صدای عشایر- سگ ها و گرگ ها- لرستان تا کی باید مظلوم بماند- قلعه فلک الفلاک- تالاب های پلدختر - مسیحا
صدای عشایر ایران
+ نوشته شده در سه شنبه هفدهم بهمن 1391 ساعت 1:9 شماره پست: 10
این هفته در تهران جشنواره ای به نام " صدای عشایر ایران" در نمایشگاه دائمی تهران برگزار شد در این جشنواره عشایر ایران علاوه بر نمایش صنایع دستی، آئین ها و سرودهای محلی و همچنین نمایشها و رقص های محلی خود را به اجرا درآوردند. نکته جالب توجه اینکه در این جشنواره عشایر به منظور آشنایی با همدیگر در غرفه های همجوار حضور یافتند و به اجرای سرودها و رقص های محلی پرداختند. در همین روز یعنی دوشنبه شانزدهم بهمن ماه عشایر مازندران و بختیاری در غرفه لرستان حضور داشت و برخی از سرودها و رقص های خود را اجرا کردند که با استقبال گرم لرستانی ها همراه شد.
امروز یکشنبه و نیمی از بهمن ماه نود یک گذشته است. وبلاگ دوست عزیز و هنرمندم جناب آقای قاسمی را نگاه کردم دیدم از جشنواره ای در تهران با حضور عشایر ایران عکس هایی را تهیه کرده بود. زحمت زیادی کشیده بود و ممنوم ازش. یاد عکس های خودم افتادم که دو سال پیش از صنایع دستی عشایر گرفته بودم حدود ۱۰ عکس. دو عکس از آنها را انتخاب کردم از این همه رنگ و اینهمه سلیقه که عشایر لر در صنایع دستی استفاده میکنند شگفت زده شدم و با این همه زحمت دلالان و واسطه گران به مفت آنها را از چنگشان در میآورند.
سگها و گرگ ها
+ نوشته شده در شنبه چهاردهم بهمن 1391 ساعت 11:48 شماره پست: 8
زمستان همیشه مرا به یاد شعر سگها و گرگ های مهدی اخوان ثالث می اندازد.
سگها و گرگها (مهدی اخوان ثالث):
بخز در لاكت اي حيوان ! كه سرما
نهاني دستش اندر دست مرگ است
مبادا پوزه ات بيرون بماند
كه بيرون برف و باران و تگرگ است
نه قزاقي ، نه بابونه ، نه پونه
چه خالي مانده سفره ي جو كناران
هنوز اي دوست ، صد فرسنگ باقي ست
ازين بيراهه تا شهر بهاران
مبادا چشم خود برهم گذاري
نه چشم اختر است اين ، چشم گرگ است
همه گرگند و بيمار و گرسنه
بزرگ است اين غم ، اي كودك ! بزرگ است
ازين سقف سيه داني چه بارد ؟
خدنگ ظالم
سيراب از زهر
بيا تا زير سقف مي گريزيم
چه در جنگل ، چه در صحرا ، چه در شهر
ز بس باران و برف و باد و كولاك
زمان را با زمين گويي نبرد است
مبادا پوزه ات بيرون بماند
بخز در لاكت اي حيوان ! كه سرد است
مجازات مخترع بودن در ایران! + نوشته شده در دوشنبه نهم بهمن 1391 ساعت 20:0 شماره پست: 7
لرستان تا کی باید مظلوم بماند؟
امروز سایت عصر ایران مطلبی را در مورد دو مخترع لرستانی درج کرد که پس از خواندن آن بجز تاسف و ناراحتی چیزی عاید خواننده آن نمی شود. اصل مطلب را در ادامه خواهید خواند و اما آن چیزی که باعث ناراحتی بیشتر می شود این است که این خبر و خبرهای دیگر در مورد لرستان از این دست نه اولین خبرها هستند و نه آخرین آنها!!
دو مخترع که 3 سال از عمر گرانبهای خود را برای یک اختراع که هم به نفع مملکت است و هم مفید به حال جامعه فعلی ما و اختراع دستگاهی است که می تواند دود خودروها و موتورسیکلت ها جذب کند و آلودگی هوا را به حداقل برساند. سازمان محیط زیست نه تنها از اختراع آنها حمایت نکرد بلکه بابت رسیدگی به اختراع آنها 5 میلیون تومان از آنها طلب می کند. با خواندن این مطلب به یاد دیگر هم استانی ها افتادم آنها که با کمبود همین امکانات پیش پا افتاده به جاهای دیگر رفتند و استان را رها کردند، به یاد:
- غلامرضا محمدی قهرمان چندین دوره کشتی در ایران و جهان که در حال حاضر به استان دیگر رفته و هم استانی ها از وجودش بی بهره هستند.
- آرش میراسماعیلی قهرمان چندین دوره جودو در ایران و جهان او هم به همین سرنوشت گرفتار شده و در استان نیست.
- مرتضی سپهوند قهرمان بوکس ایران که زندگی اش را روی ورزش گذاشته و باید به دنبال کار از این اداره به اون اداره برود و نا امید برگردد.
قهرمانان تیم هندبال کشور آقایان رزمگر و طاهری با همین امکانات کم ادامه می دهند.
و از دیگر قهرمانان هم المپیکی و هم پاراالمپیک اگر بخواهیم بنویسیم خود چندین صفحه می شود.
آقایان نمایندگان استان در مجلس، مگر قرار نبود از حق مردم که شما را انتخاب کرده اند دفاع کنید؟ مردم را فقط برای رای دادن خواستید؟ آن وعده و وعیدهایتان چه شد؟ شما در پیشگاه خدا و مردم مسئول هستید. لطفاً مطلب زیر را بخوانید و من قضاوت را به عهده خودتان می گذارم.
عصرایران - این خبر که چند محقق ایرانی توانسته اند اختراعی کاربردی را به ثبت برسانند و حتی از مجامع علمی داخلی و خارجی برایش تأییدیه بگیرند، برای همه ما بسیار تکراری و آشناست. اما تقریباً همه این خبرها، برغم تنوع محصولات و اختراعات ، در اختتامیه شان ، با یکدیگر مشترک اند: «عدم استقبال مسوولان و نهادهای مسوول از اختراعات و ابتکارات ایرانی ها.
نتیجه نیز کاملاً مشخص است: سرخوردگی مخترعان ایرانی و گاه، روانه شدن آنها به خارج یا فروختن حق امتیاز اختراع شان به شرکت های خارجی.
جالب اینجاست که بعضاً همین اختراعات ، پس از صنعتی سازی در آن سوی آب ها ، به قیمت های گزاف توسط شرکت های داخلی خریداری و وارد کشور می شود ؛ شرکت هایی که موقع مراجعه مبتکران داخلی ، آنها را پشت درهای بسته نگه داشته و طرح هایشان را مردود دانسته بودند!
یکی از این موارد، اختراع دو جوان لرستانی است که از سه سال پیش، در بروکراسی اداری مانده است؛ اختراعی که اتفاقاً به یکی از معضلات اصلی ایران امروز مربوط می شود: آلودگی هوا .
از قرار معلوم، این دو مخترع کشورمان ، دستگاه دودگیر خودرو و موتورسیکلت ساخته اند که با هزینه ای بسیار کمتر از کاتالیست و با شیوه ای جدید، آلودگی ناشی از عملکرد وسایل نقلیه و حتی دستگاه های زباله سوز را مهار می کند. سه دکتر شیمی از سه دانشگاه کشور نیز اختراع آنها را تأیید کرده اند.
با این حال، خودروسازی ها و نهادهای ذیربط ، نه تنها روی خوشی به این اختراع نشان نداده اند، بلکه حتی سازمان حفاظت محیط زیست از این دو جوان ، مبلغ 5 میلیون تومان پول نقد درخواست کرده تا اختراعشان را تحویل بگیرد و بررسی کند!
واقعاً جای تأسف دارد که کشور دچار آلودگی گسترده و مرگبار هواست و روزانه تعدادی از ایرانیان دقیقاً به همین دلیل فوت می کنند، ولی نه تنها مسوولان ، خودشان کار جدی و مهمی برای حل این مشکل انجام نمی دهند، بلکه پیش پای کسانی هم که می خواهند قدمی در این راه بردارند، سنگ می اندازند و حتی از آنها پول می خواهند!
چه اشکالی دارد که نهادهای ذیربط، بدون چشمداشت مالی، این اختراع را بررسی کنند و اگر واقعاً آن را مفید تشخیص بدهند، وارد پروسه تولید خودرو و موتورسیکلت کنند؟ آیا می ترسند هزینه خودروسازان بالا برود؟ یا مردم کمتر سرطان بگیرند؟ یا این دو مخترع ، ثروتمند شوند؟!
اگر همین اختراع، توسط خارجی ها صورت می گرفت و مثلاً مرسدس بنز آن را به کار می گرفت، آیا در همین ایران خودمان، آن را "بَه بَه و چَه چَه" نمی کردند و حسرتش را نمی خوردند؟ ولی حالا که دو ایرانی این کار را انجام داده اند، حتی نباید دستگاهشان را بررسی هم کرد؟! تا کی باید مرغ همسایه غاز باشد؟!
در کشوری که هر روز هزینه های میلیاردی از بودجه عمومی برای همایش و تبلیغات انجام می شود، چرا باید از دو جوان که از علم و عمر و جیب خود برای یک اختراع هزینه کرده اند ، پول میلیونی بخواهند تا اختراعشان را بررسی کنند؟ در همه جای دنیا از چنین افرادی حمایت می شود و امکانات در اختیارشان قرار می دهند ولی اینجا، از انهاپول هم می خواهند!
چه اشکالی دارد که سازمان محیط زیست یا وزارت صنایع، این اختراع را بدون این که پولی از مخترعان طلب کند، بررسی نماید؟ فوقش این است که آن را رد می کنند یا اصلاحیه ای برایش می زنند! و البته فراموش نکنیم که چند دکترای شیمی از دانشگاه های معتبر کشور، آن را تأیید کرده اند.
البته، بحث فقط اختراع اخیر نیست بلکه همه ساله، با مخترعین و مبتکرین متعددی در کشور چنین برخوردهای زننده ای می شود.
همین است که مراکز علمی و تحقیقاتی دنیا، پر است از ایرانیانی که مدام دستاوردهای جدیدی به جهان عرضه می کنند ولی نام و نانش نصیب کشورهایی می شود که "شعور" میزبانی و رفتار درست با انسان های خلاق را دارد.
ما هم حداکثر کاری که بعد از راندن این افراد از کشور انجام می دهیم این است که در رسانه های داخلی تیتر بزنیم: "فلان ایرانی در فلان کشور ، فلان اختراع را انجام داد" و سپس، از فرط افتخار ذوق مرگ شویم و به رویمان هم نیاوریم که این اختراعات و ابتکارات می توانست در داخل محقق شود.
/**/قلعه فلک الفلاک خرم آباد
+ نوشته شده در دوشنبه نهم بهمن 1391 ساعت 12:8 شماره پست: 6
فَلَکالافلاک یا دژٍ شاپورخواست قلعهای تاریخی در مرکز شهر خرمآباد در استان لرستان است. فلکالافلاک با نام قلعه دوازده برجی هم شناخته میشود. قلعه فلکالافلاک بر فراز تپهای مشرف به شهر خرمآباد و در نزدیکی رودخانه خرمآباد قرار گرفته و چشمگیرترین اثر تاریخی و گردشگری درون شهر خرمآباد است. این بنا مربوط به دورهٔ ساسانیان است و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیدهاست.
تاریخ ساخت بنا قدمت این قلعه به دوره ساسانیان میرسد. ساسانیان شهری با نام شاپورخواست در حدود منطقه کنونی خرمآباد ساختند که بعدها ویران شد و در حدود سده هفتم هجری خرمآباد فعلی به جای آن بنا گردید. گمان میرود که قلعه فلکالافلاک همان دژ شاپورخواست باشد که در دوره ساسانی کاربرد حکومتی و نظامی داشتهاست. از قرن ششم هجری پس از ساخته شدن شهر جدید خرمآباد این قلعه نیز بنام خرمآباد معروف شد و احتمالاً نام فلکالافلاک در دوره قاجار به آن اطلاق شدهاست.
کاربری قلعه این قلعه به لحاظ موقعیت استراتژیکی خود در قرن چهارم هجری قمری به عنوان مقر حکومت آل حسنویه و گنجور در زمان آل بویه در آمد همچنین خزانه حکومتی خاندان بدر در قرن چهارم هجری و مقر حکومتی اتابکان لر کوچک و والیان لرستان در دوره صفویه تا قاجار و سرانجام پادگان نظامی و زندان سیاسی در دوران پهلوی اول و دوم از مهمترین کاربردهای قلعه در گذشته محسوب میشود.
کاربری کنونی این اثر ارزشمند در سال ۱۳۴۹ از ارتش به وزارت فرهنگ و هنر سابق واگذار و به شماره ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در سال ۱۳۵۴ این بنا با راهاندازی موزه مردمشناسی و مفرغهای لرستان به موزه تبدیل شد. در سالهای اخیر با مرمت نمای بیرونی و داخل قلعه موزههای باستانشناسی، مردم شناسی، آزمایشگاه مرمت اشیاء، مرکز فروش تولیدات فرهنگی و چایخانه سنتی در این مجموعه فرهنگی تاریخی راهاندازی شدهاست. ( منبع ویکی پدیا)
تالاب های پل دختر + نوشته شده در یکشنبه هشتم بهمن 1391 ساعت 9:7 شماره پست: 5
وقتی از طرف پل دختر به سمت خوزستان حرکت می کنی حدود ۱۲ کیلومتر از جاده جدید تابلویی را می بینی که روی آن نوشته شده است "تالاب های پلدختر". پس از طی کردن سه تا پنج کیلومتر به تعدادی تالاب میرسی که باور نمی کنی این تالاب ها با این گرمای پلدختر در این منطقه وجود داشته باشند. آنچه که در مورد این تالاب ها باید گفت بی اعتنایی مسوولان گردشگری استان است که تالاب های به این زیبایی را رها کرده اند و هیچگونه امکاناتی را در آن منطقه از دو سال پیش که من اطلاع دارم فراهم نکرده اند و از طرفی جاده دسترسی به این تالاب ها هنوز درست نشده و کمتر مسافری با آن تابلوی خاک گرفته متوجه وجود تالاب در آن منطقه می شود. به نظر من اگر مسوولان گردشگری استان و شهرستان پل دختر همت نمایند و امکاناتی را در آنجا فراهم کنند می تواند منبع درآمد خوب و ایجاد اشتغالی مناسب باشد.
"مسیحا "
+ نوشته شده در پنجشنبه پنجم بهمن 1391 ساعت 19:14 شماره پست: 4
عزیز بیرانوند (بازوند) متخلص به "سالک"شاعری است لک زبان اهل لرستان و از مردم دلفان که در شمال استان لرستان و در دامنه کوه گرین به دنیا آمده است. او به زبان های لکی و فارسی شعر می گوید. " گرین غم" مجموعه اشعار فارسی و لکی عزیز است که انتشارات شاپورخواست خرم آباد و به کوشش مهتاب دخترش که او هم اهل علم و ادب است در سال ۸۴ به چاپ رسیده است. اشعار عزیز برخاسته از زندگی اوست، عزیز درس کلاسیک نخوانده است ، شعر عزیز درس زندگیست. شعر زیر یکی از سروده های اوست به نام "مسیحا".
ز دست و پای دل بند بلا وا میکنم امشب
ز مجنونی به یادش، رو به صحرا میکنم امشب
بیا مطرب! بزن در پرده آن آهنگ داوودی!
که با شعر و غزل، کار مسیحا می کنم امشب
ز چشم آسمانی رنگ او می خوانم آیاتی
به چشم آبی اش یادی ز دریا می کنم امشب
ز شمع و شاهد و ساقی، نوای دلکش و مطرب
به رغم دشمنان بزمی، مهیا می کنم امشب
دلم گویی ز شادی ها مگر دربار پرویز است
که یاد از نغمه ی گرم نکیسا می کنم امشب
به یاد آن که "سالک"! بینم آن فرخنده مقدم را
دگر فرخنده جشنی تازه بر پا می کنم امشب
آمار جهان + نوشته شده در چهارشنبه چهارم بهمن 1391 ساعت 0:19 شماره پست: 3WORLDOMETERSیا آمار روز جهان یکی از سایت های مهم و کاربردی سازمان ملل است که آمار روز جهان را در اختیار کاربران قرار می دهد. این سایت که به زبان فارسی هم در دسترس می باشد اطلاعاتی همانند جمعیت به روز جهان از جمله متولدین و درگذشتگان را بر اساس روز و حتی ثانیه در مورد کشورهایی که به روز هستند را نیز در سایت قرار داده است.
این سایت آمارهای بسیار مفیدی در رابطه با محیط زیست، غذا، آب، انرژی، حکومت و اقتصاد، و سلامت را ارائه می کند. از دیگر سایت های سازمان ملل سایت WSD یا WORLD STATISTICS DAY است که سایت "روز جهانی آمار" می باشد.
جالب است بدانید کشور هایی همانند کویت - زیمبابوه - کره شمالی - اصلاً درگاه آماری ندارند و هیچگونه اطلاعاتی راجع به میزان بودجه - میزان هزینه کشور و مقدار درآمد از فروش نفت یا محصولات دیگر را در اختیار مردم قرار نمی دهند و تنها کشوری که نیاز به سرشماری ندارد کشور ایسلند است که سرشماری آن online است.
بر اساس WSD حجم داده های جهان در سال 2010 به اندازه داده های تمام تاریخ است.
WSD آمار نشان میدهد اگر پیشرفت بشر بر همین روند باشد در سال 2050 هر 3 روز حجم داده های جهان 2 برابر می شود.
به دنبال ایجاد یک حق مسلم
+ نوشته شده در یکشنبه یکم بهمن 1391 ساعت 12:10 شماره پست: 2
پس از بازی تیم گهر دورود با تیم استقلال مطلبی تحت عنوان " زمانی برای حضور بانوان " به قلم اینجانب در وبلاگ "چو ایران نباشد تن من مباد" به مدیریت آقای قاسمی مطرح شد که با واکنش مثبت بسیاری نیز همراه گردید.
حضور بانوان لرستانی در بالای پشت بام ها و دیدن مسابقه فوتبال در پشت پنجره های مشرف به استادیم ورزشی دورود در بازی اخیر که بین تیم گهر و تیم راه آهن برگزار شد اگر چه تاسف اینگونه حضور و تماشای فوتبال در نزد دلسوزان جامعه را به دنبال داشت نیاز این حضور و مطرح نمودن بحث مجدد آن را دو چندان می کند.
با اینکه برنامه ۹۰ آقای فردوسی پور در شبکه ۳ و برنامه ورزشی صبح جمعه با اجرای آقای شفیع و برنامه شبکه محلی افلاک نیز حضور بانوان لر را در ورزشگاه به تصویر کشید و حتی در بخشی نیز به مصاحبه با خانم هایی که فوتبال را تماشا میکردند اشاره شد ولی متاسفانه اقدامی نه تنها از سوی فدراسیون انجام نشد بلکه از پیگیری آن نیز خبری نشد.
اگر چه در برخی مسابقات از جمله مسابقات والیبال کشور در پاره ای از موارد حضور زنان را در ورزشگاه ها تجربه کرده ایم و هیچ اتفاق خاصی در پی نداشته است ضرورت دارد با توجه به نیاز این قشر از جامعه به حضور در ورزشگاه و با تاکید بر اینکه فرهنگ حضور مردم لرستان در ورزشگاه ها به نوعی برای دیگران الگو شده است بحث مورد نظر را دوباره مطرح نماییم.
تولد یک وبلاگ.....تی تال
+ نوشته شده در پنجشنبه بیست و هشتم دی 1391 ساعت 23:42 شماره پست: 1
به نام خدا - تی تال نام یک وبلاگ است او امروز مورخ 28/10/1391 متولد شد. این وبلاگ به درخواست دوست عزیزم جناب اقای قاسمی و با همکاری بیدریغ او به جمع دوستان وبلاگی پیوست. شاید سخترین کار در ایجاد یک وبلاک پیدا کردن نامی متناسب با موضوعات مورد بحث آن می باشد. انتخاب نام برای یک وبلاگ بی شباهت به انتخاب نام برای فرزند انسان نیست. هر کسی بر اساس شرایط و برداشت های ذهنی اش دوست دارد نامی را انتخاب کند که تقریبا تازگی داشته باشد. ابتدا تعدادی نام انتخاب شد و با جستجویی که انجام شد چندین نام مشابه دیده شد و اتفاقا با خواستگاه و فرهنگ اینجانب کاملا همخوانی و مطابقت داشت و آن هم جای بسی خوشحالی داشت که دوستان مجازی من چقدر زیادند. تی تال در زبان لری و مازندرانی یعنی نقش بازی کردن یا ادای کسی یا چیزی را درآوردن است. هدف این وبلاگ تی تال زندگی است. تی تال زندگی ای که این همه بی رحمانه بر دوش آدم هایش تازیانه میزند و او را بی رحمانه هم به فراموشی می سپارد. تی تال برای نویسنده آن به مانند چاهی است که شادی ها و غم هایش را با او در میان بگذارد و هر کسی هم که تمایل داشته باشد بیشتر در شادی هایش شریک شود و راضی به غم کسی نیست. امید است که اینچنین باشد.
مطالب مشابه :
سگ نژاد آلابای(سگ گله آسیای مرکزی)
جانیم ترکمن - سگ نژاد آلابای(سگ گله آسیای مرکزی) - صفحه نخست سگ آلابای بین عشایر
سگ نژاد قفقازی
پرنده جنـــــــگل & jangelbird - سگ نژاد قفقازی - انواع نژادماکیان+انواع نژادطوطی سانان+انواع
سگ نژاد الابای-سگ گله اسیای مرکزی
پرنده جنـــــــگل & jangelbird - سگ نژاد الابای-سگ گله اسیای مرکزی سگ البای بین عشایر
بررسی مسکن در میان عشایر شهرستان ایوان غرب
مردم شناسی - بررسی مسکن در میان عشایر شهرستان ایوان غرب 1.سگ دُور مال ( dæwr mal) :
صدای عشایر- سگ ها و گرگ ها- لرستان تا کی باید مظلوم بماند- قلعه فلک الفلاک- تالاب های پلدختر - مسیحا
تی تال - صدای عشایر- سگ ها و گرگ ها- لرستان تا کی باید مظلوم بماند- قلعه فلک الفلاک- تالاب های
سگ نژاد سرابی(sarabi) – ماستیف ایرانی
دامپزشکی - سگ نژاد سرابی(sarabi) – ماستیف ایرانی - همین جوری - دامپزشکی
مشخصات سگ كردي
این سگ بصورت ناخواسته با یک سگ ماده کم مو متعلق به عشایر قوچ نشین که در فصل تفاوت سگ های
گبه قشقایی
عشایر فارس - گبه قشقایی - خبر های عشایری و قلاده بر گردن كه اغلب به سگ شباهت دارد.
برچسب :
سگ عشایر