انتظارات از مدارس استاندارد مقطع ابتدایی
1-نشاط سازی فضای مدرسه وکلاس
2- استفاده از علایم ، نقاشی ،خطاطی و سایروسایل کمک آموزشی در محوطه دبستان حیاط و سالن به نحوی که دانش آموزان را به هیجان وا دارد و برخی از نیازهای آموزشی دانش آموزان را حل کند .
3-ایجاد محل مناسب در حیاط آموزشگاه با تخته سیاه آزاد در قالب هرچه دلت می خواهد بنویس .
4-فعال سازی صندوق پیشنهادات و انتقادات در دبستان به نحوی که هر دانش آموزبه خودش جرات دهد خواسته ی خود از مدرسه را نوشته و به داخل آن بیندازد و مدیر نیز در هر چند روز صندوق را باز کرده ضمن بیان خواسته های بجای دانش آموزان در سر صف نسبت به ضمن بیان خواسته دانش آموزان اهمیت داده و رفع مشکل نماید .
5- فعال سازی شورای آموزگاران و برگزاری آن در قالب کارگاه تخصصی و تدریس (حدالمقدور در غیر وقت آموزش ) و استفاده ی بهینه از توانمندی معلمان در تقویت نکات قوت دیگر معلمان و رفع نکات ضعف احتمالی دیگران .
6-ایجاد کتابخانه کلاسی در کلاس
ها و فعال سازی آن و هدایت دانش آموزان و استقبال از فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و در خواست از معلم مبنی بر آموزش صحیح کتابخوانی و خلاصه نویسی .
7-خلاصه نویسی دانش آموزان در قالب گروهی و یافردی در محل مناسب بعنوان دستاوردهای دانش آموزان در هر سه ماه به تفکیک کلاس و به نام اعضای گروه یا فرد در معرض دید دانش آموزان قرارگیرد .
8-فعال سازی شوراهای دانش آموزی و کمیته های آنها و گذاشتن جلسه مستمر با آنها و تقویت روحیه همکاری و قبول مسئولیت در دانش آموزان
9-هدایت دانش آموزان به اینکه در خودشان جرات اداره کلاس و مدرسه را بدهند به نحوی که طرح اداره یک ساعت و یا دو ساعتد و یا یک روز دبستان را بتوانند در خودشان تقویت نمایند .
10-تعیین چارت سازمانی مناسب و برنامه هفتگی مناسب و طرح دار و نوین و داشتن آمار و ارقام یا طرح جدید و نصب در معرض دید مراجعین و معلم کلاس به دبستان در دفتر مدیر
11- فعال سازی گذربان مدرسه و همیارپلیس از طریق دادن مسئولیت و آموزش به طوری که برخی از وظایف معاونین و مدیر به آنها منتقل شود.
12- رسیدگی جدی به نماز خانه دبستان و آموزش عملی نماز در مدارس پسرانه و اجرای دقیق زنگ نماز در مدارس دخترانه و حضور معلم و مدیر در نماز جماعت دوشادوش دانش آموزان ، مفروش نمودن نمازخانه و تزیین آن .
13-تقویت گنجینه جوایز ، تهیه دفتر ، جوایز و کارتهای تلاش و... برای ایجاد انگیزه به نحوی که دانش آموزان در راه رسیدن به قله موفقیت تلاش نموده و رقابت سالم در بین خود و کلاسهای دیگر را داشته باشند ((ترسیم قله موفقیت ))
14-دفتر خاص ارتباط با اولیا در دبستان تهیه و کلیه مکاتبات با اولیا و مسایل انضباطی دانش آموزان به تفکیک پایه و کلاس و به نام افراد در آن درج گردد به طوری که در یک دید بتوان وضعیت دانش آموز را فهمید.
15-تهیه گزارشی از عملکرد در ابعاد مختلف بصورت مکتوب ، تصویری و سی دی و ارسال آن به کارشناسی آموزش ابتدایی .
16-فعال سازی جلسات انجمن اولیا و مربیان و استفاده بیشتر از مشارکت فکری و مالی اولیا در بهتر اداره کردن مدرسه به نحوی که این ارتباط نسبت به مدارس دیگر از یک امتیاز و برجستگی ویژه برخوردار باشد.
17-تهیه ی وسایل رفاهی به همکاران در حدمقدورات ازجمله در تهیه صبحانه،وپذیرائیها ی مختصر برای همکاران ، صندلی خوب ، میز آموزگار خوب ، تخته سیاه مناسب و وسایل کمک آموزشی جهت استفاده در امر آموزش .
18-استفاده از مشارکت دانش آموزان در کلاس درس توسط معلم و تدریس و تفهیم آن بصورت گروهی به نحوی که اعضای گروه ملزم به حمایت و کمک به تک تک اعضای گروه باشند به طوری که در برخی از ارزشیابی ها به گروه امتیاز داده شود که در این صورت رقابت سالم ایجاد می شود و دانش آموز ضعیف نیز توسط دانش آموز قوی تقویت می گردد.
19-استفاده از مشارکت دانش آموزان در حفظ و نگهداری اموال مدرسه ، تمیزی محیط مدرسه و ...
20-استفاده معلمان از روش تدریس نوین در کلاسهای درس ، استفاده بهینه از وسایل کمک آموزشی و پوشه کار و دفتر ثبت شاخص های جریان آموزش .
21-حضور همه معلمان مدرسه ی استاندارد در کارگاههای تخصصی که برای آموزگاران به تفکیک پایه و حوزه عملکرد راهنما معلمان توسط کارشناسی ابتدایی در حال اجرا است .
22-ارائه ی طرح ابتکاری توسط مدیر مدرسه و اجرای آن در دبستان با همیاری عوامل اجرایی آموزشگاه و ارسال یک نسخه از آن فعالیت به ناحیه جهت استفاده در سایر مدارسی که امکان اجرای آن وجود دارد.
23-در مدرسه استاندارد همه ی معلمان و دانش آموزان برای بالا بردن کیفیت آموزش باید از مجله رشد معلم استفاده نمایند.
24- برگزاری مسابقات در بین دانش آموزان از جمله مسابقه ورزشی ، مسابقه نماز ، مسابقه شرکت در مراسمات و ایام ا... ها ، مسابقه کتابخوانی و خلاصه نویسی و مسابقه از مجله رشد دانش آموز
25-فعال سازی تمامی ارکان پنجگانه شورای مدرسه استاندارد برابر ماده ی 3 آیین نامه اجرایی در دبستان انتظارات و همچنین انتظار می رود دانش آموز از تحصیلش در مدرسه ی استاندارد اظهار خرسندی و خوشبختی نماید.
26-در مقتضای صلاحدید در دبستان به نحوی به دانش آموزان و معلمان فهمانده شود که در مدرسه ای تحصیل و یا تدریس می کنند که استاندارد بوده و دارای امتیاز ویژگی خاصی است که سایر مدارس چندان از آن برخوردار نیستند .
27-ایجاد خط تلفن ارتباط اولیاء با مدرسه و ابلاغ به اولیاء بصورت کتبی به نحوی که در ساعت مشخص اگر اولیاء پیام ، طرح ، مطلب ، گلایه و... داشته باشند و امکان مراجعه حضوری برایشان مقدور نیست بتوانند با آن خط تلفن بامدرسه ارتباط برقرار نموده و رفع مشکل نمایند. و این موضوع علاوه بر ابلاغ به اولیاء از طریق مکاتبه و دانش آموزان در تابلوی اعلانات و دفتر آموزگاران و مدیر برای جلب توجه در معرض دید مراجعین نیز نصب گردد .
28- تمامی کلاسهای دبستان دارای پرده ی مناسب ، وسایل گرمایشی خوب و سایر امکاناتی که بتواند در تمرکز حواس دانش آموزان و آموزگاران مفید باشد مجهز گردد.
29-در مدرسه ی استاندارد نباید درب ها دستگیره نداشته باشند ، شیشه های دبستان شکسته بماند و نظافت دبستان خوب نباشد چه در حیاط و چه در کلاس و سالن و میز و صندلی معلم و جلوی پنجره ها خاک آلود نباشد.
30-رسیدگی جدی به سرویسهای بهداشتی و در سرلوحه ی کاری کادر خدماتی قرار گیرد.
31-از تمام ظرفیت دبستان استفاده بهینه شود و فضای مناسب سمعی ، بصری و آزمایشگاهی و ... در دبستان تدارک دیده شود.
32- از کلاسهای درس و سالن مدرسه وسایل کهنه و سالهای گذشته و تاریخ گذشته و عکسهای غیر مربوط و کهنه و ... جمع آوری شود و در کلاس درس فقط عکس امام و رهبری آن هم به نحو قاب شده و شایسته در بالای تخته سیاه نصب گردد.
33- اجرای فعالیت و برنامه های خاص در ایام ا... ، سیزده آبان ، دهه فجر ، محرم و اعیاد اسلامی و ملی در دبستان و شاخص کردن و شناساندن این ایام در اذهان دانش آموزان .
34-از وسایل صوتی و تصویری در امر تدریس و فعالیت های فوق برنامه و مکمل استفاده شود .
35-همه ی معلمان در تمامی مدارس در جشنواره شرکت می کنند این انتظار در دبستان استاندارد نمود بیشتری به خود می گیرد.
36-برگزاری کلاس تقویتی در صورت نیاز با هماهنگی اولیاء و با طرح در شورای مدرسه و تصویب آن با مشارکت اولیاء و عقد قرار داد با آموزگار مربوطه .
37-تکریم همکاران در دبستان به نحوی که رضایتمندی شغلی ایجاد و همه از فعالیت خود در دیستان اظهار خوشحالی و شادمانی نمایند.
38- دفتر حضور و غیاب همکاران ، پرونده پرسنلی همکاران و پرونده تحصیلی دانش آموزان عاری از نقص باشد.
39- نصب بروشور و یا اطلاعیه مبنی بر بایدها و نباید ها ومقررات انضباطی در معرض دید دانش آموزان و هدایت و راهنمایی دانش آموزان بر رعایت این اصول اخلاقی و پایبند نمودن آنان جهت تحقق قانون در مدرسه با محوریت التزام عملی .
40-ارائه گزارش از فعالیت های انجام یافته توسط مدیران مدارس .
41-در مدرسه استاندارد هر چیز جای خود دارد :
الف – تابلوی اعلانات معلم در دفتر معلم .
ب – تابلوی اعلانات دانش آموز در سالن و دید دانش آموز
ج- عدم نصب پوستر و تراکت و ... در دیوارهای مدرسه که زیبایی را از بین می برد و موجبات خسارت می گردد .
د- استفاده از لوحه های قرآنی ویژه که به مدارس استاندارد ارسال شده است.
42-کنترل و نظارت آموزشی و ارائه طریق لازم از طریق سرکشی به کلاسهای درس و ثبت در دفتر بازدید کلاس
43- اقدام درخصوص لوله کشی آب گرم ، لوله کشی صابون مایع دستشویی در سرویسهای بهداشتی آموزشگاه .
44-تهیه گل و گلدان در سالن مدرسه .
45-زیاد کار کردن مدیریت نیست بلکه تقسیم کار بهتر و کیفی کار کردن مهم است .
46-استفاده از گلاب پاش در مدارس مخصوصا نمازخانه .
47-تشکیل جلسه برای استاندارد سازی دبستان ، فعالیتهای انجام یافته ، برنامه های در حال اجرا و برنامه هایی که اجرا خواهد شد را ترسیم نموده و رونوشت آن را به کارشناسی ابتدایی ارسال نمایند.
48-ترسیم فعالیت کمی مدرسه از نظر درصد قبولی بصورت مقایسه ای .
49-ایستگاه مطالعه آزاد.
50-اجرای طرح کلاس ریاضی .
51-اجرای طرح رختکن لباس
52-اجرای طرح کرامت .
53-اجرای طرح وایت برد
54-ایجاد روابط انسانی سالم در مدارس استاندارد
55-آموزش رایانه برای معلمان
کارشناسی آموزش پیش دبستانی و ابتدایی ؟؟
مطالب مشابه :
چارت سازمانی حکمت
مدرسه راهنمایی حکمت ناحیه 6 اصفهان - چارت سازمانی حکمت - صمیمیت و پشتکار رمز موفقیت حکمت
چارت سازمانی مدرسه
انجمن اولیا و مربیان دبستان یاس - چارت سازمانی مدرسه - سرویس مدارس; احترام به
انتظارات از مدارس استاندارد مقطع ابتدایی
10-تعیین چارت سازمانی مناسب و برنامه 35-همه ی معلمان در تمامی مدارس در جشنواره شرکت می
چارت سازمانی مجتمع شهید عبدالناصر قریشی
چارت سازمانی مجتمع شهید عبدالناصر مدارس تحت پوشش این مجتمع عبارتنداز:
چارت سازمانی آموزش و پرورش تغییر کرد
چارت سازمانی آموزش و پرورش از سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی، انجمن اولیا و
برچسب :
چارت سازمانی مدارس