رونمایی از کتاب شعر «آتش‌نشان دوست منه»

رونمایی از کتاب شعر «آتشنشان دوست منه»

«کتاب‌ها مثل آدم‌ها هستند. بعضی از کتاب‌ها برای ما قصه می‌گویند تا بخوابیم و بعضی قصه می‌گویند تا بیدار شویم. بعضی از کتاب‌ها هرچه دارند از دیگران گرفته‌اند و بعضی از کتاب‌ها هرچه دارند به دیگران می‌بخشند»[1]. بعضی از کتابها را آدم‌های بزرگ رونمایی می‌کنند و با آدم‌های بزرگ دوست می‌شوند؛ و چه خوشبخت است کتابی که در باغ پر ستارة شهدای آتش‌نشان (بهشت زهرا سلام الله علیها) رونمایی شود؛ و چقدر مباهات می‌کند که ثوابش پیشکشی باشد به حضرت فاطمه زهرا «سلام الله علیها» و هدیه‌ای به شهدای آتش‌نشان؛ و حرف حرفِ آن با این امید نوشته شده باشد که آتش‌نشان دوست همة بچه‌ها شود و کودکان آگاه‌تر و آشناتری را تربیت کند تا گل زندگی هیچ آتش‌نشانی برای نجات کودکانمان پرپر نشود.

معرفی کتاب شعر «آتش‌نشان دوست منه»

سال گذشته برای گذراندن کارآموزیِ مربیگریِ آتش‌نشانی به مهدکودک‌های مختلفی از یوسف آباد گرفته تا نواب؛ از شریعتی تا میدان قزوین رفتم و متأسفانه یک چیز مشترک درهمة این مهدها یافتم: بچه‌ها حتی یک شعر دربارة آتش‌نشانی نشنیده بودند!. بچه‌ها «اُردکِ تک تک» و «درِ قندون» را حفظ بودند؛ همه «آقا پلیسه» را می‌شناختند و «آهویی خوشگل» داشتند امّا... .

امّا این اتّفاق تقصیر بچه‌ها نبود. از مربیِ مهدکودک هم انتظار نمی‌رفت که با این همه مشغله، بدنبال خلاقیت برای معرفی مشاغل و سرودن اشعار جدید برای معرفی سازمان آتش‌نشانی به بچه‌ها باشد!.

اِشکال درونِ ما بود. تقصیر با ما مربی‌های آتش‌نشانی بود که هیچ نکردیم و یا از بسنده‌کردنِ سازمان به فعالیت‌های صورت‌گرفته و بی‌حوصلگی برای «طرحی نو درانداختن» بود. همة ما قبول داشتیم که کودکان سرمایة آینده هستند و مطالبی که امروزه در ذهن آنان نقش می‌بندد رفتار آیندة آنها را شکل می‌دهد. امّا در زمانی‌که سازمان‌های مختلف گویِ سبقت را از یکدیگر می‌ربایند و با ایجاد برنامه‌های متنوعِ آموزشی، علاقه و توجه کودکان را به خود جلب می‌کنند. در زمانی‌که مطالب گوناگون روز به روز از طریق شعر، داستان، برنامه‌های تلوزیونی و غیره به کودکان آموزش داده می‌شود، ما کجا ایستاده‌ایم و سهم ما از این همه تغییر چه بود؟

کودکان شعر را دوست دارند. بچّه‌ها از کلامِ آهنگین لذّت می‌برند. همین شد که شعر را -که بهترین راه برای ایجاد انگیزه و رغبت در میان کودکان بود- انتخاب کردم تا به‌وسیله‌ای آن و در راستای فعّالیّت‌های فرهنگی-آموزشیِ سازمان، آنها را با سازمان آتش‌نشانی، آتش‌نشانان، وظیفه و رفتار شهروندان در قبالِ سازمان و آموزش نکاتِ ایمنی آشنا سازم.

ایدة این کتاب از مهر 1391 شروع شد و پیگیری‌های آقای آرش زارع و همدلی و همراهی پدر و مادرم و ابراز علاقة خواهر‌زادة سه‌ساله‌ام به اشعار و نقاشی‌هایم مرا مصمم ساخت تا این ایده را به واقعیت رسانده و آنرا چاپ کنم. این کتاب شامل پنج شعر با نام‌های آتش‌نشان، ماشینِ آتش‌نشان، زود راهو باز کن، بچه‌ی خوب و کبریت که اسباب بازی نیست بوده و برای گروه سنی ب و در 12 صفحة مصور رنگی طراحی شده و توسط انتشارات کمیل به چاپ رسیده است. تصویرسازی کتاب را نیز خودم انجام داده‌ام.

هنگام شروع کتاب این جمله را مثل همیشه در ذهنم مرور کردم: مسئولیتی را نپذیر یا آنرا به بهترین شکلی که می‌توانی انجام بده. من هرگز ادعا نکرده‌ام که کتاب ذکر شده بهترین کارِ صورت گرفته است هرچند برای اجرای آن بهترین زمان‌هایم را اختصاص دادم و سعی‌کردم آنرا به زیباترین صورت انجام دهم و همة عشق و توجه خود را نثار کودکانی کردم که این کتاب قسمتی از خاطراتشان خواهد شد و تمام تلاشم را کردم که اثری مسئولانه خلق کنم که خودم از ایجاد آن رضایت داشته باشم. امیدوارم مربیان آتش‌نشانی بتوانند از این اشعار در آموزش خود برای کودکان استفاده نمایند.

از همین‌جا از همة دوستان، مربیان و آتش‌نشانانی که ذوق لازم برای ایجاد اثر دارند دعوت می‌کنم تا هیچ را رها کرده و دست به آفرینش بزنند و محصولی طراحی کنند که در دست کودکان قرار گیرد و آیندة آنان را بی‌خطرتر و زیباتر کند. از ذهن و فکر فراتر رفته و ورق‌های دفترشان را تبدیل به اثری کنند که با دست لمس شود. با امید اینکه اثر شما بهتر از کار من باشد و درکنار هم روز به روز رشد کنیم.

می‌دانم که این کتاب به بزرگی مدال پرافتخار المپیک نیست، طلای المپیاد علمی نیست و جایزة ادبی نوبل را نگرفته... . امّا هرچه هست؛ اگر افتخاری در آن هست و اگر عزّت و احترامی دارد همة آن را در زیر سایة حضرت زهرا ،سلام الله علیها، با بند بند روحم تقدیم می‌کنم به شهدای آتش‌نشان، جانبازان آتش‌نشان و خانواده‌‌های صبورشان.

شادی این بزرگانِ گرانقدر صلوات

                                                                                                         فاطمه فاتحی

[email protected]



[1] . امین پور، قیصر. (1386). بی‌بال پریدن. تهران: نشر افق.


مطالب مشابه :


واحد کارهای مهر ماه 92

واحد کار اتش نشانی نقاشی ماشین اتش نشانی نقاشی: کشیدن




نمایشگاه ادوات و تجهیزات آتش نشانی و خدمات ایمنی در جهرم

در این نمایشگاه انواع تجهیزات مربوط به آتش نشانی و خدمات ایمنی و ماشین نقاشی در




آیین نامه عمومی ایمنی در تعمیرگاه های وسایط نقلیه

سایت جامع آتش نشانی که تحمل وزن دستگاهها و ماشین صافکاری، نقاشی و




دانلود فیلم کاروفناوری فیلم کارخانه ساخت ماشین آتش نشانی

فیلم کارخانه ساخت ماشین آتش نشانی دانلود کلیپ کاروفناوری نقاشی با ماسه با موضوع ارزش




اولین بازدید نوآموزان در سال تحصیلی جدید. باز دید از اداره آتش نشانی

نقاشی روی کاغذ شطرنجی (کودکان) نشان دادن نحوه کار با شلنگ ماشین آتش نشانی و مهار




گزارش کار مهر ماه . . .

- آموزش شماره آتش نشانی و مواردی که می توانند تماس بگیرند - نقاشی آتش و ماشین




رونمایی از کتاب شعر «آتش‌نشان دوست منه»

تقصیر با ما مربی‌های آتشنشانی بود که و نقاشی‌هایم آتش‌نشان، ماشینِ آتش




برچسب :