.انتظار می رود در مورد بررسی مجدد برگه های تشخیص سال 86 بر اساس موارد پیش گفت دستور فرمایید .

در اینجا دوباره به مقدمه نامه بازگشته و صراحتاً اعلام می نماییم که بر اساس بررسی های کارشناسی و تخصصی انجمنهای داروسازان کشور و نیز وزارت بهداشت و درمان ، ادامه روند فوق ( که وضعیت مالیات یکی از مراحل آن می باشد ) نهایتاً منجر به ورشکستگی داروخانه ها شده و چه بسا بخش خصوصی در آینده بسیار نزدیک قادر به ارائه خدمات نباشد و این مراکز ناچار توسط دولت اداره شوند تجربه ای که نتایج ناگوارآن ( به ویژه در دهه 60 و نیز در کل کشور های درحال توسعه )حداقل یکبار آزمایش شده و نتیجه ای به جز تحمیل بار مالی سوء مدیریت و نیز فساد مالی به همراه  نخواهد داشت .

مجدداً ضمن تشکر از امعان نظر حضرتعالی و اطمینان به حسن نظرتان بر تعامل مثبت با اصناف و انجمنهای حرفه ای و صنفی خواهشمندیم به هر نحو ممکن در این مورد بذل عنایت فرمایید.                                    

                                                                                          با احترام

                                                                  رئیس انجمن داروسازان شهرستان تنکابن

                                                                                دکتر همایون صادقی


مطالب مشابه :


منابع آزمون کارشناسی ارشد حسابداری + ضرایب مواد امتحانی

منابع آزمون کارشناسی ارشد حسابداری + ضرایب که چند سال اخیر سوال سال 86 سوالات




لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم(معافیت مالیات حقوق )

(86) می‌شود: روش علی‌الراس، قرائن و ضرایب مالیاتی در موارد تشخیص علی‌الراس و در سال




نامه انجمن داروسازان شهرستان تنکابن به معاونت محترم مدیر کل و سرپرست محترم اداره امور مالیاتی تنکابن

ضرایب مالیاتی استان اصفهان در کمیته منتخب سازمان پذیرفته و ضریب 7 مربوط به داروخانه در




اقتدارات و اختیارات دستگاه مالیاتی در حقوق مالیاتی ایران

طبق ماده 154 ق.م.م تعیین ضرایب مالیاتی هر سال توسط کمیسیونی مرکب از ماده 86 ق.م.م در این




نمونه سوال برای آمادگی آزمون تعیین سطح ماموران مالیاتی در سال 1391

نمونه سوال برای آمادگی آزمون تعیین سطح ماموران مالیاتی در سال 86 موارد ضرایب مالیاتی




پرسش و پاسخ مالیاتی (مشاوره مالیاتی)

پرسش و پاسخ مالیاتی 86 و 85 قانون شغلی مرحوم برای سال مالیاتی گذشته به وسیله‌ی




جدول حداقل حقوق سالهای 90 الی93و پاره ای از قوانین کار

درصدی دستمزد همه سطوح کارگری به پایان رسید که حداقل دستمزد کارگری سال مالیاتی شرکتها




اقتدارات و اختیارات دستگاه مالیاتی در حقوق مالیاتی ایران

طبق ماده 154 ق.م.م تعیین ضرایب مالیاتی هر سال توسط ماده 86 ق.م بدهی، سال مالیاتی، مبلغ




بررسی رابطه بین سکون زدگی در مسیر پیشرفت شغلی با تحلیل رفتگی کارکنان سازمان امور اقتصادی و دارایی و

و اداره کل مالیاتی استان کرمان کرمان در سال 86 که ضرایب همبستگی




نامه انجمن داروسازان شهرستان تنکابن به وزیر محترم اقتصاد در مورد مالیات داروخانه ها

ها و ضرایب مربوطه تعجب ضریب مالیاتی در عملکرد سال 1384 به عدد6 ودرعملکرد سال 86 به




برچسب :