اسلحه شکاری و توضیحاتی در باره ی آن ( ادامه مطلب منتظر کنجکاوی شماست )

آشنایی با انواع اسلحه و تاریخی که بر آن گذشته است .

اگر از تعریف تفنگ که عموما با آن آشنایی دارند بگذریم، باید گفت که بطور کلی دو نوع تفنگ شکاری وجود دارد: تفنگ گلوله زنی (Rifle) و تفنگ ساچمه زنی (Shotgun). تفنگهای گلوله زنی برای پرتاب یک عدد گلوله(Bullet) سربی که عمدتا دارای روکش برنجی یا مسی هستند به کار می رود و تفنگهای ساچمه زنی برای پرتاب تعدادی ساچمه (Shot) سربی بکار گرفته می شوند. بدین ترتیب سلاحهای گلوله زنی دقیق و در عین حال مخربتر از تفنگهای ساچمه زنی هستند. از طرف دیگر تفنگهای ساچمه زنی نیاز به هدف گیری دقیق ندارند و لذا با این نوع تفنگها می توان اهداف متحرک را بهتر مورد هدف قرار داد، با این حال برد مفید این سلاحها بسیار کمتر از سلاحهای گلوله زنی هستند.

ذکر این نکته ضروری است که بعضی از افراد تفنگهای بادی را تفنگ ساچمه زنی می نامند. در واقع این دو از یکدیگر متمایز هستند. اگرچه تفنگهای بادی هم نوعی ساچمه سربی پرتاب می کنند اما از آنجا که انرژی آنها از هوای فشرده تامین می شود لذا به آنها تفنگ بادی گفته می شود (Air Rifle).

کالیبر و نمره در سلاحهای گلوله زنی و ساچمه زنی



قطر داخلی لوله در تفنگهای گلوله زنی و ساچمه زنی دارای تنوع زیادی است.

قطر داخلی لوله در تفنگهای گلوله زنی را کالیبر (Caliber) می گویند که برحسب میلیمتر یا اینچ بیان می شود. تنوع کالیبر در تفنگهای گلوله زنی بسیار زیاد است. البته عدد یک کالیبر صرفا به قطر داخلی لوله تفنگ اشاره نمی کند بلکه فشنگ مورد استفاده در هر کالیبری از نظر ویژگیها و اندازه های پوکه، منحصر به فرد است.

قطر داخلی لوله تفنگهای ساچمه زنی را نمره یا مقیاس (Gauge) می گویند و واحد خاصی ندارد. لوله تفنگهای ساچمه زنی در نمره های مختلف از قبیل 10، 12، 16، 20، 28، و 410 عرضه می شود. این مقیاس دارای تعریف خاصی است. بنابراین تعریف، قطر داخلی لوله تفنگ ساچمه زنی در یک مقیاس معین برابر است با قطر همان تعداد گلوله سربی به نحوی که وزن آن تعداد گلوله سربی معادل یک پوند باشد.

مثلا قطر داخلی لوله تفنگ نمره 12 معادل قطر یک عدد گلوله سربی است که وزنی معادل یک دوازدهم پوند داشته باشد (هر پوند معادل ۴۵۳گرم است). این قاعده در مورد تفنگ ساچمه زنی نمره 410 صادق نبوده و قطر داخلی لوله این تفنگ 410 هزارم اینچ است. بنابراین هر چه نمره یک تفنگ کوچکتر می شود، قطر داخلی لوله آن بزرگتر می شود. یعنی نمره 10 بزرگتر از نمره 12 است. متداولترین نمره در تفنگهای ساچمه زنی نمره 12 است.

برعکس تفنگهای گلوله زنی، در تفنگهای ساچمه زنی تنوع زیادی از نظر طول فشنگ مشاهده نمی شود. معمولا پوکه این فشنگها در سه اندازه 70 میلیمتر (دو و سه چهارم اینچ)، 76 میلیمتر (سه اینچ) و 89 میلیمتر (سه و نیم اینچ) وجود دارد. در پوکه های 76 و 89 میلیمتری مقدار وزنی بیشتری ساچمه وجود دارد که به این نوع فشنگها اصطلاحا مگنوم (Magnum) می گویند.

انواع سلاحها از نظر مکانیزم فشنگ گذاری و مسلح شدن



کمرشکن:



تفنگهای تک لول و دولولی هستند که برای فشنگ گذاری باید آنها را تا کرد.

چخماقی (Hammer):



با بازکردن تفنگ، فشنگ گذاری می شود و برای مسلح کردن باید چخماق را عقب کشید.

کوسه (Hammerless):



چکش(ها) در داخل اسلحه جاسازی شده و از بیرون مشاهده نمی شود. با باز کردن سلاح، مسلح می شود.

گلنگدنی (Bolt Action):



با زدن گلنگدن یک فشنگ از خزانه داخل لوله شده و همزمان تفنگ مسلح می شود.

دستکش یا پمپی (Pomp Action):



با کشیدن دسته ای که زیر لوله سلاح قرار دارد، یک فشنگ از خزانه داخل لوله شده و همزمان تفنگ مسلح می شود.

اهرمی (Lever Action):



با کشیدن اهرمی که زیر اسلحه و نزدیک ماشه قرار دارد، یک فشنگ از خزانه داخل لوله شده و همزمان تفنگ مسلح می شود.

نیمه خودکار (Semi Automatic):



فقط یکبار گلنگدن کشیده شده و بدین ترتیب یک فشنگ داخل لوله می شود و همزمان تفنگ مسلح می شود. بعد از هربار شلیک پوکه خالی به بیرون پرتاب شده و یک فشنگ دیگر در لوله قرار می گیرد و همزمان تفنگ مسلح شده و آماده شلیک بعدی می شود. تفاوت آن با تفنگهای خودکار (Automatic) این است که لازم است برای هر شلیک یک بار ماشه را چکاند و سلاح بصورت مسلسل عمل نمی کند. اصولا در شکار، از سلاحهای خودکار (مسلسل) استفاده نمی شود.



انواع سلاحها از نظر خزانه فشنگ



بدون خزانه فشنگ:

فشنگ مستقیما داخل لوله سلاح قرار داده می شود. در تفنگهای کمرشکن.

با خزانه فشنگ ثابت:

عمدتا در تفنگهای گلنگدنی. مخزن فشنگ در زیر گلنگدن کار گذاشته شده و از بالا فشنگ داخل خزانه می شود.

با خزانه فشنگ متحرک (خشاب) (Magazine):

عمدتا در تفنگهای گلوله زنی بخصوص نوع خفیف. تعدادی فشنگ در خشاب قرار داده شده و سپس خشاب از زیر تفنگ داخل می شود.

خزانه فشنگ لوله ای (Tube Magazine):

در برخی از کالیبرهای تفنگهای گلوله زنی مثل خفیف و در تعدادی از تفنگهای ساچمه زنی بخصوص از نوع دستکش و اهرمی. فشنگ گذاری معمولا از زیر تفنگ به داخل لوله ای که حکم خزانه فشنگ را دارد و در زیر لوله و به موازات آن کار گذاشته شده است، انجام می گیرد.


انواع سلاحها از نظر تعداد لوله



تک لول (Single Barrel):

عمده سلاحهای گلوله زنی و تعدادی از سلاحهای ساچمه زنی دارای یک لوله هستند.

دولول (Double Barrel):

معدودی از سلاحهای گلوله زنی و بسیاری از سلاحهای ساچمه زنی دارای دو لوله هستند. در برخی از تفنگها یکی از لوله ها گلوله زنی و یکی دیگر ساچمه زنی است. سلاحهای دولول در دو شکل دولول کنارهم (Side by Side) و دولول روی هم (Over/Under) وجود دارند.

چندلول:

عمدتا سه لول و در مواردی چهار لول هم مشاهده می شود. البته بیشتر در سلاحهای قدیمی دیده می شود. عمدتا ترکیبی از گلوله زنی و ساچمه زنی هستند.

انواع سلاحها از نظر ظرفیت تعداد شلیک



تک گلوله در تفنگهای تک لول (Single Shot)

چند گلوله متناسب با تعداد لوله های تفنگ

چند گلوله در تفنگهای تک لول با توجه به ظرفیت خزانه فشنگ

انواع مختلف اسلحه



تفنگ سرپر

• تفنگ فتیله‌ای

• تفنگ چرخدنده‌ای

• تفنگ چخماقی

• تفنگ چاشنی‌دار

• تفنگ سرپر کوسه

سلاح های تک تیراندازی



• قناسه (دراگانوف)

تفنگ تک تیر انداز SVD یکی از شناخته شده ترین سلاح های تک تیراندازی در جهان است که بر پایه اسلحه کلاشنیکف طراحی شده است. بنابراین ساختار کلی و مکانیزم گلنگدن SVD مشابه AK-47 و برگه ناظم آتش آن دارای دو وضعیت ضامن و نیمه خودکار است.

دراگانوف یا سیمینوف SVD سلاح سازمانی تک تیراندازان ایران نیز می باشد.

ایووژنی فدروویچ دراگانوف متولد ۱۹۲۰ در ایوسک روسیه بود. او از دوران نوجوانی در کارگاه های فلزکاری کار می کرد و در ابتدای جنگ دوم جهانی نیز به عنوان سرباز وارد ارتش سرخ شد و در گارگاه فلزکاری اسلحه هنگ مشغول خدمت شد.

• سلاح دورزن تروولو (Truvelo)

• سلاح دور زنHecate

• KSVK12.7

تفنگ گلوله‌زنی



• برنو

• کلاشنیکف

• ام-۱۶

• ژ-۳

• وینچستر ۲۷۰

• لبل

• موزین ناگان (پنج‌تیر روسی)

• آریساکا

• ورندل

• لینفیلد (ده‌تیر انگلیسی)

• کارکانو (شش‌تیر ایتالیایی)

• ام۱

• موزر (کارابین 98)

تفنگ ساچمه‌ای

• پنج‌تیر پران



پنج‌تیر پران تفنگ ساچمه‌زنی است که توان شلیک پنج تیر فشنگ به صورت نیمه خودکار را دارا میباشد. کالیبر آن معمولاً ۱۲ میلیمتر است.

شات گان یا تفنگ ساچمه‌زنی که فشنگ‌های ان پشت سر هم ودر خشاب لوله‌ای شکلی در زیر لوله واقع شده با فشار مستقیم گاز باروت (واکنش نیروی شلیک تیر به سمت عقب) گلنگدن را حرکت داده و پوکه‌کش متصل به گلنگدن پوکه رابه بیرون پرتاب می کند وگلنگدن در برگشت تیر دیگری را از خشاب به جان لوله منتقل می نماید.

در ایران در اصطلاح شکارچیان دو نوع پنج تیر وجود دارد: پران و دستکش. پران که همان نوع اتوماتیک باشد و دستکش به اصطلاح به نوع و مکانیسم Pistone Action گفته می شود که گلنگدن (که در زیر لوله واقع شده) با دست تیرانداز حرکت داده می شود. البته هردو نمونه پوکه را پرت می‌کنند و اصطلاح پران (پرت کننده) در مورد دولول‌هایی که دارای این سیستم می باشند هم ذکر میگردد.

واژه پران هیچ چیز را غیر از پرتاب پوکه به بیرون بدون دخالت دست تیرانداز را گواهی نمی دهد. بهترین سازندگان Benelli, Browning, Remington, Winchester, Bretta, Franchi هستند. معروف ترین پران ها در ایران ، نوع بلژیکی می باشد.تفنگ 5 تیر پران بلژیک ساخت کمپانی F.N بوده و از روی مدل مشهور Browning Auto-5 الگو برداری شده است. در ایران قیمت تفنگ پران از ۲۵ میلیون تا ۷ میلیون تومان است. ترکیه نیز تفنگ های زیادی به بازار ارایه کرده ولی بیشتر آنها نامرغوب می باشند. بیشتر پران ها ته‌پر می باشند. پران ها به چند دسته تقسیم می‌شوند: دوتیر پران، پنج‌تیر پران، هفت‌تیر پران، هشت‌تیر پران، ده‌تیر پران. معروف ترین پران دستکش مربوط به کارخانه وینچستر می باشد. تفنگ پران برای افرادی که سریع تیر اندازی می کنند بسیار ایدال می باشد ولی برای افراد تازه کار مفید نیست زیرا امنیت بالایی ندارد. تفنگ پران تمام خودکار زیاد وارد بازار ایران نشده و قیمت بسیار بالایی دارد.



• براونینگ



نام کارخانه سازنده برای اشاره به سلاح کمری نیمه خودکار کالیبر ۹میلیمتر این کارخانه.

• نخجیر



این اسلحه در دو نوع نخجیر ۱ (تک لول) و نخجیر۲ (دولول بغل هم) وجود دارد. ساخت کشور ایران است و قیمت آن بین ۸۰۰ هزارتومان تا دو میلیون تومان است. در کل اسلحهٔ سنگینی نسبت به بقیهٔ تفنگ‌های ساچمه زنی است. اخیرن سه نوع گلوله زنی با کالیبر های (270و8/57و308) تولید می شود که اسله های نسبتن خوبی به شمار می ایند.

• بنلی M1



بنلی ام‌۱ (سوپر ۹۰) (Benelli M1 (Super 90)) یک سلاح نیمه‌خودکار است. سازندهٔ این سلاح شرکت ایتالیایی بنلی آرمی اسکپی.ای. (Benelli Armi S.P.A.) می‌باشد.

بنلی ام‌۱ در گونه‌های مختلف شهری، انتظامی و نظامی ساخته شده‌است.

تفنگ بادی



• تفنگ بادی وایرخ

• دیانا

• تفنگ ویبلی هاواک محصول کشور انگلستان.

• تفنگ بادی شادو ۱۰۰۰ سـاخت کمپانی Gamo اسپانیا

ساچمه تفنگ بادی

• انواع ساچمه‌های تفنگ بادی



تفنگ الکترونی

ماهیت فیزیکی



اجسام معمولی هنگام برخورد با یکدیگر گرم می‌شوند و گاهی گرمای تولید شده به قدری است که به آسانی می‌توان آن را حس نمود. الکترونها نیز هنگام برخورد با مواد ، گرما تولید می‌کنند و انرژی جنبشی آنها در هنگام تبدیل به انرژی گرمایی شده و دمای جسم افزایش می‌یابد. برای آنکه این انرژی سبب ذوب یا تبخیر مواد شود، الکترونها باید انرژی لازم برای این کار را داشته باشند. در اینجا درباره چگونگی تولید الکترونها ، افزایش انرژی آنها ، نحوه حرکت و چگونگی متمرکز ساختن آنها بر روی ماده مورد نظر ، ضمن تشریح اجزای تفنگ الکترونی بحث می‌شود.



ساختمان تفنگ الکترونی



یک تفنگ الکترونی از یک چشمه تولید الکترون ، یک میدان الکتریکی مناسب و بوته نگهداری ماده تبخیر شونده تشکیل شده است. چشمه تولید الکترون ، یک سیم داغ از جنس تنگستن می‌باشد. فلزات بر اثر گرم شدن از خود ، الکترون آزاد می‌کنند. اثر ادیسون و میزان الکترونهای تولید شده از رابطه ریچاردسون داشمن بدست می‌آید:

I = C A T2 e-φ/KT

در این معادله عدد ثابتی است که بستگی به فلز دارد، A مساحت کل سطح بیرونی سیم است. T دمای سیم ، φ تابع کار (مقدار انرژی لازم برای جدا شدن سست‌ترین الکترون از سطح فلز) و K ثابت بولتزمن ، برابر 1.38x10-23 می‌باشد.

مکانیزم تفنگ الکترونی



وقتی از یک سیم تنگستن جریان چند آمپری عبور می‌کند، سیم داغ شده و بنا بر آنچه بیان شد الکترونها آزاد می‌شوند و الکترونهای تولید شده در اطراف سیم سرگردان می‌مانند مگر بوسیله یک اختلاف پتانسیل چند هزار ولتی به آنها انرژی داده شود تا به سمت یک هدف معین (ماده تبخیر شونده) شتاب بگیرند. اگر این ولتاژ را V بنامیم انرژی هر الکترون eV داده خواهد بود که از نوع انرژی پتانسیل است و سبب حرکت آن به سمت آند شده و تبدیل به انرژی جنبشی می‌شود. هنگام برخورد با آند تبدیل به انرژی گرمایی می‌شود. حرکت این الکترونها به سمت آند ایجاد جریان الکتریکی می‌نماید که از معادله چاید لانلمیر بدست می‌آید:

I = PV1/2

P مقدار ثابتی است که بستگی به پارامترهای مختلف از جمله ابعاد ثابتی است که بستگی به پارامترهای مختلف از جمله ابعاد هندسی تفنگ الکترونی دارد. V همان ولتاژ آند است که در حدود چند هزار ولت می‌باشد. تفنگ الکترونی با توان بالا قابلیت تبخیر اجسام دیرگداز را دارد. تنگستن که در حدود 3400 ºC ذوب می‌شود بوسیله یک تفنگ الکترونی 2KW قابل تبخیر است.



انواع تفنگ الکترونی



تفنگهای الکترونی با توانهای بالاتر نیز ساخته شده‌اند. تقریبا تمام تفنگهای الکترونی نیاز به یک سیستم چرخان آب برای سرد کردن بوته حاوی ماده تبخیر شونده دارد زیرا در غیر اینصورت بوته نیز بر اثر گرمای زیاد ذوب می‌شود. برای آنکه پرتوهای الکترونی پرانرژی با سطوح جانبی بوته و سرد کردن برخورد نکنند و انرژی آنها هدر نرود از سیستم‌های مختلف برای متمرکز کردن آنها روی ماده تبخیر شونده استفاده می‌شود.

یک سیستم ساده استفاده از محافظ الکتریسیته ساکن است که بطور ساده از یک توری استوانه‌ای تشکیل شده و بوته را احاطه می‌کند. این محافظ الکترونهای اولیه پرتاب شده را جذب کرده و ولتاژ منفی بالایی پیدا می‌کند بطوری که بقیه الکترونها را از خود دفع کرده و در محل بوته متمرکز می‌کند و به این ترتیب طرح تفنگ الکترونی مفیدتر و سبب افزایش کارایی سیستم می‌شود.

کاربرد تفنگ الکترونی



تفنگهای الکترونی در توان‌های مختلف ساخته می‌شوند. سپس مواد دیرگدازی که ، به روشهای دیگر قابل تبخیر نیستند با تفنگهای الکترونی توان بالا ، قابل تبخیر می‌باشند. زیرا ماده بطور مستقیم بوسیله پرتو الکترونی گرم می‌شود و نیاز به بوته دیرگداز نیست علاوه بر آن بوته با آب خنک می‌شود.

همین مطلب یعنی گرمایش مستقیم بوسیله الکترون‌ها سبب می‌شود لایه‌های نازک ایجاد شده عاری از هر نوع آلودگی باشند که در کارهای حساس اپتیکی و فیلترهای اپتیکی از تفنگ الکترونی برای تبخیر مواد استفاده می‌شود. ادوات الکترونیک ، حافظه مغناطیسی و اپتیکی استفاده می‌شود. این روش یکی از متداولترین روش‌های نشاندن لایه‌های رسانا و دی‌الکتریک در محصولات الکترونیکی مانند مدارات مجتمع MCM , VLSI است.

انواع سلاح کمری



در زبان فارسی نام‌های دیگری نیز برای اشاره به انواع سلاح کمری بکار برده می‌شود. این نام‌ها گاه از نوع خاص سلاح گرفته شده و گاه از نام کارخانه سازنده یا حتی نام شهری که کارخانه در آن واقع است. در مواردی هم نام مدل سلاح بجای سلاح کمری بکار می‌رود. برخی از این نام‌ها با توضیحاتی در زیر آورده شده :

● اتوماتیک

نامی برای اشاره به سلاح‌های کمری نیمه خودکار مانند کلت و براونینگ.

● اسپرینگ‌فیلد

برای اشاره به رولور کالیبر ‎۰/۳۸ اسمیت و وسون. از نام شهری که کارخانه اسمیت و وسون در آن قرار دارد.

● اسلحه کمری

جمع عربی اصطلاح «سلاح کمری» که بسیار رایج است.

● براونینگ

نام کارخانه سازنده برای اشاره به سلاح کمری نیمه خودکار کالیبر ۹میلیمتر این کارخانه.

● پارابلوم

نام سلاح کمری آلمانی لوگر که در ارتش آلمان نازی رایج بود.

● پیشتو

همریشه با واژه پیستول در زبان‌های اروپایی، به معنای سلاح کمری.

● پیشتاب

تلفظ دیگری از نام قبلی.

● تپانچه

احتمالاً از «ته پنجه»، در اصل به معنی سیلی و ضربه با دست و لی یعدها برای اشاره به هر نوع سلاح کمری. طپانچه هم نوشته شده است.

● ده‌تیر

سلاح کمری ماوزر آلمانی که خزانه آن ده فشنگ گنجایش دارد.

● ده‌تیر آلمانی

● رولور

نوعی اسلحه کمری که فشنگ‌های آن در یک گردونه قرار دارند. از Revolver نام فرانسوی این گونه.

● ششلول

نام دیگر رولور

● کلت

اصلاً برای اشاره به سلاح کمری کلت کالیبر ‎۰/۴۵ از کارخانه کلت آمریکا و بعدها به هر سلاح نیمه خودکار که کمابش شبیه آن باشد گفته شده است.

● کمری

کوتاه شده اصطلاح «سلاح کمری».

● نوغان

نام رولور ساخت کارخانه موزین-ناگان روسیه. ناغان هم گفته شده است.

● هفت‌تیر

منشا این نام روشن نیست، احتمالاً از سلاح کمری که هفت فشنگ گنجایش داشته گرفته شده است.

● والتر

نام کارخانه اسلحه‌سازی آلمانی، برای اشاره به سلاح کمری نیمه خودکار ساخت این کارخانه که در جنگ جهانی دوم رایج بود.

● موزر

همان ده تیر آلمانی.

انواع تفنگ گلوله زنی

تفنگ برنو



بـِرنو نوعی تفنگی تک تیر و بسیار قوی با برد زیاد (۱۵۰۰ متر) و کالیبر ۹۲/۷ میلیمتر است که نخستین بار در شهر برنو در کشور چکسلواکی ساخته شد.

امتیاز ساخت آن به ایران داده شده‌است. برنو را چکسلواکی از تفنگی بنام ماوزر ۹۸ک (mauser۹۸k) ساخت آلمان اقتباس کرده‌است اولین بار در سال ۱۳۰۹ شمسی با فرمان رضا شاه به ایران آورده شد.

تفنگ برنو در سه مدل کوتاه و بلند و متوسط ساخته می‌شود. به تازگی در ایران جایگزین سلاح‌های شکاری گردیده‌است و به‌عنوان رایج ترین تفنگ شکاری گلوله زنی استفاده می‌شود. قیمت یک مدل کوتاه آلمانی آن به ۲ میلیون تومان می‌رسد.تفنگ برنو پس از ورود به ایران در ردیف سلاح‌های سازمانی ارتش قرار گرفت امابا ورود تفنگ ام ۱ جای خود را به این تفنگ نیمه خودکار داد.اما همچنان جایگاه خود را در بین مردم و بخصوص عشایر لر حفظ نمود چرا که به عقیده آنها برنو بهترین بوده و هست.

برنوهای ساخت ۱۳۰۹ و ۱۳۱۷ از اهمیت و قابلیت‌های بالاتری برخوردار هستند اما مدلی قدیمی تر از این اسلحه وجود دارد که نقش شاهینی در حال پرواز را برخود دارد که ورود آن را به سال ۱۲۹۸ و توسط میرزا کوچک خان نسبت می‌دهند.

کلاشینکوف



کلاشنیکف آ-کا-۴۷ (به روسی: Калашникова AK-۴۷) که در ایران به لفظ عامه گاهی آن را کلاشینکف و یا به طور خلاصه کلاش نیز می‌نامند، اسلحه‌ای انفرادی است که به حالت تمام اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک می‌تواند تیراندازی کند. این اسلحه دارای خشاب‌های ۳۰، ۴۰ و ۷۵ فشنگی (قابلمه‌ای) می‌باشد.

این سلاح به روش غیرمستقیم و با فشار گاز ناشی از انفجار باروت مسلح می‌شود و سیستم قفل گلنگدن آن از نوع چرخشی است. این سلاح در سه نوع با قنداق ثابت، تاشو از زیر، و تاشو از بغل ساخته می‌شود که نوع تاشو آن به دلیل اشغال کردن فضای کمتر و حمل آسانتر مورد توجه قرار گرفته‌است. به خاطر کوچکی و سبک بودن نسبی در جنگ‌های چریکی (پارتیزانی) کارایی دارد. کالیبر اصلی آن ۷٫۶۲ است ولی در کالیبرهای دیگر نیز ساخته شده‌است.کشورهای مختلفی (بیشتر از بلوک شرق) و از جمله ایران، این سلاح را در انواع مختلف به تولید رسانده‌اند و هم اکنون این اسلحه به دلیل کارایی بالای خود در سازمان رزم نیروهای مسلح ایران قرار دارد.

نام این اسلحه در زبان روسی Автомат Калашникова образца ۱۹۴۷ года و در انگلیسی Automatic Kalashnikov rifle 1947 model است.

اسلحه کلاشنیکف در سال ۱۹۴۷ توسط میخائیل کلاشنیکف در روسیه طراحی شد و در دوران جنگ سرد توسط بسیاری از کشورهای جهان به ویژه بلوک شرق استفاده گردید. در سال ۱۹۵۱ رسماً وارد ارتش روسیه گردید. بدنه ان از فولاد نرم ساخته شده وبقیه قسمتها پرسکاری شده‌است. درحدودسال ۱۹۵۹ نوع AKM (افتامات کلاشینکف مدرن) درخط تولید قرارگرفت که بر خلاف مدل آ-کا-۴۷ بدنه این سلاح ورقه پرسکاری است و در قسمتهای دیگر تغییراتی نیز داده شده‌است. قابل توجه‌است که درارتش روسیه مدل (AKM) در حال خارج شدن از رده‌است و مدل دیگری از این سلاح بنام SKS-۴۷ که از نظر ظاهر و مکانیسم مشابه این سلاح بوده وکالیبر ان کمتر است (۳۹*۴۵/۵) جانشین ان می‌گردد.

مدل‌ها



AK۴۷

AK۴۷ (SAR۱

AK47S

AKM

AK74U

AK۷۴

AK74S

AKS-۷۴N

AK۱۰۱

AK۱۰۲

AK۱۰۳

AK۱۰۴

AK۱۰۵

AK۱۰۷

AK۱۰۸

MODEL OF SSR-۸۵B

NORINCO AK۴۷

AKSN

تفنگ ژ3



در طول دهه پنجاه ارتش آلملن غربی همانند سایر ارتش های کشورهای عضو ناتو نیاز به یک سلاح انفرادی با قابلیت شلیک فشنگهای51* 62/7 ناتو را احساس می کرد.در ابتدا آلمان ها سلاح اف ان فال FN FAL ساخت بلژیک را برای این منظور انتخاب کردند.در سال 1956 با ایجاد تغییراتی در سلاح سیرکا شوروی ارتش آلمان سلاحی تحت نام G1 ا تولید نمود.( لازم به ذکر است که سلاح سیرکا مادر دو سلاح معروف کلاشینکف و CEMTE که خود مدل ابتدایی سلاح ژ3 است ، می باشد این سلاح شاهد تحولاتی با دو نگرش متفاوت در طول تغییرات خود بوده است که یکی نگرش روسها و آقای کلاش نیکف بوده و دیگری نگاه اروپای غربی و مهندسان شرکت CEMTE اسپانیا و نهایتا شرکت هکلرو کخ آلمان بوده است) بنا به دلایل واضحی آلمان ها خاستار به دست آوردن خودکفایی و تولید این رده از سلاح ها بودند.در ابتدا تقاضای ساخت اسلحه fal بلژیکی در آلمان مطرح شد که این امر از سوی کشور بلژیک به دلیل مشکلاتی که ارتش آلمان در هنگام اشغال آن کشور در زمان جنگ جهانی دوم برای آنها ایجاد کرده بودند با مخالفت روبرو شد.در نتیجه آلمان ها متمایل به کارخانه اسلحه سازی Cemt e شدند.یک مدل از سلاح های ساخت کارخانه مذکور با نام مدل A مورد پسند ارتش آلمان واقع گردید و آنها توانستند امتیاز تولید آن را از کارخانه اسپانیایی خریداری نموده و خط تولید آنرا به آلمان و کارخانه هکلروکخ در شهر اوبرندورف ( هم اینک کارخانه هکلروکخ در این شهر می باشد ) انتقال دهند.در سال 1959 ارتش آلمان غربی با تکمیل و بهینه سازی طرح نهایی سلاح Cemt e مدل A ، اسلحه ژ3 را به جهانیان معرفی کرد از آن زمان تاکنون اسلحه ژ3 در بسیاری کشورها ( نزدیک به 50 کشور جهان ) بکار گرفته شده این سلاح در مدل های پیشرفته تر مانندآ۳ که سلاح سازمانی ارتش ایران است ساخته شده و بهترین مدل ژ۳ به شمار می آید چندین کشور هم اینک در حال تولید این سلاح تحت لیسانس کارخانه هکلروکخ آلمان می باشند.کشورهای ایران یونان ، پاکستان ، ترکیه و پرتغال از این جمله اند.

مشخصات:



1)جنگ افزاری است خودکار که بوسیله ناظم آتش بصورت خودکار و به ضامن در می آید.

2)تنها اسلحه انفرادی در جهان که داغ نمی کند و لوله آن انحراف پیدا نمی کند.

3)با فشار مستقیم گاز باروت مسلح می شود.

4)با خشاب 20تیری تغذیه میشود .

5)بوسیله نفر حمل میشود.

6)دستگاه نشان روی آن بسادگی قابل تغییر و تنظیم است

مختصات :



1)کالیبر 62/7میلیمتر (30/0اینچ)

2)وزن بدون خشاب ۱۰۰/4کیلوگرم

3)طول سلاح بدون سرنیزه 5/102سانتیمتر

4)سرعت ابتدایی گلوله در ثانیه اول ۱۲۰۰متر بر ثانیه

5)نواخت تیر بطور علمی ۷۰۰الی۷۵۰تیردر دقیقه

6)نواخت تیر بطور عملی ۲۰۰الی ۲۵۰تیر در دقیقه

7)تعداد خان 4 عدد

8)گردش خان از چپ به راست

9)برد مفید ۱۰۰۰متر

10) برد موثر4000متر

11)برد نهایی 7000 متر

سازمان وخدمه :



جنگ افزار ژ-3 سلاحی است انفرادی ،دارای یک نفر خدمه در کلیه رسته ها.

انواع قنداق:



چوبی-پلاستیکی- کاچویی- و فلزی کشویی

مقدورات:



1.قدرت زیاد نسبت به تفنگهای مشابه با اندازه طول فشنگ ومرمی.

2.دقت تیر به خاطر طول مناسب لوله.

3.مجهز به دوربین برای استفاده در مسافتهای بیشتر از ۱۰۰۰متر .

۴.لگد کم نسبت به سلاح ام۱۶.

۵. موارد گیر نسبت به دیگر سلاح های انفرادی بسیار کمتر است.

گیر و رفع گیر



۱)بدنه خشاب فرورفتگی دارد یا خشاب قر شده است.

رفع گیر :خشاب را عوض کنید

۲)فشنگ کثیف یا معیوب است .

رفع گیر :فشنگ را عوض کنید.

۳)عدم چفت شدن (غلطکها در مقر مربوطه قرار نمی گیرد. )

4)دستگیره آتش محکم به جلو رها نشده است.

رفع گیر :مجددا دستگیره ها را به عقب بکشیدو رها کنید.

انواع مهمات ژ-3



جنگی- رسام- آتش زا- ثاقب- جنگی واترپروف(ضد آب)- آموزشی- گازی- گازی مخصوص پرتاب نارنجک تفنگی- جنگی ثاقب آتش زا- پلاستیکی

برگه ناظم:



سه وضعیتی" ضامن (پایین)- تک تیر(وسط)- رگبار(بالا) جدیدا ارتش ایران ژ۳رو با برگه ناظم ۴ وضعیتی تولید می کند که حالت سه تیر(با هر بار گذاشتن انگشت هر بار بر روی ماشه سه تیر شلیک می شود)بین رگبار و تک تیر قرار می گیرد.

قدرت نفوذ در بدن:



سلاح ژ۳ در برد موثر خود که 4000متر است بعد از اصابت گلوله به بدن شخص در هنگام خروج از بدن شخص شعاعی به اندازه ۱ متر ایجاد می کند .گلوله این سلاح می تواند با ایجاد شعاعی به اندازه یک متر از بدن ۳۰ رنجر عبور کن دبه همین دلیل سلاح ژ۳ به کشنده ترین سلاح انفرادی در جهان معروف است.در زمان جنگ تحمیلی ۲۰درصد موفقیت ایران مدیون سلاح ژ۳ است به همین دلایل در زمان جنگ تحمیلی عراقی ها به ژ۳ توپ ایرانی می گفتند.

متعلقات سلاح ژ۳:



۱)سرنیزه

۲) لوله رابط مخصوص رتاب نارنجک تفنگی

۳) جعبه تنظیف(این سلاح در بسیاری از موارد نیاز به نظافت ندارد)

۴) دوربین(از این سلاح می توان به عنوان یک سلاح تک تیرانداز استفاده کرد)

۵)دستگاه نشانه روی کار در شب

۶) انواع فشنگ ها

مختصات سلاح ژ۳



خشاب ها ۲۰ و ۴۰ و ۱۰۱ و ۳۰۰ تیری

کالیبر ۶۲/۷*۵۱ میلیمتر

نواخت تیر ۷۵۰ تا ۷۰۰ تیر در دقیقه

انرژی دهانه 290 - 300 کیلو پوند متر

برد موثر ۴۰۰۰متر

برد مفید ۱۰۰۰متر

برد نهایی ۷۰۰۰متر

تعداد خان ۴ راستگرد

طول سلاح 1020 میلی متر

طول لوله 450 میلی متر

سرعت دهانه ۱۰۰۰- ۱۲۰۰ متر در ثانیه

وزن سلاح بدون خشاب ۱00/4 کیلو گرم

وزن خشاب خالی 284 گرم

وزن فشنگ 24 گرم

شعاع دید 572 میلی متر

ام۱۶



ام۱۶ (در انگلیسی: M16 و یا Caliber 5.56 mm) نام سلسله مسلسل‌های جنگی مجهز ساخت شرکت کلت و تحت امتیاز ارتش ایالات متحده آمریکا است. مسلسل ام۱۶ دارای چند نسل مختلف میباشد که مدلهای ام۱۶/آ۱، ام۱۶/آ۲، ام۱۶/آ۳، ام۱۶/آ۴ را شامل می‌شوند. بیشترین کاربرد مسلسل‌های ام۱۶ در نیروی زمینی است و از دهه ۱۹۶۰ تاکنون در ارتش ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار دارد. سلسله مسلسل‌های ام۱۶ مورد استفاده بیش از ۱۵ کشور عضو پیمان ناتو و بسیاری دیگر از کشورهای جهان است. مسلسل ام۱۶ در سال ۱۹۶۴ میلادی و برای اولین بار به عنوان اسلحه سازمانی در ارتش آمریکا مورد استفاده قرار گرفت.

دقت و نواخت تیر (تعداد شلیک در دقیقه) ام۱۶، بالاتر از تیربارهای ژ۳ و کلاشینکف است. کالیبر مسلسل ام۱۶، ۵٫۵۶ است و به روش غیر مستقیم توسط گاز باروت حاصل از شلیک مسلح می‌شود وسیستم قفل گلنگدن آن بصورت چرخدنده‌ای طراحی شده است.

وینچستر



این سلاح ساخت کارخانه «ترایسل» بوده و نحوه کارکرد آن ، مانند تفنگ های غرب وحشی و لوله تفنگ هشت خانی است که به راستی یک تفنگ کابوی می باشد. مدل 94 این سلاح ، با قنداقی از چوب گردوی آمریکایی بسیار راحت و خوش دست ساخته شده است. طول آن 20 اینچ و شکل آن به صورت 8 ضلعی می باشد. کالیبرهای ۳۷۵/۰ مگنوم ، ۴۴/۰ رمینگتون مگنوم و 0/45 کلت در اختیار شما قرار دارند و انتخاب هر یک از آنها به عهده شماست. قنداق با طراحی عالی و دستگیره خوش دست به همراه طرح کلاسیک آن به جذابیت این سلاح می افزاید. خشاب آن ظرفیت 11 فشنگ را دارد و روزنه دید عقب آن قابل تنظیم می باشد.

سلاح «وینچستر 94 اکتاگون» ، بهترین انتخاب برای آنانی است که خواهان اسلحه ای راحت و خوش دست با طرحی سنتی هستند.

تفنگ لبل



تفنگ لُبل مدل ۱۸۸۶ نخستین تفنگ گلوله‌زنی بود که از فشنگ‌هایی با باروت بی‌دود استفاده می‌کرد.

لبل سلاح سازمانی ارتش فرانسه از ۱۸۸۶ تا ۱۹۱۶ بود. تولید این سلاح زیر نظر سرهنگ نیکولا لبل انجام می‌شد و از آنجا با نام غیر رسمی لبل معروف شد.

کالیبر این تفنک ۸ میلیمتر بود و هشت فشنگ در خزانه آن جا می‌گرفت.

در عکس‌های دوران مشروطه، تفنگ لبل در دست برخی از مجاهدان مشروطه دیده می‌شود.

آریساکا



ارتش ژاپن در سال 1894 شروع به تحقیقاتی برای ساختن اسلحه ای با کایبر کوچکتر کرد تا آن را جایگزین اسلحه های موراتا سازد . بدین منظور ارتش امپراطوری گروهی را به رهبری سرهنگ ناریاکی آریساکا (Colonel Nariake Arisaka) مسئول رسیدگی به این امر نمود . اولین نمونه ای که از اسلحه های آریساکا ساخته شد مدل آریساکا 30 بود که در حقیقت به مناسبت سی امین سال امپراطوری مئی جی ، چنین نامی به خود گرفت که مصادف بود با سال 1897 میلادی . این اسلحه در سال 1905 میلادی در جنگ بین ژاپن و روسیه نقصهایی را از خود بروز داد که موجب شد مدل ارتقاء یافته این اسلحه در همان سال 1905 میلادی با نام آریساکا 38 ساخته شود . عدد 38 نیز در نام این مدل به سی و هشتمین سال امپراطوری مئی جی بازمی گردد . این سلاح در مدلهای مختلف من جمله نوع بلند و نوع کاربین توسط حکومتهای مختلفی ساخته شد و تعداد تولید شده آن بیش از سی میلیون تخمین زده می شود . این سلاح از سال 1898 میلادی تا پایان جنگ جهانی دوم یعنی 1945 میلادی ساخته می شد . هر چند که مدلهایی دیگری از این سلاح بعد از آن تولید شدند ولی تا پایان جنگ ساخت مدل 38 متوقف نشد .

بین مدل 30 و 38 مدل دیگری نیز با نام آریساکا 35 در سال 1892 میلادی برای نیروی دریایی ژاپن طراحی و ساخته شد که بعد از آمدن مدل 38 ، این مدل جایگزین دو مدل قبلی گردید . این اسلحه با عملکرد گلنگدن است یعنی بعد از هر شلیک باید گلنگدن کشیده شود .

توضیحات در مورد سلاح



Name: Arisaka Type 38

کالیبر : 50 × 6.5 میلی متر

Caliber: 6.5x50SR

کشور سازنده : ژاپن

Country of origin: Japan

وزن : 4.12 کیلو گرم

Weight: 4.12 kg

طول اسلحه : 1275 میلی متر

Overall length: 1275 mm

طول لوله : 800 میلی متر

Barrel length: 800 mm

ظرفیت خشاب : 5 فشنگ

Magazine capacity: 5 rounds

نخجیر 3



270 ایرانی یا نخجیر3. که اخرین محصول کارخانه ساصد می باشد ترکیبی از کپ و گلنگدن برنو ویک لول کالیبر 270 وینچستر می باشد.لوله این سلاح به گفته مسئولان در تعداد محدودی از سری اول تولیدات اتریشی بوده و ما بقی

توسط خود کارخانه با ماشینهای ساخت لول وخان کشی ساختRWS ساخته وخان کوبی میشوند.روش خان کوبی لوله این سلاح به شیوه ماشین کاری بوده و دارای خانهای ظریف نیمه پهن می باشد.در لوله های تولیدی داخل به خصوص در سری های اخر فاصله پرش گلوله(فاصله ای که باید بین لبهً اخر پوکه وخان وجود داشته باشد)بسیار کم شده که موجب می شود تا گلنگدن پشت فشنگهایی که مرمی انها بلندتر و سنگین تر است بسته نشود.مثلاً فشنگ 140 گرین یا 130 گرین رمینگتون در این لوله ها گیر کرده چون گلوله ان با خان لوله درگیر می شود و از بسته شدن گلنگدن جلو گیری میکندولی اگر شما از فشنگ 110 یا 100 گرین همین کارخانه(رمینگتون)استفاده کنید دیگر با چنین مشکلی برخورد نمی کنید و این منطقی نیست چون سرگلوله های 130 و140 ویا150 بهترین جواب را برای شکارگاههای ایران دارا هستند و همچنین فشنگهایی با مرمی130و140 در بازار اسلحه فروشی های ایران فراوان تر است تا فشنگهایی با مرمی های سبک و وارمینت(سر گلوله های سبک با وزن 110به پایین که برای حیوانات کوچک و موزی مانند روباه به کار میروند)....واین در حالی است که در سری های پایین تر همین سلاح فاصله پرش به قدری زیاد است که شما می توانید به راحتی از سرگلوله های 150تا180را در ان استفاده کنید بدون اینکه گلوله فشنگ شما با خان سلاح در گیر شود.تمامی سلاحهایی که داری مشکل کوتاه بودن فاصله پرش هستند باید به کارخانه ارجاع شده تا این مشکل توسط مهندسین مربوطه رفع شود. یکی دیگر از مشکلات این سلاح نداشتن قنداق خوب و ارگونومیک است.... جاسازی های قنداق خوب نبوده و اغلب قطعات پایینی کپ سلاح با چوب درگیر نیستند که این خود باعث پایین امدن دقت تیر در سلاح میگردد.پایه دوربین آن از روی پایه لئوپلد کپی شده ولی از الیاژ مرغوبی در ان استفاده نشده است که این باعث می شود که رینگ های دوربین بعد از دو یا سه بار باز وبسته شدن لق شوند.خشاب سلاح ودریچه تغذیه کپ برای فشنگهای برنو با طول حداکثر 80 میلیمتر طراحی شده و فشنگهای270با طول حداقل 82 میلیمتر و بیشتر در خشاب سلاح جا نرفته و گیر می کنند و خریداران باید قبل از همه این مشکل را توسط اسلحه سازان مجاز و خبره حل کنندواین در صورتی است که خود کارخانه باید این نقص را حل کند.ماشه این سلاح همان ماشه جنگی برنو است که برای شلیک فشنگهای دقتی و حتی شکاری مناسب نیست و بعضی از شکارچیان عزیز برای نرم شدن ماشه خودشان اقدام به دست کاری سلاح کرده که این دست کاریها در بسیاری از مواقع خطر افرین بوده و باعث شلیک خود به خود سلاح میشود(قابل توجه دارنده گان سلاح برنو).در سلاحهای گلوله زن ماشه خوب و دارای کشش مناسب یکی از ارکان اصلی در دقت تیراندازی سلاح است وماشه قلب سلاح حساب میشود که باید با قلب تیر انداز هماهنگی کامل را در زمان شلیک داشته باشد تا بهترین دقت لازم در تیر اندازی به وجود اید.

عیب این نکته بگفتی هنرش نیز بگو

از معایب این سلاح که تماما قابل رفع میباشند بگذریم نوبت به محاسن ان میرسد از محاسن این سلاح استفاده از کپ و گلنگدن موزر98 میباشد.از نظر قدرت و استقامت این سیستم هنوز حرف اول را در دنیا میزند و در سلاحهای دارای کالیبر های استاندارد توانایی شلیک پر قدرت ترین مهمات را دارد.پوکه کش و پوکه پران در این سیستم به بهترین شکل ممکن کار می کنند.استپ گلنگدن بسیار محکم و با یک فنر تخت قوی پشتیبانی میشود که انگشت پوکه پران نیز داخل ان قرار دارد. ضامن این سلاح در نوع خود مطمئن ترین ضامن است چون در هنگامی که سلاح مسلح است سوزن و پایه اتش گلنگدن که به سوزن متصل است را به عقب اورده و سوزن سلاح در حالت اول صامن قلف و ماشه ازادشده واز پایه اتش جدا میشود و در حالت دوم به همراه این مراحل گلنگدن نیز قفل شده و بالا نمی اید.لازم به ذکر است

که زمانی که دوربین روی سلاح نصب باشد ضامن به دوربین گیر کرده و کار نمی کند و شخص تیر انداز برای ضامن کردن سلاح و اطمینان خاطر باید گلنگدن سلاح را پشت فشنگ تا زمان شلیک نخواباند و زمانی که تصمیم قاطع به تیراندازی گرفت انگاه گلنگدن سلاح را ببنددوسلاح اماده شلیک شود.

مشخصات فنی G36[/b]



گلنگدن و مکانیزم گاز G36 بسیار شبیه به AR-18 بوده که البته نسبت به آن مورد بهینه سازی و اصلاح قرار گرفته است.در نتیجه ی این پیشرفت نسبی در یک تست بعد از شلیک هزار تیر در بررسی هایی که به عمل آمد هنوز هم مکانیزم کاملا تمیز بود.تمیز کردن اسلحه نیز به سادگی با یک پرس نرم و حلال رقیق و سپس با روغن کاری انجام می گیرد.

G36 سلاحی با مکانیزم گازی است که قفل گلنگدن آن چرخشی از نوع استونر(یوجین استونر طراح M16) است.این مکانیزم یک سنت شکنی از طرف((هکلرکوخ))محسوب می شود که تاکنون در سلاح های بزرگ حود از سیستم قفل تاخیری مکشی استفاده می کرده است.

تمام سیستم های متحرک سلاح اعم از گلنگدن و حامل گلنگدن فنرها و قطعات رابط کوچک از پلیمرهای تقویت شده با فیبرکربن ساخته شده اند که این موجب کاهش وزن و سادگی در نگهداری همچنین افزایش قابلیت اطمینان شده است.

G36K مدل کارابین این سلاح بوده که تنها تفاوت آن با مدل اصلی در لوله و محافظ دست کوتاه شده آن است.همچنین MG36 مدلی به عنوان تیربار مورد استفاده قرار می گیردد دارای لوله قوی تر و دو پایه و همچنین خشاب کاسه ای با ظرفیت 100 تیر است.G36C نیز به گونه ای طراحی شده با لوله ی کوتاه تر برای استفاده یگان نیروهای مخصوص است که به تعبیری حتی از آن به عنوان یک SMG با کالیبر بزرگ نیز می توان نام برد.

G36 پایه از یک خشاب 30 تیر با جنس شفاف تغذیه می شود که در کنار دارای گیره هایی برای متصل کردن دو یا سه خشاب جهت سرعت عمل در تعویض آن است.ناگفته نماند این سلاح به صورت مدولی ساخته شده است و با ابزار ساده ای می توان حتی در مناطق درگیری آنرا تبدیل به گونه ی دیگری از G36 کرد.

در اهرم انتخاب آتش سلاح حالت های ضامن تک تیر شلیک دو تیر یا سه تیره و مسلسل تعبیه شده است و حالت فقط تک تیر برای کاربران غیر نظامی و پلیس در حال ساخت است.

G36 ارتش آلمان مجهز به دوربین چشمی با بزرگنمایی 5/3 برابر بوده که به صورت استاندارد دارای یک سایت نشانه گذاری نقطه قرمز تابشی نیز است.سایت چشمی از 200 تا 800 متر علامتگذاری شده و از قسمت بغل دارای بخشی است که در نشانه گیری اهدافی با سرعت 15 کیلومتر بر ساعت در مسافت 200 متری از هر دو طرف چپ و راست پیشگامی ایجاد می کند.

G-36



پس از لغو پروژه ی G11((هکلرکوخ)) در پایان جنگ سرد سه گزینه بعنوان سلاح سازمانی ارتش آلمان مطرح شد.اول در ادامه دادن به استفاده از سلاح قدیمی G3 دوم استفاده از هزاران قبضه کلاشینکف AK-47 موجود در انبارها باقیمانده از ارتش آلمان شرقی(بعد از اتحاد دو آلمان) و در نهایت طراحی و ساخت یک سلاح مدرن و جدید که گزینه اخیر پس از بحث و تبادل نظرهای بسیار مورد قبول واقع شده و کمپانی معظم((هکلرکوخ))مسئول ساخت این سلاح گردید.

قابل ذکر است که تفنگ تفنگ تهاجمی سلاح اصلی سرباز پیاده نظام است.علی رغم پیچدگی فوق العاده میدان های نبرد الکترونیکی امروز هنوز پیروزی در جنگ با طرفی است که سربازان تفنگ بدست خود را جهت اشغال کردن و گرفتن زمین به جلو می فرستد.

برای انجام چنین عملی سربازان پیاده نظام به سلاحی نیاز دارند که قابل اعتماد بوده وزن کمی داشته حساس به نوع مهمات مورد استفاده نبوده شرایط سخت محیطی را بخوبی تحمل کرده به سادگی قابل تعمیر نگهداری و سرویس کردن و از دقت و برد قابل قبولی برخوردار بوده و در نهایت کار کردن با آن(فاکتورهای ارگونومی لوازم جانبی مونتاژ و سایت هدفگیری) آسان و بدون مشکل باشد.این چنین مشخصاتی پیش فرض فلسفه ساخت تفنگ تهاجمی سازمانی ارتش آلمان G36(GEWEHR 36 را تشکیل می دهند.

G36 در سال 1990 از پروژه HK-50 ارتش آلمان(BUNDESWEHR) بوجود آمد که شامل یک سری سلاح در کلاس های متفاوت با مشخصات یکسان بوده.G36 پیش از اینکه یک طرح انقلابی باشد در نتیجه تکامل طرح های دیگر بوجود آمده است و با وجود اینکه حداکثر تکلولوژی روز در آن مورد استفاده قرار گرفته در واقع تکلولژی فوق العاده ای در آن به چشم نمی خورد.

ناگفته نماند هسته مرکزی G36 با اندکی تغییرات در ایالات متحده تبدیل به دو سلاح XM-8 و مدول انرژی جنبشی XM-29 شده است که این نشان از بی عیب و نقص بودن طرح G36 دارد.

برتا 70» ، اسلحه ای ارتقاء یافته بر اساس نیازها » [سلاح های سبک]

این سلاح ، امتحان خود را در بسیاری از عملیاتهای خارجی پس داده است. اطمینان از عملکرد و کیفیت بالای آن ستوده شده و در سه مدل متفاوت ، به منظور تطابق با نیازهای ناتو ، ساخته شده است:

مدل «آ آر ۹۰/۷۰» برای پیاده نظام

مدل «آ آر ۹۰/۷۰ اس» برای شلیک به صورت تک تیر

مدل «اس سی ۹۰/۷۰» برای نیروهای ویژه

مدل «اس سی پی ۹۰/۷۰» برای نیروهای هوابرد و زرهی

مدل های «آ آر» و «اس سی» ، در قنداق متفاوتند.

مدل «آ آر» با قنداق پلیمری و قبضه پلاستیکی عرضه شده اند. مدل «اس سی» با قبضه پلاستیکی و قنداقی از جنس آلیاژ سبک و تاشو عرضه شده که باعث کاهش طول سلاح می شود. طراحی قنداق تاشو به گونه ای دقیق است که حتی هنگام بسته بودن ، امکان استفاده از ضامن و اجزای سلاح را که در سمت راست جای دارند ممکن می سازد.

مدل «آ آر ۹۰/۷۰ اس» بر مبنای مدل ارتشی «آ آر ۹۰/۷۰» و تنها برای شلیک نیمه خودکار و به صورت تک تیر طراحی شده است. لوله سلاح ، برای بدست آوردن دقت بیشتر ، ضخیم تر و بلندتر شده است. قنداق آن پلیمری و ثابت و خشاب آن 5 تایی می باشد. همچنین برگه ناظم آتش آن ، دارای دو حات تک تیر و ضامن است.

مدل «اس سی پی» که هدف از ساختن آن ، کم کردن طول سلاح بوده است ، دارای همان قنداق تاشو از جنس فلز آلیاژی سبک می باشد.

نگهدارنده سرنیزه در آن بگونه ای است که می توان آن را سریعآ با دستگاه پرتاب نارنجک تفنگی تعویض کرد.

نیاز به ابزار خاصی برای باز کردن سلاح در صحنه نبرد نمی باشد و با آزاد کردن یک پین ، سلاح به صورت کمرشکن باز می شود.

تپانچه Desert Eagle »



این تپانچه پرقدرت توسط کارخانه Magnum Research طراحی و توسط رژیم اشغالگر اسرائیل ، بهینه سازی شده است. این سلاح کمری علاوه بر داشتن قدرتی فوق العاده ، از مکانیزم منحصر به فردی بهره می گیرد. عمده سلاح های کمری ، از گلنگدن مورس کوتاه استفاده می کنند. درحالی که عملکرد گلنگدن این سلاح ، توسط فشار گاز باروت صورت می گیرد. درواقع مکانیزم گلنگدن این سلاح ، از تفنگ M-16 اقتباس شده است. مزیت این نوع گلنگدن در این است که می توان از فشنگ های بسیار قدرتمندی استفاده کرد که قبلآ تنها توسط رولورها قابل شلیک بودند.

این سلاح ، در سه مدل ساخته شده است که عبارتند از:

Mark I : تولید این مدل متوقف شده است.این مدل دارای قاب آلومینیومی بوده و قادر به شلیک گلوله های کالیبر 375/0 مگنوم و 44/0 است.

مطالب مشابه :


انواع تفنگهای شکاری

انواع تفنگهای شکاری. اگر از تعریف تفنگ که عموما با آن آشنایی دارند بگذریم، باید گفت که بطور کلی دو نوع تفنگ شکاری وجود دارد: تفنگ گلوله زنی (Rifle) و




صدور مجوز برای سلاح های شکاری غیر مجاز

خبر ها حاكي از اجرا شدن طرحي در استان آذربايجان شرقي و برخي استان هاست که براساس آن اعلام شده برای کلیه افراد واجد شرایط که دارای اسلحه‌های شکاری غیرمجاز هستند




سلاح شکاری ساچمه زنی

تفنگ ساچمه زنی. تفنگهای ساچمه زنی (Shotgun) در نمره های (Gauge) مختلف عرضه می شوند. معروفترین نمره ها عبارتند از 10، 12، 16، 20، 28 و 410. در جدول زیر قطر




انواع سلاح شکاری

که شامل تفنگ های ورزشی و شکاری و نظامی است به شرط آنکه در نوع ساچمه زنی طول اسلحه از 660 میلیمتر و در نوع گلوله زنی طول لوله آنها از 470 میلیمتر، کوتاه تر نباشد




مطالبی خواندنی درباره تفنگ شکاری و انواع شات گان در ایران و قیمت تفنگ شکاری

قازیاتان عزیز کندیم - مطالبی خواندنی درباره تفنگ شکاری و انواع شات گان در ایران و قیمت تفنگ شکاری - فلک آددوی منی،گلدیم آی بو یانا _ هر نه باخسام ،عزیز کندیم




مقررات ورود و خروج انواع سلاح و مهمات شکاری

ماده ۱ـ منظور از تفنگهاي شكاري ، هرگونه سلاح گرم و سرد ميباشد كه عرفاً و عادتاً براي شكار حيوانات وحشي مورد استفاده قرار ميگيرد و شامل سلاحهاي زير ميباشد :.




اسلحه شکاری و توضیحاتی در باره ی آن ( ادامه مطلب منتظر کنجکاوی شماست )

اگر از تعریف تفنگ که عموما با آن آشنایی دارند بگذریم، باید گفت که بطور کلی دو نوع تفنگ شکاری وجود دارد: تفنگ گلوله زنی (Rifle) و تفنگ ساچمه زنی (Shotgun)




صدور مجوز قانونی سلاح شکاری هدیه مجلس به حیات وحش!

مهلت سه‎ماهه دارندگان سلاحهای شکاری برای دریافت مجوز سلاح شکاری درحالی امروز به ... قانون مجازات قاچاق اسلحه، تصویب شد، چنانچه سلاح تحویلی از نوع شکاری باشد و




قیمت سلاح شکاری

شکار و طبیعت - قیمت سلاح شکاری - مطالب و عکس در رابطه با شکار و طبیعت گردی آذربایجان شرقی مراغه و شهرستان نوشهر.




قوی ترین و احمقانه ترین سلاح های شکاری (عکس)

در حقیقت این یک تفنگ واقعی است که می تواند شلیک کنید و بسیار هم کشنده و ... یک تفنگ شکاری که با هر بار شلیک نزدیک به نیم کیلو مواد انفجاری را پرتاب می




برچسب :